Torsdag 19.juli fortalte Chesterfield FC-supporteren Jonno Turner en historie helt utenom det vanlige på Twitter. Klubben i hans hjerte hadde forsøkt et aldri så lite stunt for å skaffe noen pund i klubbkassen, men hele opplegget skulle vise seg å bli en gedigen fiasko.

Slik startet Turner fortellingen:

Chesterfield FC skulle arrangere et lotteri hvor en heldig supporter kunne stikke av med en gratis tur til Ungarn for å følge Chesterfield under deres sesongoppkjøring i sommer. Hvert lodd kostet £10, men salget av lodd gikk tregt. Klubben klarte bare selge et par lodd, og hele konkurransen endte dermed opp med å bli en utgift istedenfor inntekt for Chesterfield.

Det riktige for Chesterfield ville vært å bare bite i det sure eplet og gi en velfortjent Ungarn-tur til en av de heldige supporterne som hadde kjøpt lodd, men det gjorde de ikke. Chesterfield forsøkte å lure seg unna ved å ikke snakke mer om konkurransen, men supporterne hadde ikke glemt. Etter en stund begynte de å spørre klubben om hvorfor det ikke var snakk om konkurransen lenger. De ønsket å vite om det hadde blitt foretatt en trekning, og i så fall hvem som hadde vunnet.

Etter hvert kom det en nyhet fra klubben om at en Chesterfield-supporter fra Surrey hadde stukket av med premien. Navnet på vinneren var James Higgins. I starten var det ingen som reagerte, men etter hvert begynte man å ane ugler i mosen. Klubben la nemlig aldri ut bilder av Higgins verken før eller under turen. Nede i Ungarn hadde en Chesterfield-supporter tatt turen, men han ble overrasket da han aldri fikk øyne på denne heldige Higgins fra Surrey.

Supporterne begynte å snakke sammen både på puber og på sosiale medier. Hva kan ha skjedd med Higgins siden han ikke reiste? Etter hvert kom klubben ut med en nyhet på sin egen side hvor de forklarte at Higgins hadde blitt syk, og dermed ikke kunne reise. Nederst i artikkelen skrev klubben at de som kjøpte lodd kunne få tilbake pengene for loddene som en “gesture of goodwill”.

Få tilbake pengene? Hvorfor skulle folk få tilbake penger for lodd som de hadde kjøpt til et vanlig lotteri? Det var spørsmål som supporterne ikke kunne forstå. Søk på sosiale medier viste at det ikke fantes noen James Higgins, og det gikk dermed ikke lenge før man forsto at klubben faktisk hadde forsøkt å lure seg unna et lotteri på grunn av at de ikke tjente penger på det.

Mandag 18.juli kom klubben med en uttalelse som bekreftet supporternes mistanker. Der forklarer direktør Ashley Carson at han har oppdaget juks med det nevnte lotteriet, og at det vil få følger. Samtidig bekreftet Carson i sin uttalelse at det faktisk bare var fire personer som kjøpte lodd i lotteriet. Hele uttalelsen kan du lese her.

Nå står Chesterfield-fansen igjen med en favorittklubb som de ikke lenger kan stole helt på, samtidig som de tidligere i sommer har sett den samme klubben signere den mye omtalte Ched Evans.

Ikke lett å være Spireites-supporter i disse dager…

About The Author

Leave a Reply