Skrevet av: Eirik Aase

 

Mandagens TV-meny:
15.30: Brighton & Hove Albion – Derby County (TV2 Sport Premium & Sumo)
17.45: Burnley – Queens Park Rangers (TV2 Sport Premium & Sumo)

 


 

Brighton & Hove Albion – Derby County
Kampstart: 15.30
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Med suksessen til Leicester City i Premier League og Burton Albion i League One, er det enkelt å glemme hvor imponerende Brighton & Hove Albion har vært denne sesongen. Jeg hadde liten tro på at de skulle få det til denne sesongen, ettersom jeg ikke så noen særlig progresjon utover forrige sesong. Det skulle vise seg at jeg tok grundig feil. Brighton gikk nesten hele første halvdel av sesongen uten tap. Etter en obligatorisk formsvikt som alle lag i Championship møter på en eller annen gang i sesongen, har de kommet seg tilbake på sporene igjen. Nå har de fem seire på rad og hele tolv kamper på rad uten tap. Hjemme på Falmer Stadium har de ni kamper på rad uten tap, og de to siste hjemmekampene har endt med 4-0 og 5-0 seire. Situasjonen for Brighton er enkel. Med seier vil de rykke opp med uavgjort eller seier mot Middlesbrough i siste serierunde. Med tap eller uavgjort i denne kampen, er de nødt til å slå Middlesbroguh i siste serierunde for å rykke opp.

Brightons siste kamper:
Charlton – Brighton 1-3 (Hemed, Baldock, Skalak)
Brighton – QPR 4-0 (Knockaert x2, Skalak, Goldson)
Brighton – Fulham 5-0 (Hemed x3, Knockaert, Bruno)
Forest – Brighton 1-2 (Dunk, Sidwell)
Birmingham – Brighton 1-2 (Dunk, Goldson)

Derby County spilte uavgjort 1-1 hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg. Darren Bent scoret The Rams eneste mål i den kampen, og dermed har Derby fem kamper på rad uten tap. Samtlige av de fire foregående kampene endte med seire. Hvittrøyene ligger nå på en 5. plass med 77 poeng, og har tre poeng ned til Sheffield Wednesday, mens det er tre poeng opp til Hull City. Derby trenger bare ett poeng på de to siste rundene for å sikre seg kamp mot Hull i play-offen. Alt i alt føles det egentlig som en litt skuffende sesong av Derby synes jeg, og derfor er det litt spesielt at de nå skal spille play-off, og dermed kan sikre seg opprykk i mai. På bortebane har Derby 9-7-6 denne sesongen, og begge de to siste kampene på fremmed gress har blitt vunnet.

Derbys siste kamper:
Derby – Sheff Wed 1-1 (Bent)
Bristol City – Derby 2-3 (Ince, Bryson, Russell)
Charlton – Derby 0-1 (Russell)
Derby – Bolton 4-1 (Russell x2, Ince, Butterfield)
Derby – Hull 4-0 (Johnson x2, Martin, Bryson)

Vurdering: Brighton i super form, men det er også mandagens motstander. Motivasjonen bør derimot være betydelig større hos vertene, enn det den er hos gjestene. Ser man bak resultatene til disse to lagene de siste ukene, synes jeg også at Brighton har sett hakket sterkere ut enn Derby. Dette kombinert med hjemmefordel for Brighton, gjør at jeg gir vertene tipset. Oddsen er likevel alt annet enn fristende. 

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Burnley – Queens Park Rangers
Kampstart: 17.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Opprykket kan sikres for Burnley mandag kveld. Dersom Brighton & Hove Albion ikke vinner kampen mot Derby County tidligere på dagen, vil Burnley være klar for Premier League dersom de vinner sin kamp mot Queens Park Rangers. Dette fordi Brighton & Hove Albion og Middlesborugh møter hverandre i siste serierunde. Selv om Brighton skulle vinne kampen tidligere på dagen, vil likevel Burnley være svært nær Premier League-spill dersom de vinner denne kampen. Derfor vil det forståelig nok være duket for en fantastisk atmosfære på intime Turf Moor denne mandagskvelden. Burnley innehar nå 2. plass på tabellen med 87 poeng, mens Boro ligger på plassen over med ett poeng mer. Brighton har like mange poeng som Burnley, men har marginalt svakere målforskjell enn The Clarets. Lancashire-klubben har nå 21 kamper på rad uten tap, og har ikke tapt en ligakamp siden 26. desember. På hjemmebane har Burnley 14-6-2 denne sesongen, og foran mandagens kamp har Burnley 12 hjemmekamper på rad uten tap.

Burnleys siste kamper:
Preston – Burnley 0-1 (Barton)
Burnley – Boro 1-1 (Keane)
Birmingham – Burnley 1-2 (Gray, Boyd)
Burnley – Leeds 1-0 (Arfield)
Burnley – Cardiff 0-0

Queens Park Rangers var sjanseløse da de skulle møte Burnleys opprykksrival Brighton & Hove Albion for noen uker siden. Brighton vant kampen hele 4-0 hjemme på sørkysten, og nå spørs det om QPR kan gjøre det bedre mot et annet imponerende topplag. QPRs sesong har vært så å si ferdigspilt i lang tid nå, og jeg kan godt forstå dersom supporterne begynner å bli lei av forholdsvis ubetydelige kamper denne våren. Nå er det ikke lenge til de skal få oppleve en spennende sommer, men først må de to siste rundene unnagjøres. Forrige helg ble det uavgjort 1-1 hjemme mot Reading, i en kamp hvor Grant Hall var vertenes eneste målscorer. QPR har nå bare én seier på de syv siste kampene, og på bortebane har de åtte kamper på rad uten seier. Det spørs om Jimmy Floyd Hasselbaink & Co klarer ødelegge festen på Turf Moor på mandag.

QPRs siste kamper:
QPR – Reading 1-1 (Hall)
Brighton – QPR 4-0
Cardiff – QPR 0-0
QPR – Charlton 2-1 (Phillips, El Khayati)
Leeds – QPR 1-1 (Chery)

Vurdering: Burnley i super form og nå kan de på ta og føle på det viktige opprykket. Stemningen kommer til å være fantastisk og spillerne kommer til å være heltente. Er det noe Sean Dyche kan, er det å mobilisere spillerne sine foran slike kamper. Jeg sliter med å se noe annet utfall enn hjemmeseier her. 

Tips: H (1.31 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply