Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
13.30: Queens Park Rangers – Fulham (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Bristol City – Ipswich Town (TV2 Sport Premium 2)

Lørdagens oddskupong
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brighton & Hove Albion – Bolton Wanderers (Hjemmeseier) 1.55
Derby County – MK Dons (Hjemmeseier) 1.50
Totalodds: 2.33

 


 

Queens Park Rangers – Fulham
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Alejandro Faurlin er usikker hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Rundens første kamp er et herlig byderby i den mer fasjonable delen av London. Et Queens Park Rangers-lag som gradvis begynner å bli bedre og bedre under Jimmy Floyd Hasselbainks ledelse skal forsøke å stikke kjepper i hjulene på et Fulham-lag som fortsatt venter på sin første seier under Slavisa Jokanovics ledelse. QPR fikk besøk av Ipswich Town i forrige serierunde, og der fikk de seg en opptur da Matt Phillips ble kampens eneste målscorer. 1-0 seieren over Ipswich var QPRs første hjemmeseier etter Hasselbaink kom til klubben, og nå gjenstår det å se om de klarer bygge videre på den triumfen. Nå ligger QPR på en 13. plass med 39 poeng, og opp til play-off skiller det elleve poeng. Hjemme på Loftus Road har QPR 5-8-2 denne sesongen, og bare én av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

QPRs siste kamper:
QPR – Ipswich 1-0 (Phillips)
Forest – QPR 0-0
QPR – Wolves 1-1 (Polter)
Rotherham – QPR 0-3 (Hoilett, Phillips, Polter)
Blackburn – QPR 1-1 (Fer)

Det vil seg ikke for Fulham-sjef Slavisa Jokanovic. Etter seks forsøk står Fulham fortsatt uten seier siden Jokanovic kom til klubben, men det skal sies at motstanden har vært tøff. De tre siste hjemmekampene har vært mot Derby County, Hull City og Sheffield Wednesday, og da kan det fort bli vanskelig å ta poeng. Fulham har likevel ikke vært noen kasteball, og ingen av kampene har endt med større tapsmargin enn ett mål. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 hjemme mot Derby, etter at The Rams utlignet på utsøkt vis ved Craig Bryson. Nå ligger Fulham på en 19. plass med 29 poeng, og ned til nedrykk skiller det fire poeng. På bortebane har The Cottagers 2-6-6 denne sesongen, og ingen av de åtte siste bortekampene har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Derby 1-1 (Selvmål)
Fulham – Hull 0-1
Huddersfield – Fulham 1-1 (McCormack)
Wolves – Fulham 3-2 (McCormack, Christensen)
Sheff Wed – Fulham 2-1 (Dembele)

Vurdering: QPR blir gradvis bedre, mens Fulham ikke gjør de samme fremskrittene. Fulham er likevel sterke og ikke enkle å møte, men her tror jeg de vil få det tøft. Uavgjortfaren i dette derbyet er enorm, men magefølelsen min går for hjemmeseier her.  

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ben Gladwin mangler hos vertene. Gjestene har Ryan Fraser, Cole Skuse og Giles Coke på skadelisten, mens Jonathan Douglas er suspendert.

Det er ikke lenge siden Gary Johnson ledet Yeovil Town i Championship, og nå er det sønnen Lee Johnson som skal få prøve seg på nest øverste nivå i engelsk fotball. Den talentfulle manageren har blitt ansatt av Bristol City, og får sin første kamp fra sidelinjen på lørdag. Johnson gjorde en formidabel jobb med Barnsley i League One, og avsluttet med seks seire på rad i ligaen hos The Tykes før han tok turen til Ashton Gate forrige helg. Nå skal han forsøke å redde City fra nedrykk til League One, og utgangspunktet er egentlig ikke så verst. City har en bra spillegruppe, og kommer til helgens kamp med selvtillit etter at de slo Charlton Athletic 1-0 på The Valley forrige helg. Nå ligger The Robins på en 21. plass med 28 poeng, og ned til nedrykk skiller det tre poeng. På hjemmebane har rødtrøyene skuffende 3-6-6 denne sesongen, og bare én av de syv siste på eget gress har gitt tre poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Charlton – Bristol City 0-1 (Tomlin)
Bristol City – Birmingham 0-0
Leeds – Bristol City 1-0
Bristol City – Boro 1-0 (Burns)
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)

På boxing day fikk Ipswich-fansen mye å juble for da Luke Chambers headet inn 2-1 på overtid hjemme mot Queens Park Rangers, men forrige helg fikk hovedstadsklubben revansj. Matt Phillips scoret kampens eneste mål på Loftus Road, og påførte dermed Ipswich sitt tredje strake bortetap. I den foregående bortekampen tapte blåtrøyene 0-3 mot Birmingham City, og det er uvant kost for et Ipswich-lag som har vært meget gode på fremmed gress denne sesongen. Nå ligger Ipswich på en 7. plass med 48 poeng, og opp til play-off plass skiller det bare to poeng. Den luken kan fort bli tettet dersom Ipswich klarer levere like bra mot Bristol City på lørdag som det de har gjort mot mange av de andre bunnlagene denne sesongen. MK Dons, Rotherham United, Charlton Athletic og Fulham har alle blitt slått i sine egne lekegrinder.

Ipswichs siste kamper:
QPR – Ipswich 1-0
Ipswich – Reading 2-1 (Pitman, Fraser)
Birmingham – Ipswich 3-0
Portsmouth – Ipswich 2-1 (Maitland-Niles)
Ipswich – Preston 1-1 (Murphy)

Vurdering:  En del bra fra Bristol City i det siste, samtidig som det er vanskelig å vurdere rødtrøyene med tanke på at de akkurat har byttet hovedtrener. Her møter de et Ipswich-lag som svinger litt i prestasjonene, men som jevnt over holder høyt nivå. Jeg er ikke i tvil om at Ipswich vil gi City god kamp her, og i denne kampen ender jeg opp med å markere for borteseier.   

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Hull City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Danny Guthrie, Jason Lowe, Lee Williamson og Nathan Delfouneso er ute hos vertene. Gjestene er litt usikre på Shaun Maloneys helse, men bortsett fra det har de ingen skader å melde om. 

Er det bare et blaff, eller har endelig Paul Lambert begynt å få kontroll på sakene på Ewood Park? I de to siste kampene har Rovers fremstått som et helt annet lag enn tidligere. De vinner duellene, andreballene og viser en enorm innsats. Det fikk Oxford United kjenne i FA Cupen, mens Middlesbrough fikk kjørt seg i store deler av kampen på Riverside Stadium forrige helg. Fremover på banen herjet Tony Watt og Jordi Gomez på en så herlig måte at det ikke var noen av de fremmøtte Rovers-supporterne som gråt over tapet av Jordan Rhodes. Selv om det har vært mye positiv i de to siste kampene, må man ikke glemme at Lancashire-klubben har åtte(!) kamper på rad uten seier i Championship. Denne elendige formen har ført Rovers helt ned på en 18. plass med 31 poeng, og ned til nedrykk skiller det bare seks poeng. Nå snakkes det bare om å unngå nedrykk og heller fokusere på det som skjer neste sesong. Hjemme på Ewood Park har Rovers 3-7-3 denne sesongen, og bare én av de seks siste på eget gress har endt uavgjort.

Blackburns siste kamper:
Middlesbrough – Blackburn 1-1 (Gomez)
Oxford –  Blackburn 0-3 (Marshall x2, Watt)
Charlton – Blackburn 1-1 (Rhodes)
Newport County – Blackburn 1-2 (Marshall, Rhodes)
Blackburn – Brighton 0-1

Hull City fortsetter sin turné i Nordvest-England denne helgen, og denne gangen er det Blackburn Rovers som er motstander. Forrige helg var tigrene på besøk hos Rovers erkerival Burnley, men fra den kampen fikk de ikke med seg noen poeng. Faktisk ble fikk de ikke en gang med seg ett eneste mål, og det er noe som ikke har skjedd siden de tapte borte mot Preston North End i romjulen. Artig nok kommer også Preston fra Lancashire, og dersom det går dårlig på lørdag kan man nesten snakke om et slags “Lancashire-spøkelse”. Ettersom Middlesbrough tok ett poeng i midtuken har Hull falt ned til andreplass på tabellen med sine 56 poeng. Opp til Boro skiller det ett poeng, mens Burnley følger på plassen bak med ett poeng mindre enn Hull. På bortebane har Hull 6-3-6 denne sesongen, og fire av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Hulls siste kamper:
Burnley – Hull 1-0
Bury – Hull 1-3 (Akpom x3)
Fulham – Hull 0-1 (Hernandez)
Hull – Charlton 6-0 (Hernandez x3, Diame, Snodgrass, Hayden)
Hull – Cardiff 2-0 (Hernandez, Clucas)

Vurdering:  Det er lite mål involvert når Hull spiller bortekamp, og det er lite mål generelt involvert når Rovers spiller kamp. Dette blir et tøft og jevnt oppgjør som kan vippe begge veier, og jeg har ikke troen på mange scoringer. Mitt beste tips i dette oppgjøret er uavgjort. 

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene sannsynligvis må klare seg uten viktige Gary Madine og Liam Trotter. 

Man hører ikke like mye om måkene fra sørkysten i disse dager som det man gjorde tidligere i sesongen da de var ubeseiret, men likevel bør man ha minst et øye rettet mot Chris Hughtons menn i disse dager. Brighton tøffer seg nemlig frem som et velsmurt lokomotiv, og forrige uke klemte de til med en fantastisk 3-0 seier hjemme mot Brentford. Den seieren luktet det svidd av, og det er ikke vanskelig å se at signeringen av Anthony Knockaert kan vise seg å bli gull verdt. Etter seieren mot Brentford har måkene tre strake seire, og formsvikten fra tidligere i år ser ut til å ha blitt overvunnet nå. Nå ligger Brighton på en 4. plass med 53 poeng, og nå skiller det bare tre poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 10-2-3, hvor de tre tapene kom på rekke og rad ved årsskiftet.

Brightons siste kamper:
Brighton – Brentford 3-0 (Knockaert, Hemed, Murphy)
Brighton – Huddersfield 2-1 (Zamora, Wilson)
Blackburn – Brighton 0-1 (Zamora)
Rotherham – Brighton 2-0
Hull – Brighton 1-0

Det har vært en spesiell uke for Bolton Wanderers. Etter alvorlig sjukdom døde styreformann Phil Gartside denne uken, og derfor har ikke fotballen vært hovedfokuset foran lørdagens kamp. Gartsides dødsfall kaster bare en enda mørkere skygge over det som har vært en forferdelig sesong for The Trotters. Store økonomiske problemer og elendige resultater på banen har vært melodien på Macron Stadium siden første ball ble sparket denne sesongen, men de siste ukene har det vært bedring å spore på banen. Syv poeng på de tre siste kampene har vært svært etterlengtet for et Bolton-lag som lenge så helt fortapt ut på bunnen av tabellen. Nå ligger Bolton på en 23. plass på tabellen med 24 poeng, og det må ha vært befriende å endelig komme seg unna jumboplassen. Opp til trygg plass skiller det bare fem poeng nå, og den luken skremmer ingen. Dersom Bolton skal klare et “Great escape” må de likevel gjøre noe med borteformen. Så langt denne sesongen er de nemlig det eneste laget i Championship som fortsatt ikke har vunnet på fremmed gress. Totalt har de svake 0-4-11 på bortebane, men kanskje løsner det på lørdag?

Boltons siste kamper:
Bolton – Rotherham 2-1 (Spearing, Woolery)
Wolves – Bolton 2-2 (Wellington, Dobbie)
Bolton – Leeds 1-2 (Pratley)
Bolton – MK Dons 3-1 (Pratley, Ameobi, Holding)
Bolton – Eastleigh 3-2 (Pratley, Madine, Moxey)

Vurdering: Brighton med en skikkelig oppsving i formen i det siste, og foran denne kampen har de tre strake seire. Her møter de et Bolton-lag som er håpløse på bortebane. Dette her tar vertene. 

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Charlton Athletic – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Igor Vetokele er usikker hos vertene, mens Craig Noone fortsatt er et usikkert kort hos gjestene.

Forrige helg ble bunnrival Bristol City for sterke hjemme på The Valley, og det tapet førte The Addicks ned på en blytung jumboplass. De mørke skyene henger fortsatt over London-klubben, til tross for en liten opptur under Jose Rigas ledelse. For to runder siden vant de 4-1 borte mot Rotherham United, og det er slike prestasjoner rødtrøyene må trylle frem i tiden fremover dersom de skal unngå nedrykk. Protestene utenfor The Valley holder fortsatt koken, og det er lite som tyder på at klubbens belgiske eiere forsvinner med det første. Nå ligger Charlton på en 24. plass med 24 poeng. Opp til trygg plass skiller det nå fem poeng. Selv om den luken er liten, er man nødt til å plukke poeng jevnt og trutt slik at luken etter hvert ikke blir farlig stor. På hjemmebane har Charlton 3-6-6 denne sesongen, og ingen av de syv siste hjemmekampene har endt med tap.

Charltons siste kamper:
Charlton – Bristol City 0-1
Rotherham – Charlton 1-4 (Makienok x2, Vetokele, Lookman)
Charlton – Blackburn 1-1 (Lennon)
Hull – Charlton 6-0
Huddersfield – Charlton 5-0

Cardiff City-eier Vincent Tan ga de fleste som følger Cardiff City en skikkelig god latter på torsdag. Først og fremst kom Tan med mange gode løfter og kommentarer om Cardiffs fremtid, men det han sa etterpå fikk smilet frem hos de som fikk høre på Tans tirade. Cardiff-eieren fortalte at han hadde gitt beskjed til spillerne om å skyte med en gang de fikk muligheten. Han ville gjerne se mer enn 30 skudd per kamp, og sammenlignet det med å ikke skyte, med det å være en stygg mann som ikke tørr å sjekke opp en flott dame. Forrige helg skulle han nok gjerne sett enda flere skudd da MK Dons kom på besøk på Cardiff City Stadium, men det fikk han ikke. Cardiff spilte uavgjort 0-0 hjemme mot MK Dons på en søkkvåt bane. Etter den kampen ligger Cardiff på en 9. plass med 45 poeng, og opp til play-off skiller det bare fem poeng. På bortebane har waliserne 4-5-6 denne sesongen, men begge de to siste bortekampene i ligaen har endt med seire.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – MK Dons 0-0
Huddersfield – Cardiff 2-3 (Whittingham x2, Immers)
Cardiff – Rotherham 2-2 (Pilkington x2)
Wolves – Cardiff 1-3 (Noone x2, Ralls)
Hull – Cardiff 2-0

Vurdering: Charlton med skuffende tap sist, men i den foregående kampen imponerte de stort. Det er derfor vanskelig å vite hva man kan forvente av Jose Riga & Co. Her møter de et Cardiff-lag som alltid er vanskelige å spille mot. Jeg tror ikke gjestene taper, men tror enten det blir uavgjort eller at Cardiff vinner. Dersom jeg må velge ett av de to utfallene, blir det en borteseier.  

Tips: B (2.15 @ Nordicbet)

 


 

Derby County – MK Dons
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Will Hughes og Jake Buxton er ute hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Carl Baker og Ben Reeves.  

Denne uken bestemte Derby-eier Mel Morris seg for å fjerne Paul Clement fra sjefsstolen, til tross for at Derby i skrivende stund ligger på en 5. plass med 51 poeng. Opp til opprykk skiller det bare fire poeng, men likevel var ikke Clement den riktige mannen til å lede The Rams ifølge Morris. Grunnen til det? Jo, fordi Clement visstnok tenkte litt for kortsiktig. I ettertid av sparkingen har det kommet noen helt utrolige kommentarer fra Derby-eieren både på klubbens hjemmeside og i media ellers, og det blir interessant å se hva som kommer til å skje i tiden fremover. Frem til sommeren skal akademisjef Darren Wassall lede Derby, og kanskje kan han bli den store helten utover våren. Foran helgens kamp har Derby syv(!) kamper på rad uten seier i ligaen, og nå er det på tide med en seier dersom man skal henge med helt i toppen. Hjemme på Pride Park har The Rams 7-6-2 denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Fulham – Derby 1-1 (Bryson)
Derby – Preston 0-0
Derby – Man Utd 1-3 (Thorne)
Burnley – Derby 4-1 (Butterfield)
Derby – Birmingham 0-3

De prøvde så godt de kunne, men et sent utligningsmål av Jordan Rhodes ødela festen for MK Dons på tirsdag. Kampen endte til slutt 1-1, og dermed har MK Dons fire kamper på rad uten seier. De to siste kampene har begge endt uavgjort, og de ligger nå på en 20. plass med 28 poeng. Ned til nedrykk skiller det bare tre poeng, og det er lite som tyder på at ikke MK Dons kommer til å være involvert i bunnstriden utover våren. På bortebane har ikke hovedtrener Karl Robinson & Co noe å skryte over denne sesongen, ettersom de har fæle 1-5-9 på sine bortekamper så langt. Den ene seieren kom helt tilbake i sesongåpningen. Det spørs om det bedrer seg etter en tøff bortekamp mot Derby.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – Middlesbrough 1-1 (Bowditch)
Cardiff – MK Dons 0-0
MK Dons – Chelsea 1-5 (Potter)
Bolton – MK Dons 3-1 (Murphy)
MK Dons – Northampton 3-0 (Reeves, Murphy, Church)

Vurdering:  Derby i dårlig form, men kanskje endring av hovedtrener hjelper? Jeg synes egentlig ikke Derby har vært så svake som resultatene skulle tilsi, og her har jeg stor tro på at det vil snu for The Rams. MK Dons har blitt gradvis bedre utover i sesongen, men på bortebane sliter de fælt. Dette ender med tre poeng til vertene. 

Tips: H (1.50 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Henri Lansbury og Britt Assombalonga er fortsatt ute hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Jamie Paterson som er utleid fra nettopp Forest.  

Nottingham Forest fortsetter sin flotte fremgang, og forrige helg tok de en kjempesterk 1-0 seier borte mot Leeds United. Med den seieren har Forest nå hele 13 kamper på rad uten tap. Det er en fantastisk prestasjon av et Forest-lag som har (som vanlig) slitt med svært mange skader på viktige spillere. Det store spørsmålet er hva som kommer til å skje den dagen Forest går på en smell igjen. Det er ingen hemmelighet at manager Dougie Freedman har slitt med å snu vonde trender når de først kommer, på samme måte som han er flink til å holde flyten oppe når de først vinner kamper. Den flotte formen den siste tiden ha ført Forest opp på en 10. plass med 42 poeng, og opp til play-off skiller det åtte poeng. På hjemmebane har de 6-6-3 denne sesongen, og de har ikke tapt en eneste av sine ti siste på eget gress.

Forest siste kamper:
Leeds – Forest 0-1 (Oliveira)
Forest – Watford 0-1
Forest – QPR 0-0
Boro – Forest 0-1 (Ward)
Forest – Bolton 3-0 (Oliveira, O.Burke, Ward)

Jeg liker mye av det Huddersfield Town har fått til siden David Wagner ankom klubben, og i skrivende stund ser jeg på The Terriers fremtid som mye mer spennende enn da hans forgjengere (Chris Powell/Mark Robins) ledet Yorkshire-klubben. Fremover på banen skaper de store problemer for flere lag, men fortsatt er det den defensive biten som må forbedres. Forrige helg ledet Huddersfield 1-0 over Preston North End med få minutter igjen å spille, men The Lilywhites snudde til 1-2 i sluttminuttene. Det tapet ble beskrevet som det verste Wagner haddde opplevd siden han ankom klubben. Nå ligger Huddersfield på en 17. plass med 32 poeng. De har tre strake tap foran helgens runde, og på bortebane har de 3-4-8.

Huddersfields siste kamper:
Preston – Huddersfield 2-1 (Wells)
Huddersfield – Cardiff 2-3 (Wells, Bunn)
Brighton – Huddersfield 2-1 (Bunn)
Reading- Huddersfield 5-2 (Smith, Paterson)
Huddersfield – Fulham 1-1 (Hudson)

Vurdering:  Forest i fin form, og de er svært vanskelige å slå. Huddersfield med noen svake resultater de siste kampene, men de er likevel ikke helt ufarlige. Til tross for det er det vanskelig å gå for noe annet enn hjemmeseier her.   

Tips: H (2.25 @ Nordicbet)


 

Reading – Burnley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Matej Vydra og Danny Williams er usikre hos vertene, mens Dean Marney mangler hos gjestene.

Det er for tidlig å bedømme Brian McDermotts jobb med Reading mente lokalavisen som følger Reading tettest, og jeg er helt enig. Ikke bare fordi det er for tidlig tidsmessig, men også fordi det er vanskelig å se hva McDermott gjør med dagens Reading-lag. I enkelte kamper kan man se glitrende fremgang og strålende prestasjoner, men jevnt over er jeg ikke enormt imponert. De har vært solide bakover på banen, men jeg er ikke helt sikker på om det er McDermotts fortjeneste. At McDermott likevel kan være den riktige mannen for The Royals fremover, er jeg ikke i tvil om. Forrige helg ble det 0-0 da Reading fikk besøk av Wolverhampton Wanderers, og nå ligger Berkshire-klubben på en 15. plass med 36 poeng. Hjemme på Madejski Stadium har de 6-6-3 denne sesongen, men bare tre av de ni siste på eget gress har endt med seier. Etter fem strake i ligaen uten seier, blir det interessant å se om det kan snu for Reading på lørdag.

Readings siste kamper:
Reading – Wolves 0-0
Ipswich – Reading 2-1 (McCleary)
Reading – Walsall 4-0 (Vydra x2, Williams, Robson-Kanu)
Reading – Sheff Wed 1-1 (Cooper)
Reading – Huddersfield 5-2 (Vydra x3, Piazon, Alex)

Jeg kunne egentlig skrevet det samme om Burnley denne helgen, som det jeg gjorde på dette tidspunktet forrige uke.Burnley er nemlig en maskin som beveger seg i imponerende tempo for tiden. De hardtarbeidende og utrettelige midtbanespillerne gir forsvarsspillerne mindre arbeid, samtidig som spissparet Sam Vokes og Andre Gray holder skyhøyt nivå. Etter en fantastisk 1-0 seier hjemme mot Hull City forrige helg ligger The Clarets nå på en 3. plass med 55 poeng. Opp til direkte opprykk skiller det bare ett poeng, og i skrivende stund ser faktisk Burnley ut som den største utfordreren i kampen om opprykk. På bortebane har Burnley 5-7-3 denne sesongen, og på de tre siste bortekampene har de tatt syv poeng.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Hull 1-0 (Vokes)
Sheff Wed – Burnley 1-1 (Gray)
Arsenal – Burnley 2-1 (Vokes)
Burnley – Derby 4-1 (Selvmål, Arfield, Gray, Vokes)
Brentford – Burnley 1-3 (Arfield, Boyd, Barton)

Vurdering:  Ikke mye imponerende det Reading driver med for tiden, men likevel er de ikke enkle å bryne seg på. Jeg ser fort for meg at dette blir et jevnt oppgjør som gjestene vipper til sin fordel.  

Tips: B (2.80 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Vertene mangler Luciano Becchio og Leon Best, mens Lee Frecklington er usikker. Hos gjestene er det ingen nye skader å melde om ifølge BBC.

1-2 tap borte mot tabelljumbo Bolton Wanderers var nok for styreformann Tony Stewart. Hovedtrener Neil Redfearn ble nødt til å finne seg en ny arbeidsgiver, til tross for en brukbar jobb på New York Stadium. Jeg har faktisk vært imponert over den innstillingen Rotherham-spillerne har vist i flere kamper, og jeg er sikker på at mange av lagene Rotherham har møtt siden Redfearn tok over som sjef, sitter igjen med inntrykket av at Rotherham ikke var et enkelt lag å møte. Likevel var det ikke bra nok for Tony Stewart, og nå er det ringreven Neil Warnock som får i oppgave å styre klubben til sikker plass ved sesongslutt. Foran helgens runde innehar Rotherham en 22. plass med 25 poeng, og opp til trygg plass skiller det tre poeng. Hjemme på New York Stadium har Rotherham 5-2-8 denne sesongen, men begge de to siste hjemmekampene har endt med tap.

Rotherhams siste kamper:
Bolton – Rotherham 2-1 (Burke)
Rotherham – Charlton 1-4 (Burke)
Cardiff -Rotherham 2-2 (Newell, Selvmål)
Rotherham – QPR 0-3
Rotherham – Brighton 2-0 (Ward, Derbyshire)

Gary Rowett måtte bruke fredagen til å avfeie rykter om at han skal være på vei til Derby County, og det vil selvsagt Birmingham-fansen være glade for å høre. Rowett skal ha en enorm del av æren for at blåtrøyene nå er i en posisjon hvor de kjemper om play-off til Premier League, istedenfor å spille League One-fotball. Forrige helg fikk de seg en nedtur etter å ha spilt seks kamper på rad uten å tape, ettersom to mål av Gary Hooper sørget for at Birmingham tapte 1-2 mot Sheffield Wednesday. Tapet førte til at Birmingham falt ned på en 8. plass med 47 poeng, og opp til play-off skiller det nå tre poeng. Til tross for tapet har jeg likevel stor tro på at Birmingham kan gi de andre lagene rundt dem på tabellen kamp til døra om den siste play-off plassen. På bortebane har Birmingham imponert stort denne sesongen, og foran helgens runde er de faktisk det beste bortelag i Championship. Dette til tross for at bare én av de syv siste bortekampene har endt med seier. Totalt har de 6-6-3 på fremmed gress.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 1-2 (Donaldson)
Bristol City – Birmingham 0-0
Birmingham – Ipswich 3-0 (Buckley, Toral, Kieftenbeld)
Derby – Birmingham 0-3 (Kieftenbeld, Robinson, Gleeson)
Forest – Birmingham 1-1 (Toral)

Vurdering:  Rotherham med managerskifte, og derfor er det vanskelig å vite hvordan de vil fremstå her. De møter uansett et sterkt Birmingham-lag som har imponert på bortebane denne sesongen. Her har jeg stor tro på at gjestene kan få med seg noe.

Tips: B (2.55 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Glenn Loovens er skadet hos vertene, mens Kieran Lee og Sam Hutchinson blir vurdert frem mot kampstart. Hos gjestene er Alan McCormack og Andreas Bjelland ute.  

Gary Hooper. For en spiller! Gjennom hele høsten har Sheffield Wednesday blitt linket til et hav av klassespisser som blant andre Jordan Rhodes og Ross McCormack, samtidig som Gary Hoopers navn knapt ble nevnt. Han var allerede en del av Wednesday-laget, men det virket nesten som om man ikke trodde at han ville spille noen stor rolle denne sesongen. Det har i hvert fall endret seg nå, ettersom han nå har scoret syv mål på de fem siste ligakampene. Det er syke tall, og det er lite som tyder på at han kommer til å stoppe med det første. Forrige helg scoret han to mål da uglene vant 2-1 borte mot Birmingham City, og det første målet bør du se og nyte dersom du ikke allerede har sett det. Etter den seieren er uglene nå oppe på en 6. plass med 50 poeng. Det er bare seks poeng opp til direkte opprykk, og Wednesday ser såpass sterke ut for tiden at jeg har stor tro på at de vil henge med i kampen om en av de seks øverste plassene helt frem til sesongslutt. Hjemme på Hillsborough har de fantastiske 9-5-1 denne sesongen, og de har ikke tapt en eneste av sine ti siste på eget gress.

Wednesdays siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 1-2 (Hooper x2)
Sheff Wed – Burnley 1-1 (Lee)
Shrewsbury Town – Sheff Wed 3-2 (McGugan x2)
Reading – Sheff Wed 1-1 (Hooper)
Sheff Wed – Leeds 2-0 (Hooper x2)

0-3 tap borte mot Brighton & Hove Albion må være nære sesongverste for Brentford. Det er ikke vanlig å se et vanligvis så sterkt Brentford-lag gå på en slik smell, men det fikk vi se forrige fredag. Det skuffende tapet kommer etter en tung periode for klubben resultatmessig, og det ser for øyeblikket mørkt ut med tanke på opprykk til Premier League. Nå ligger Brentford på en 12. plass med 40 poeng, og opp til play-off skiller det ti poeng. Brentford har bare vunnet én av sine seks siste kamper, og på bortebane har de 5-4-6 denne sesongen. Stjernespiller Alan Judge har blitt linket til lørdagens motstander flere ganger denne sesongen, og kanskje trengs det litt magi fra nettopp han dersom The Bees skal klare få med seg noe fra denne kampen.

Brentfords siste kamper:
Brighton – Brentford 3-0
Brentford – Leeds 1-1 (Saunders)
Preston – Brentford 1-3 (Selvmål, Judge, Swift)
Brentford – Burnley 1-3 (Judge)
Brentford – Middlesbrough 0-1

Vurdering:  Brentford skuffet stort forrige helg og er ikke i god form for tiden. Her møter de et Wednesday-lag som virkelig er i form, og som presterer meget bra på hjemmebane. Dette her ender med hjemmeseier. 

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mike Williamson og Kortney Hause er nok ikke kampklare for vertene, mens gjestene mangler Ben Pearson og Jermaine Beckford.

Jeg har sett en del naturprogrammer opp gjennom oppveksten, men at det er vanlig med såpass mange store endringer i ulveflokker som det man har opplevd på Molineux denne sesongen, er i så fall nytt for meg. I fjor sommer forsvant alfahannen Bakary Sako fra klubben, men resten av flokken fortvilte ikke ettersom man fortsatt hadde en spennende mann i Benik Afobe som kunne fortsette hvor han slapp. Nå har også Afobe forsvunnet fra klubben, samtidig som det talentfulle stjerneskuddet Jordan Graham er ute i lang tid med skade. Tilbake står en forundret ulveflokk som ikke ser ut til å vite helt hva som skal skje fremover. Etter 0-0 borte mot Reading forrige helg har Wolves nå tre strake poengdelinger, og man må tilbake til 12. januar for å finne forrige seier. Wolves har nå falt ned på en 11. plass på tabellen med 40 poeng, og opp til play-off skiller det ti poeng. I skrivende stund har klarer jeg ikke se for meg at Wolves skal klare tette igjen den luken, men mer overraskende ting har skjedd før i Championship. Hjemme på Molineux har Wolves 4-6-5 denne sesongen, og bare to av de ti siste på eget gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Reading – Wolves 0-0
Wolves – Bolton 2-2 (Henry, Mason)
QPR – Wolves 1-1 (Henry)
Wolves – Cardiff 1-3 (Zyro)
Wolves – Fulham 3-2 (Zyro x2, Doherty)

Det så lenge mørkt ut for Preston North End hjemme mot Huddersfield Town forrige helg, men helt på tampen av kampen løsnet det. The Lilywhites snudde fra 0-1 til 2-1 på få minutter, og sikret dermed sin først seier siden 12. januar. Nå har Lancashire-klubben klatret opp på en 14. plass på tabellen med 39 poeng, og med seier her kan de faktisk passere dagens motstander og dermed klatre helt opp på 11. plass. Dersom de skal klare det må de gjøre noe med sine prestasjoner på bortebane. Preston er på ingen måter svake på fremmed gress, men de sliter med å vippe kampene til sin fordel. Bare to av de ni siste bortekampene har endt med seier, til tross for at fem av disse ni kampene har endt uavgjort. Samtidig skal Preston har ros for hvor solide de har vært på bortebane denne sesongen. Bare 14 baklengsmål på 15 bortekamper er meget bra for et nyopprykket lag.

Prestons siste kamper:
Preston – Huddersfield 2-1 (Selvmål, Browne)
Derby – Preston 0-0
Preston – Brentford 1-3 (Reach)
Ipswich – Preston 1-1 (Johnson)
Bristol City – Preston 1-2 (Cunningham, Selvmål)

Vurdering: Wolves er ikke veldig sterke for tiden, men heller ikke svake. Her møter de et Preston-lag som er vanskelige å møte, og som spiller mye uavgjort på fremmed gress. Det meste taler for uavgjort på Molineux denne lørdagen.  

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply