Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens oddskupong:
Derby County – Preston North End (Hjemmeseier) 1.70
Wolverhampton Wanderers – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.70
Totalodds: 2.89

 


 

Derby County – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Jermaine Beckford mangler hos gjestene. 

Tre tap på rad. Tre mål eller flere innslupne i samtlige av de tre kampene. Det har vært noen merkelige uker for Derby-sjef Paul Clement og resten av Derby-gjengen. Det var ikke lenge siden man så på The Rams som den største opprykksfavoritten sammen med Middlesbrough, men nå viser de like svakhetstegn som det de gjorde i fjor vår. 0-3 tapet hjemme mot Birmingham City kom ut av ingenting, og i 1-4 tapet mot Burnley forrige runde hadde man skikkelig uflaks. Mot Manchester United i FA Cupen kunne man strengt tatt ikke forvente for mye, og derfor er det likevel ingen krise for Derby at de nå har tapt et par kamper på rad. Det viktigste nå for Derby blir å slå tilbake med seier på tirsdag. Nå ligger de på en 5. plass med 49 poeng, og har seks poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har de 7-5-2 denne sesongen, hvor Leeds United og Birmingham City er de eneste som har vunnet.

Derbys siste kamper:
Derby – Man Utd 1-3 (Thorne)
Burnley – Derby 4-1 (Butterfield)
Derby – Birmingham 0-3
Derby – Reading 1-1 (Shackell)
Hartlepool – Derby 1-2 (Bent, Butterfield)

Forrige runde ble en skikkelig nedtur for Preston North End. De er kjent for å være solide bakover på banen, og da spesielt på hjemmebane, men mot Brentford sa det stopp. The Bees vant hele 3-1 borte mot Preston, og sørget dermed for at The Lilywhites fikk føttene på jorden igjen etter ti poeng på de fire siste kampene. Nå ligger Preston på en 16. plass med 35 poeng, og manager Simon Grayson skal være trygg på at laget sitt kommer til å levere varene utover våren. Såpass sikker var han at Preston gikk tidlig ut på sosiale medier og avfeiet alle rykter om at Lancashire-klubben kom til å være aktiv på Deadline Day. På bortebane har Preston 4-5-5 denne sesongen, og det er ikke så verst. Topplaget Burnley har blant annet tapt hjemme mot Preston denne sesongen.

Prestons siste kamper:
Preston – Brentford 1-3 (Reach)
Ipswich – Preston 1-1 (Johnson)
Bristol City – Preston 1-2 (Cunningham, Selvmål)
Peterborough – Preston 2-0
Preston – Rotherham 2-1 (Doyle, Selvmål)

Vurdering: Derby med tre strake tap, men nå må det vel snu? Møter her et bra Preston-lag, men likevel har jeg troen på at vertene tar tre poeng her.  

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)

 


 

Ipswich Town – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Dean Gerken og Jonathan Douglas, mens Aaron Tshibola mangler hos gjestene. 

Etter det nesten forventede cuptapet mot Portsmouth med tanke på Mick McCarthys meritter i FA Cupen de siste årene, hadde Ipswich-supporterne håpet på en opptur når det sto Championship-ball på menyen igjen forrige runde. Den oppturen fikk de ikke, ettersom Ipswich ble sendt hjem som slaktoffer av Birmingham City. Traktorguttene tapte 0-3 mot Birmingham og gikk dermed på sitt første ligatap siden før jul. Nå ligger Ipswich på en 8. plass med 45 poeng, og det skiller bare to poeng opp til play-off. Hjemme på Portman Road har de 5-6-3 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot topplagene i Championship.

Ipswichs siste kamper:
Birmingham – Ipswich 3-0
Portsmouth – Ipswich 2-1 (Maitland-Niles)
Ipswich – Preston 1-1 (Murphy)
Ipswich – Leeds 2-1 (Chambers, Pitman)
Ipswich – Portsmouth 2-2 (Oar, Fraser)

Reading har hatt en merkelig sesong. De imponerte stort i høst da Steve Clarke fikk The Royals til å forsvare seg som et lag, men så begynte Clarke å flørte med andre klubber, og da gikk plutselig alt i vasken. Inn har man nå fått Brian McDermott, og det kan fort vise seg å bli en god match. Det ser likevel ut som om det vil ta en liten tid før Reading spiller akkurat slik som McDermott ønsker at de skal spille, men i det siste har man i hvert fall fått se mye positivt fra The Royals. I FA Cupen ble Walsall slått 4-0 av Reading, og kanskje blir det en ny Wembley-tur på Reading-fansen denne våren? I ligaen ligger Reading på en 15. plass med 35 poeng, og det spørs om ikke løpet er kjørt for i år. På bortebane har Reading 3-3-8 denne sesongen, og på de ni siste bortekampene har Reading bare tatt to(!) poeng.

Readings siste kamper:
Reading – Walsall 4-0 (Vydra x2, Williams, Robson-Kanu)
Reading – Sheff Wed 1-1 (Cooper)
Reading – Huddersfield 5-2 (Vydra x3, Piazon, Alex)
MK Dons – Reading 1-0
Derby – Reading 1-1 (Williams)

Vurdering: Reading med et par oppturer i det siste, men på bortebane sliter de kraftig. Bare to poeng på de ni siste på fremmed gress er ikke bra nok. Mye opp og ned for Ipswich, og spørsmålet er om tapet mot Birmingham bare var et arbeidsuhell. Jeg tror det, og går derfor for hjemmeseier i dette oppgjøret.  

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Burnley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, men Aidan McGeady kan få sin debut for vertene.  

Tirsdagens kanskje mest interessante kamp finner sted på Hillsborough. To lag som kjemper om opprykk til Premier League skal måle krefter, og begge lagene var aktive på Deadline Day. Vertene sikret seg blant andre den irske landslagsspilleren Aidan McGeady, og han virker å være akkurat det uglene trenger. Samtidig har de en formsterk Gary Hooper i laget, og han ser ut til å score på bestilling for øyeblikket. På lørdag ble det exit i FA Cupen mot Shrewsbury Town, men det nederlaget klarer man nok riste av seg fort. I ligaen har de imponerende fem seire på de syv siste kampene, noe som gjør at de nå ligger på en 7. plass med 46 poeng. Opp til play-off skiller det bare ett poeng. Hjemme på Hillsborough har uglene fantastiske 9-4-1, hvor det ene tapet har kommet mot Middlesbrough.

Wednesdays siste kamper:
Shrewsbury Town – Sheff Wed 3-2 (McGugan x2)
Reading – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Leeds 2-0 (Hooper x2)
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Forestieri, Hooper x2)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Bannan, Nuhiu)

Det lukter svidd av Burnley for tiden. Forrige runde klemte de til med 4-1 hjemme mot Derby County, og i den foregående runden vant man 3-1 borte mot et sterkt Brentford-lag. Som om ikke det var nok vant man 5-0 mot MK Dons for noen uker siden. At Burnley kom til å bli sterke utover i sesongen visste man fra før av, og nå ser det ut til å skje. Burnley viser opprykksform for tiden, men kan de få til noe mot et hjemmesterkt Sheffield Wednesday? Foran tirsdagens kamp innehar Burnley en 3. plass med 51 poeng, og opp til tabelltopp skiller det fem poeng. På bortebane har de 5-6-3, noe som gjør de til et av de bedre bortelagene i Championship.

Burnleys siste kamper:
Arsenal – Burnley 2-1 (Vokes)
Burnley – Derby 4-1 (Selvmål, Arfield, Gray, Vokes)
Brentford – Burnley 1-3 (Arfield, Boyd, Barton)
MK Dons – Burnley 0-5 (Barton, Vokes, Gray, Lowton, Boyd)
Boro – Burnley 1-2 (Hennings, Ward)

Vurdering: To lag i flott form som møtes. Wednesday er fantastiske på hjemmebane, mens Burnley er i kjempeform. Jeg klarer ikke finne en vinner her, og setter dermed et kryss i midten. 

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)


 

 

Wolverhampton Wanderers – Bolton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kortney Hause og Mike Williamson er ute med skade hos vertene. Darren Pratley og Emile Heskey er usikre hos gjestene.

Det har vært en relativt grå sesong for Wolverhampton Wanderers, men etter en elendig desember måned, har man fått et etterlengtet løft. Fra Boxing Day og et par uker ut i januar hadde man fire strake seire i Championship, men på de to siste kampene har det bare blitt ett poeng. Først gikk man på en skuffende smell hjemme mot Cardiff City, før man tok et brukbart poeng borte mot Queens Park Rangers. Nå ligger Wolves på en 12. plass med 38 poeng, og opp til play-off skiller det ni poeng. Den avstanden er ikke umulig for ulvene, men da må de vinne kamper som den de skal spille på tirsdag. Hjemme på Molineux har Wolves 4-5-5 denne sesongen, og det er ikke bra nok hvis man skal kjempe i toppen. Det har dog vært litt bedring i det siste, hvor man har vunnet to av de tre siste på eget gress.

Wolves siste kamper:
QPR – Wolves 1-1 (Henry)
Wolves – Cardiff 1-3 (Zyro)
Wolves – Fulham 3-2 (Zyro x2, Doherty)
West Ham – Wolves 1-0
Brighton – Wolves 0-1 (Selvmål)

Bolton fikk seg en enorm opptur da MK Dons ble slått 3-1 hjemme på Macron Stadium forrige runde. Det var bare Boltons tredje seier i Championship denne sesongen, og de tre poengene førte The Trotters litt nærmere trygg plass, selv om de andre lagene i bunnen også plukket opp poeng. Nå ligger Bolton på jumboplass med 20 poeng, og opp til nærmeste lag i bunnen skiller det fire poeng. Opp til trygg plass skiller det bare fem poeng, og det er ingen umulig luke å tette, til tross for at mange allerede har avskrevet Bolton denne sesongen. På bortebane må Bolton likevel skjerpe seg dersom de skal holde seg denne våren. Foran tirsdagens kamp har Bolton elendige 0-3-11 denne sesongen, men kanskje kan sesongens første borteseier i ligaen komme mot Wolves?

Boltons siste kamper:
Bolton – Leeds 1-2 (Pratley)
Bolton – MK Dons 3-1 (Pratley, Ameobi, Holding)
Bolton – Eastleigh 3-2 (Pratley, Madine, Moxey)
Forest – Bolton 3-0
Sheff Wed – Bolton 3-2 (Madine, Wheater)

Vurdering: Wolves med en opptur etter jul, men hjemmetapet mot Cardiff City for et par uker siden var skuffende greier. Her møter de et Bolton-lag som fikk seg en opptur i forrige serierunde, men som er helt håpløse på bortebane. Dette her bør ende med hjemmeseier. 

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply