Skrevet av: Eirik Aase

 

Denne helgen sparkes det i gang en ny runde av vår herlige Fantasy-konkurranse. I den anledning får du her servert noen gode tips til spillere man bør ha med på laget sitt foran helgens serierunde i Championship.

Les om konkurransen, premiene og hvordan du kan delta her.

 


 

Keeper:
– Det finnes flere gode alternativer på keeperplassen, men det er viktigst å fokusere på hvilken målvakt du tror kommer til å holde nullen. Spørsmålet her er om man skal fokusere på lag som Middlesbrough som man vet har et solid forsvar, eller om man skal fokusere på de lagene som har antatt enklest motstand.

Mitt tips til keeperplassen denne runden er rett og slett veldig kjedelig. Når Middlesbrough spiller hjemmekamp er det vanskelig å ikke satse på Middlesbrough-målvakt Dimitrios Konstantopoulos (£6.5). Han har bare to baklengsmål på de fem første hjemmekampene, og når Fulham kommer på besøk er sannsynligheten stor for at Boro kommer til å mure igjen bakover på banen. Grekeren har holdt nullen i fire kamper denne sesongen.

 

Forsvar:
– Her må man vurdere om man skal stille med flere forsvarsspillere fra samme lag, og dermed gamble på om de kommer til å holde nullen, eller om man skal fordele forsvarsspillerne på flere lag og dermed minske risikoen for en katastroferunde. Gevinsten er stor dersom man lykkes med å ha flere forsvarsspillere fra et lag som holder nullen, men skuffelsen er derimot gedigen dersom dette laget slipper inn mål. Akkurat som ved keeperplassen må man se nærmere på hvilke lag som har størst sannsynlighet for å holde nullen, men her kan man også vurdere hvilke spillere som kan gi ekstra poeng i form av mål eller målgivende pasning.

Mitt tips til denne plassen blir Burnley-stopper Michael Keane (£6m). Forrige runde trakk jeg også frem Michael Keane som det beste kjøpet i forsvarsrekken, og denne runden føler jeg meg enda sikrere på at det er riktig valg. Burnley møter Bolton Wanderers på hjemmebane, og med unntak av de to siste kampene hvor Bolton har møtt et elendig forsvar hos QPR og et Brighton med ti mann, har de ikke sett spesielt målfarlige ut. Jeg tror de skal få slite med å score mot Burnley, samtidig som jeg ser på muligheten for at Keane kommer på scoringslisten som meget stor.

 

Midtbane:
– Selv om man kan skrape sammen et lite poeng dersom din midtbanespiller holder nullen, er det de offensive kvalitetene man er ute etter når man skal hente inn midtbanespiller. Tar spilleren dødballer? Tar han kanskje straffespark? Har han scoret mange mål eller hatt flere målgivende pasninger? Det er alle ting man må se på, men den viktigste tingen er form. Se etter spillere som har levert varene fremover på banen den siste tiden.

Hele sesongstarten har jeg ventet på at Tom Ince (£11m) skulle begynne å levere varene foran mål, og nå ser det endelig ut til å ha skjedd. Tre mål og én målgivende pasning har det blitt på de fire siste kampene, og det kunne strengt tatt blitt mye mer. Ince skaper noe hele tiden og har en fantastisk skuddfot. Selv om Wolverhampton Wanderers har vist fine takter i det siste, er faren stor for at Ince finner nettmaskene på søndag.

 

Spiss

Her er det selvsagt mål og målgivende pasninger som har noe å si. Hvilke spillere har størst sannsynlighet til å score, og hvilke spillere kan fort komme til å score mer enn ett mål? Se på hvilke spillere som troner øverst på toppscorerlisten, samtidig som du ser på hvilke lag som skal spille mot lag som slipper inn mange mål.

Forrige runde traff jeg blink med Jordan Rhodes som scoret to mål mot Ipswich Town, og han er fortsatt en mann man bør ha på laget denne runden. En annen spiller som likevel bør være enda mer aktuell er Reading-spiller Nick Blackman (£5m). Blackman har vært den kanskje største overraskelsen i Championship denne sesongen, ettersom han leverer prestasjoner på et helt annet nivå enn tidligere. Så langt denne sesongen har det blitt 7 mål og 2 målgivende pasninger. Han har scoret i de tre siste kampene, og på lørdag har Reading overkommelig motstand i Charlton Athletic.

About The Author

Leave a Reply