Skrevet av: Eirik Aase

 

Burnley – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ashley Barnes og Lukas Jutkiewicz er ute hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Burnley tok turen til London for å møte Brentford på Griffin Park i forrige runde, og det skulle vise seg å bli en fin dag på jobben for Burnley-spillerne. Tidligere Brentford-spiss Andre Gray skapte en del problemer mot sin gamle klubb, men kom ikke på scoringslisten. Det gjorde derimot midtbanespillerne Scott Arfield, George Boyd og Joey Barton. Seieren var Burnleys tredje strake, og de har nå fem kamper på rad uten tap. Prestasjonene i disse kampene har vært upåklagelig, og det er tydelig at det er noe spennende på gang på Turf Moor. Nå ligger The Clarets på en 5. plass med 48 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det syv poeng. Hjemme i Lancashire har Burnley 8-3-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Reading og Preston North End.

Burnleys siste kamper:
Brentford – Burnley 1-3 (Arfield, Boyd, Barton)
MK Dons – Burnley 0-5 (Barton, Vokes, Gray, Lowton, Boyd)
Boro – Burnley 1-2 (Hennings, Ward)
Burnley – Ipswich 0-0
Burnley – Bristol City 4-0 (Gray x3, Arfield)

Det spørs om Derby har kommet seg etter sjokksmellen de opplevde i forrige runde. At Birmingham er et skummelt lag som kan finne på mye sprell på sine bortekamper visste man om fra før av, men at de skulle vinne 3-0 på Pride Park, var det nok ingen som hadde tenkt før avspark. Det var likevel det som skjedde, og dermed gikk Derby på sitt første hjemmetap siden august. Derby er inne i en dårlig periode, og har nå fire kamper på rad uten seier i ligaen. Likevel ligger de plassert helt oppe på en 4. plass med 49 poeng. Det er ett poeng ned til mandagens motstander, og seks poeng opp til direkte opprykk. På bortebane har Derby 6-5-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Middlesbrough og Nottingham Forest.

Derbys siste kamper:
Derby – Birmingham 0-3
Derby – Reading 1-1 (Shackell)
Hartlepool – Derby 1-2 (Bent, Butterfield)
Boro – Derby 2-0
Leeds – Derby 2-2 (Hendrick, Ince)

Vurdering: Burnley ser kjempesterke ut i disse dager, mens Derby har skuffet i de siste kampene. Ut fra det er det vanskelig å ikke markere for hjemmeseier, men vær forsiktig med innsatsene. Derby har nemlig ikke tapt to kamper på rad denne sesongen.

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply