Skrevet av: Eirik Aase

 

Nottingham Forest – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Etter 1-2 borte mot Reading i midten av forrige uke ligger Forest nå plassert på en kjedelig og vond 20. plass med 46 poeng. Alt håp om opprykk ble knust for lang tid siden, og det eneste spørsmålstegnet nå er om laget klarer rote seg inn i bunnstriden i løpet av de siste rundene. Foran mandagens kamp har de ni poeng ned til MK Dons under streken, og den luken bør være komfortabel nok til å unngå tårer i mai. Ser man på formen til skogvokterne skal man likevel ikke være helt sikre på at Forest holder seg unna trøbbel. Hele åtte av de ti siste kampene har endt med tap, og bare én av disse ti kampene har endt med seier. På de fem siste kampene har det bare blitt ett poeng. Hjemme på City Ground har Forest 7-6-7 denne sesongen, hvor fire av de fem siste kampene har endt med tap.

Forest siste kamper:
Reading – Forest 2-1 (Osborn)
Forest – Brentford 0-3
Derby – Forest 1-0
Hull – Forest 1-1 (Gardner)
Forest – Sheff Wed 0-3

Brighton & Hove Albion tok turen til St Andrews for å møte Birmingham City forrige runde, og det viste seg å bli en fornøyelig affære for Seagulls-fansen. De to spennende midtstopperne Lewis Dunk og Conor Goldson kom begge på scoringslisten for Brighton, og nå er de oppe på en tredjeplass med 75 poeng. Opp til Burnley på tabelltopp skiller det fem poeng, mens det er fire poeng opp til Middlesbrough. Brighton har med andre ord ikke råd til mange feilskjær dersom de skal henge med i kampen om direkte opprykk. Laget fra sørkysten har nå åtte kamper på rad uten tap, og på bortebane har de 7-11-2. De er med andre ord ikke enkle å slå når de kommer på besøk.

Brightons siste kamper:
Birmingham – Brighton 1-2 (Dunk, Goldson)
Brighton – Burnley 2-2 (Knockaert, Stephens)
MK Dons – Brighton 1-2 (Hemed x2)
Brighton – Reading 1-0 (Wilson)
Brighton – Sheff Wed 0-0

Vurdering: Forest i elendig form, mens Brighton har fått smaken på opprykk. Brighton taper sjelden kamper og det tror jeg ikke de gjør her heller. Uavgjortfaren er selvfølgelig tilstede når Brighton spiller kamp, men likevel drister jeg meg til å gi gjestene tipset her. 

Tips: B (2.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply