Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Birmingham City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene er uten en suspendert Jon Toral, mens gjestene mangler Stevie May og Chris Humphrey resten av sesongen. 

Blåtrøyene til Gary Rowett fikk besøk av Burnley på lørdag, men klarte ikke stikke kjepper i hjulene på Burnleys kamp om opprykk til Premier League. Jaques Maghoma forsøkte med sin ene scoring, men da Burnley scoret to mål, ble det klart at Birmingham ble stående igjen uten poeng. Det var Birminghams tredje strake hjemmetap, og samtlige av disse tre tapene har endt 1-2. Nå ligger Birmingham på en 9. plass med 59 poeng, og det skiller ti poeng opp til play-off. Det er med andre ord ikke lenger tvil om at det ikke blir opprykk for blåtrøyene i vår. Det de derimot kan glede seg over er at Aston Villa har rykket ned fra Premier League, og at det dermed blir to herlige lokalderbyer neste sesong. Hjemme på St Andrews har Birmingham 9-3-9 denne sesongen.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Burnley 1-2 (Maghoma)
Birmingham – Leeds 1-2 (Donaldson)
Reading – Birmingham 0-2 (Donaldson, Shotton)
Birmingham – Brighton 1-2 (Lafferty)
Charlton – Birmingham 2-1 (Toral)

Den som ikke har fulgt Preston tett denne sesongen, ville nok ikke blitt så overrasket over at Jermaine Beckford fant nettmaskene for Preston mot MK Dons på lørdag. Den som derimot har fått med seg hva som har skjedd på Deepdale denne sesongen, holdt nok derimot på å sette fast maten i halsen. Beckford har nemlig slitt en del med skader, og lørdagens scoring var derfor hans første siden den utrolige kampen på Wembley i play-off finalen i fjor. Jeg er ikke begeistret for Beckford selv, men noen har nok kanskje tenkt tanken på hvordan denne sesongen kunne blitt dersom Beckford hadde vært skadefri. Lørdagens kamp mot MK Dons endte uavgjort 1-1, etter at Joe Garner blant annet misset på et straffespark hvor utespiller Alex Revell sto i mål. Nå ligger The Lilywhites på en 10. plass med 57 poeng. På bortebane har de 7-6-8 denne sesongen.

Prestons siste kamper:
Preston – MK Dons 1-1 (Beckford)
Boro – Preston 1-0
Preston – Fulham 1-2 (Vermijl)
Blackburn – Preston 1-2 (Hugill, Garner)
Preston – QPR 1-1 (Doyle)

Vurdering: Tre strake hjemmetap for Birmingham, mens Preston ikke har vunnet på de tre siste. Begge lagene har strengt tatt ikke noe å spille for lenger, selv om Birmingham teoretisk sett kan sikre seg play-off. Dette blir jevnt og vanskelig å vurdere. Her ville jeg holdt meg unna spill, men hvis jeg måtte valgt et utfall, måtte det vært hjemmeseier. 

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Brentford – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Livet etter Alan Judge. Det var i hvert fall den tanken jeg hadde i hodet da Brentford fikk besøk av Bristol City på lørdag. Brentfords dyktige midtbanespiller vil få en del måneder på behandlingsbenken etter benbruddet sist helg, men likevel skulle Brentford-fansen få seg en gledelig opptur mot City. Ikke med tanke på resultatet, ettersom det endte uavgjort 1-1, men fordi en annen spiller som har vært ute med skade i lang tid endelig fant nettmaskene. Scott Hogan dukket opp på overtid og sikret 1-1 i lørdagens kamp. Det var hans første mål på 778(!) dager. Nå ligger Brentford på en 13. plass med 53 poeng. Hjemme på Griffin Park har The Bees 8-4-9.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Bristol City 1-1 (Hogan)
Ipswich – Brentford 1-3 (Saunders, Vibe x2)
Brentford – Bolton 3-1 (Vibe x2, Yennaris)
Forest – Brentford 0-3 (Canos, Vibe, Yennaris)
Brentford – Blackburn 0-1

Var det play-off drømmen som brast på lørdag? Mange som følger Cardiff City tett følte det. Waliserne fikk besøk av et Queens Park Rangers som ikke har noe særlig å spille for, men klarte likevel ikke vinne. Kampen endte 0-0 og dermed har Cardiff en luke på fem poeng opp til play-off. Den luken er ikke uoverkommelig, men det er ikke lenger mange kamper igjen å tette Sheffield Wednesdays forsprang på. På bortebane har Cardiff 5-8-8 denne sesongen, og bare én av de seks siste på bortebane har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – QPR 0-0
Fulham – Cardiff 2-1 (Immers)
Burnley – Cardiff 0-0
Cardiff – Derby 2-1 (Manga, O´Keefe)
Reading – Cardiff 1-1 (Immers)

Vurdering: Enda en vrien kamp å vurdere. Vanskelig å vite hva man kan forvente av et Brentford-lag uten Alan Judge, mens Cardiff nesten bare spiller jevne kamper. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn uavgjort her, men ville ikke anbefalt å sette penger på denne kampen.   

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Brighton & Hove Albion viste styrke på fredag da Fulham ble knust hjemme på vakre Falmer Stadium. Den israelske frelseren Tomer Hemed scoret sin første hat-trick i engelsk fotball i fredagens storseier, og trollmannen fra Roubaix, Anthony Knockaert, klarte også lure seg med på scoringslisten igjen. Med den seieren la Brighton press på både Middlesbrough og Burnley, men begge rivalene vant sine kamper. Tirsdag kveld møtes Middlesbrough og Burnley, noe som gir Brighton en gyllen mulighet til å hente inn poeng på sine to utfordrere i toppen. Nå ligger Brighton på en tredjeplass med 81 poeng, og opp til Burnley på neste plass skiller det to poeng. Opp til Boro på topp er det fire poeng i forskjell. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 14-4-3 denne sesongen, og ingen av de åtte siste på eget gress har endt med tap.

Brightons siste kamper:
Brighton – Fulham 5-0 (Hemed x3, Knockaert, Bruno)
Forest – Brighton 1-2 (Dunk, Sidwell)
Birmingham – Brighton 1-2 (Dunk, Goldson)
Brighton – Burnley 2-2 (Knockaert, Stephens)
MK Dons – Brighton 1-2 (Hemed x2)

Queens Park Rangers uten noe særlig å spille for, men likevel klarte de sikre seg ett sterkt poeng borte mot Cardiff City på lørdag. Kampen endte uavgjort 0-0, og det var London-klubbens sjette uavgjorte kamp på de syv siste bortekampene. Etter lørdagens poengdeling ligger QPR på en 11. plass med 56 poeng. Nå er det duket for en ny bortekamp, og da blir det interessant å se om Jimmy Floyd Hasselbaink & Co spiller uavgjort igjen, eller om de kan vinne på fremmed gress for første gang siden 16. januar. Totalt har de 4-9-8 på bortebane denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Cardiff – QPR 0-0
QPR – Charlton 2-1 (Phillips, El Khayati)
Leeds – QPR 1-1 (Chery)
QPR – Boro 2-3 (Mackie , Chery)
Preston – QPR 1-1 (Polter)

Vurdering: Det er en viss uavgjortfare tilstede i denne kampen, men samtidig vanskelig å ikke gi vertene tipset med tanke på motivasjon og form. Jeg krysser av for hjemmeseier, men ville vært forsiktig med innsatser.  

Tips: H (1.50 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter fantastiske 4-1 hjemme mot Sheffield Wednesday for halvannen uke siden, var jeg spent på hva Bristol City kunne finne på borte mot Brentford denne helgen. Svaret fra City var at de faktisk kunne finne på litt av hvert på Griffin Park. Lee Tomlin så lenge ut til å bli matchvinner med sin scoring for rødtrøyene, men en overtidsscoring fra Scott Hogan ødela moroa for The Robins. Oppgjøret endte 1-1, men det betyr også at Lee Johnson & Co har tre kamper på rad uten tap. Nå ligger de på en 17. plass med 48 poeng, og ned til nedrykk skiller det ti poeng. Det kommer ikke til å skje at City rykker ned en divisjon denne våren. Hjemme på Ashton Gate har de 6-7-8 denne sesongen, og på de tre siste hjemme har de solide 2-1-0.

Bristol Citys siste kamper:
Brentford – Bristol City 1-1 (Tomlin)
Bristol City – Sheff Wed 4-1 (Reid, Tomlin, Kodjia, Selvmål)
Bristol City – Rotherham 1-1 (Odemwingie)
Hull – Bristol City 4-0
Bristol City – Bolton 6-0 (Wilbraham, Tomlin, Odemwingie, Wagstaff, Kodjia, Bryan)

Det snur fort i fotball, og det fikk man se på lørdag også. Charlton Athletic fikk en scoring annullert i kampen mot Derby County, og like etterpå sørget Johnny Russell for 1-0 til Derby County. Scoringen viste seg å bli kampens eneste, og dermed har Derby tre seire på rad foran denne midtukerunden. Derby ligger nå på en 5. plass med 73 poeng, og det kommer til å bli play-off på Darren Wassall & Co. Det er nesten litt merkelig med tanke på hvordan de har forsvunnet fra radaren etter en del rot både på og utenfor banen tidligere i vår. På bortebane har Derby 8-7-6 denne sesongen, men bare to av de ti siste på fremmed gress har endt med seire.

Derbys siste kamper:
Charlton – Derby 0-1 (Russell)
Derby – Bolton 4-1 (Russell x2, Ince, Butterfield)
Derby – Hull 4-0 (Johnson x2, Martin, Bryson)
Cardiff – Derby 2-1 (Martin)
Derby – Forest 1-0 (Olsson)

Vurdering: Enda en helt åpen kamp i denne midtukerunden. Bristol City med mye bra i det siste, og seieren mot Sheffield Wednesday var enorm. Derby med flott form i det siste, men ikke helt til å stole på når de er på fremmed gress. Jeg heller marginalt i retning hjemmeseier her, men holder meg unna spill.  

Tips: H (3.00 @ Nordicbet)

 


 

Burnley – Middlesbrough
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Sam Vokes og Joey Barton er usikre hos vertene. Gjestene mangler Christian Stuani som er suspendert.

Toppkamp. Førsteplass mot andreplass. Et av disse lagene rykker garantert opp, og jeg blir ikke overrasket hvis begge gjør det. Interessen er stor rundt kampen, men hvilken TV-kanal får lov til å vise oppgjøret? Svaret er ingen! En aldri så liten katastrofe spør du meg, og jeg håper det snart kan bli en slutt på at det ikke blir produsert kamper i midtukerundene. Foran denne kampen kan Burnley klatre opp på tabelltopp med seier. Dette fordi de imponerte stort med en flott 2-1 seier borte mot Birmingham City på lørdag. Totalt har Burnley nå 19(!) kamper på rad uten tap, og man må tilbake til 2.juledag for å finne forrige gang The Clarets tapte en kamp. Lancashire-klubben ligger nå på en 2. plass med 83 poeng, og opp til Boro skiller det to poeng foran tirsdagens runde. Hjemme på Turf Moor har de 14-5-2 denne sesongen, og ingen av de elleve siste på eget gress har endt med tap. Likevel må det legges til at enkelte av de siste hjemmekampene har ikke vært veldig imponerende.

Burnleys siste kamper:
Birmingham – Burnley 1-2 (Gray, Boyd)
Burnley – Leeds 1-0 (Arfield)
Burnley – Cardiff 0-0
Brighton – Burnley 2-2 (Gray, Keane)
Burnley – Wolves 1-1 (Vokes)

Forrige uke vant Middlesbrough 2-1 over Reading etter et dramatisk seiersmål på overtid fra Adam Forshaw. Boro-fansen var i himmelen etter den scoringen, og enda bedre skulle det bli på lørdag. Boro lå under 1-0 mot allerede nedrykksklare Bolton Wanderers mot slutten av kampen, men en scoring av Jordan Rhodes ga håp om tre poeng. På overtid skulle det samme skje igjen, men denne gangen var det Rhodes som fikk sende Boro-fansen til himmels. Superspissen scoret sitt andre for kvelden, og sørget dermed for at Boro har en liten tå i Premier League. Den tåen kan dog fort forsvinne hvis Boro taper denne kampen, samtidig som Brighton vinner sin kamp. Boro har nå seks strake seire i ligaen, og på bortebane har de 10-4-7 denne sesongen.

Middlesbroughs siste kamper:
Bolton – Boro 1-2 (Rhodes x2)
Boro – Reading 2-1 (Forshaw, Nsue)
Boro – Preston 1-0 (Adomah)
Boro – Huddersfield 3-0 (Ramirez x2, Leadbitter)
QPR – Boro 2-3 (Rhodes, Gibson, Ramirez)

Vurdering: For en kamp dette blir! Dette oppgjøret vil leve sitt helt eget liv, og det er en kamp som kan bli dyr å tape. Jeg finner grunner til å både gå for hjemmeseier og bortebane, men klarer ikke bestemme meg for en av delene. Ettersom ingen av lagene klarer overbevise meg helt, ender jeg opp med et kryss i midten.    

Tips: U (2.95 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Andre Dozzell får sannsynligvis starte for vertene, mens gjestene får muligens Tom Cairney tilbake igjen.

Selv om drømmen om play-off ser ut til å være knust for Ipswich-fansen, fikk de likevel en solid opptur i lørdagens kamp mot Sheffield Wednesday. Den store oppturen kom på grunn av en 16 år gammel juvel som mange av oss har ventet en stund på å endelig få se i aksjon. Andre Dozzell headet inn 1-1 målet borte mot uglene, og sikret dermed ett poeng for traktorgutta. Sønnen til tidligere Ipswich-spiller og manager Jason Dozzell har blitt spådd en stor fremtid, og jeg blir ikke overrasket om det er en mann vi får høre mye om neste sesong. Med ett poeng på Hillsborough har Ipswich nå 61 poeng. Opp til uglene på play-off skiller det åtte poeng. Hjemme på Portman Road gikk de på et skuffende 1-3 tap mot Brentford forrige helg, og totalt har de 8-7-6 på eget gress denne sesongen.

Ipswichs siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 1-1 (Dozzell)
Ipswich – Brentford 1-3 (Feeney)
Ipswich – Charlton 0-0
Wolves – Ipswich 0-0
Ipswich – Rotherham 0-1

Jeg trenger ikke bruke mange ord på å beskrive Fulhams kamp mot Brighton & Hove Albion på fredag. Fulham ble fullstendig avkledd og tapte hele 0-5 mot et opprykksjagende Brighton-lag. Det var en skikkelig nedtur etter å ha vunnet tre kamper på rad før Brighton-kampen. Nå ligger Fulham på en 20. plass med 47 poeng, og med ni poeng ned til nedrykk, bør det være god mulighet for å kunne glemme alt mas og fjas om nedrykk som man opplevde for noen uker siden. På bortebane har Fulham 4-9-8 denne sesongen, og bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Brighton – Fulham 5-0
Fulham – Cardiff 2-1 (Hyndman, Parker)
Preston – Fulham 1-2 (McCormack, Dembele)
Fulham – MK Dons 2-1 (McCormack, Dembele)
Birmingham – Fulham 1-1 (Ince)

Vurdering: Ipswich har ikke imponert i det siste, men Dozzells scoring på lørdag kan kanskje gi en liten vitamininnsprøyting? Fulham med tre strake seire før tapet mot Brighton, og det er vanskelig å si hvordan de vil respondere etter det tapet. Mange usikkerhetsmomenter foran denne kampen, men hvis jeg måtte valgt et utfall ville det blitt hjemmeseier. 

Tips: H (2.05 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Sol Bamba og Liam Bridcutt er klare igjen hos vertene, mens Mike Williamson er ute for resten av sesongen hos gjestene.

Et Leeds-lag som vinner når de er favoritter. Det fikk man se på lørdag da Reading kom på besøk på Elland Road. Gamlesjef Brian McDermott klarte ikke få med seg poeng hjem til Berkshire, og det skal Chris Wood har en del av æren for. Han sto for to av scoringene i lørdagens 3-2 seier. Leeds har nå to seire på rad og ligger nå på en 12. plass med 54 poeng. Det blir ikke opprykk eller nedrykk på Yorkshire-klubben i år. Det blir dog spennende å se hvor høyt på tabellen Leeds kan havne ved sesongslutt. Hjemme på Elland Road har de 6-8-7 denne sesongen, og bare to av de ti siste på eget gress har endt med tap.

Leeds siste kamper:
Leeds – Reading 3-2 (Wood x2, Diagouraga)
Birmingham – Leeds 1-2 (Dallas x2)
Burnley – Leeds 1-0
Leeds – QPR 1-1 (Wood)
Rotherham – Leeds 2-1 (Murphy)

Wolverhampton Wanderers var på vei mot et sterkt poeng borte mot opprykksjagende Hull City på fredag, men en fantastisk scoring av Robert Snodgrass på overtid sørget for at ulvene ble stående igjen uten poeng. Kampen endte 2-1 og tidlig i kampen fikk Adama Diomande juble for scoring etter en tabbe av Carl Ikeme. Litt sprøtt at Ikeme skulle varte opp med en skikkelig tabbe i fredagens kamp, med tanke på hvor fantastisk han spilte i den foregående kampen mot Blackburn Rovers. Nå ligger ulvene på en 14. plass med 53 poeng. De har i likhet med Leeds ikke noe særlig å spille for, og på bortebane har de 7-5-9 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Hull – Wolves 2-1 (Edwards)
Wolves – Blackburn 0-0
MK Dons – Wolves 1-2 (Saville, Price)
Wolves – Ipswich 0-0
Burnley – Wolves 1-1 (Batth)

Vurdering: Leeds med tre strake seire hvis de vinner tirsdagens kamp. Det skjedde tilbake i mars, men kan det skje igjen nå i april? Wolves er ikke enkle å spille mot, og jeg ser for meg at dette blir et jevnt oppgjør. Det ville vært litt typisk Leeds å feile i denne kampen, samtidig som Wolves har sett bra ut i de siste bortekampene. Jeg prøver et syltynt tips på gjestene.    

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Nottingham Forest hadde fire strake tap og seks kamper på rad uten seier før de tok turen til Yorkshire for å møte Rotherham United på lørdag. Med tanke på formen til Rotherham skulle man tro at det ville bli en grei hjemmeseier, men Forest viste mye bra i kampen mot et av Championships store formlag. Kampen endte uavgjort 0-0, og nå har de muligheten til å endelig vinne en kamp igjen etter syv kamper på rad uten seier. Forest ligger nå på en 19. plass med 47 poeng. Ned til nedrykk skiller det ni poeng, og den luken er såpass stor at det ikke bør være grunn til å engste seg for Forest-fansen. Hjemme på City Ground har de 7-6-8 denne sesongen, men fem av de seks siste på eget gress har endt med tap.

Forest siste kamper:
Rotherham – Forest 0-0
Forest – Brighton 1-2 (Blackstock)
Reading – Forest 2-1 (Osborn)
Forest – Brentford 0-3
Derby – Forest 1-0

Blackburn Rovers viste mye bra i første omgang mot Huddersfield Town, men det var helt frem til Shane Duffy skrudde av bryteren. Midtstopperen skulle heade ballen tilbake til målvakt Jason Steele, men endte opp med å gi ballen bort til en livsfarlig Nakhi Wells. Huddersfield-spissen takket og bukket, før han sendte ballen i mål bak Steele. I andre omgang økte Huddersfield ledelsen til 2-0, og det skulle vise seg å bli sluttresultatet. Nå har Rovers fem tap på de syv siste, og tre hjemmetap på rad. De ligger på en 18. plass med 47 poeng. Bare et par mål i forskjell gjør at de ligger foran tirsdagens motstander på tabellen. På bortebane har Rovers 4-7-10 denne sesongen, og bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 0-2
Wolves – Blackburn 0-0
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Conway)
Blackburn – Preston 1-2 (Ward)
Brentford – Blackburn 0-1 (Duffy)

Vurdering: Battle of the weak. To lag i svak form som møtes på City Ground. Jeg klarer ikke se for meg at det blir mange mål her. Jeg tror på et jevnt oppgjør og velger derfor å gå for uavgjort. 

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Lee Frecklington er usikker hos vertene, mens Jamie Paterson er usikker hos gjestene.

6-3-0. Jeg trenger egentlig ikke skrive mer. Tenk at Neil Warnock har klart å lede Rotherham United til 6-3-0 på de ni siste kampene. Et Rotherham-lag som egentlig så ut til å være på full fart mot League One. Jeg klarer ikke finne flere superlativer for å beskrive det som har skjedd de siste ukene. På lørdag ble det ikke seier da Nottingham Forest kom på besøk, men 0-0 er mer enn bra nok for The Millers. Rødtrøyene ligger nå på en 21. plass med 47 poeng. Det skiller nå ni poeng ned til nedrykk, og jeg klarer ikke se for meg at Rotherham skal havne under streken ved sesongslutt. Hjemme på New York Stadium har de 8-5-8 denne sesongen, og på de seks siste på eget gress har de 3-3-0.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Forest 0-0
MK Dons – Rotherham 0-4 (Derbyshire, Smallwood, Broadfoot, Best)
Bristol City – Rotherham 1-1 (Derbyshire)
Rotherham – Leeds 2-1 (Frecklington, Halford)
Ipswich – Rotherham 0-1 (Best)

Effektive og våkne Huddersfield-spillere sørget for at The Terriers tok sin første seier på Ewood Park mot Blackburn Rovers på over 30 år. Nakhi Wells scoret nok en gang for Yorskhire-klubben, og seiler nå frem som en av de heteste overgangsobjektene til sommerens overgangsvindu. Huddersfield må nok kjempe hardt for å beholde hans tjenester. Nå ligger Huddersfield på en 16. plass med 49 poeng. På bortebane har de 6-5-10 denne sesongen, og tre av de seks siste på fremmed gress har endt med seier. Prestasjonene svinger en del for Huddersfield for tiden, og derfor vil det ikke overraske om de kan finne på noe mot et formsterkt Rotherham-lag.

Huddersfields siste kamper:
Blackburn – Huddersfield 0-2 (Wells, Selvmål)
Huddersfield – Hull 2-2 (Paterson, Selvmål)
Boro – Huddersfield 3-0
Huddersfield – Sheff Wed 0-1
Leeds – Huddersfield 1-4 (Hudson, Bunn, Matmour, Wells)

Vurdering: Rotherham i super form. Med en seier til vil nok fornyet kontrakt i Championship være et faktum. Den motivasjonen tror jeg er nok til at de stikker av med seieren her mot Huddersfield, men enkelt vil det likevel ikke bli. 

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – MK Dons
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer.. 

“Carlos had a dream” synger Sheffield Wednesday-fansen, og nå er den i ferd med å bli virkelighet. Veien til opprykk er fortsatt lang, men det ser mer og mer ut som om det skal bli play-off på uglene denne våren. Cardiff City på plassen bak uglene på tabellen klarte ikke vinne sin kamp på lørdag, og dermed var det ingen krise at Wednesday bare spilte uavgjort hjemme mot Ipswich Town. Nå ligger Wednesday på en sjetteplass med 69 poeng, og ned til Cardiff skiller det fem poeng. Litt urovekkende er det likevel at de er kapable til å tape hele 1-4 slik som de gjorde mot Bristol City i forrige bortekamp, og derfor bør de slå tilbake med seier snarest mulig. Hjemme på Hillsborough er de dog sterkere enn på bortebane. Totalt har de solide 12-7-2 på eget gress denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Ipswich 1-1 (Forestieri)
Bristol City – Sheff Wed 4-1 (Selvmål)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Wallace, Selvmål)
Huddersfield – Sheff Wed 0-1 (Forestieri)
Sheff Wed – Charlton 3-0 (Lees, Forestieri, Selvmål)

Alex Revell stjal de fleste overskriftene etter lørdagens 1-1 kamp borte mot Preston North End. Den store og sterke spissen måtte ta på seg keeperhanskene da Cody Cropper ble utvist ti minutter før slutt, og vartet like så greit opp med en mesterlig redning på det påfølgende straffesparket. Revell holdt nullen i sluttminuttene og sørget dermed for at MK Dons fikk med seg ett poeng med seg hjem til Milton Keynes, men det spørs om det var nok. Nå ligger de på en 22. plass med 38 poeng, og opp til trygg plass skiller det ni poeng. Med bare fire kamper igjen å spille vil det si at MK Dons sannsynligvis må vinne samtlige kamper for å klare holde seg. Jeg beklager å måtte si det, men det kommer ikke til å skje. På bortebane har MK Dons 2-8-11 denne sesongen.

MK Dons siste kamper:
Preston – MK Dons 1-1 (Maynard)
MK Dons -Rotherham 0-4
MK Dons – Wolves 1-2 (Selvmål)
Fulham – MK Dons 2-1 (Murphy)
MK Dons – Brighton 1-2 (Kay)

Vurdering: Uglene med to kamper uten seier, men her tror jeg de vinner. MK Dons må kjempe med nebb og klør, men her tror jeg de blir et nummer for små. At Charlie Burns sannsynligvis vokter målet for gjestene styrker bare hjemmetipset. Han er nemlig langt unna Championship-nivå.   

Tips: H (1.55 @ Nordicbet)


 

Bolton Wanderers – Charlton Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det så nesten ut som om det måtte et nedrykk til før Bolton Wanderers våknet. I kampen mot Middlesbrough på lørdag viste Bolton tidvis mye bra, men ble til slutt et nummer for små. Boro scoret to sene mål og snudde 0-1 til 2-1. Det har vært litt av den samme visen som tidligere i sesongen for Bolton. Det er nemlig mange kamper hvor de har vært brukbare, men hvor de har rotet det til på en eller annen måte. Nå er de klare for League One, og alt handler nå om å bare få en respektabel avslutning på sesongen. The Trotters har nå 12 kamper på rad uten seier og samtlige av deres seks siste kamper har endt med tap. På hjemmebane har de 4-10-7 denne sesongen, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag.

Boltons siste kamper:
Bolton – Boro 1-2 (Vela)
Derby – Bolton 4-1 (Clough)
Brentford – Bolton 3-1 (Clough)
Bolton – Reading 0-1
Bristol City – Bolton 6-0

Charlton Athletic fikk en scoring annullert mot Derby County like før The Rams satte inn det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål. Det sier litt om hvordan det kan svinge i fotball, ettersom de nå har halvannen fot nede i League One. Med seier mot Derby ville håpet vært tilstede, men nå ser det kjørt ut. Med 36 poeng har de elleve poeng opp til trygg plass. Det betyr at Charlton må vinne samtlige av sine siste kamper, samtidig som de andre lagene foran på tabellen ikke kan ta poeng. Dette kommer selvsagt ikke til å skje, noe som betyr at The Addicks dessverre ikke spiller Championship-fotball neste sesong. Nå har rødtrøyene to strake tap, og det gjelder nå å få til en fin avslutning på sesongen. På bortebane har de 3-4-14 denne sesongen.

Charltons siste kamper:
Charlton – Derby 0-1
QPR – Charlton 2-1 (Cousins)
Ipswich – Charlton 0-0
Charlton – Birmingham 2-1 (Gudmundsson, Teixeira)
Sheff Wed – Charlton 3-0

Vurdering: Disse to lagene kommer til å spille mot hverandre i League One neste sesong. Bolton med fin forestilling på lørdag, mens Charlton har vist en del bra de siste rundene. Dette blir helt sikkert jevnt, og jeg sliter veldig med å trekke frem en vinner. Jeg velger å gi vertene tipset på grunn av hjemmebane, men det lureste man kan gjøre er å holde seg unna spill her.   

Tips: H (2.75@ Nordicbet)


 

Reading – Hull City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Brian McDermott returnerte til Elland Road med sitt Reading på lørdag, men det ble ingen hyggelig retur. Michael Hector og Deniss Rakels kom begge på scoringslisten, men klarte likevel ikke unngå at Leeds vant kampen 3-2. Det avgjørende målet til Chris Wood kom fire minutter før full tid, og strengt tatt har det ikke så mye å si for Reading. De ligger plassert på en 15. plass med 51 poeng. Det blir verken opprykk eller nedrykk på The Royals. Hjemme på Madejski Stadium har de 8-9-4, men bare to av de åtte siste på eget gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Leeds – Reading 3-2 (Hector, Rakels)
Boro – Reading 2-1 (Cox)
Reading – Birmingham 0-2
Reading – Forest 2-1 (Vydra, Norwood)
Bolton – Reading 0-1 (John)

Det så ut til å bli en kjedelig 1-1 kamp hjemme mot Wolverhampton Wanderers fredag kveld, men Robert Snodgrass ville det annerledes. Med et utsøkt frispark på overtid sikret han tre viktige poeng for Steve Bruce sine tigre. Det er likevel ikke så mye som imponerer meg med dagens Hull-lag, og det virker nesten som om skuffelsen over å ikke være med i kampen om de direkte opprykksplassene er såpass stor at det nesten hemmer lagets prestasjoner for øyeblikket. Det er nok ingen sammenheng der, men det føles litt slik når man ser Hull spille for tiden. Bare to seire på de ni siste er ikke bra nok for Hull, og de bør få til noen gode kamper før play-offen sparkes i gang. Nå ligger Hull på en fjerdeplass med 73 poeng. På bortebane har de 8-4-9, og på de fire siste kampene på fremmed gress har de bare tatt ett fattig poeng.

Hulls siste kamper:
Hull – Wolves 2-1 (Diomande, Snodgrass)
Huddersfield – Hull 2-2 (Hernandez, Diomande)
Derby – Hull 4-0
Hull – Bristol City 4-0 (Diame, Aluko, Snodgrass, Davies)
Boro – Hull 1-0

Vurdering: Reading med varierende prestasjoner, mens Hull ikke er i form. Jeg har større tro på gjestene enn på vertene her, men uavgjortfaren er absolutt til stede. Hvis jeg måtte valgt et utfall hadde det derfor blitt borteseier, men det lureste er nok å holde seg unna. 

Tips: B (2.05 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply