Skrevet av: Eirik Aase

 

Play-off oppsett:
12. mai: Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion 2-0
13. mai: Derby County – Hull City 0-3
16. mai: Brighton & Hove Albion – Sheffield Wednesday
17. mai: Hull City – Derby County
28. mai: Finale


 

Hull City – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Alan McGregor er det eneste usikre kortet hos vertene foran tirsdagens kamp. George Thorne er det eneste fraværet hos gjestene.    

Hull City har halvannen fot i finalen på Wembley etter en imponerende forestilling på Pride Park på lørdag. Med solid forsvarsspill hvor de ikke tok flere sjanser enn nødvendig, kombinert med raske overganger og varierende angrepsspill, klarte de bryte sammen et Derby-lag som har sett stødige ut i sesongavslutningen. Abel Hernandez scoret bare ett av sine tjue mål denne sesongen utenfor sekstenmeteren, men vartet opp med et langskudd som gikk i mål. Etterpå fikset Moses Odubajo 2-0 da hans skudd gikk via Jason Shackell og i mål. Hele syv minutter på overtid fikk Derby County hjørnespark som Hull fikk avverget, og på den påfølgende kontringen satte Andrew Robertson inn 3-0. Nå gjelder det bare å ikke bli for komfortable foran returkampen for Steve Bruce & Co. I ligaen hadde Hull 15-7-1 på hjemmebane og bare tolv baklengsmål på 23 hjemmekamper. Ingen av de fjorten siste hjemmekampene har endt med tap. Det eneste nederlaget på eget gress denne sesongen kom faktisk mot nettopp Derby County.

Sannsynlig lag:
Jakupovic; Odubajo, Dawson, Davies, Robertson; Elmohamady, Livermore, Huddlestone, Snodgrass, Diame; Hernandez 

Hulls siste kamper:
Derby – Hull 0-3 (Hernandez, Robertson, Selvmål)
Hull – Rotherham 5-1 (Livermore x2, Snodgrass, Diame, Hernandez)
Bolton – Hull 1-0
Hull – Brentford 2-0 (Diame, Selvmål)
Hull – Leeds 2-2 (Hernandez, Huddlestone)

Nok en gang ble det kollaps for Derby County. For to sesonger siden hadde de ikke marginene på sin side da det ble tap i finalen på Wembley mot Queens Park Rangers. Forrige sesong lå de i toppen hele sesongen, bare for å rote bort en play-off plass i siste serierunde. Denne sesongen var de nok en gang favoritter i toppen, men det hele ser ut til å ende med en ny sesong i Championship. I lørdagens kamp var Derby rett og slett fryktelig dårlige. De var ikke i nærheten av å true Hull City, og selv om kampen hadde fortsatt i flere timer, ville nok aldri The Rams funnet nettmaskene. Nå har de en siste mulighet til å rette opp inntrykket når de skal møte Hull i returkampen på KC Stadium, men at de skal vinne med minst tre mål på denne stadion virker utenkelig. Dog er Derby det eneste laget som har vunnet på denne stadion denne sesongen, da Jacob Butterfield scoret to mål i en 2-0 seier for Derby tilbake i november. På bortebane har Derby 9-8-6 denne sesongen.

Sannsynlig lag:
Carson; Christie, Shackell, Keogh, Olsson; Butterfield, Hughes, Bryson; Ince, Martin, Russell.  

Derbys siste kamper:
Derby – Hull 0-3
Derby – Ipswich 0-1
Brighton – Derby 1-1 (Weimann)
Derby – Sheff Wed 1-1 (Bent)
Bristol City – Derby 2-3 (Ince, Bryson, Russell)

Vurdering: Vanskelig å vurdere et utfall her. Jeg klarer ikke se hvordan Derby skal avansere til finalen, men de kan fort vinne eller spille uavgjort i denne kampen. Ettersom Hull har tre mål å gå på foran denne kampen, vil de ikke stresse med å gjøre noe dersom Derby skulle lede med et mål. Jeg anbefaler ikke spill her, men i mangel av bedre alternativer velger jeg å sette et kryss i midten her.  

Tips: U (3.30@ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply