Skrevet av: Eirik Aase (@eirikaase)

 

Lørdagens TV-meny:
13.30: Derby County – Nottingham Forest (TV2 Sport Premium 2)
16.00: Bristol City – Bolton Wanderers (TV2 Sport Premium 2)

Lørdagens oddstips
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Burnley – Wolves (Hjemmeseier) 1.55
Birmingham City – Fulham (Hjemmeseier) 2.15
Totalodds: 3.33

Lørdagens langskudd:
Derby County – Nottingham Forest (Borteseier) 5.25
Sheffield Wednesday – Charlton Athletic (Borteseier) 6.75

 


 

Derby County – Nottingham Forest
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner:  Kommer.. 

Endelig er det igjen duket for det herlige East Midlands-derbyet mellom Derby County og Nottingham Forest. Det finnes ikke mange vakrere oppgjør enn kampene mellom disse to lagene, og jeg er glad for at jeg har fått oppleve det ringside. Selv om det er to store klubber som møtes, har de ikke for mye å juble over for tiden. Derby County presterte å rote bort en 3-0 ledelse borte mot Rotherham United forrige helg, og bør rette opp inntrykket her. Inn har man denne uken hentet Harry Redknapp, og han skal jobbe bak i kulissene for at The Rams skal klare få en oppsving i resultatene igjen. Nå ligger hvittrøyene på en femteplass med 61 poeng, og hvis det ikke skjer noe innen kort tid, vil man snart kunne avskrive Derby i kampen om direkte opprykk. Hjemme på Pride Park har Derby 9-6-3 denne sesongen, og begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Rotherham – Derby 3-3 (Ince x2, Martin)
QPR – Derby 2-0
Derby – Huddersfield 2-0 (Martin, Russell)
Wolves – Derby 2-1 (Martin)
Derby – Blackburn 1-0 (Butterfield)

Etter seieren over Derby County i november er det Nottingham Forest som har æren av å inneha “Brian Clough Trophy”. Det er vandrepokalen som den siste vinneren av East Midlands-derby for passe på frem til neste derby. Det trofeet har Forest hatt i sin premiesamling i snart to år, og med tanke på hvor dårlig det går i ligaen akkurat nå, vil det være ekstra viktig å ikke miste pokalen denne helgen. Forest ligger nå på en 14. plass med 46 poeng, og avstanden til play-off er alt for lang til å skape spenning. Dette har ført til at manager Dougie Freedman fikk fyken forrige helg. I første kamp uten Freedman på sidelinjen spilte skogvokterne uavgjort 1-1 borte mot Hull City. Det er ikke noe dårlig resultat, og det bør kunne gi litt selvtillit foran helgens derby. På bortebane har Forest 4-7-7 denne sesongen, og ingen har scoret færre mål på bortebane enn rødtrøyene denne sesongen.

Forest siste kamper:
Hull – Forest 1-1 (Gardner)
Forest – Sheff Wed 0-3
Forest – Preston 1-0 (Oliveira)
Ipswich – Forest 1-0
Forest – Bristol City 1-2 (Osborn)

Vurdering: Forest har hatt et lite grep på Derby de siste sesongene, med unntak av 0-5 tapet for to år siden. Her har Derby alt å tape, mens Forest egentlig har alt å vinne. Forest med et bra resultat i midtuken, mens Derby mistet all selvtillit etter kampen mot Rotherham forrige helg. Av denne grunn velger jeg å gi Forest tipset, til tross for at bookmakerne har de som stor underdog. 

Tips: B (5.25@ Nordicbet)


 

Bristol City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Det er vanskelig å finne noe mønster eller rød tråd i det Bristol City holder på med, men de skrapet i hvert fall sammen nok poeng til å holde seg litt unna den fryktelige nedrykksgjørma. Forrige helg tok de turen til London for å møte bunnrival Fulham, og der sørget Marlon Pack og Lee Tomlin for at rødtrøyene tok med seg tre poeng hjem til Bristol. Det førte til at Lee Johnson & Co nå ligger på en 19. plass med 40 poeng, mens det nå skiller fire poeng ned til Rotherham United under streken. De er med andre ord alt annet enn trygg, men foreløpig ser de ikke ut som en av favorittene til å rykke ned. På hjemmebane har City 4-6-8 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag.

Bristol Citys siste kamper:
Fulham – Bristol City 1-2 (Pack, Tomlin)
Wolves – Bristol City 2-1 (Flint)
Bristol City – Cardiff 0-2
Forest – Bristol City 1-2 (Flint, Kodjia)
Bristol City – Brighton 0-4

Bristol City er ligaens svakeste hjemmelag, men her møter de det desidert svakeste bortelaget i Championship denne sesongen. 0-4-14 er status for Bolton etter å ha besøk 18 forskjellige arenaer i Championship, og det er en fryktelig statistikk. Det spørs om Bolton kommer til å vinne på bortebane denne sesongen, men nå kommer det i hvert fall inn en ny mann som skal prøve å gjøre noe med den statistikken. Neil Lennon og klubben ble nemlig enig om å avslutte arbeidsforholdet denne uken, og kanskje kan det gi et løft. Bolton er nå på jumboplass med 26 poeng, og det skiller nå elleve poeng opp til trygg plass. Jeg kan ikke i mine villeste fantasier se for meg at Bolton klarer holde seg oppe denne sesongen, og med tap her spørs det om ikke spillerne også innser at det nok bli League One neste sesong.

Boltons siste kamper:
Bolton – Preston 1-2 (Trotter)
Bolton – Ipswich 2-2 (Wilson, Dobbie)
Leeds – Bolton 2-1 (Woolery)
Bolton – Burnley 1-2 (Feeney)
Birmingham – Bolton 1-0

Vurdering: Bristol City er svake på eget gress, og litt vanskelig å bli klok på. Her møter de et Bolton-lag som sliter kraftig. Jeg tror vertene vinner og gir de tipset, men oddsen er langt unna å være spillbar.    

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)

 


 

Birmingham City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Jeg har alltid vært en stor fan av prosjektet som Gary Rowett driver med på St Andrews, og hele denne sesongen har jeg hatt en følelse av at Birmingham til slutt kommer til å snike til seg en play-off plass. Derfor eg jeg ganske skuffet over de resultatene Birmingham har levert i de siste kampene, hvor de blant annet har hatt alle sine viktigste brikker tilgjengelig for spill. 0-0 borte mot Wolverhampton Wanderers og 0-2 mot Blackburn Rovers er ikke bra nok hvis man skal henge med i toppen, og derfor er alt annet enn seier i lørdagens kamp uakseptabelt. Nå ligger blåtrøyene på en 9. plass med 55 poeng, og opp til play-off skiller det fire poeng. Det skal dog legges til at Birmingham har én kamp mindre spilt enn sine rivaler rundt seg på tabellen. Hjemme på St Andrews har de 9-2-6 denne sesongen, og seks av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Wolves – Birmingham 0-0
Blackburn – Birmingham 2-0
Birmingham – Hull 1-0 (Toral)
QPR – Birmingham 2-0
Birmingham – Bolton 1-0 (Donaldson)

Varselslysene blinker febrilsk på Craven Cottage. Etter et svært skuffende 1-2 tap hjemme mot bunnrival Bristol City, er det ingenting som tyder på at Fulham ikke kan rote seg ned på feil siden av den fryktelige streken. Hvittrøyene ligger nå på en 20. plass med 37 poeng, og det skiller bare ett fattig poeng ned til Rotherham United som ligger på nedrykk. Slik Fulham presterer akkurat nå, er det heller ingenting som skulle tilsi at ikke de ender opp på samme måte som Wigan Athletic gjorde i fjor. Fulham har nå fem kamper på rad uten seier, men heldigvis for London-klubben er målforskjellen vesentlig bedre enn mange av de andre i bunnen. På bortebane har Fulham 3-8-7 denne sesongen, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Bristol City 1-2 (McCormack)
Fulham – Burnley 2-3 (McCormack, Dembele)
Reading – Fulham 2-2 (McCormack, Dembele)
Fulham – Boro 0-2
Leeds – Fulham 1-1 (Cairney)

Vurdering:  Birmingham med litt variable prestasjoner i det siste, men hjemme på St Andrews har de imponert de siste månedene. Her møter de et Fulham-lag som virkelig er i trøbbel. Jeg tror motgangen fortsetter for Fulham her, og ender opp med å markere for hjemmeseier.   

Tips: H (2.15 @ Nordicbet)


 

Brentford – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer… 

Vi er ikke for gode til å rykke ned. Det var beskjed fra kaptein Jake Bidwell foran Brentfords møte med Queens Park Rangers forrige helg. Det virket ikke som om medspillerne tok til seg ordene fra Bidwell, ettersom The Bees ble feid av banen av sin byrival på Loftus Road. QPR vant oppgjøret 3-0, og nå skiller det syv poeng ned til nedrykk for Brentford på 17. plass. Jeg tviler veldig på at Brentford ender opp på en av de tre nederste plassene, men de må likevel ta seg i sammen. Det er viktig med en god avslutning på sesongen, og foreløpig er det lite som tyder på at Brentford får det. Hjemme på Griffin Park har de 7-3-8 denne sesongen, og bare én av de syv siste ligakampene på eget gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
QPR – Brentford 3-0
Brentford – Charlton 1-2 (Barbet)
Rotherham – Brentford 2-1 (Judge)
Brentford – Wolves 3-0 (Swift x2, Canos)
Brentford – Derby 1-3 (Judge)

Blackburn Rovers imponerte nylig med fire strake hjemmeseire, men etter det har man fått et par nedturer. I løpet av få dager tapte man hjemme mot Leeds United og borte mot Ipswich Town. Den innsatsen og det gode spillet fra de foregående kampene var borte, noe som gjør Rovers-supporterne usikre på om Paul Lambert virkelig har noe på gang på Ewood Park, eller om de gode prestasjonene i månedsskiftet februar/mars bare var et blaff. Spesielt på bortebane har Rovers slitt under Lamberts ledelse, og foran helgens kamp har Lancashire-klubben fryktelige 0-2-6 på fremmed gress. Man må faktisk helt tilbake til 5. desember for å finne forrige gang de vant på bortebane i ligaen, og nå har Rovers syv poeng ned til nedrykk. De er med andre ord fortsatt ikke helt sikre med tanke på å unngå nedrykk.

Blackburns siste kamper:
Ipswich – Blackburn 2-0
Blackburn – Leeds 1-2 (Jackson)
Blackburn – Birmingham 2-0 (Graham, Watt)
Burnley – Blackburn 1-0
Blackburn – Boro 2-1 (Akpan, Graham)

Vurdering:  Brentford trøbler en del for tiden, men møter her et Rovers-lag som har sett utslitt ut den siste uken. Når man i tillegg ser gjestenes elendige bortestatistikk, ser jeg på det som mest sannsynlig at vertene tar alle poengene her.    

Tips: H (2.45 @ Nordicbet)


 

Burnley – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Kommer..

Fortsetter Burnley et par kamper til på samme måte som de gjør nå, er det ikke lenge før spillerne kan sprute champagne fra toppen av en buss hjemme i Burnley. The Clarets har nemlig truffet med formen på akkurat det riktige øyeblikket, noe som gjør at de nå seiler avgårde fra resten av lagene i Championship. Forrige helg vant de 3-1 borte mot Huddersfield Town, samtidig som de andre opprykksrivalene deler ut poeng til alle og enhver. Dette har ført til at Burnley nå har 74 poeng, og dermed troner øverst på tabellen. Ned til tredjeplassen som ikke gir direkte opprykk, skiller det nå syv poeng. Lancashire-klubben har nå fjorten kamper på rad uten tap, og samtlige av deres seks siste kamper har endt med seier. Hjemme på Turf Moor har de 13-3-2, og på de åtte siste på eget gress har de 7-1-0.

Burnleys siste kamper:
Huddersfield – Burnley 1-3 (Mee, Vokes, Ward)
Fulham – Burnley 2-3 (Gray, Vokes x2)
Burnley – Blackburn 1-0 (Gray)
Bolton – Burnley 1-2 (Gray x2)
Burnley – Forest 1-0 (Vokes)

Wolverhamptons Wanderers kamp mot Birmingham City forrige helg beskrev egentlig litt av hva jeg tenker om ulveflokken til Kenny Jackett denne sesongen. Kjedelig er nemlig ordet som popper opp i hodet mitt når jeg reflekterer over Wolves prestasjoner siden august, med unntak av den lille perioden hvor Jordan Graham fikk vist seg frem på. Bortsett fra det har Wolves vært et stødig lag som ikke har vært veldig bra, men som heller ikke har vært elendig heller. Foran helgens runde ligger ulvene på en 12. plass med 47 poeng, og veien til både play-off og nedrykk er lang. Det ender nok med en plass midt på tabellen for Wolves, og det kan kanskje virke som om en del allerede har tankene rettet mot det som skal skje etter sommeren. På bortebane har Wolves 6-4-8, men ingen av deres fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Wolves – Birmingham 0-0
Wolves – Bristol City 2-1 (Byrne, Doherty)
Boro – Wolves 2-1 (Mason)
Wolves – Derby 2-1 (Saville x2)
Brentford – Wolves 3-0

Vurdering: Burnley feier over all motstand for tiden, og jeg ser ikke for meg at dette Wolves-laget klarer sette en stopper for Sean Dyche og hans maskineri. Hjemmeseier. 

Tips: H (1.55 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..  

Det var ikke spesielt imponerende det Ipswich Town viste frem i hjemmekampen mot Blackburn Rovers på tirsdag, men det bryr nok traktorguttene seg lite om. Ipswich vant nemlig kampen 2-0, og sikret seg dermed tre viktige poeng i kampen om play-off. Nå ligger Ipswich på en 8. plass på tabellen med 58 poeng, og opp til den viktige sjetteplassen skiller det bare ett poeng nå. Bare én av de fem siste kampene har endt med tap, og på hjemmebane har blåtrøyene 8-6-4 denne sesongen. Fem av de syv siste på eget gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Blackburn 2-0 (Murphy x2)
Cardiff – Ipswich 1-0
Bolton – Ipswich 2-2 (Bru, Berra)
Ipswich – Forest 1-0 (Pringle)
Huddersfield – Ipswich 0-1 (Pringle)

Neil Warnock har fått en fantastisk start på sin managerkarriere på New York Stadium. Den rutinerte ringreven ledet Rotherham nylig til tre strake seire, før det stoppet opp hjemme mot Derby County forrige runde. Likevel kunne Warnock være godt fornøyd med innsatsen mot Derby, ettersom The Millers kom tilbake og sikret seg poeng etter å ha ligger under 0-3 mot opprykksjagende bukker. Nå ligger Yorkshire-klubben rett under streken med 36 poeng, og over streken ligger både Fulham og MK Dons bare ett poeng foran. På bortebane har Rotherham 3-2-13 denne sesongen, men i forrige bortekamp vant de faktisk 1-0 over Sheffield Wednesday.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Derby 3-3 (Best x2, D.Ward)
Rotherham – Boro 1-0 (Frecklington)
Sheff Wed – Rotherham 0-1 (Derbyshire)
Rotherham – Brentford 2-1 (Derbyshire, Ward)
Reading – Rotherham 1-0

Vurdering: Ipswich er favoritter og får tipset, men denne kampen er jevnere enn det oddsen tilsier. 

Tips: H (1.80 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..   

Tre seire på rad! Det er status etter den fryktelige nedturen borte mot Brighton & Hove Albion for noen uker siden. Bolton Wanderers, Cardiff City og Blackburn Rovers har alle blitt slått, og de to sistenevnte lagene har blitt slått på deres egen hjemmebane. Det er meget imponerende av et Leeds-lag som hele tiden sliter med uroligheter utenfor banen. På banen derimot, har den italienske supermannen scoret fire mål i løpet av de tre siste kampene. Nå skal han forsøke å finne nettmaskene igjen, og dermed sikre Leeds sin fjerde strake seier. Hvittrøyene ligger nå på en 13. plass med 47 poeng, og på eget gress har de 5-7-6 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Blackburn – Leeds 1-2 (Bamba, Antenucci)
Cardiff – Leeds 0-2 (Doukara, Antenucci)
Leeds – Bolton 2-1 (Antenucci x2)
Brighton – Leeds 4-0
Leeds – Fulham 1-1 (Cook)

Det er en herlig og positiv stemning rundet klubben på John Smith´s Stadium for tiden. Mye av grunnen til det skal hovedtrener David Wagner ha, og det virker som om interessen rundt klubben har økt de siste ukene, og det er bare positivt etter et par kjedelige sesonger i Championship. Resultatene i det siste har dog ikke vært så veldig bra, med unntak av 3-1 seieren over Reading for halvannen uke siden. Forrige helg ble det 1-3 tap hjemme mot serieleder Burnley, noe som førte Huddersfield ned på en 18. plass med 42 poeng. Ned til nedrykk skiller det bare seks poeng, men likevel ser det ikke ut som om folket i Huddersfield er veldig stresset av tanken på nedrykk. På bortebane har de 4-5-9 denne sesongen, men det betyr kanskje ikke så mye når det er snakk om et lokaloppgjør mot Leeds United.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Burnley 1-3 (Lolley)
Huddersfield – Reading 3-1 (Wells, Paterson, Bojaj)
Derby – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Ipswich 0-1
MK Dons – Huddersfield 1-1 (Wells)

Vurdering: Tre strake seire for Leeds. Når slike ting skjer, pleier det dessverre for Leeds-fansen være en nedtur som lurer seg like rundt hjørnet. Til tross for det har jeg god tro på at Leeds kan sikre seg sin fjerde strake seier her.

Tips: H (2.65 @ Nordicbet)


 

MK Dons – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Bunnlaget MK Dons kjemper desperat for å unngå nedrykk, og forrige helg fikk de seg en skikkelig opptur da de besøkte opprykksjagende Hull City. Anthony Kay fikset ledelse for MK Dons på KC Stadium, men dessverre for MK Dons holdt det ikke helt inn. Uavgjort i den kampen var likevel en solid opptur for MK Dons, som nå har tre kamper på rad uten tap. Karl Robinson & Co har bare to av deres ni siste kamper, men sliter litt med å vippe de jevne kampene til sin fordel. Foran denne runden ligger de på en viktige 21. plassen som er like over streken, men ned til feil side av streken skiller det bare ett poeng. Hjemme på Stadium:MK har klubben fra Milton Keynes 7-3-8 denne sesongen.

MK Dons siste kamper:
Hull – MK Dons 1-1 (Kay)
Charlton – MK Dons 0-0
MK Dons – QPR 2-0 (Reeves, Lewington)
Blackburn – MK Dons 3-2 (Carruthers, Revell)
MK Dons – Huddersfield 1-1 (Revell)

James Wilson kunne sikkert gjort en jobb på topp hos Manchester United i disse dager, men Brighton & Hove Albion-fansen er nok glade for at de får lov til å benytte seg hans tjeneste frem til sesongslutt. På tirsdag var det nemlig Wilson som ble matchvinner da Brighton vant 1-0 hjemme mot Reading. Seieren tok Brighton opp på direkte opprykk med 68 poeng, men ned til Middlesbrough på tredjeplass skiller det bare ett poeng. Så lenge de andre lagene i toppen gir bort poeng slik som de gjør nå, er det ingenting som tyder på at The Seagulls ikke kan snike seg til et opprykk til Premier League i vår. På bortebane har Brighton merkelige 5-11-2. De er med andre ord ikke enkle å slå.

Brightons siste kamper:
Brighton – Reading 1-0 (Wilson)
Brighton – Sheff Wed 0-0
Preston – Brighton 0-0
Brighton – Leeds 4-0 (Hemed x2, Dunk, Baldock)
Bristol City – Brighton 0-4 (Hemed, Murphy, Baldock, Selvmål)

Vurdering: MK Dons med mye uavgjort i det siste, samtidig som de virker friske. Her møter de et Brighton-lag som spiller mye jevnt med all motstand. Jeg har litt troen på at gjestene kan vinne her, men uavgjortfaren er såpass stor at jeg blir nødt til å sette et kryss i midten. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..  
Preston North End kunne smile bredt etter lokaloppgjøret mot Bolton Wanderers forrige helg. Takket være scoringer av Jordan Hugill og Marnick Vermijl sikret The Lilywhites seg tre poeng på Macron Stadium, og dermed lever fortsatt håpet om play-off. Etter tre kamper på rad uten seier, var det viktig for Preston å endelig vinne en kamp igjen. Nå gjenstår det å se hvordan de klarer bygge videre på trepoengeren mot Bolton. Preston ligger nå på en 10. plass med 52 poeng, og opp til play-off skiller det nå syv poeng. Jeg tror ikke de klarer tette den luken, men man kan ikke avskrive de helt enda. Hjemme på Deepdale har Preston 7-7-4 denne sesongen.
Prestons siste kamper:
Bolton – Preston 1-2 (Hugill, Vermijl)
Forest – Preston 1-0
Preston – Brighton 0-0
Cardiff – Preston 2-1 (Robinson)
Preston – Charlton 2-1 (Garner, Robinson)
Det svinger endelig av Queens Park Rangers under Jimmy Floyd Hasselbaink, men foreløpig bare på hjemmebane. Etter den imponerende 3-0 seieren over Brentford på lørdag, har QPR nå tre strake hjemmeseire uten baklengsmål. På bortebane er det litt verre, ettersom de bare har én seier på de åtte siste på fremmed gress. QPR ligger nå på en 11. plass med 50 poeng, men selv om det bare er ni poeng opp til play-off, klarer jeg ikke se hvordan de skal klare ta igjen lagene foran på tabellen. I så fall må QPR levere en helt utrolig avslutning på sesongen. På bortebane har 4-6-8 totalt, og i forrige kamp på fremmed gress tapte de 0-2 mot MK Dons. 
QPRs siste kamper:
QPR – Brentford 3-0 (Polter, Chery, Hoilett)
QPR – Derby 2-0 (Chery, Angella)
MK Dons – QPR 2-0
QPR – Birmingham 2-0 (Chery, Hoilett)
Sheff Wed – QPR 1-1 (Töszer)
Vurdering: Begge lag med sterke seire sist. To lag som jeg ikke tror kommer til å ende opp med noe annet enn en plass midt på tabellen denne sesongen. Her ville jeg styrt unna spill, men dersom jeg må velge et utfall, går jeg for hjemmeseier. 
Tips: H (2.35@ Nordicbet)


 

Reading – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..   

Drømmen om Wembley brast forrige helg da Crystal Palace vant 2-0 på Madejski Stadium, og et par dager senere kom det en ny nedtur da Reading ble slått borte mot Brighton & Hove Albion. The Royals har nå tre kamper på rad uten seier i ligaen, og nå ligger de på en 15. plass med 44 poeng. Hjemme i Berkshire har de 7-8-3, og ingen av de seks siste kampene på hjemmebane har endt med tap. Dog skal det sies at hele fire av disse seks kampene har endt uavgjort.

Readings siste kamper:
Reading – Brighton 1-0
Reading – Crystal Palace 0-2
Huddersfield – Reading 3-1 (John)
Reading – Fulham 2-2 (Hal Robson-Kanu x2)
Charlton – Reading 3-4 (Kermorgant x2, John, Rakels)

Bruno Ecuele Manga ble kampens eneste målscorer da Ipswich Town ble slått 1-0 hjemme i Wales forrige helg. De tre poengene tok Cardiff opp på 7. plass med 58 poeng, og nå skiller det bare ett poeng til sjetteplassen som gir play-off. Cardiff er definitivt med i det spennende kappløpet, men fortsatt virker de litt for ujevne i prestasjonene til at jeg har helt troen på at de kan ta en av de viktige plassene som gir play-off. På bortebane har Cardiff 5-6-7 denne sesongen, men på de fem siste på fremmed gress har de meget brukbare 3-1-1. I forrige bortekamp ble Bristol City slått 2-0, og det er ingen hemmelighet at Cardiff har nok av matchvinnere fremover på banen som kan skape trøbbel for Reading på lørdag.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Ipswich 1-0 (Manga)
Cardiff – Leeds 0-2
Bristol City – Cardiff 0-2 (Immers, O´Keefe)
Cardiff – Preston 2-1 (Pilkington x2)
Boro – Cardiff 3-1 (Fabio)

Vurdering: Vidåpent oppgjør hvor uavgjortfaren er stor. Likevel lar jeg meg friste av oddsen på gjestene i dette oppgjøret. Det vil ikke overraske meg om de stikker av med alle poengene her, og da synes jeg 3.20 er godt betalt.  

Tips: B (3.20 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Charlton Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Forrige helg ble Nottingham Forest avkledd så grusomt av Sheffield Wednesday, at de til slutt ble nødt til å kvitte seg med manager Dougie Freedman. Aidan McGeady, Gary Hooper og Marco Matias er alle spillere som kan skape problemer for ethvert lag, og på City Ground kom de alle på scoringslisten. Det var veldig viktig for uglene å endelig vinne en kamp igjen, ettersom de hadde fem kamper på rad uten seier før kampen mot Forest. Nå ligger Yorkshire-klubben på den viktige sjetteplassen som alle jager, og opp til Derby County på femteplass skiller det to poeng. Hjemme på Hillsborough har uglene meget imponerende 10-6-2 denne sesongen, men i forrige hjemmekamp ble de slått av Rotherham United.

Wednesdays siste kamper:
Forest – Sheff Wed 0-3 (McGeady, Hooper, Matias)
Brighton – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – Rotherham 0-1
Hull – Sheff Wed 0-0
Sheff Wed – QPR 1-1 (Nuhiu)

Kranglingen mellom Charlton Athletics supportere og eier Roland Duchatelet tar ingen pauser, men samtidig ser det endelig ut til å ordne seg for The Addicks på banen. Forrige helg kom Middlesbrough på besøk, og scoringer av Callum Harriott og Jorge Teixeira sørget for at klubben fra Teesside reiste hjem igjen uten poeng. Det var tre viktige poeng for et Charlton-lag som nå har tatt syv av ni mulige poeng på de tre siste kampene. Rødtrøyene ligger nå på en 23. plass med 32 poeng, og fortsatt er det hele fem poeng opp til trygg plass. Den gode formen må med andre ord holdes vedlike dersom de skal ha håp om å holde seg. På bortebane har Charlton 3-3-12 denne sesongen, men to av disse seirene har kommet på de fire siste kampene.

Charltons siste kamper:
Charlton – Boro 2-0 (Harriott, Teixeira)
Charlton – MK Dons 0-0
Brentford – Charlton 1-2 (Harriott)
Charlton – Reading 3-4 (Sanogo x3)
Preston – Charlton 2-1 (Gudmundsson)

Vurdering: Sheffield Wednesday er solide på hjemmebane og store favoritter her. Rent oddsmessig synes jeg likevel at det vil være mye lurer å sette penger på bortelaget her. Charlton rir nemlig på en skikkelig medgangsbølge nå, og har hatt et meget bra tak på uglene de siste sesongene. Faktisk har ikke Sheffield Wednesday vunnet en eneste av de seks siste kampene innbyrdes mellom disse to lagene.

Tips: B (6.75 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply