Lørdag 2.februar:

Leeds United – Cardiff City
Kampstart: 16:00
Dommer: Michael Dean
Skader og Suspensjoner: Steve Morison er ute med skade for vertene og må dermed vente på å debutere. Craig Bellamy er tilbake etter et magevirus. 

Nå for tiden har det nesten blitt en tradisjon at Leeds gjør det bra i de forskjellige cupene. Derfor var det nok ikke mange som ble overrasket da Tottenham fortjent måtte reise hjem uten avansement etter helgens oppgjør på Elland Road. Samme hvor kjekt det er med suksess i cupen, er hovedfokuset helt klart rettet mot ligaen. Foran helgens runde ligger Leeds på en 11.plass med 41.poeng og veien opp til kvalifisering er på ingen måter lang. Bare seks poeng må man innkassere før man er oppe på den viktige 6.plassen på tabellen. Det bør kanskje også nevnes at veien opp til direkte opprykk ikke er lenger enn ni poeng og det er derfor ingen grunn til å ikke drømme om opprykk for de trofaste Leeds-supporterne. I ligaen er Leeds veldig lette å forutse. De vinner nemlig hjemmekampene og taper bortekampene. Uavgjort har de ikke spilt i ligaen siden 23.oktober. Foran denne kampen står de faktisk med seks strake hjemmeseire, men da bør det også nevnes at de bare har vunnet en av sine ti siste bortekamper. Totalt har de 9-2-3 hjemme på Elland Road denne sesongen. Gjestene er på mange måter klar for Premier League. Selvsagt gjenstår det en hel del kamper og poeng, men slik som de har prestert gjennom hele årets sesong, er det vanskelig å se hvordan de skal rote bort den ledelsen de har opparbeidet seg på toppen av tabellen. De har nå 60.poeng og nærmeste utfordrer er Leicester på 50.poeng. Tidligere i sesongen var de litt svake på bortebane, men nå har de 5-1-0 på sine seks siste kamper på fremmed gress. Totalt har de 7-2-5 på sine turer denne sesongen. Tidligere i dette overgangsvinduet forsterket de laget med Fraizer Campbell og han kan muligens få sin debut i dette oppgjøret. Denne kampen har potensialet til å bli en thriller og heldigvis vises den på TV.

Vurdering: Leeds er skremmende sterke på hjemmebane, men Cardiff er omtrent like bra på bortebane. Dette blir en svært jevn affære, hvor hjemmelaget trekker det lengste strået.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16:00
Dommer: Darren Deadman
Skader og Suspensjoner: Akwasi Asante, David Murphy, Will Packwood og Darren Ambrose er ute med skade hos vertene. Gjestene håper å ha Adlene Guedioura tilbake etter afrikamesterskapet. 

Birmingham-fansen kunne juble i forrige serierunde etter at Burnley ble slått 2-1 på Turf Moor. Spesielt imponerende var denne prestasjonen ettersom Burnley var et av de beste formlagene i hele ligaen. Nå har faktisk Birmingham spilt tre kamper på rad uten å tape og nå bør de bare kjøre på i de kampene som kommer. Lagene i bunnen av tabellen vinner kamper på rekke og rad og derfor gjelder det å ikke få noen formsvikt fremover. Vertene har nå seks poeng ned til nedrykk og syv poeng opp til 9.plass på tabellen. Jevnt, sa du? Hjemme på St Andrews har ikke Birmingham-fansen fått mye å juble for i det siste og man må faktisk tilbake til november for å finne forrige hjemmeseier. Totalt har de 4-5-5 på praktfulle St Andrews denne sesongen. Gjestene imponerer ingen for tiden. Alex McLeish har bare vunnet en kamp etter at han tok over som manager for skogvokterne og det var en sliteseier hjemme mot Peterborough. I forrige serierunde ble det et sviende 3-0 tap mot leiesoldatene til Watford. På tross av dette ligger de likevel helt oppe på en 10.plass med seks poeng opp til kvalifisering. Forest har 3-7-4 på fremmed gress denne sesongen og uavgjortfaren er naturligvis stor i dette oppgjøret.

Vurdering: To lag som spiller mye uavgjort. Poengdeling blir tipset, men se ikke bort ifra at vertene stikker av med alle poengene.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Blackburn Rovers – Bristol City
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Haywood
Skader og Suspensjoner: Joshua King er usikker for vertene. Cole Skuse er usikker for gjestene og Albert Adomah er fortsatt i Afrika med landslaget.

Endelig løsnet det for Michael Appleton i hans foreløpig korte Blackburn-karriere. Cupkampen mot Derby forrige helg er selve definisjonen på hvordan man skal gjennomføre en bortekamp. Bunnsolide defensivt og kreative fremover. Kampen endte 3-0 til Blackburn på Pride Park, en stadion hvor Derby bare hadde tapt to kamper tidligere denne sesongen. Det som garantert var mest oppsiktsvekkende var det faktum at Derby ikke klarte løsne et eneste skudd i løpet av hele kampen. Da dommeren blåste av etter nitti minutter, hadde Derby 0 skudd og 0 skudd på mål. I forrige seriekamp ble det en skuffende poengdeling hjemme mot Brighton. Blackburn ledet lenge og hadde full kontroll på kampen, men David Goodwillie lagde straffespark hele seks minutter på overtid. Det straffesparket satte David Lopez i mål og derfor har Appleton fortsatt ikke vunnet en ligakamp med Blackburn. Foran denne kampen ligger Blackburn på en 15.plass med 37 poeng. Hjemme på Ewood Park har de skuffende 6-2-6 så langt denne sesongen. Gjestene har fått Sean O’Driscoll på plass og det kan fort vise seg å være en smart signering av City. De har nemlig vunnet de to siste kampene mot Ipswich og formsterke Watford. Plutselig ble bunnstriden mye mer åpen og spennende enn den så ut til å bli for en liten stund siden. City ligger nå på 23.plass med 28 poeng, men veien opp til sikker plass er ikke lenger enn fire poeng. De er ligaens dårligste bortelag med 3-2-9 denne sesongen.

Vurdering: Blackburn imponerte stort mot Derby og får favorittstempelet her. Anbefaler likevel ikke å tippe på denne kampen, ettersom man ikke bør tippe i mot et City-lag som har vunnet to på rappen.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Blackpool – Barnsley
Kampstart: 16:00
Dommer: Geoff Eltringham
Skader og Suspensjoner: Stephen Dawson og Jim McNulty er ute med skade for gjestene. 

Endelig løsnet det for Steve Thompson. Som midlertidig manager har det ikke funket for han, men mot Wolverhampton i forrige serierunde ble det full klaff. Tre poeng på Molineux er ikke noe man kimser av og nå er det ingen grunn til å ikke gå ut i hundre mot Barnsley denne helgen. Karl Oyston har rotet veldig i prosessen med å finne ny manager, noe som gjør at Blackpool må gå gjennom overgangsvinduet uten noen sjef på plass. Kanskje kan det åpne opp for at Thompson får overta på permanent basis? Med seier hjemme mot Barnsley, er det kanskje ikke en helt usannsynlig tanke. Blackpool ligger på 14.plass med 37 poeng foran denne runden. Med ti poeng opp til kvalifisering og lite forsterking på overgangsmarkedet, virket det usannsynlig at The Seasiders blir å finne i Premier League neste sesong. Hjemme på Bloomfield Road har de 4-6-4, noe som helt klart må forbedres. Barnsley har fått en ny vår under David Flitcroft. På de tre siste kampene har det blitt seire over Leeds og Millwall, samt poengdeling borte mot Ipswich. Håpet om å overleve lever i beste velgående. Nå ligger de på en 22.plass med fire poeng opp til sikker plass. På fremmed gress har de 3-3-8, noe som ikke akkurat skremmer Blackpool.

Vurdering: The Seasiders med imponerende seier borte mot Wolves. Barnsley i fin form. Dette blir jevnt, men hjemmelaget får tipset.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Crystal Palace – Charlton Athletic
Kampstart: 16:00
Dommer: Mark Halsey
Skader og Suspensjoner: Mile Jedinak er veldig usikker. Muligens kan han spille for Palace hvis han bruker maske. Danny Haynes kan returnere for gjestene, men Andy Hughes er ute med skade.

Crystal Palace… Hva skal man si? Slik de spiller for tiden er det vanskelig å se hvordan det skal bli opprykk. De fikk beholde Wilfried Zaha ut sesongen ettersom de ligger såpass godt plassert på tabellen, men prestasjonene uteblir. Nå har de bare en seier på de ni siste kampene og på onsdag tapte de mot et Huddersfield-lag som ikke hadde vunnet på sine tolv siste ligakamper. Noen klandrer Ian Holloway for de dårlige resultatene, imens andre er realistiske og innser at alle lag møter på formsvikter i løpet av en sesong. Heldigvis for Palace ligger de fortsatt meget godt plassert på tabellen og de er på ingen måter hektet av i opprykkskampen, men skal de komme seg til Premier League må de begynne å vinne kamper igjen. Ingenting hadde nok passet Palace-fansen og de pene jentene i The Crystals om lørdagens London-derby hadde endt med hjemmeseier. På Selhurst Park har ørnene bare tapt en eneste kamp og det var tilbake i sesongåpningen mot Watford. Det som derimot er litt urovekkende er at tre av de fire siste hjemmekampene har endt med poengdeling. Totalt står de med 8-5-1 på hjemmebane denne sesongen. Gjestene imponerte stort med tre strake seire i januar, men i forrige serierunde sa det stopp. Sheffield Wednesday tok med seg alle poengene fra The Valley etter en sen scoring fra debutant Leroy Lita. Nå ligger de på 12.plass med 39 poeng. Veien opp til kvalifisering er ikke lengre enn åtte poeng, men man skal ikke ha mange dårlige kamper før den luken blir tøff å tette. På fremmed gress har de imponerende 6-4-4 så langt denne sesongen.

Vurdering: Når Crystal Palace spiller hjemmekamp, markerer man for hjemmeseier. Denne kampen er intet unntak.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Derby County – Huddersfield Town
Kampstart: 16:00
Dommer: Keith Stroud
Skader og Suspensjoner: Theo Robinson er sannsynligvis tilbake fra skade for vertene. Huddersfield mangler sannsynligvis Jermaine Beckford.

Nigel Clough har fått til mye bra med sitt veldig unge Derby-mannskap, men nå bør de snart olje maskineriet igjen. Det går nemlig ikke fullt så bra for tiden og dette er definitivt ikke det riktige tidspunktet for en formsvikt. På de seks siste ligakampene har det bare blitt en seier og i cupkampen hjemme mot Blackburn forrige helg, ble de rett og slett avkledd. På tross av dette ligger de fortsatt på en 13.plass med 38 poeng. De har dermed ni poeng opp til kvalifisering, men også bare ti poeng ned til nedrykk. Hjemme på Pride Park har de imponerende 7-5-2 så langt denne sesongen. Gjestene vant sin første ligakamp siden 10.november da Crystal Palace ble slått 1-0 hjemme på John Smith Stadium på onsdag. Lettelsen er med andre ord enorm blant Terriers-fansen og Derby kommer til å møte et lag stappet fulle av optimisme og glede på lørdag. Denne håpløse formen førte Huddersfield et stykke ned på tabellen, men med 36 poeng kan de faktisk passere lørdagens motstander med seier. Mark Lillis og Steve Eyre ledet laget mot Crystal Palace og kommer nok til å gjøre det samme denne kampen. På fremmed gress har Huddersfield 4-3-7 så langt denne sesongen.

Vurdering: Derby er inne i en dårlig formperiode, imens Huddersfield har kommet seg ut av sin elendige periode. På tross av flott hjemmestatistikk, får gjestene tipset i denne kampen.

Vårt tips: B

 _________________________________________________________

Ipswich Town – Middlesbrough
Kampstart: 16:00
Dommer: Craig Pawson
Skader og Suspensjoner: Jonathan Woodgate er usikker og vil sannsynligvis bli testet før kampstart.

Vi har nærmest lovprist Mick McCarthy i hvert eneste “Før Runden”, men nå må han brette opp ermene igjen. Ipswich har nemlig 0-2-2 på sine fire siste ligakamper og da må noe gjøres. Spesielt siden alle lagene over og under på tabellen ser ut til å være i god form. I forrige serierunde gikk de på en smell borte mot Sean O’Driscoll og hans Bristol City. Nå ligger de på en 21.plass med 31 poeng og veien ned til nedrykk er på fire poeng. Hjemme på Portman Road har de 3-5-6 så langt denne sesongen. Middlesbrough er heller ikke noe formlag for tiden. I ligaen har de tapt tre kamper på rad og i FA Cupen holdt de på å ryke ut mot Aldershot forrige helg. Boro ligger foran denne runden på 6.plass på tabellen. De har nå 47 poeng og bare tre poeng opp til direkte opprykk, men skulle det bli tap igjen i denne kampen, vil luken ned til 7.plass garantert bli tettet. På bortebane har de tapt fem av sine seks siste kamper og står totalt med 5-1-8 på fremmed gress denne sesongen.

Vurdering: Ipswich i dårlig form, men Boro kanskje verre. Traktorgutta får tipset pga. hjemmebane.

Vårt tips: H

 _________________________________________________________

Millwall – Hull City
Kampstart: 16:00
Dommer: Paul Tierney
Skader og Suspensjoner: Nathan Tyson er ute for vertene.

Løvene brøler ikke like høyt lenger på The Den. En høstsesong som overgikk alles forventinger, ga deler av Millwall-fansen et lite håp om opprykk til Premier League. Det ser derimot ut til å bli en veldig tøff oppgave. På de syv siste ligakampene har det bare blitt en eneste seier. I midtuken tapte de 2-0 borte mot Barnsley og skal de henge med i opprykkskampen må de begynne å vinne kamper igjen. Foran denne runden ligger de på en 9.plass med 41 poeng. Middlesbrough som innehar den siste kvalifiseringsplassen har 47 poeng. I cupen har Millwall imponert og forrige fredag slo de ut selveste Aston Villa hjemme på The Den. I neste runde møter de overraskelsen Luton Town og heldigvis har den kampen blitt valgt ut som TV-kamp. Hjemme på The Den har de 7-2-5 så langt denne sesongen. Steve Bruce mottok prisen for månedens manager i desember, men så raknet det. I januar klarte de bare 0-2-1 og derfor bør de virkelig skjerpe seg hvis de skal ha sjanse til å rykke opp. Foran denne runden ligger de på 3.plass med like mange poeng som Leicester som innehar den andre plassen som gir direkte opprykk. Hull er ligaens nest beste bortelag med 7-3-4 denne sesongen.

Vurdering: Millwall sliter i ligaen for tiden, men Hull er på ingen måter bedre. Helt åpen kamp hvor uavgjort blir markert.

Vårt tips: U

 _________________________________________________________

Peterborough United – Burnley
Kampstart: 16:00
Dommer: Andy D’Urso
Skader og Suspensjoner: Lee Tomlin og Gabriel Zakuani er tilbake for vertene. Gjestene får endelig tilbake Charlie Austin.

Etter en periode hvor de nærmest slo hvem som helst, er Peterborough tilbake på jumboplass i Championship. George Boyd har forlatt klubben på overgangsvinduets siste dag og konkurrentene i bunnen av tabellen har begynt å vinne kamper. På tross av at det bare har blitt en seier på de fire siste kampene, er det ingenting som tyder på at Posh ikke skal klare overleve. De har levert gode prestasjoner i de to foregående kampene mot Nottingham Forest og Hull, men dessverre uteble seirene fra de kampene. Nå har de seks poeng opp til sikker plass, men det er viktig å legge til at de har en kamp til gode på lagene foran. De er ligaens dårligste hjemmelag med 4-1-9. Gjestene var i fantastisk form og imponerte med tre strake seire i januar. Derfor var det mange som ble sjokkert da Birmingham tok med seg alle poengene hjem fra Turf Moor i forrige serierunde. Nå gjenstår det å se om Burnley klarer slå tilbake på første forsøk. De ligger nå på en 8.plass med fem poeng opp til kvalifisering. På fremmed gress har de 5-2-7 denne sesongen.

Vurdering: Vanskelig å vite hvor disse to lagene er for øyeblikket. Hjemmelaget får tipset, men anbefaler ingen å bruke penger på denne kampen.

Vårt tips: H

________________________________________________________________

Sheffield Wednesday – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16:00
Dommer: Simon Hooper
Skader og Suspensjoner: Gordon Greer er ute med skade, noe som betyr at Matt Upson kan få sin debut for Brighton.

Dave Jones har virkelig fått fart på uglene sine. På de åtte siste kampene har de bare tapt en kamp og plutselig har de nå en liten luke ned til nedrykk. Det som kanskje er mest imponerende er at de har 4-1-0 på sine fem siste bortekamper, men på hjemmebane har de hatt litt større problem. På de syv siste hjemmekampene har det faktisk bare blitt en seier, noe som helt klart må forbedres hvis de skal unngå nedrykk. Grunnen til denne fantastiske bortestatistikken har nok litt med at Michail Antonio har blitt omskolert til spiss og at de dermed kjører en lynrask angrepsrekke med blant andre Jeremy Helan, Jermaine Johnson og Michail Antonio. På Hillsborough har de lite imponerende 4-2-8. Brighton er i fin form for tiden og står nå med bare ett tap på sine åtte siste kamper. I forrige serierunde var de utrolig heldige borte mot Blackburn. Etter å ikke ha vært i nærheten av en utligning gjennom hele kampen, fikk de straffespark hele seks minutt på overtid. Det satte David Lopez i mål og dermed unngikk de tap på Ewood Park. På fremmed gress har Brighton 5-6-3 denne sesongen.

Vurdering: To formsterke lag. Stor uavgjortfare når Brighton spiller og derfor blir det markert for poengdeling.

Vårt tips: U

_______________________________________________________________________________________________________

Watford – Bolton Wanderers
Kampstart: 16:00
Dommer: James Adcock
Skader og Suspensjoner: David Wheater og Mark Davies kan være klar igjen til denne kampen for gjestene.

Ingen lag i hele Championship har mer effektive og farlige kontringer enn det leiesoldatene til Watford har. Disse kontringene pleier som regel ende opp hos Matej Vydra som har vært rett og slett fantastisk i den siste tiden. I midtuken tapte de 2-0 borte mot Bristol City, men på tross av dette ligger Watford fortsatt bare ett poeng bak direkte opprykk. Hjemme på Vicarage Road har de 7-2-5 denne sesongen, noe som  er helt brukbart med tanke på at de faktisk er ligaens beste bortelag. Gjestene imponerer ingen i årets sesong. Foran denne runden ligger de på en 17.plass med 34 poeng og på de siste ni kampene har det bare blitt to seire. Det er bare Bristol City som er dårligere på bortebane enn det Bolton har vært denne sesongen. Totalt har de 2-5-7 på sine kamper på fremmed gress.

Vurdering: Watford tar hjem tre poeng i dette oppgjøret.

Vårt tips: H

About The Author

Leave a Reply