Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Tirsdagens oddstips
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Huddersfield Town – Reading (Hjemmeseier) 2.05
Totalodds: 2.05

 


 

Blackburn Rovers – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Sesongens store høydepunkt sto for tur da Blackburn Rovers tok den korte turen til Turf Moor for å møte erkerival Burnley på lørdag. Til tross for tøff kriging, en haug med innlegg og flere skuddforsøk, klarte de likevel ikke ta med seg poeng hjem fra det oppgjøret. Et klønete straffespark imot tidlig i kampen sørget for at Burnley vant 1-0. Rovers ble dermed stående på 40 poeng, og all fokus er nå rettet mot å sikre seg ny kontrakt i Championship. Foreløpig ser det veldig bra ut på det området, men ting kan snu fort i bunnen av tabellen. Spillemessig har Rovers sett veldig bra ut i det siste, og tre av de fem siste kampene har endt med seier. Hjemme på Ewood Park har de 6-7-4 denne sesongen, og samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med seier, deriblant 2-1 over Middlesbrough forrige uke.

Blackburns siste kamper:
Burnley – Blackburn 1-0
Blackburn – Boro 2-1 (Akpan, Graham)
Blackburn – MK Dons 3-2 (Gomez x2, Bennett)
Derby – Blackburn 1-0
Blackburn – West Ham 1-5 (Marshall)

Birmingham City var underdog da opprykksjagende Hull City kom på besøk på torsdag forrige uke. Oddsen på Birmingham-seier var meget høy, til tross for at blåtrøyene flere ganger har vist at de kan være eksepsjonelt gode mot topplagene. Den imponerende defensive organiseringen, kombinert med et par kvalitetsspillere fremover på banen, gjør Birmingham til et meget artig lag å se på. Spissen Clayton Donaldson ser ut som det mest komplette oppspillspunktet i Championship, og viser gang på gang hvor viktig han er for denne klubben. En heldig scoring av Jon Toral etter et kvarter spill sørget for tre viktige poeng bor Birmingham, og akkurat nå er avstanden til play-off svært kort. På bortebane har Birmingham vært meget gode denne sesongen, men i siste halvdel av sesongen har det variert litt i prestasjonene. Totalt har de 6-7-4 på fremmed gress, men bare én av de ni siste på bortebane har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Hull 1-0 (Toral)
QPR – Birmingham 2-0
Birmingham – Bolton 1-0 (Donaldson)
Rotherham – Birmingham 0-0
Birmingham – Sheff Wed 1-2 (Donaldson)

Vurdering: Spillemessig fremgang for Rovers de siste ukene, og samtlige tre siste hjemmekamper har endt med seier. Birmingham med sterk seier forrige runde, og de er alt annet enn enkle å slå. Samme hvordan jeg vender og vrir på dette oppgjøret, ender jeg opp med uavgjort. Derfor setter jeg et kryss i midten. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Etter tre strake kamper hvor Brighton enten hadde scoret fire mål, eller sluppet inn fire mål, var det endelig et litt mer gjenkjennelig Brighton-lag som møtte Preston North End på Deepdale på lørdag. Det gode defensive biten var der den skulle, mens man fremover på banen ikke var like sterke som mot for eksempel Leeds United. Kampen mot Preston endte ikke overraskende 0-0, og dermed har Brighton nå tre kamper på rad uten tap. De ligger nå på en fjerdeplass på tabellen med 64 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det tre poeng. Hjemme på sørkysten har de 12-2-3 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste på eget gress har endt med seier. Bare to lag i Championship denne sesongen har vært bedre på hjemmebane.

Brightons siste kamper:
Preston – Brighton 0-0
Brighton – Leeds 4-0 (Hemed x2, Dunk, Baldock)
Bristol City – Brighton 0-4 (Hemed, Murphy, Baldock, Selvmål)
Cardiff – Brighton 4-1 (Stephens)
Hull – Brighton 0-0

Fernando Forestieri fikk to kampers utestengelse etter han feilaktig ble utvist i 0-0 kampen mot Hull City for halvannen uke siden, og den avgjørelsen kan vise seg å bli veldig kostbar for uglene. Utan den fotrappe og tekniske angrepsspilleren mangler det en ekstra dimensjon i uglenes angrepsspill, noe man fikk se tydelig da Rotherham United kom på besøk på lørdag. Wednesday tapte Yorkshire-derbyet 0-1 mot Rotherham, og bedre ble det ikke av at det var tidligere Blades-sjef Neil Warnock som ledet motstanderlaget. Takket være derbytapet har uglene nå tre lag som bare er ett poeng bak på tabellen. Likevel holder Sheffield-klubben stand på den viktige sjetteplassen. På bortebane har Wednesday 4-7-6 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 0-1
Hull – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – QPR 1-1 (Nuhiu)
Preston – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Brentford 4-0 (Hooper, Forestieri, Joao, Lee)

Vurdering: Brighton med litt varierende prestasjoner i det siste, men hjemmeseier mot Leeds for en uke siden var meget sterk. Her møter de et bra Wednesday-lag, som i mine øyne er litt svekket uten Fernando Forestieri på topp. Jeg ser fint for meg et jevnt oppgjør, samtidig som jeg tror vertene har det som skal til for å vinne her.

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Jeg får mer og mer sansen for dette Cardiff-laget. Utover høsten så de ut som et helt ok lag som hadde evnen til å få de beste lagene ned på sitt nivå, mens de ikke fremsto som noe bedre enn de dårlige lagene. Nå ser de derimot ut som en skikkelig spennende utfordrer i kampen om play-off. De har flere meget spennende spillere fremover på banen, og nysigneringen Lex Immers fant nok en gang nettmaskene da waliserne vant 2-0 mot Bristol City i det herlige Severnside-derbyet. Med den seieren er Cardiff helt klart med i kampen om play-off, og de viser seg frem som et lag som de andre lagene bør frykte. Hjemme på Cardiff City Stadium har blåtrøyene fantastiske 9-7-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Hull City i høst.

Cardiffs siste kamper:
Bristol City – Cardiff 0-2 (Immers, O´Keefe)
Cardiff – Preston 2-1 (Pilkington x2)
Boro – Cardiff 3-1 (Fabio)
Cardiff – Brighton 4-1 (Whittingham x2, Immers, Pilkington)
Charlton – Cardiff 0-0

Protestene var høylytte foran kampen, og en bil med tilhenger kjørte rundt med reklameplakat som ga Massimo Cellino klar beskjed om at det nå er på tide å forlate klubben. Det ulmer med andre ord som vanlig utenfor banen på Elland Road, men på banen ble det endelig noe å juble over for Leeds-fansen. Mirco Antenucci scoret to mål da Leeds vant 2-1 over Bolton Wanderers, og sendte dermed motstanderen ned på jumboplass. Seieren var ekstra viktig ettersom bunnlagene vant sine kamper, og det dermed bare ville vært seks poeng ned til nedrykk dersom Leeds hadde tapt. Nå er luken derimot på ni poeng, og den luken virker komfortabel. Etter kampen ga hovedtrener Steve Evans beskjed om at han skulle hjem for å drikke vin og bryte alle regler som dietten hans har. Forhåpentligvis har spillerne tatt det litt roligere etter lørdagens kamp, for nå er det på tide å gjøre noe med borteformen. Totalt har Leeds 4-7-5 på bortebane, og ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Antenucci x2)
Brighton – Leeds 4-0
Leeds – Fulham 1-1 (Cook)
Watford – Leeds 1-0
Leeds – Boro 0-0

Vurdering: Cardiff ser ut til å ha noe på gang, og fremover på banen ser de veldig friske ut. Her møter de et Leeds-lag som ikke overbeviser noen for tiden, men som tok en viktig seier på lørdag. Det meste taler for hjemmeseier her og jeg blir nødt til å gi vertene tipset her.    

Tips: H (1.90 @ Nordicbet)

 


 

Charlton Athletic – MK Dons
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Charlton Athletic hadde tapt seks av de åtte siste bortekampene, men på lørdag tok de tre utrolig viktige poeng. Den lave og herlige vingen Callum Harriott satte inn sitt første mål for kampen etter bare 19 sekunder, mens han senere i kampen satte inn det avgjørende 2-1 målet. Harriott ble kastet helt ut i kulden tidligere i sesongen, men ser nå endelig ut til å få tillit igjen. Lørdagens seier førte The Addicks opp fra jumboplass, og nå ligger de på 23. plass med 28 poeng. Seieren var utrolig viktig ettersom både MK Dons og Rotherham United vant, og akkurat nå skiller det syv poeng opp til trygg plass. Den luken er tung, men den er i hvert fall mye mer overkommelig enn dersom det hadde vært ti poeng. Hjemme på The Valley har rødtrøyene nå 3-7-7, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag. De har ikke vunnet på eget gress siden 7. desember, og siden det har de spilt ni hjemmekamper på rad uten seier.

Charltons siste kamper:
Brentford – Charlton 1-2 (Harriott)
Charlton – Reading 3-4 (Sanogo x3)
Preston – Charlton 2-1 (Gudmundsson)
Fulham – Charlton 3-0
Charlton – Cardiff 0-0

For halvannen uke siden fikk Blackburn Rovers tøff kamp mot MK Dons på Ewood Park, men et drømmemål av Jordi Gomez på overtid sørget for at MK Dons måtte reise hjem igjen uten poeng. Det var tungt å svelge for et lag som har slitt stort på bortebane denne sesongen, men på lørdag reiste de seg igjen når de skulle spille på egen stadion. QPR ble slått 2-0 takket være mål av Dean Lewington og Ben Reeves, og nå ligger de på en 21. plass med tre poeng ned til nedrykk. Det store problemet for manager Karl Robinson & Co er fortsatt borteformen. De vant på bortebane i serieåpningen mot Rotherham United, men etter det har det blitt alt for mange kamper uten seier. Totalt har de 2-5-10 på fremmed gress.

MK Dons siste kamper:
MK Dons – QPR 2-0 (Reeves, Lewington)
Blackburn – MK Dons 3-2 (Carruthers, Revell)
MK Dons – Huddersfield 1-1 (Revell)
MK Dons – Bristol City 0-2
Derby – MK Dons 0-1 (Forster-Caskey)

Vurdering:  Usedvanlig viktig kamp i bunnen av tabellen, og helt bingo å vurdere. Denne kampen kommer til å leve sitt eget liv, og det er helt klart Charlton Athletic som har mest å tape her. Jeg ser fint for meg at MK Dons kommer til å ligge litt bakpå, mens Charlton skal forsøke å styre kampen. Jeg er rett og slett helt blank når det gjelder vinner her, og ender opp med å sette et kryss i midten. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Fulham – Burnley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Hvor hadde Fulham vært uten Ross McCormack og Moussa Dembele denne sesongen. Det er et spørsmål få Fulham-supportere ønsker å tenke mye på. På lørdag tok The Cottagers turen til Berkshire for å møte Reading på Madejski Stadium, og der fikk de med seg ett poeng takket være den imponerende duoen. Begge kom på scoringslisten for Fulham, og de to har nå scoret 28 av Fulhams 53 mål denne sesongen. Etter uavgjortkampen ligger Fulham nå på en 19. plass med 37 poeng, og ned til nedrykk skiller det bare fem poeng. Jeg tror ikke Fulham rykker ned i vår, men med tanke på hvor kort avstanden er, kan man aldri si aldri. På hjemmebane har Fulham 5-5-7 denne sesongen, og bare to lag i Championship har vært svakere på eget gress denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Reading – Fulham 2-2 (McCormack, Dembele)
Fulham – Boro 0-2
Leeds – Fulham 1-1 (Cairney)
Fulham – Charlton 3-0 (Cairney x2, Madl)
Blackburn – Fulham 3-0

The Clarets er på full fart mot Premier League, og selv erkerival Blackburn Rovers kunne ikke stoppe maskinen som manager Sean Dyche har rullet i gang. I det intense East Lancashire-derbyet var Burnley nest beste på mange ting, men likevel klarte de dra i land seieren takket være et straffespark som Andre Gray satte i mål. Den egenskapen med å vinne på dårlige dager er nettopp det som skiller de beste lagene fra den gjengen som blir liggende midt på tabellen, og med seieren på lørdag tok Lancashire-klubben steget opp på tabelltopp med sine 68 poeng. De har ikke tapt siden Boxing Day, og deres eneste tap i 2016 kom mot Arsenal i FA Cupen. På bortebane har Burnley 6-8-3, og ingen av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Blackburn 1-0 (Gray)
Bolton – Burnley 1-2 (Gray x2)
Burnley – Forest 1-0 (Vokes)
Burnley – Rotherham 2-0 (Vokes, Arfield)
Reading – Burnley 0-0

Vurdering:  Fulham imponerer ingen for tiden, selv ikke etter Slavisa Jokanovic kom til klubben. Burnley ser derimot ut som den kanskje største opprykksfavoritten akkurat nå, og har nå 12 kamper på rad uten tap. Jeg tror de forlenger den rekken på tirsdag, og at de vinner sin femte strake kamp.    

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Det var en vanskelig oppgave på papiret, og vanskelig ble det også da kampen startet. Chris Martin og Johnny Russell scoret målene for Derby County da de slo Huddersfield Town 2-0 på lørdag, og dermed har Huddersfield to strake tap å vise til. Disse nederlagene har ført The Terriers ned på en 18. plass med 39 poeng, men syv poeng ned til nedrykk bør være en komfortabel nok luke. Hjemme på John Smith´s Stadium har de blå og hvite 6-4-7 å vise til denne sesongen. På de syv siste hjemmekampene har de 4-1-2, så det har vært bedring å spore etter David Wagner kom til klubben. Jeg har veldig sansen for Huddersfield nye sjef, men skal han skape optimisme foran den nye sesongen, bør han lede Huddersfield til en del seire i sesongavslutning, som for eksempel i hjemmekamper som denne.

Huddersfields siste kamper:
Derby – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Ipswich 0-1
MK Dons – Huddersfield 1-1 (Wells)
Huddersfield – Wolves 1-0 (Wells)
Forest – Huddersfield 0-2 (Selvmål, Billing)

Reading hadde tre strake seire foran møtet med Fulham på lørdag, og fire mål borte mot Charlton Athletic i den foregående kampen gjorde sitt til at forventningene var store til The Royals foran lørdagens kamp. Dessverre for hjemmepublikummet ble de ikke servert for mye bra denne gangen, selv om Hal Robson-Kanu gjorde sitt for å sikre tre poeng med sine to scoringer. Fulham slo likevel tilbake og sikret poengdeling, noe som gjør at Reading nå ligger på en 11. plass med 44 poeng. Det er ingenting som tyder på play-off eller nedrykk for Reading, og det mest spennende er vel strengt tatt det som skal skje i FA Cupen noen dager senere. Reading var i en lignende situasjon forrige sesong, og den gang valgte man å stille med noe som minnet mer om et reserve/juniorlag i ligakampen. Det blir interessant å se om Brian McDermott velger å gjøre det samme som Steve Clarke gjorde i fjor. På bortebane har Reading 4-3-9, og før seieren mot Charlton Athletic forrige bortekamp hadde de ni kamper på rad uten seier på fremmed gress.

Readings siste kamper:
Reading – Fulham 2-2 (Hal Robson-Kanu x2)
Charlton – Reading 3-4 (Kermorgant x2, John, Rakels)
Reading – Rotherham 1-0 (Robson-Kanu)
Reading – WBA 3-1 (Piazon, McShane, Hector)
Reading – Burnley 0-0

Vurdering: Huddersfield med et par skuffende resultater, men jeg synes ikke de ser så svake ut. Her møter de et Reading-lag som sannsynligvis har minst ett øye rettet mot cupkampen noen dager senere. Nettopp derfor ser jeg på hjemmeseier som et meget sannsynlig utfall. 

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Det er helt utrolig. Gang på gang gikk Bolton Wanderers på noen håpløse rekker med kamper på rad uten tap under Dougie Freedmans ledelse, og det kostet han til slutt jobben. Jeg spådde det samme da han gikk til Nottingham Forest, og der skjer det igjen. Nå har Forest tapte fire kamper på rad, og alt håp om opprykk denne våren må kunne sies å være borte nå. Freedman klarer ikke snu skuta når tapene først kommer, men redder seg alltid inn igjen med noen imponerende rekker med kamper på rad uten tap når han først vinner igjen. Dessverre klarer man ikke kjempe om opprykk med slike formsvikter, og derfor blir det interessant å se hvordan Forest vurderer Freedmans fremtid ved sesongslutt. Nå ligger skogvokterne på en 15. plass med 42 poeng, og resten av sesongen blir nærmest et aldri så lite gjesp for Forest-fansen. Hjemme på City Ground har de 6-6-5 denne sesongen.

Forest siste kamper:
Ipswich – Forest 1-0
Forest – Bristol City 1-2 (Osborn)
Burnley – Forest 1-0
Forest – Huddersfield 0-2
Leeds – Forest 0-1 (Oliveira)

At Preston North End skulle spille uavgjort 0-0 hjemme mot Brighton & Hove Albion på lørdag, var det nok ikke mange som ble overrasket over. Begge lagene har vist seg som gjerrige bakover på banen denne sesongen, og dersom man legger sammen antall baklengsmål de to lagene har, vil man likevel ikke få flere baklengsmål enn det Charlton Athletic har alene. Preston har nå 49 poeng, og ligger dermed på en 10. plass på tabellen. Opp til play-off skiller det seks poeng, og det har skjedd større overraskelser før enn at Preston skulle klare å knipe den siste play-off plassen. På bortebane har Preston 5-6-6 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Brighton 0-0
Cardiff – Preston 2-1 (Robinson)
Preston – Charlton 2-1 (Garner, Robinson)
Preston – Sheff Wed 1-0 (Garner)
Wolves – Preston 1-2 (Gallagher, Reach)

Vurdering: Alt tilsier at dette skal bli et jevnt oppgjør. Det tror jeg også, men jeg ser også for meg at Forest kan forlenge sin fæle rekke med kamper på rad uten seier. Derfor går jeg for borteseier på City Ground.   

Tips: B (3.00 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…  

Med bare ett tap på de ni siste kampene, skulle man tro at muligheten var stor for at Queens Park Rangers skulle få med seg noe mot bunnlaget MK Dons på lørdag. Slik skulle det likevel ikke gå, og London-klubben måtte reise hjem fra Milton Keynes uten poeng etter et surt 0-2 tap. Etter lørdagens nederlag har QPR 44 poeng, noe som gjør at de ligger plassert midt på tabellen. De er ikke i nærheten av å true lagene som jakter play-off, samtidig som veien til nedrykk er lang. Det blir med andre ord lite spenning for QPR-fansen denne våren. Hjemme på Loftus Road har de 6-8-3 denne sesongen, 6-8-3 denne sesongen, og i forrige hjemmekamp ble Birmingham City slått 2-0.

QPRs siste kamper:
MK Dons – QPR 2-0
QPR – Birmingham 2-0 (Chery, Hoilett)
Sheff Wed – QPR 1-1 (Töszer)
Bolton – QPR 1-1 (Phillips)
QPR – Fulham 1-3 (Chery)

Scoring av Chris Martin og et kunstverk av en scoring av Johnny Russell. Det var det som måtte til for at Derby skulle sikre seg tre poeng hjemme mot Huddersfield Town på lørdag. Martin er dermed oppe i tre scoringer på sine fire siste kamper, og det vil være viktig for The Rams at han er i form utover våren. Med tre nye poeng i bagasjen har Derby nå samlet sammen totalt 60 poeng, noe som gjør at de ligger syv poeng bak direkte opprykk. Det er lite som tyder på at hvittrøyene vil blande seg inn i kampen om direkte opprykk slik de spiller nå, men man kan likevel ikke avskrive dem. Ned til syvendeplassen som ikke gir play-off skiller det bare fem poeng, og ingen vet bedre enn Derby-fansen hvor vondt det kan være å falle utenfor play-off. På bortebane har Derby 7-6-4 denne sesongen, og bare to lag i Championship har bedre resultater på fremmed gress. Likevel må det nevnes at bare én av de seks siste på bortebane har endt med seier for The Rams.

Derbys siste kamper:
Derby – Huddersfield 2-0 (Martin, Russell)
Wolves – Derby 2-1 (Martin)
Derby – Blackburn 1-0 (Butterfield)
Brentford – Derby 1-3 (Martin, Hendrick, Christie)
Derby – MK Dons 0-1

Vurdering: Det er veldig vanskelig å vite hvor du har dette QPR-laget, mens Derby ikke helt har overbevist meg i det siste, til tross for flere seire. Jeg blir ikke overrasket om disse to lagene deler poengene.  

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Neil Warnock. Alle som følger Championship har et forhold til det navnet, enten positivt eller negativt. Det eneste som er sikkert er at ringreven vet hva han gjør, og nå ser det ut som om han er i ferd med å trykk på de riktige knappene på New York Stadium. Rotherham United vant nemlig 1-0 borte mot Yorkshire-rival Sheffield Wednesday på lørdag, og dermed er The Millers oppe i to strake seire. De har nå 32 poeng, og det skiller tre poeng opp til trygg plass. Dette ble nok Warnocks tøffeste jobb i karrieren ifølge han selv, men nå ser det i hvert fall mulig ut å holde seg. Hjemme på New York Stadium har de 6-3-8 denne sesongen, og i forrige hjemmekamp vant de 2-1 mot Brentford.

Rotherhams siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 0-1 (Derbyshire)
Rotherham – Brentford 2-1 (Derbyshire, Ward)
Reading – Rotherham 1-0
Burnley – Rotherham 2-0
Rotherham – Birmingham 0-0

Middlesbrough fikk besøk av Wolverhampton Wanderers fredag kveld, og før kampen hadde jeg en god følelse vedrørende leiesoldat Gaston Ramirez. Den dyktige playmakeren skuffet ikke når han fikk tillit fra start, og endte opp med å score begge Boros mål i 2-1 seieren over Wolves. Selv om det ble tre viktige poeng, sitter man likevel med følelsen av at man på ingen måter kan friskmelde Boro. De har vunnet tre av de fire siste kampene, men det er fortsatt litt rusk i maskineriet. Det viktigste for hovedtrener Aitor Karanka er nok likevel at de tar tre poeng, og nå ligger Boro på andreplass med 67 poeng. Opp til serieleder Burnley skiller det ett poeng, og Boro har én kamp tilgode på sin opprykksrival. På bortebane har Boro 8-4-5 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens beste bortelag.

Middlesbroughs siste kamper:
Middlesbrough – Wolves 2-1 (Ramirez x2)
Blackburn – Boro 2-1 (Forshaw)
Fulham – Boro 0-2 (Adomah, Leadbitter)
Boro – Cardiff 3-1 (Ramirez, Selvmål, Nugent)
Leeds – Boro 0-0

Vurdering: Interessant kamp. Rotherham med to strake seire, men kan de få til noe mot et Boro-lag som har vunnet tre av de fire siste? Her får vi svaret på om Boro faktisk er på gang igjen, eller om de fortsatt sliter litt. Jeg er ikke sikker på hvordan dette vil gå, men dersom jeg måtte gått for et utfall, ville jeg gått for borteseier.

Tips: B (1.80 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: VKommer..

Wolverhampton Wanderers slo til med en imponerende 2-1 seier over Derby County for halvannen uke siden, og det var George Saville som ble den store helten i det oppgjøret. På fredag sto en ny tøff utfordring for tur da ulvene tok turen til Teesside for å møte Middlesbrough. Wolves leverte egentlig en brukbar kamp på Riverside Stadium synes jeg, men klarte likevel ikke få med seg poeng hjem. Joe Mason sørget for et trøstemål på slutten av kampen, men mer ble det ikke. Nå har ulvene bare én seier på de ni siste kampene, og de er nå nede på en 13. plass med 43 poeng. Vårsesongen vil nok ikke by på noe spenning for Wolves, som for øvrig har 5-6-6 på eget gress denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Boro – Wolves 2-1 (Mason)
Wolves – Derby 2-1 (Saville x2)
Brentford – Wolves 3-0
Huddersfield – Wolves 1-0 (Wells)
Wolves – Preston 1-2 (Mason)

Lee Johnson imponerte stort da han ledet Bristol City til flere seire etter han tok over som sjef, men de to siste hjemmekampene har ikke gitt The Robins-supporterne mye å juble for. For et par uker siden ble det 0-4 da Brighton & Hove Albion var på besøk, og på lørdag tapte rødtrøyene 0-2 mot Cardiff City. Det resultatet var spesielt tungt å svelge ettersom lagene bak på tabellen vant sine kamper. Nå skiller det bare fem poeng ned til nedrykk, men dette City-laget bør klare holde unna utover våren. På bortebane har Bristol City 5-4-8 denne sesongen, men samtlige tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Cardiff 0-2
Forest – Bristol City 1-2 (Flint, Kodjia)
Bristol City – Brighton 0-4
MK Dons – Bristol City 0-2 (Kodjia x2)
Bristol City – Ipswich 2-1 (Flint x2)

Vurdering:  Wolves med svak form over lengre tid, men vant imponerende hjemme mot Derby County sist. Her møter de et Bristol City-lag som har mye å spille for, og som har tre strake seire på bortebane. Jeg setter mine penger på gjestene her. 

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: VKommer..

Nå ser det kjørt ut for Bolton Wanderers. Jeg har vel kanskje skrevet det i lang tid nå, men etter 1-2 tapet borte mot Leeds United på lørdag ser det enda mørkere ut. Alle bunnrivalene vant nemlig sine kamper, noe som har ført til at The Trotters er tilbake på jumboplass med hele ti(!) poeng opp til trygg plass. Det er absolutt ingenting som tyder på at Bolton plutselig skal glimte til med en fantastisk sesongavslutning, og jeg tror ikke det er mange serierundene som skal til før Bolton må begynne å fokusere på League One-spill. De to neste kampene blir i hvert fall usedvanlig viktige for Bolton, ettersom to hjemmekamper står for tur. Først hjemme mot Ipswich Town, før Preston North End kommer på besøk. Uten seier i disse kampene vil Bolton ha halvannen fot nede i League One. Hjemme på Macron Stadium har The Trotters 4-9-4 denne sesongen, men bare én av de syv siste på eget gress har endt med tap.

Boltons siste kamper:
Leeds – Bolton 2-1 (Woolery)
Bolton – Burnley 1-2 (Feeney)
Birmingham – Bolton 1-0
Bolton – QPR 1-1 (Clough)
Brighton – Bolton 3-2 (Spearing, Heskey)

Ipswich Town fikk besøk av Nottingham Forest på Portman Road på lørdag, og nok en gang sikret leiesoldat Ben Pringle tre poeng for blåtrøyene. Den tidligere Rotherham United-spilleren er på lån fra Fulham, og er en spillertype som jeg er veldig glad i. I mine øyne var han den eneste riktige signeringen Fulham gjorde i sommer med tanke på hva slags spillertyper de hadde behov for, og derfor er jeg litt overrasket over hvor lite tillit han har fått på Craven Cottage. Etter lørdagens seier har han ført Ipswich opp på 54 poeng, og nå skiller det bare ett poeng til play-off. Det er gode nyheter for et Ipswich-lag som gikk på tre strake tap i februar. Nå er det derimot vind i seilene hos traktorguttene fra Suffolk, og det blir interessant å se hvordan de vil prestere fremover. På bortebane har de 8-3-6 denne sesongen, men bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Forest 1-0 (Pringle)
Huddersfield – Ipswich 0-1 (Pringle)
Ipswich – Hull 0-1
Bristol City – Ipswich 2-1 (Pitman)
QPR – Ipswich 1-0

Vurdering:  Bolton er i kjempetrøbbel. På hjemmebane er de likevel ikke så verst. Her møter det et Ipswich-lag som kommer til kampen med to strake seire på selvtilliten. Selv om tabellposisjon tilsier noe annet, skal man ikke undervurdere Bolton her. Likevel synes jeg borteseier er det beste spiller i dette oppgjøret.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply