Skrevet av: Eirik Aase

 

Denne helgen sparkes det i gang en ny runde av vår herlige Fantasy-konkurranse. I den anledning får du her servert noen gode tips til spillere man bør ha med på laget sitt foran helgens serierunde i Championship.

Les om konkurransen, premiene og hvordan du kan delta her.

 


 

Keeper:
– Det finnes flere gode alternativer på keeperplassen, men det er viktigst å fokusere på hvilken målvakt du tror kommer til å holde nullen. Spørsmålet her er om man skal fokusere på lag som Middlesbrough som man vet har et solid forsvar, eller om man skal fokusere på de lagene som har antatt enklest motstand.

Mitt tips til keeperplassen denne runden er muligens litt mer risikabelt enn vanlig. Leeds United klemte til med en bra kamp mot Fulham i Steve Evans første kamp som Leeds-sjef, men fikk bare med seg ett poeng mot Fulham. På lørdag møter de et Bolton-lag som sliter kraftig med å finne nettmaskene. Dersom Leeds presterer like bra mot Bolton på lørdag, som det de gjorde mot Fulham på onsdag, tror jeg muligheten for at Leeds holder nullen er stor. Derfor ser jeg på Leeds-keeper Marco Silvestri (£5m) som en mulig joker denne runden.

 

Forsvar:
– Her må man vurdere om man skal stille med flere forsvarsspillere fra samme lag, og dermed gamble på om de kommer til å holde nullen, eller om man skal fordele forsvarsspillerne på flere lag og dermed minske risikoen for en katastroferunde. Gevinsten er stor dersom man lykkes med å ha flere forsvarsspillere fra et lag som holder nullen, men skuffelsen er derimot gedigen dersom dette laget slipper inn mål. Akkurat som ved keeperplassen må man se nærmere på hvilke lag som har størst sannsynlighet for å holde nullen, men her kan man også vurdere hvilke spillere som kan gi ekstra poeng i form av mål eller målgivende pasning.

Denne runden er det ingen som skiller seg nevneverdig ut i denne kategorien, men spillere som Sam Byram, Tom Lees og Sean Morrison bør alle bli vurdert. Akkurat som ved keeperplassen ønsker jeg likevel å legge frem en liten joker i forsvar også. Nottingham Forests høyreback Eric Lichaj (£4.5m) har imponert meg stort i den offensive biten denne sesongen, og derfor var det ikke veldig overraskende at han endelig fant nettmaskene på tirsdag. Nå har han ett mål og én målgivende på de tre siste kampene, og på lørdag møter de formsvake Ipswich Town. Man skal ikke se bort fra at han kan plukke en del poeng denne runden.

 

Midtbane:
– Selv om man kan skrape sammen et lite poeng dersom din midtbanespiller holder nullen, er det de offensive kvalitetene man er ute etter når man skal hente inn midtbanespiller. Tar spilleren dødballer? Tar han kanskje straffespark? Har han scoret mange mål eller hatt flere målgivende pasninger? Det er alle ting man må se på, men den viktigste tingen er form. Se etter spillere som har levert varene fremover på banen den siste tiden.

Det er ikke mye som fungerer for Chris Ramsey og hans Queens Park Rangers denne sesongen, men offensivt er det likevel et par spillere som har levert varene i enkelte kamper. En av de spillerne er Tjaronn Chery (£6.5m), og jeg tror han kan finne på noe sprell denne runden. QPR møter MK Dons hjemme på Loftus Road, og det tror jeg kan bli en skikkelig målfest. Chery kommer til flere avslutninger hver kamp, og er samtidig ligaens kanskje beste spiller på frispark. Nederlenderen har fire mål og tre målgivende denne sesongen, og det kan fort bli mer på lørdag.

 

Spiss

Her er det selvsagt mål og målgivende pasninger som har noe å si. Hvilke spillere har størst sannsynlighet til å score, og hvilke spillere kan fort komme til å score mer enn ett mål? Se på hvilke spillere som troner øverst på toppscorerlisten, samtidig som du ser på hvilke lag som skal spille mot lag som slipper inn mange mål.

Reading-spiller Nick Blackman (£5m) var min anbefaling forrige helg, og han blir mitt tips denne runden også. Blackman har vært den kanskje største overraskelsen i Championship denne sesongen, ettersom han leverer prestasjoner på et helt annet nivå enn tidligere. Så langt denne sesongen har det blitt 9 mål og 2 målgivende pasninger. Han har scoret i de fem siste kampene, og på lørdag møter de et Fulham-lag som ikke er helt solide bakover på banen. Da kan det fort bli flere scoringer på den imponerende Reading-spilleren.

About The Author

Leave a Reply