Klubbinfo
Lagnavn: Norwich City Football Club
Kallenavn: The Canaries
Stiftet: 1902
Hjemmebane: Carrow Road (Kapasitet: 27,244)
Styreformann: Ed Balls
Manager: Alex Neil
Tabellplassering i fjor: 19. plass i Premier League
Tabelltips forrige sesong: Deltok ikke i Championship
Årets spiller forrige sesong: Jonny Howson

Vurdert av Eirik Aase

11. mai ble Norwich Citys nedrykk fra Premier League bekreftet etter en 4-2 seier over Watford. I en slik stund skulle man kanskje tro at det var en sørgelig stemning blant de fremmøtte på Carrow Road, men det var det ikke. Supporterne sang høyt og klart gjennom hele kampen, og selv da det var klart at klubben skulle spille Championship-fotball det neste året, ble fansen stående igjen på tribunen for å applaudere Norwich-spillerne. Dette øyeblikket har kanskje blitt glemt eller ikke blitt lagt merke til av mange, men for meg står det igjen som et av de vakreste øyeblikkene i engelsk fotball det siste året.

Da Norwich-fansen begynte å synge “Ipswich Town, we´re coming for you” ble det hele ekstra gledelig. Norwich-fansen klarte finne glede i at de igjen skal spille hatoppgjør mot erkerival Ipswich Town, til tross for at de var i ferd med å rykke ned fra Premier League. På mange måter minnet Canaries-fansen oss alle om at det viktigste i fotball er ikke å vinne for enhver pris, men heller det å kunne gå å se favorittklubben sin i aksjon hver helg. Det å føle tilhørighet til favorittklubben din. Det å kunne erte naboen etter at favorittklubben din har vunnet det intense lokaloppgjøret.

I en tid hvor managere blir kastet til ulvene bare de puster feil, var det også befriende å høre Norwich-fansen hylle sin manager Alex Neil etter nedrykket. “One Alex Neil” og “Alex Neil, we want you to stay” var noen av sangene jeg klarte høre fra det entusiastiske publikummet. Norwich-fansen har med andre ord klart å se bak resultatene når de skal vurdere Neil, og det er jeg glad for. Da Neil kom til klubben midtveis i 2014/15 sesongen klarte han forvandle Norwich til å bli et av de beste Championship-lagene jeg har sett de siste årene. Gultrøyene malte i stykker lagene de møtte, men det beste av alt var måten de gjorde det på. Hard innsats og solid forsvarsspill ser man mye av i Championship, men Neil oppnådde suksess med Norwich takket være fartsfull og underholdene angrepsfotball.

I sommer har Neil snakket mye om å gå tilbake til det samme som ga suksess forrige gang Norwich var på nest øverste nivå, og det er gir meg vann i munnen. Med en tropp hvor det kryr av hurtige og teknisk briljante offensive spillere, tror jeg The Canaries kan finne på mye rart fremover på banen. Neil ønsker at laget hans skal dominere kamper og være underholdene, og det kan fort gjøre Norwich til det artigste laget å følge med på i Championship denne sesongen.

Keeper

På keeperplass Norwich City fått på plass en spennende utfordrer for John Ruddy. Den nordirske landslagskeeperen Michael McGovern var klubbløs under sommerens europamesterskap i Frankrike, og skaffet seg ikke overraskende mange beundrere. Det hele toppet seg i 0-1 tapet mot Tyskland hvor sisteskansen spilte til toppkarakter på børsen. 32-åringen har spilt for Hamilton Academical de siste sesongene, og rakk å bli kjent med Alex Neil før manageren reiste til Norfolk for å bli Norwich-sjef. Derfor var det kanskje ikke så rart at McGovern endte opp med å signere for Norwich i sommer. Nå skal han forsøke å konkurrere med Ruddy om keeperplassen, men det blir ikke enkelt. Det er én ting å levere godt i løpet av et par kamper i et mesterskap, mens det er en annen ting å levere stabilt godt gjennom en hel sesong.

John Ruddy går nå inn i sin syvende sesong på Carrow Road. Han ble hentet sommeren 2010 og har vært førstevalg i mål i nesten samtlige sesonger siden den gang. Han har vært med på å rykke opp fra Championship med Norwich ved to anledninger, og gikk knapt glipp av en kamp i begge sesongene. Den 29 år gamle burvokteren har debutert på det engelske landslaget, men de siste sesongene har jeg ikke vært helt overbevist av hans prestasjoner. Det har blitt litt for mange merkelige situasjoner og tabber fra Ruddy, og derfor har jeg i lengre tid ventet på at noen skal gi han skikkelig kamp om keeperplassen hos Norwich. Forrige sesong ble han erstattet av Declan Rudd en stund, men etter noen håpløse kamper fra Rudd på nyåret klarte Ruddy skaffe seg plassen mellom stengene igjen. I Championship bør Ruddy likevel kunne gjøre en god jobb, og du kan trygt si det har gått bra de siste gangene han har prøvd seg der. Declan Rudd har derimot blitt leid ut til Charlton Athletic, og kommer nok ikke til å spille for The Canaries denne sesongen.

Forsvar

I januar ble Timm Klose hentet fra den tyske storklubben Wolfsburg. Det er ikke ofte man ser spillere hentet i vinterens overgangsvindu gjøre store inntrykk, men det gjorde definitivt Klose. Med heroisk innsats, bra lesing av spillet og imponerende duellstyrke smeltet han hjertene til Norwich-fansen etter kort tid. Faktisk var han så dominerende at jeg tror nesten at skaden han pådro seg i april kan ha vært avgjørende for at Norwich rykket ned. I sommer har mange fryktet at den sveitsiske landslagsspilleren ville forlate Norwich, men istedenfor har han gitt uttrykk for at han gleder seg til å fortsette i klubben i Championship. I tillegg har han sjarmert fansen med å legge ut bilder fra landsbyer han har besøkt rundt om i Norfolk. Med en skadefri Klose på banen har Norwich sannsynligvis Championships beste midtstopper.

Spørsmålet er hvem som skal spille ved siden av Timm Klose. Både Russell Martin og Ryan Bennett fikk mange kamper på stopperplass forrige sesong, og vil helt sikkert gjøre det samme den kommende sesongen. Ryan Bennett har nå vært i klubben siden 2012, men det har variert hvor mye spilletid han har fått i disse sesongene. Han er god i luften og er en brukbar mann å ha på laget, men sammenlignet med Klose er han et par hakk unna. Russell Martin har blitt omtalt som “The Norfolk Cafu” grunnet sitt herlige spill på høyrebacken, men de siste sesongene har det blitt mer vanlig å se han på stopperplass. Han har båret kapteinsbindet de siste sesongene, men ettersom han ikke ser ut til å være en sikker mann i lagoppstillingen lenger, spørs det om ikke Neil blir nødt til å finne en ny kaptein. Martin ble hentet fra Peterborough United tilbake i 2009, og har vært med på å rykke opp fra både League One og Championship med Norwich. Kanskje kan han sikre seg sitt tredje opprykk fra Championship med Norwich denne sesongen.

Hvor mye vil man få se av Sebastian Bassong og Michael Turner er et annet spørsmål. Mange husker nok hvordan Sebastian Bassong havnet helt ute i kulden under Neil Adams forrige gang Norwich var nede i Championship, men etter hvert vartet han opp med storspill da Alex Neil kom til klubben. Forrige sesong var han den som fikk flest kamper for Norwich på stopperplass, men der imponerte han ikke noe særlig. I mine øyne er han nå et stykke bak i køen i Norwich-forsvaret, og jeg sliter med å se hvordan Bassong kommer til å akseptere det. Michael Turner var på lån hos Sheffield Wednesday forrige sesong, og han gjorde en god jobb på Hillsborough. Det virker ikke som om han har en fremtid på Carrow Road og derfor tror jeg han forlater klubben før overgangsvinduet stenger.

På høyrebacken ser det ut som om vi får bli kjent med Ivo Pinto denne sesongen. Portugiseren kom til Carrow Road i januar fra Dinamo Zagreb, og fikk en del spilletid utover våren. Den energiske og atletiske backen har rikelig med ungdomslandskamper for Portugal, og vil helt sikkert passe bra inn i Championship denne sesongen. Steven Whittaker ble hentet til Norwich like etter de hadde rykket opp til Premier League tilbake i 2012. Han har nå fullført fire sesonger i Norfolk og tidvis imponert med gode offensive bidrag. Forrige gang de var nede i Championship fikk han mye spilletid på høyrebacken, men det virker ikke som om han vil få like mye tillit denne sesongen.

På motsatt back er det mer usikkerhet. Martin Olsson har vært en fast og viktig brikke i den posisjonen i flere sesonger, men har nærmest gått i krig mot sin egen arbeidsgiver i sommer. Han føler han har gjort en god jobb for Norwich og fortjener å forlate klubben til fordel for Premier League. Det er vanskelig å se for seg hvordan klubben kan – og vil – beholde hans tjenester når han har gått så hardt ut i media som det han har gjort. Det kan muligens åpne opp for unggutten Harry Toffolo som nå har blitt 20 år. Han ble hentet til klubbens akademi da han var 12 år gammel, men han har aldri fått muligheten til å skinne på førstelaget. Toffolo har vært på lån hos diverse klubber, og noen husker nok at han spilte Championship-fotball for Rotherham forrige sesong. Jeg tviler på at han er god nok for å kjempe i toppen av Championship nå, og forventer at klubben henter inn en ny venstreback.

Hvis ikke kan gjerne Robbie Brady bekle den posisjonen på samme måte som han gjorde i store deler av forrige sesong. Den irske landslagsspillerne storspilte under sommerens europamesterskap, og har blitt linket til det meste som kan krype og gå i Premier League. Han har en venstrefot som leverer varmesøkende dødballer, samtidig som hans innlegg fra venstresiden kommer til å skape mange mål denne sesongen. Spørsmålet er om Brady kommer til å bli brukt i en offensiv rolle på venstrekanten, men på grunn av Norwichs gode dekning på vingen, kan jeg likevel fint se for meg at det beste alternativet kan være å bruke 24-åringen på backen.

Midtbane

På Norwich Citys midtbane vil vi igjen finne Alexander den store. Det var lenge usikkert om Alexander Tettey ville ta en ny sesong i Championship, men i sommer skrev han under på en ny avtale med klubben. Forrige gang han spilte på dette nivået ble det litt for hardt med det tette kampprogrammet, men likevel storspilte han de gangene han var på banen. Hans ekstreme kriging på midtbanen og trygge valg med ballen i føttene, gjorde Tettey til en av de viktigste spillerne for Norwich da de rykket opp i sesongen 2014/15. Forrige sesong var han fast bidragsyter på midtbanen og fikk blant annet prøve seg med kapteinsbindet på armen. Dessverre ødela en skade for han på våren, noe som førte til at han gikk glipp av den dramatiske sesonginnspurten. Nå er han heldigvis tilbake og jeg gleder meg til å se om han kommer til å dominere på samme måte som forrige gang han spilte på nest øverste nivå i England.

Ved siden av Tettey ser jeg for meg at Jonny Howson vil kunne være en viktig mann. Midtbanespilleren ble kåret til årets spiller i klubben forrige sesong, og jeg hører ofte både med- og motspillere snakke om hvor undervurdert Howson er. Han er trygg og god med ballen i føttene, og gir Neil fleksibilitet på midtbanen ettersom han kan spille i nesten alle posisjoner. Han ble for det meste brukt sentralt på midtbanen forrige sesong, men startet også flere kamper på både høyre- og venstrevingen. Den tidligere Leeds United-spilleren har vært med på opprykk fra både League One og Championship, og vet hva som trengs for å være med i toppen av tabellen. Graham Dorrans ble hentet på lån våren 2015, før avtalen ble gjort permanent i fjor sommer. Den skotske landslagsspilleren er sterk, rolig og god med ballen i føttene, og har levert noen eksepsjonelle frispark de siste årene. Han var langt fra noen fast brikke sentralt på midtbanen for Norwich i Premier League, man kan muligens få mer spilletid denne sesongen. Den atletiske midtbanespilleren Youssouf Mulumbu har nærmest blitt en glemt mann, og det virker sannsynlig at han forlater klubben i sommer.

Jeg er veldig spent på hvordan Alex Neil kommer til å organisere den offensive delen av midtbanen. Det ser ut som om han går for en 4-2-3-1 formasjon igjen, og det vil i så fall gi han mange muligheter. Det eneste som er sikkert er at Wes Hoolahan kommer til å få mye spilletid i 10er rollen bak spissen. Det er ikke mange britiske spillere som passer perfekt inn i en slik roll, men i Hoolahans tilfelle virker det nesten som om en slik rolle er skreddersydd for han. Den 34 år gamle irske landslagsspilleren imponerte med både mål og målgivende under sommerens europamesterskap, og det neste året skal han rive i stykker forsvar i Championship. Hans lekne spillestil med fantastisk overblikk og delikate pasninger gjør Hoolahan til en stor favoritt blant Norwich-fansen. Kallenavn som “The Irish Messi” eller “Wessi” sier det meste om hvor høyt verdsatt han er. Hoolahan har vært i Norwich siden 2008, og har i løpet av den tiden vært med på tre nedrykk og tre opprykk. Denne sesongen kan han være læremester for unggutten James Maddison. Han ble hentet fra Coventry City i januar, men fullførte sesongen med The Sky Blues på lån. 19-åringen var tidvis i en klasse for seg selv i League One, og har vist lovende takter i sommer. Det vil ikke overraske meg om Maddison ender opp med å spille en viktig rolle for Norwich denne sesongen, enten det blir i 10er rollen eller ute på vingen.

Forrige gang Norwich rykket ned fra Premier League hadde jeg et håp om at Murphy-tvillingene skulle få sitt gjennombrudd på førstelaget. Dessverre viste det seg å bli for tidlig for ungguttene, spesielt for Jacob Murphy. Han har de siste sesongene vært på lån hos diverse klubber, men forrige sesong tok han virkelig steg. Da han var utleid til Coventry City hele sesongen, og der har han fått nødvendig førstelagsspill på seniornivå. I sommer har han imponert stort i treningskampene sammen med tvillingbroren Josh Murphy. Josh har i mine øyne alltid sett mer spennende ut av de to talentene, og forrige sesong viste han at han er mer enn god nok for Championship. Han var på lån hos MK Dons, og der var han tidvis den eneste som klarte finne på noe fremover på banen. Deres hurtighet og gode dribleferdigheter gjør de til spillere som raskt fanger publikums oppmerksomhet, og jeg krysser fingrene for at tvillingene endelig etablerer seg på Norwichs førstelag denne sesongen.

Konkurransen om vingplassene er dog alt annet enn enkel, til tross for at Nathan Redmond ble solgt i sommer. Sergi Canos ble hentet fra Liverpool i sommer, og det er en spiller jeg tror kommer til å utgjøre en forskjell for Norwich denne sesongen. Med sin direkte spillestil og herlige avslutninger skaffet han seg raskt et navn da han var på lån hos Brentford forrige sesong, og Norwich fikk tøff konkurranse om hans underskrift i sommer. Steven Naismith ble hentet i januar, men har ikke klart å overbevise i Norwich-drakten enda. Den hardtarbeidende lysluggen sjokkerte omtrent hele balløya da han scoret hat-trick i Evertons 3-1 seier over Chelsea i fjor høst. Naismith kan brukes både på vingen og i 10er rollen, og han har scoret en del mål i Premier League de siste sesongene. Det vil overraske meg om han ikke finner veien til nettmaskene ofte denne sesongen.

To dager før sesongen sparkes i gang for Norwich ble det klart at Alex Pritchard blir hentet fra Tottenham Hotspur. Den herlige midtbanespilleren var i en klasse for seg selv med Brentford i sesongen 2014/15, men skader og lite spilletid har ødelagt i Premier League et siste året. Med sine strøkne pasninger og velplasserte langskudd kommer han til å løfte Norwichs angrepsspill til nye høyder denne sesongen. Pritchard kan brukes både på vingen og i 10er rollen, og det blir interessant å se hvor Alex Neil har tenkt å bruke han mest denne sesongen.

Matt Jarvis ble hentet på lån til Norwich City i fjor høst, før avtalen ble gjort permanent noen måneder senere. Han har lagt bak seg en sesong som han nok gjerne vil glemme så raskt som mulig, men dessverre blir det en stund til han er på banen igjen. I sommer har han pådratt seg en skade som kommer til å holde han ute i store deler av høstsesongen. Som tidligere nevnt vil nok Robbie Brady også være med i kampen om en plass på én av vingene. Tony Andreu var en av de beste spillerne for Hamilton Academical under Alex Neils ledelse, men hos Norwich har han aldri fått det til. Forrige sesong var han leid ut til Rotherham United, og jeg tviler på at han vil få mange muligheter denne sesongen.

Angrep

En av de få tingene som gjør Norwich City usikre foran årets sesong er spissplassen. Cameron Jerome gjorde en flott jobb der da Norwich rykket opp til Premier League, men likevel føler jeg at man ikke helt stoler på at han kommer til å levere en like god jobb denne gangen. Den 29 år gamle spissen har vært i klubben siden 2014, men i Premier League slet han kraftig forrige sesong. Jerome scoret bare tre mål gjennom hele sesongen, til tross for at han var involvert i de fleste kampene. Med slike tall kan man jo undre seg over om sesongen 2014/15 bare var at blaff, og tallene ser ikke bedre ut hvis man ser på hele Jeromes karriere. Det har nemlig bare hendt to ganger i Jeromes karriere at han har scoret mer enn elleve ligamål på en sesong. På en annen side kan man jo tenke på at Jerome leverte å sitt beste under Alex Neils angrepsfotball i fjor vår, og det er nettopp den typen fotball Neil ønsker at Norwich skal spille i år.

Hvis ikke Jerome leverer varene på topp kan Norwich fort være i trøbbel. Det er nemlig ikke akkurat mye kvalitet å hente utenom han. Kyle Lafferty er en løs kanon som ikke har fått vist seg frem siden han returnerte til balløya fra Palermo. I Italia havnet han i unåde med Palermos eksentriske president Maurizio Zamparini. Zamparini  hadde følgende å si om Lafferty: “Han er en kvinnebedårer ute av kontroll, som ikke følger noen regler. Han kan plutselig reise bort en uke for å sjekke opp damer i Milano. Han har to familier med seks barn, og han trener aldri.”. I sommer var Lafferty med Nord-Irland til EM i Frankrike, etter å ha imponert med scoringer på bestilling i kvalifiseringen. Dette førte til at man midlertidig skiftet navn på flyplassen i Belfast til “Kyle Lafferty Airport”. I vår var han på lån hos Birmingham City, og jeg kan ikke se for meg at Lafferty vil få mye spilletid på Carrow Road denne sesongen. Den sterke unge spissen Carlton Morris var på lån hos Alex Neils gamleklubb Hamilton Academical forrige sesong, men jeg klarer ikke se for meg at han skal være mannen Norwich kan stole på fremover på banen.

Trener

33 år gamle Alex Neil var ikke særlig kjent for de fleste fotballsupportere her i Norge da han ble ansatt som ny Norwich-sjef, og det er strengt tatt ikke veldig merkelig. Han ble hentet fra Hamilton Academical hvor han tok steget fra å være spiller til å bli manager. Før det spilte han for Barnsley og Mansfield Town, og var for det meste kjent for å være en hissig midtbanekriger som kunne være helt fantastisk de gangene han ikke pådro seg skader. Etter sterkt press fra kona reiste han tilbake til hjemlandet Skottland for å spille for Hamilton i 2005. Der ble han raskt en favoritt blant fansen for sin tøffe spillestil, og etter bare tre sesonger var han med på å rykke opp til skotsk Premier League. Der klarte de holde seg oppe i to sesonger, før det ble nedrykk igjen i 2011. I løpet av denne tiden hadde han spilt på midtbanen sammen med Premier League-stjernene James McArthur og James McCarthy, samtidig som han hadde en spesiell mentor-rolle for disse to.

Neil så nemlig tidlig at han hadde noe innenfor treneryrket å gjøre, og ved siden av spill for førstelaget, tok han etter hvert på seg oppgaver som U17 og U20-trener. Da den suksessrike manageren Billy Reid forlot klubben i april 2013, etter hele åtte år i klubben, fikk Neil i oppgave å lede laget ut sesongen. På sesongens syv siste kamper klemte Hamilton til med fem seire, og etter sesongslutt fikk Neil jobben på permanent basis.

I sin første fulle sesong som spillende manager var Hamilton med helt i toppen frem til siste serierunde. De hadde muligheten til å rykke direkte opp på sesongens siste dag, men var avhengig av at Dundee måtte avgi poeng i sin kamp. Det gjorde de ikke, og dermed måtte Hamilton ut i play-off. Der slo de først ut Falkirk, før Edinburgh-klubben Hibernian ble slått på straffesparkkonkurranse. Det betydde at Hamilton igjen var oppe i det gode selskap, til tross for et så beskjedent tilskuertall som 1,436. En liten forskjell fra blant andre Celtic som de siste sesongene har hatt et snitt på over 40,000 tilskuere. Hamilton er med andre ord den lille klubben som kanskje ikke helt passet inn i Skotsk Premier League, men du kan trygt si at de ikke hadde kommet til øverste nivå for å være noen kasteball.

Etter tap i ligaåpningen klemte “Accies” til med hele elleve kamper på rad uten tap, deriblant en fantastisk seier på Celtic Park mot Ronny Deila og hans Celtic. I den kampen fikk vi blant annet se litt av temperamentet som Neil er kjent for. Selv om han ikke spilte selv, fikk han gult kort av dommeren etter å ha vært litt for ivrig på sidelinjen. Midtveis i sesongen 2014/15 ble han hentet til Norwich City for å erstatte Neil Adams, og det samarbeidet ble en suksess fra første kamp av. Norwich imponerte stort med underholdene angrepsfotball og rykket opp via play-off senere på våren. Det siste året har Neil ledet klubben i Premier League uten hell, men har likevel fått såpass mye respekt i Norfolk at supporterne ønsket å ha han med videre, selv om de rykket ned til Championship. Nå skal Neil finne tilbake til det samme angrepsspillet som ga de opprykk i fjor.

Overganger

Foreløpig har det ikke blitt hentet inn mange spillere på Carrow Road, men kanskje viktigst er det faktum at man ikke har mistet mange nøkkelspillere. Nathan Redmond gikk til Southampton tidlig i sommer, og det var en overgang som nesten bare måtte komme. Martin Olsson ønsker seg bort fra klubben og får kanskje sitt ønske oppfylt før vinduet stenger. Bortsett fra det ser det ut som om de ikke vil miste noen andre av sine viktigste brikker. Inn har man hentet talentfulle Sergi Canos som jeg er sikker på at vil få det bra til i Norfolk. Michael McGovern imponerte i EM og skaper konkurranse på keeperplassen nå som Declan Rudd er leid ut. Det viktige for Norwich frem til overgangsvinduet stenger er å få på plass en ny spiss, og eventuelt en ny stopper som kan spille ved siden av Timm Klose.

Overgangsoversikt:

Inn:
Sergi Canos (Liverpool)
Michael McGovern (Hamilton)
Paul Jones (Portsmouth)
Alex Pritchard (Tottenham)
Ut:
Gary O´Neil (Bristol City)
Jamar Loza (Frigitt)
Nathan Redmond (Southampton)
Remi Matthews (Lån til Hamilton)
Jake Kean (Sheff Wed)

Treningskamper
9.juli: Walsall – Norwich 1-2 (Bennett, Jerome)
12.juli: Lowestoft – Norwich AVLYST
16.juli: Peterborough – Norwich 0-3 (Josh Murphy, Jacob Murphy, Jerome)
20.juli: Norwich – Dukla Prague 1-3 (Josh Murphy)
26.juli: Norwich – Coventry 3-0 (Josh Murpy, Jacob Murphy, Hoolahan)
30.juli: Norwich – Hannover 2-3 (Hoolahan x2)

Styrker/Svakheter

Pluss:
+ Har klart å beholde grunnstammen av laget som spilte i Premier League. Har derfor en av ligaens sterkeste tropper.
+ Nesten hele laget har vært med på å rykke opp fra Championship tidligere. Enkelte spillere har gjort det flere ganger. Det er viktig erfaringer å ha med seg når man skal kjempe i toppen.
+ Alex Neil viste seg som en briljant manager i fjor vår. Nå har han lært mye i løpet av et tøft år i Premier League, og i mine øyne har Norwich en av ligaens aller beste managere.  

Minus:
– Tynt på topp. Kan Cameron Jerome virkelig varte opp med en ny fantastisk sesong?
– Keeperplassen. John Ruddy har sett usikker i deler av de siste sesongene. Michael McGovern overbeviste i EM, men det er noe helt annet å være førstekeeper på et topplag i Championship.
–  Snu en vond trend. Norwich har bare vunnet tre ligakamper siden januar. Hva skjer dersom Alex Neil ikke får sving på sakene fra start av i Championship. 

Vurdering:
Norwich City er ett av bare fire lag som jeg føler meg helt sikker på at kommer til å være med i toppen denne sesongen. Det Norwich viste under Alex Neil i Championship i fjor var noe av det bedre jeg har sett på dette nivået de siste sesongene. The Canaries rundtspilte flere lag på en måte som bare topplag klarer, og jeg tror de blir skumle nå som Alex Neil skal forsøke å finne tilbake til samme spillestil som det de hadde den gangen. Laget består hovedsaklig av de samme spillerne som både ledet Norwich til Premier League forrige gang, samtidig som man har forsterket en del i enkelte posisjoner. Spillere som Timm Klose og Robbie Brady ville vært viktige spillere på flere Premier League-lag, men ser nå ut til å være med Norwich i Championship denne sesongen. Det eneste som uroer meg med årets Norwich-lag er deres mangel på en skikkelig kvalitetsspiss på topp. Slik det ser ut nå har man bare Cameron Jerome som man kan stole på helt fremst på banen, og det er ikke bra nok. Med en kvalitetsspiss inn på topp føler jeg meg trygg på at Norwich kommer til å kjempe om direkte opprykk hele veien inn.

Tips: 2. plass

About The Author

Leave a Reply