Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Preston North End – Burnley
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Anders Lindegaard og Marnick Vermijl er usikre hos vertene. James Tarkowski skal være spilleklar igjen hos gjestene. 

Simon Grayson og hans Preston North End tok turen til St Andrews for å møte Birmingham City på tirsdag. Der havnet de under 0-2 med en halvtime igjen å spille, men en imponerende sluttspurt sørget for at de fikk med seg ett poeng hjem til Lancashire igjen. Det ble mange gule kort for The Lilywhites i den kampen, og i pausen gjorde man også en endring mellom stengene. Preston har nå fire kamper på rad uten seier, men ligger likevel plassert helt oppe på en 10. plass med 58 poeng. De har to poeng opp til Birmingham på plassen over, men play-off er utenfor rekkevidde. Hjemme på Deepdale har de 7-9-5 denne sesongen, mens det på de fire siste på eget gress har endt med tre uavgjorte kamper og ett tap.

Prestons siste kamper:
Birmingham – Preston 2-2 (Cunningham, Browne)
Preston – MK Dons 1-1 (Beckford)
Boro – Preston 1-0
Preston – Fulham 1-2 (Vermijl)
Blackburn – Preston 1-2 (Hugill, Garner)

Opprykksdrømmen lever i beste velgående for Burnley, selv om det ikke ble full pott mot opprykksrival Middlesbrough i tirsdagens toppkamp. Det så ut til å ende med 0-1 tap etter at tidligere Blackburn Rovers-spiss Jordan Rhodes hadde sendt Boro i ledelsen, men nesten som vanlig dukket Michael Keane opp på riktig sted til riktig tid på overtid. Kampen endte dermed 1-1 og nå ligger Burnley på andreplass med to poeng opp til tabelltopp. Brighton & Hove Albion følger på plassen bak Burnley med like mange poeng. Burnley-sjef Sean Dyche er nok sugen på revansj i fredagens kamp mot Preston North End, ettersom lokalrivalen klarte raske med seg tre poeng fra Turf Moor når de møttes der tidligere i sesongen. På bortebane har Burnley 9-9-3 denne sesongen. De er ligaens beste bortelag og har ikke tapt på de ni siste på fremmed gress. Totalt har de nå 20 kamper på rad uten tap.

Burnleys siste kamper:
Burnley – Boro 1-1 (Keane)
Birmingham – Burnley 1-2 (Gray, Boyd)
Burnley – Leeds 1-0 (Arfield)
Burnley – Cardiff 0-0
Brighton – Burnley 2-2 (Gray, Keane)

Vurdering: For et herlig lokaloppgjør dette blir. Med tanke på Prestons seier mot Burnley tidligere i sesongen kan dette bli spennende. Preston spiller som regel jevnt med alle lag de møter. Her skal de dog bryne seg på et Burnley-lag som har med seg enorm støtte på tribunen, samtidig som spillerne på banen er fulle av selvtillit. Jeg gir gjestene tipset her, men denne kampen er mye åpnere enn det tabellposisjonen tilsier.  

Tips: B (2.05 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply