Skrevet av: Eirik Aase

 

Wolverhampton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 14.15
Skader og Suspensjoner: Mike Williamson og Ethan Ebanks-Blake er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten James Vaughan. 

Forrige runde så Wolverhampton Wanderers ut til å gå på et fælt og kjedelig tap hjemme mot Bristol City, men to sene scoringer sørget for at de tre poengene ble værende på Molineux. Det var ulvenes andre strake hjemmeseier, og på søndag skal de forsøke å forlenge den rekken til tre kamper. De ustabile prestasjonene og generelt svake formen i det siste har satt Wolves i en kjedelig posisjon. De ligger nå på en 15. plass med 44 poeng, og selv om det bare er åtte poeng til nedrykk, er det lite som tyder på at Wolves kommer til å ende opp på noe annet enn en plass midt på tabellen. Hjemme på Molineux har de svake 5-7-6 denne sesongen, men fire av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Wolves – Bristol City 2-1 (Byrne, Doherty)
Boro – Wolves 2-1 (Mason)
Wolves – Derby 2-1 (Saville x2)
Brentford – Wolves 3-0
Huddersfield – Wolves 1-0 (Wells)

Opp og ned. Slik er formen til Birmingham City for øyeblikket. Fra 1-0 seier mot Bolton Wanderers, til 0-2 borte mot Queens Park Rangers. Deretter fulgte de opp med en svært sterk 1-0 seier over Hull City, før de ble utkjempet av Blackburn Rovers på Ewood Park. Birmingham-sjef Gary Rowett må finne tilbake til de stabile prestasjonene skal Birmingham ha sjanse til å henge med i kampen om play-off. I skrivende stund ligger de på en 9. plass med 54 poeng, og opp til 6. plass skiller det fem poeng. Birmingham har dog to kamper mindre spilt, og kan derfor ta lange klyv mot play-off med seier i disse hengekampene. På bortebane har blåtrøyene 6-7-5, men etter en flott start på sesongen når det gjelder bortekamper, har det lugget litt i det siste. Bare en av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Blackburn – Birmingham 2-0
Birmingham – Hull 1-0 (Toral)
QPR – Birmingham 2-0
Birmingham – Bolton 1-0 (Donaldson)
Rotherham – Birmingham 0-0

Vurdering:  Wolves med to strake hjemmeseire, men de virker ikke veldig imponerende for tiden. Birmingham er solide, men svinger litt i prestasjonene. Litt vanskelig kamp å vurdere, men magefølelsen sier uavgjort. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Charlton Athletic – Middlesbrough
Kampstart: 16.30
Skader og Suspensjoner: Yaya Sanogo er suspendert hos vertene, mens Stephen Henderson er en av mange spillere som er usikre. Gjestene mangler midtstopper Daniel Ayala.

Charlton Athletic fikk besøk av MK Dons i en utrolig viktig bunnkamp i midtuken, men klarte likevel ikke få med seg noe annet enn ett stusselig poeng. Dermed ser det fortsatt bekmørkt ut i bunnen av tabellen for London-klubben, og etter lørdagens kamper har The Addicks åtte poeng opp til trygg plass. Heldigvis vant de 2-1 over Brentford forrige helg, men den seieren hjelper lite dersom de ikke følger opp med flere imponerende seire i tiden fremover. De fleste lagene foran på tabellen vinner kamper innimellom, og uten seier i denne kampen, ser det mørkt ut med tanke på å holde seg i Championship. Bare en av de syv siste kampene har endt med seier, mens de på hjemmebane har 3-8-7 denne sesongen. Ingen av deres ti siste hjemmekamper har endt med seier, og hele seks av de ni siste på eget gress har endt uavgjort.

Charltons siste kamper:
Charlton – MK Dons 0-0
Brentford – Charlton 1-2 (Harriott)
Charlton – Reading 3-4 (Sanogo x3)
Preston – Charlton 2-1 (Gudmundsson)
Fulham – Charlton 3-0

Hadde du fortalt meg for noen dager siden at Aitor Karanka kunne være ferdig som Boro-sjef i løpet av uken, hadde jeg sannsynligvis bare ledd av deg. Nå ser det likevel ut som om det faktisk kan skje, etter at Karanka skal ha stormet ut av fredagens trening. Den spanske hovedtreneren skal visstnok vurdere sin fremtid i klubben, og til søndagens kamp kommer han ikke til å være med Boro-troppen. Det betyr at det er Steve Agnew som ledet Boro i denne kampen, og det blir interessant å se hvordan det slår ut. Etter et surt 0-1 tap borte mot Rotherham United på tirsdag, har Boro nå syv poeng opp til Burnley på tabelltopp. Heldigvis for Boro har rødtrøyene to kamper mindre spilt enn Lancashire-klubben. Ned til tredjeplass skiller det to poeng til Hull City. På bortebane har Boro 8-4-6 denne sesongen, men på de seks siste på bortebane har det bare blitt en seier.

Middlesbroughs siste kamper:
Rotherham – Boro 1-0
Boro – Wolves 2-1 (Ramirez x2)
Blackburn – Boro 2-1 (Forshaw)
Fulham – Boro 0-2 (Adomah, Leadbitter)
Boro – Cardiff 3-1 (Ramirez, Selvmål, Nugent)

Vurdering:  Charlton er ikke noe å skryte av for tiden, men vant imponerende mot Brentford sist helg. Trenger virkelig poeng her, mens det hos Middlesbrough har hersket kaos denne helgen. Usikkerheten rundt Aitor Karankas fremtid kan fort påvirke spillernes prestasjoner her, samtidig som Boros form ikke er god akkurat nå. Gjestene er selvsagt favoritter her, men med tanke på omstendighetene rundt kampen, er jeg nødt til å forsøke et spill på hjemmelaget. 

Tips: H (5.50 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply