Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Lørdagens TV-meny:
13.30:
Derby County – Sheffield Wednesday (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)
16.00:
Charlton Athletic – Brighton & Hove Albion (TV2 Sport Premium 2 & Sumo)

Lørdagens oddskupong:
Queens Park Rangers – Reading (Hjemmeseier)
Totalodds: 2.20


 

Derby County – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Bradley Johnson og Jeff Hendrick mangler hos vertene. Gjestene mangler Ross Wallace som er suspendert. 

Johnny Russell is on fire. På tirsdag kom den kjappe Derby-spilleren på scoringslisten igjen da Derby County besøkte Ashton gate. Det var hans fjerde mål på de tre siste kampene, og nok en gang var scoringen med på å gi Derby tre imponerende poeng. Darren Wassall ser ut til å ha fått litt sving på sakene nå, noe fire strake seire vitner om. Derby er nå på en 5. plass med 76 poeng, og vil med seier i denne kampen være sikret minst 5. plass på tabellen. Hjemme på Pride Park har de 12-6-3 denne sesongen og samtlige fem siste på eget gress har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Bristol City – Derby 2-3 (Ince, Bryson, Russell)
Charlton – Derby 0-1 (Russell)
Derby – Bolton 4-1 (Russell x2, Ince, Butterfield)
Derby – Hull 4-0 (Johnson x2, Martin, Bryson)
Cardiff – Derby 2-1 (Martin)

Pang. Klink. Klang. Det smalt i metallet bak en uerfaren Charlie Burns i MK Dons-buret på tirsdag, men innenfor rammene klarte aldri Sheffield Wednesday plassere ballen. Det medførte at MK Dons reiste hjem med ett poeng etter at kampen endte 0-0. Uglene kjørte over sin motstander, men var ikke gode nok i avslutningsøyeblikket. På slutten av kampen ble det hele en parodi da flere spillere fikk navnet sitt notert i dommerens bok, mens Ross Wallace tok det hele et steg lenger og ble utvist. Uglene ligger nå på en 6. plass med 70 poeng og har seks poeng ned til Cardiff City utenfor play-off. Med tanke på uglenes gode målforskjell vil play-off på mange måter være sikret med seier her. På bortebane har uglene 6-8-7 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – MK Dons 0-0
Sheff Wed – Ipswich 1-1 (Forestieri)
Bristol City – Sheff Wed 4-1 (Selvmål)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Wallace, Selvmål)
Huddersfield – Sheff Wed 0-1 (Forestieri)

Vurdering: Derby i fantastisk form, mens Sheffield Wednesday har tre på rad uten seier. Selv om gjestene har et meget slagkraftig mannskap, er det vanskelig å komme unna hjemmeseier her. 

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

Charlton Athletic – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Stephen Henderson og Johann Berg Gudmundsson er usikre hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Tirsdag kveld besøkte Charlton Athletic sin bunnrival Bolton Wanderers på Macron Stadium. Den kampen ble ikke overraskende en kjedelig affære, og sluttresultatet 0-0 betydde at Charlton må slå følge med Bolton ned til League One til høsten. Charlton er dermed ferdig i Championship for denne gangen etter å ha vært på dette nivået i hver eneste sesong siden jeg startet ChampionshipNorge. Forhåpentligvis blir det ikke lenge før vi får se Charlton tilbake i denne vakre ligaen. Til lørdagens kamp er det varslet enorme protester mot klubbens ledelse, og det blir interessant å se hva supporterne finner på denne gangen. Det kommer nok ikke til å bli noen vennlig atmosfære på The Valley denne helgen. The Addicks er for øvrig ligaens svakeste hjemmelag med 5-8-8.

Charltons siste kamper:
Bolton – Charlton 0-0
Charlton – Derby 0-1
QPR – Charlton 2-1 (Cousins)
Ipswich – Charlton 0-0
Charlton – Birmingham 2-1 (Gudmundsson, Teixeira)

Seks poeng og 9-0 i målforskjell. Det er status den siste uken etter at London-klubbene Fulham og Queens Park Rangers har vært på besøk på vakre Falmer Stadium. Brighton har nå vunnet fire kamper på rad, og de siste seirene har gitt både fans og spillere en enorm tro på at de faktisk kan sikre seg en av de to øverste plassene på tabellen. Etter tirsdagens seier ligger Brighton på en tredjeplass med like mange poeng som Burnley på plassen over. På bortebane har Brighton 8-11-2 denne sesongen, og er dermed ligaens nest beste bortelag. På de fem siste på fremmed gress har de imponerende 4-1-0.

Brightons siste kamper:
Brighton – QPR 4-0 (Knockaert x2, Skalak, Goldson)
Brighton – Fulham 5-0 (Hemed x3, Knockaert, Bruno)
Forest – Brighton 1-2 (Dunk, Sidwell)
Birmingham – Brighton 1-2 (Dunk, Goldson)
Brighton – Burnley 2-2 (Knockaert, Stephens)

Vurdering: Charlton har rykket ned og på lørdag blir det nye protester fra hjemmefansen. Brighton har fått smaken på opprykk og er i fantastisk form. Her spilles det borteseier, selv om oddsen ikke er spesielt fristende.  

Tips: B (1.47 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Craig Conway er tilbake fra suspensjon hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om.

Sesongen er på mange måter over for Blackburn Rovers-fansen. Drømmen om opprykk ble egentlig knust nesten før det hele kom skikkelig i gang denne sesongen, og i siste halvdel av sesongen har det meste handlet om å se hva Paul Lambert kan klare få til med det som ikke er en spesielt imponerende tropp. Når ryktene nå svirrer om at Lambert kan forlate klubben etter sesongslutt, er det ikke overraskende få smil å spore rundt Ewood Park i disse dager. På tirsdag ble det 1-1 borte mot Nottingham Forest, og det poenget sørget for at Lancashire-klubben på mange måter er sikret ny Championship-kontrakt. Det skal mer enn ett mirakel til for at de skal havne under streken slik situasjonen er nå. Bare én seier på de åtte siste kampene er skuffende fra Lambert & Co, og på hjemmebane har de tre strake tap. Totalt har de 7-7-7 på eget gress denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
Forest – Blackburn 1-1 (Graham)
Blackburn – Huddersfield 0-2
Wolves – Blackburn 0-0
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Conway)
Blackburn – Preston 1-2 (Ward)

Bristol City er fortsatt fryktelig varierende i prestasjonene. Det tyder på at Lee Johnson fortsatt har en jobb å gjøre med dette Robins-laget, samtidig som det gir bekreftelse på at det bor mye spennende i den troppen han har til rådighet. På tirsdag ble det 2-3 tap hjemme mot Derby County, mens det forrige helg ble 1-1 borte mot Brentford. City ligger nå på en 21. plass med 48 poeng, og bare målforskjell gjør at de ligger bak lørdagens motstander på tabellen. Ned til nedrykk skiller det ni poeng, noe som betyr at ett poeng i denne kampen vil være nok til å sikre fornyet Championship-kontrakt. På bortebane har de 6-5-10 denne sesongen. Bare to av Citys syv siste kamper totalt har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Derby 2-3 (Kodjia, Reid)
Brentford – Bristol City 1-1 (Tomlin)
Bristol City – Sheff Wed 4-1 (Reid, Tomlin, Kodjia, Selvmål)
Bristol City – Rotherham 1-1 (Odemwingie)
Hull – Bristol City 4-0

Vurdering: Gjestene er i bedre form enn Blackburn Rovers, men prestasjonene svinger veldig. Jeg sliter med å plukke en vinner her og velger derfor å sette et kryss i midten. Det vil for øvrig sikre begge lagene ny kontrakt i Championship. 

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Bolton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Bruno Ecuele Manga har ristet av seg malaria og kan være klar for vertene. Gjesten har et par usikre spillere, men ingen nye skader å melde om. 

Kenneth Zohore scoret sitt første mål for Cardiff City på tirsdag, men det var likevel ikke nok til å sikre poeng borte mot Brentford. The Bees vant kampen 2-1 og dermed gikk Cardiff glipp av en gyllen mulighet til å korte ned luken til play-off. Nå ligger de på en 7. plass med 64 poeng, og opp til Sheffield Wednesday på play-off skiller det seks poeng. Jeg tviler veldig på at de klarer gjøre noe med den luken, men med seier på tirsdag hadde situasjonen vært en helt annen. Nå har waliserne fire kamper på rad uten seier, og hjemme på Cardiff City Stadium har de solide 11-8-2 denne sesongen.

Cardiffs siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-1 (Zohore)
Cardiff – QPR 0-0
Fulham – Cardiff 2-1 (Immers)
Burnley – Cardiff 0-0
Cardiff – Derby 2-1 (Manga, O´Keefe)

Bolton Wanderers har allerede vært klare for League One et par uker nå, og nå gjelder det som kjent å avslutte på verdig vis. Det kan man ikke si at de gjorde på tirsdag da Charlton Athletic var på besøk. Den kampen endte uavgjort 0-0, noe som medførte at Charlton også må slå følge med Bolton ned til League One. The Trotters har nå tretten kamper på rad uten seier, og på bortebane har de elendige 0-4-17 denne sesongen. Dette er deres nest siste mulighet til å vinne en bortekamp denne sesongen.

Boltons siste kamper:
Bolton – Charlton 0-0
Bolton – Boro 1-2 (Vela)
Derby – Bolton 4-1 (Clough)
Brentford – Bolton 3-1 (Clough)
Bolton – Reading 0-1

Vurdering: Cardiff må ha seier for å holde liv i opprykksdrømmen. På hjemmebane er de solide, selv om de spiller en del uavgjort. Her møter de et håpløst Bolton-lag som allerede har rykket ned. Dette tar vertene, men oddsen er langt unna å være spillbar.     

Tips: H (1.35 @ Nordicbet)


 

Fulham – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Michael Madl er usikker hos vertene, men Tom Cairney er tilbake. Gjestene er usikre på om Jamie Ward og Michael Mancienne blir klar.

Etter tre strake seire ble det bråstopp borte mot Brighton & Hove Albion forrige helg, men i midtuken så det lenge ut om om Fulham skulle komme tilbake på vinnersporet igjen da de besøkte Ipswich Town. Moussa Dembele ordnet 1-0 til Fulham på Portman Road, men et sent utligningsmål fra Jonas Knudsen ødela festen. Det har likevel ikke så mye å si for Fulham ettersom de ligger på 19. plass med 48 poeng og dermed så å si sikre på at de unngår nedrykk. Hjemme på Craven Cottage har de 7-5-9 denne sesongen, men begge de to siste på eget gress har endt med seier.

Fulhams siste kamper:
Ipswich – Fulham 1-1 (Dembele)
Brighton – Fulham 5-0
Fulham – Cardiff 2-1 (Hyndman, Parker)
Preston – Fulham 1-2 (McCormack, Dembele)
Fulham – MK Dons 2-1 (McCormack, Dembele)

Britt Assombalonga er tilbake. Hva som skjedde i kampen mot Blackburn Rovers i tirsdag er det ikke mange som kommer til å huske, men at superspissen med det kule navnet returnerte fra skade i det oppgjøret, vil nok være på manges lepper i tiden fremover. Etter 14 måneder ute fra fotballen, fikk han endelig et par minutter på gressmatten igjen på tirsdag. Der maktet han ikke involvere seg noe særlig, og kampen endte til slutt 1-1. Forest ligger nå på en 18. plass med 48 poeng, og har rettet blikket mot det som skal skje neste sesong. Derfor vil det egentlig være minst like viktig å få gang på Assombalonga igjen, som det vil være å vinne fotballkamper i de tre siste serierundene. På bortebane har Forest 4-8-9 denne sesongen, og ingen av de seks siste på fremmed gress har endt med seier.

Forest siste kamper:
Forest – Blackburn 1-1 (Blackstock)
Rotherham – Forest 0-0
Forest – Brighton 1-2 (Blackstock)
Reading – Forest 2-1 (Osborn)
Forest – Brentford 0-3

Vurdering: Fulham med mye bra i det siste, selv om tapet mot Brighton & Hove Albion var blytungt. Her møter de et Forest-lag som kan være vanskelig å bryne seg på, men som ikke imponerer for tiden. Her tror jeg superduoen Ross McCormack og Moussa Dembele fikser hjemmeseier. 

Tips: H (2.20 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Murphy og Jonathan Hogg mangler hos vertene. Jon Toral er ute for sesongen hos gjestene.

David Wagner Revolution. Nå er det bekreftet at The Terriers skal spille i Championship til høsten, etter at de spilte uavgjort 1-1 borte mot Rotherham United. Nakhi Wells kom på scoringslisten igjen i den kampen, og nå er Huddersfield oppe på en 16. plass 50 poeng. Resultatene i det siste har ikke vært av det beste kaliberet, men nå gjelder det å avslutte med en god følelse. Hjemme på John Smith´s Stadium har Huddersfield 7-5-9 denne sesongen, og bare to av de åtte siste på eget gress har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Rotherham – Huddersfield 1-1 (Wells)
Blackburn – Huddersfield 0-2 (Wells, Selvmål)
Huddersfield – Hull 2-2 (Paterson, Selvmål)
Boro – Huddersfield 3-0
Huddersfield – Sheff Wed 0-1

To scoringer av Clayton Donaldson var ikke nok til å sikre tre poeng da Birmingham City fikk besøk av Preston North End på tirsdag. Birmingham har dermed bare vunnet én av de siste ni kampene, og det har knust håpet om play-off. Med tre runder igjen å spille har Birmingham ti poeng opp til den viktige 6. plassen. Man kan bare tenke seg hvor bra ting kunne vært dersom de ikke hadde møtt på denne formsprekken utover våren. Sesongen er derfor over for denne gangen med tanke på opprykk, men alt i alt har det vært en god sesong for blåtrøyene. På bortebane har Birmingham 7-8-6 denne sesongen, og bare én av de syv siste på bortebane har gitt tre poeng.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Preston 2-2 (Donaldson x2)
Birmingham – Burnley 1-2 (Maghoma)
Birmingham – Leeds 1-2 (Donaldson)
Reading – Birmingham 0-2 (Donaldson, Shotton)
Birmingham – Brighton 1-2 (Lafferty)

Vurdering: Huddersfield svinger veldig i prestasjonene, og derfor er de vanskelig å vurdere. Birmingham er i svak form, men det blir som regel jevnt når de er i aksjon. Dette her stinker uavgjort.    

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Hull City – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene, mens Tom Adeyemi og Mustapha Carayol er ute hos gjestene. 

Abel Hernandez og Andrew Robertson sørget for at Hull City tok en sterk 2-1 seier borte mot Reading på tirsdag. Det var Hulls andre strake seier, og nå har de tre kamper på rad uten tap. Dette er viktig for et lag som skal ut i play-off om noen uker, ettersom de kommer til å trenge all den selvtillit som de kan få. Hjemme på KC Stadium har Hull 13-6-1 denne sesongen, mens det bare har blitt ni baklengsmål. Hull har faktisk ikke tapt noen av sine elleve siste kamper på eget gress.

Hulls siste kamper:
Reading – Hull 1-2 (Hernandez, Robertson)
Hull – Wolves 2-1 (Diomande, Snodgrass)
Huddersfield – Hull 2-2 (Hernandez, Diomande)
Derby – Hull 4-0
Hull – Bristol City 4-0 (Diame, Aluko, Snodgrass, Davies)

Jeg var skeptisk på Leeds Uniteds vegne foran kampen mellom dem og Wolverhampton Wanderers på tirsdag. At Leeds United vinner tre kamper på rad er sjeldent, men at det skal skje to ganger i løpet av få måneder, ville nesten være utenkelig. At det i tillegg skjer samtidig som det bråkes rundt eier Massimo Cellino og klubben ikke har noe særlig å spille for, gjør det hele enda mer overraskende. Nå har Leeds tre strake seire, og de er i rute til å avslutte sesongen med hevede hoder. Dessverre spørs det om de får muligheten til å ta med seg denne gode formen inn i den nye sesongen. For å klare det må de ha fokus på kontinuitet på ledersiden, men fortsatt virker det som om Steve Evans må ut på jobbjakt til sommeren. Nå ligger Leeds på en 11. plass med 57 poeng, og på bortebane har de 7-7-7 denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Wolves 2-1 (Bamba, Diagouraga)
Leeds – Reading 3-2 (Wood x2, Diagouraga)
Birmingham – Leeds 1-2 (Dallas x2)
Burnley – Leeds 1-0
Leeds – QPR 1-1 (Wood)

Vurdering: Hull City er ikke enkle å møte på KC Stadium, men ikke alle prestasjonene på eget gress i det siste har vært av den imponerende sorten. Her møter Hull et Leeds-lag som er fulle av selvtillit etter tre strake seire. Dette kan vippe alle veier i mine øyne, og her mener jeg Hull har blitt gjort til alt for store favoritter. Om Leeds klarer vinne tviler jeg litt på, men at de kan klare uavgjort har jeg stor tro på. Derfor prøver jeg et kryss i midten.  

Tips: U (4.20 @ Nordicbet)


 

Middlesbrough – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Christian Stuani er tilbake hos vertene, mens George Friend er usikker. Gjestene mangler Luke Varney og Daryl Murphy. 

Michael Keane headet inn 1-1 på overtid på Turf Moor, og fikk dermed Middlesbrough-fansen ned på jorden igjen foran de tre siste serierundene. hadde ikke den scoringen kommet, ville Boro hatt fem poengs luke til tredjeplass. Istedenfor troner de nå øverst på tabellen med 86 poeng, mens både Brighton & Hove Albion og Burnley følger på de to neste plassene med to poeng mindre. Med tanke på at Boro møter nettopp Brighton i siste serierunde, vil de nok gjøre alt de kan for å sikre et opprykk før den tid. Nå har Boro fantastiske 6-1-0 på sine syv siste kamper, hvor den ene uavgjorte kampen kom mot Burnley på tirsdag. Selv om de bare har to poengs klaring på toppen, vil jeg bli svært overrasket om de ikke rykker opp. Hjemme på Riverside Stadium har Boro 16-3-2 og bare syv(!) baklengsmål. Samtlige seks siste hjemmekamper har endt med seier.

Middlesbroughs siste kamper:
Burnley – Boro 1-1 (Rhodes)
Bolton – Boro 1-2 (Rhodes x2)
Boro – Reading 2-1 (Forshaw, Nsue)
Boro – Preston 1-0 (Adomah)
Boro – Huddersfield 3-0 (Ramirez x2, Leadbitter)

Det er lite som imponerer ved Ipswich Town for tiden. På tirsdag leverte de en ny skuffende forestilling hjemme mot Fulham, og Ipswich-supporter Geir Ingvald Jacobsen oppsummerte det egentlig ganske fint i sitt nyeste blogginnlegg: “Her kommer lagene på banen, og det var faktisk høydepunktet for hjemmesupporterne på Portman Road”. Det skal sies at han la på “Frem til Jonas Knudsen utlignet på overtid”, men det var en fattig trøst for Ipswich-fansen. Spørsmålet er om Mick McCarthy nå har gjort det han kan med dette Ipswich-laget, eller om han kan ta samling i bunn i løpet av sommeren. Det blir interessant å se hva som kommer til å skje på det området. Nå ligger Ipswich på en 8. plass med 62 poeng. De har fortsatt mulighet til å sikre seg play-off, men det kommer ikke til å skje. På bortebane har de 8-6-7, men bare én av de ni siste på fremmed gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Fulham 1-1 (Knudsen)
Sheff Wed – Ipswich 1-1 (Dozzell)
Ipswich – Brentford 1-3 (Feeney)
Ipswich – Charlton 0-0
Wolves – Ipswich 0-0

Vurdering: Middlesbrough lukter på opprykk og er i fantastisk form. Ipswich er fryktelig svake ut, og vinner ikke kamper på bortebane lenger. Dette her tror jeg vertene fikser. 

Tips: H (1.40 @ Nordicbet)


 

MK Dons – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Cody Cropper er tilbake fra suspensjon hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Med uerfarne Charlie Burns mellom stengene på tirsdag, var jeg sikker på at MK Dons skulle få grisebank av Sheffield Wednesday. Slik ble det ikke, ettersom uglene ikke klarte sette skuddene sine innenfor stengene. Fire ganger smalt det i metallet fra Wednesday, men ingen av forsøkene gikk i mål. MK Dons plukket dermed med seg ett poeng, og utsatte nedrykket et par dager. Milton Keynes-klubben er nemlig avhengig av å vinne samtlige av sine tre siste kamper for å unngå nedrykk, og selv om det skulle skjedd ville de nok ikke klart å holde seg. Det betyr at det vil bli nedrykk på lørdag hvis de ikke vinner her. Hjemme på Stadium:MK har de 7-3-11 denne sesongen, men samtlige tre siste på eget gress har endt med tap.

MK Dons siste kamper:
Sheff  Wed – MK Dons 0-0
Preston – MK Dons 1-1 (Maynard)
MK Dons -Rotherham 0-4
MK Dons – Wolves 1-2 (Selvmål)
Fulham – MK Dons 2-1 (Murphy)

Det er så deilig å se Scott Hogan levere varene på topp for Brentford. Forrige helg scoret han sitt første mål på 2 år da Brentford spilte uavgjort 1-1 mot Bristol City, og på tirsdag ble det to nye scoringer da Cardiff City ble slått 2-1. Tenk for en opptur det må være for den tidligere Rochdale-spissen. Nå ligger The Bees på en 13. plass med 56 poeng, og fornyet kontrakt i Championship ble sikret for en stund siden. Foran denne kampen har de imponerende 4-1-0 på de fem siste kampene. På bortebane har de 7-4-9 totalt, men begge de to siste på bortebane har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-1 (Hogan x2)
Brentford – Bristol City 1-1 (Hogan)
Ipswich – Brentford 1-3 (Saunders, Vibe x2)
Brentford – Bolton 3-1 (Vibe x2, Yennaris)
Forest – Brentford 0-3 (Canos, Vibe, Yennaris)

Vurdering: MK Dons uten seier på de åtte siste kampene. Trenger seier her for å unngå nedrykk. Brentford i flott form og med en Scott Hogan som bobler over av glede og selvtillit. Dette tror jeg gjestene tar.    

Tips: B (2.50 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jamie Mackie er ute for sesongen hos vertene. Hal Robson-Kanu, Paul McShane og Danny Williams er ute hos gjestene. 

Fullstendig kollaps. Så lenge Jimmy Floyd Hasselbaink har vært QPR-sjef har det ikke vært lett å spille mot London-klubben. Det har ofte blitt meget jevne kamper når QPR har vært involvert, men det var ikke tilfellet på tirsdag. Et opprykksjagende Brighton & Hove Albion valset over QPR på sørkysten og vant til slutt 4-0. Nå ligger QPR på en 12. plass med 56 poeng. Bare én av de seks siste kampene har endt med seier. Hjemme på Loftus Road har de 9-8-4 denne sesongen, og de har vunnet fire av de fem siste kampene på eget gress.

QPRs siste kamper:
Brighton – QPR 4-0
Cardiff – QPR 0-0
QPR – Charlton 2-1 (Phillips, El Khayati)
Leeds – QPR 1-1 (Chery)
QPR – Boro 2-3 (Mackie , Chery)

Jake Coopers scoring var ikke nok mot Hull City på tirsdag, og to baklengsmål sørget for at The Royals tapte 1-2 hjemme i Berkshire. Det var Readings fjerde strake tap, og nå er de fleste Reading-supportere enige om at man snart må få en slutt på denne sesongen. Reading ligger nå på en 14. plass med 51 poeng, og har lite annet enn æren å spille for i de siste rundene. På bortebane har Reading 5-3-13 denne sesongen, og fire av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Reading – Hull 1-2 (Cooper)
Leeds – Reading 3-2 (Hector, Rakels)
Boro – Reading 2-1 (Cox)
Reading – Birmingham 0-2
Reading – Forest 2-1 (Vydra, Norwood)

Vurdering: QPR ble utspilt på tirsdag, men jeg tror de reiser seg her. De har vist en del bra på eget gress i det siste, mens Reading ikke imponerer noen for øyeblikket. Dette ender med hjemmeseier.   

Tips: H (2.20@ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jeremy Helan har returnert til Sheff Wed, mens Mike Williamson og Nouha Dicko er ute. Hos gjestene er Lee Frecklington som vanlig usikker. 

Det ble en ny skuffende kveld for Wolves-fansen da de tok turen til Yorkshire for å møte Leeds United på tirsdag. The Peacocks ble for sterke og vant til slutt 2-1 over Kenny Jacketts gutter. Det var Wolves andre strake 1-2 tap, og deres tredje kamp på rad uten seier. Ulvene ligger nå på en 14. plass med 53 poeng. Bare én av de syv siste kampene har endt med seier, og sjeldent har vel Wolves-fansen opplevd kjedeligere sesonger enn dette de siste årene. Hjemme på Molineux har de 6-9-6 denne sesongen, og på de fem siste på eget gress har de 2-3-0.

Wolves siste kamper:
Leeds – Wolves 2-1 (Saville)
Hull – Wolves 2-1 (Edwards)
Wolves – Blackburn 0-0
MK Dons – Wolves 1-2 (Saville, Price)
Wolves – Ipswich 0-0

Skal Rotherham United avslutte sesongen uten tap på de 13 siste kampene? Det virker ikke helt utenkelig nå, selv om det ville vært helt umulig å tenke seg for noen måneder siden. Etter 1-1 hjemme mot Huddersfield Town på tirsdag har Rotherham nå 10 kamper på rad uten tap i Championship. På disse kampene har de 6-4-0. Tre av de fire uavgjorte har kommet på de fire siste kampene. Nå har Rotherham 48 poeng, og dermed skal det et aldri så lite mirakel til for at The Millers skal rykke ned denne sesongen. Neil Warnock har med andre ord lykkes med det som han tidligere i sesongen omtalte som den vanskeligste jobben han noensinne hadde hatt. På bortebane har Rotherham 5-3-13 denne sesongen, men de fire siste på fremmed gress har gitt 3-1-0.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Huddersfield 1-1 (Halford)
Rotherham – Forest 0-0
MK Dons – Rotherham 0-4 (Derbyshire, Smallwood, Broadfoot, Best)
Bristol City – Rotherham 1-1 (Derbyshire)
Rotherham – Leeds 2-1 (Frecklington, Halford)

Vurdering: Wolves har ikke tapt på de siste kampene, mens Rotherham har nesten blitt uslåelige den siste tiden. Dette blir nok et jevnt oppgjør, og jeg har inntrykket av at kampen kan vippe begge veier. Jeg synes oddsen på uavgjort er mest fristende, men spill på bortelaget trenger heller ikke være en dum tanke. 

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply