Skrevet av: Eirik Aase

 

Tirsdagens oddskupong:
Brighton & Hove Albion – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.46
Burton Albion – Sheffield Wednesday (Borteseier) 2.11
Totalodds: 3.08


 

Aston Villa – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, mens Dean Whitehead returnerer for gjestene.  

Etter et skuffende 0-1 tap borte mot et sterkt Sheffield Wednesday, var Villa-fansen glade for å endelig se sitt Aston Villa-lag vinne en fotballkamp igjen på lørdag. Rotherham United var på besøk på Villa Park, og The Millers hadde ikke sjans mot et feststemt Villa-lag. Rudy Gestede viste god og gammel form med sine to scoringer, mens Jack Grealish toppet det hele med en vakker soloscoring. Nå gjelder det å bygge videre på seieren for Villa, selv om motstanden blir langt tøffere denne kampen. Roberto di Matteo ønsker å gjøre Villa Park til et fort denne sesongen, og med den nysignerte stopperen Jack Chester i forsvarsrekken, ser jeg ikke bort fra at han kan klare det.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Rotherham 3-0 (Gestede x2, Grealish)
Luton – Aston Villa 3-1 (Ayew)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0

Det eneste tabelltipset mange virkelig var uenige i denne sommeren, var valget om å sette Huddersfield Town høyt på tabellen. Etter to serierunder ser det ikke ut som om det trenger være noe dumt valg av meg. David Wagner har ledet The Terriers til to imponerende seire, og seieren på lørdag var det virkelig stil over. Huddersfield vant nemlig 2-1 borte mot opprykksfavoritt Newcastle United, og det kan være greit å minne om at Newcastle ikke tapte en eneste hjemmekamp forrige gang de var nede i Championship. Det mest imponerende er at det på ingen måter var ufortjent at Huddersfield tok tre poeng mot The Magpies, og nok en gang var Aaron Mooy den store spilleren. Han kommer til å herje med de fleste lag denne sesongen, og jeg tror han kan lede Huddersfield til en ny triumf allerede på tirsdag. Dog er det litt usikkert hva vi kan forvente at Huddersfield siden de var meget ustabile på bortebane under Wagners ledelse i vår.

Huddersfields siste kamper:
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Wells, Payne)
Shrewsbury – Huddersfield 2-1 (Kachunga)
Huddersfield – Brentford 2-1 (Palmer, Kachunga)

Vurdering: Aston Villa med sterk seier på lørdag, men da møtte de fryktelig svak motstand. Her møter de et imponerende Huddersfield-lag som tok en fortjent seier mot Newcastle på lørdag. Jeg tror Villa skal slite mot Huddersfields intense spillestil, og derfor forsøker jeg en borteseier i dette oppgjøret til god odds.   

Tips: B (3.80 @ Nordicbet)


 

Brentford – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Yoann Barbet og Alan McCormack er usikre hos vertene. Britt Assombalonga, Thomas Lam og Matt Mills håper de blir klar til tirsdagens kamp. 

John Egan storspilte for Gillingham Town før han kom til Brentford, og nå ser det ut som om han skal gjøre det bra i Championship også. Midtstopperen kom med på årets lag i League One forrige sesong, og jeg tror han kan bli en av ligaens mest spennende stoppere denne sesongen. At han samtidig leverer varene foran mål er selvsagt også positivt. På lørdag var han frempå to ganger da de vant 2-0 over Ipswich Town, og akkurat nå er det ingen som tenker noe mer på James Tarkowski lenger. Seieren over Ipswich var viktig for å få opp selvtilliten etter to strake tap mot Huddersfield Town og Exeter City. Nå skal de bygge videre på lørdagens seier og dermed fortsette den gode hjemmeformen som de viste på tampen av forrige sesong.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Ipswich 2-0 (Egan x2)
Exeter – Brentford 1-0
Huddersfield – Brentford 2-1 (Yennaris)

Syv baklengsmål på de to første ligakampene er ingen lystig lesning for Forest-fansen. Dog er det kanskje slik man kan forvente når man både har en ny hovedtrener som forsøker å få laget til å spille på sin måte, samt et meget ungt lag. Enda verre ble det da viktige Matt Mills var borte fra forsvarsrekken i 0-3 tapet mot Brighton & Hove Albion på fredag. I første serierunde ble det 4-3 seier hjemme mot Burton Albion, og jeg må innrømme at jeg liker en del av det skogvokterne viser fremover på banen. Hadde ikke Britt Assombalonga vært skadet til fredagens kamp, tror jeg Brighton kunne fått det atskillig tøffere enn det de fikk. Det blir interessant å se om Forest kan bedre seg bakover på banen i løpet av de neste kampene, hvis ikke kan det fort bli en tøff høst.

Forests siste kamper:
Brighton – Forest 3-0
Doncaster – Forest 1-2 (Vaughan, Ward)
Forest – Burton 4-3 (Assombalonga x2, Burke, Lam)

Vurdering: Brentford med en god seier på lørdag, mens Forest nok en gang på slapp inn mange mål. Her tror jeg vertene fortsetter sin gode hjemmeform og sikrer seg tre nye poeng, og dersom viktige Britt Assombalonga og Matt Mills fortsatt er ute hos gjestene, vil jeg absolutt anbefale spill på denne kampen.  

Tips: H (2.26 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: David Stockdale usikker hos vertene, mens Uwe Hunemeier og Connor Goldson fortsatt er skadet. Jaker Forster-Caskey er ute hos gjestene ettersom han ikke kan møte sin egen arbeidsgiver. 

Trollmannen fra Roubaix sviktet ikke på fredag. Anthony Knockaert ba flere motspillere opp til dans, og ofte fant han en vei forbi de med sine vakre og hurtige vendinger. Franskmannen scorer for det meste vakre mål, men det ene målet han scoret i 3-0 seieren over Forest var artig nok en liten tap-in foran mål. Etter scoringen tittet han opp mot himmelen og hilset til sin bror som gikk bort for seks år siden. Et vakkert øyeblikk for alle som så kampen, og enda vakrere skulle det bli for Seagulls-fansen. Glenn Murray har returnert til klubben etter et par år borte, og han markerte seg med to scoringer. Murray viste seg frem som en klar kandidat til toppscorertittelen, og det blir interessant å se hvor mange han klarer banke inn denne sesongen. Brighton har nå elleve hjemmekamper på rad uten tap, og den rekken fortsetter nok bare på tirsdag.

Brightons siste kamper:
Brighton – Forest 3-0 (Murray x2, Knockaert)
Brighton – Colchester United 4-0 (Baldock x2, Murphy, Manu)
Derby – Brighton 0-0

Det er vanskelig å bli imponert av det Rotherham har vist de første kampene. 2-2 hjemme mot et Wolves-lag med ti mann på banen var ikke særlig bra. Å slippe inn fem mål mot lille Morecambe var enda verre. Likevel klarte de sette et nytt bunnivå da de tok turen til Villa Park for å møte Aston Villa på lørdag. Rotherham tapte 0-3 mot opprykksfavoritten, og noe av forsvarsspillet de viste i den kampen var på grensen til komisk. Alan Stubbs bør ha en ny midtstopper og en ny spiss på handlelisten før overgangsvinduet stenger, for akkurat nå ser de fryktelig tynne ut i viktige posisjoner. Forrige sesong vant de knapt en bortekamp før Neil Warnock kom til klubben, og fansen håper de slipper lignende tendenser denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Villa – Rotherham 3-0
Rotherham – Morecambe 4-5 (Yates x2, Halford, Forde)
Rotherham – Wolves 2-2 (Vaulks, Ward)

Vurdering: Brightons angrepsspill fungerer perfekt, og for øyeblikket ser The Seagulls ut som en klar opprykkskandidat. De sliter dog litt med skader på stopperplass, men kompenserer det med giftig angrepsfotball. Jeg sliter med å se noe annet utfall enn hjemmeseier her. 

Tips: H (1.46 @ Nordicbet)

 


 

Burton Albion – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Tom Naylor satte inn 1-1 like før slutt i lørdagens kamp mot Bristol City, og på det tidspunktet trodde i hvert fall jeg at The Brewers skulle sikre seg sitt første Championship-poeng. Slik gikk det dog ikke, ettersom Tammy Abraham satte inn 2-1 flere minutter på overtid. Burton må dermed fortsatt vente på sine første poeng for sesongen, og nok en gang er det lett å se hvor det skorter hen for Burton. De er alt for åpne bakover på banen, og jeg frykter det blir mange baklengsmål for laget som i flere sesonger har blitt kjent for å være solide i forsvar. Fremover på banen har jeg dog ikke så mye å utsette på, og de leverer såpass godt på motstanderens halvdel at jeg ikke er i tvil om at poengene vil komme etter hvert. Nok en gang ble Stuart Beavon nødt til å starte på benken på lørdag, og kanskje vil poenget komme når han får prøve seg fra start istedenfor Chris O´Grady. I mine øyne vil i hvert fall det være viktig.

Burtons siste kamper:
Burton – Bristol City 1-2 (Naylor)
Burton – Bury 3-1 (Reilly, Butcher, Beavon)
Forest – Burton 4-3 (Akins, Dyer, Naylor)

I nesten hver forhåndsartikkel jeg skriver klarer jeg lire av meg noe positivt om Fernando Forestieri. Derfor var jeg utrolig skuffet da han nektet å spille lørdagens kamp mot Norwich City. Den elegante angrepsspilleren valgte å streike i protest mot klubben som nekter å selge han, og det er noe av det verste jeg vet om. Forestieri mistet dermed en liten plass i fotballhjertet mitt, men Sheffield Wednesday leverer fortsatt. 0-0 borte mot Norwich City er et kjemperesultat, og de kunne fort ha tatt tre poeng også. Ingen baklengsmål og fire poeng etter kamper mot nedrykkslagene Aston Villa og Norwich City er mer enn godkjent. Det blir spennende å se fortsettelsen i kamper hvor de må leve med favorittstempelet, samtidig som de skal forsøke å bedre borteformen. Der var de ikke helt overbevisende på slutten av forrige sesong.

Wednesdays siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 0-0
Cambridge – Sheff Wed 2-1 (Joao)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0 (Forestieri)

Vurdering: Burton Albion sjarmer med sin hurtige og herlige angrepsfotball, men bakover på banen renner det inn. Det tror jeg det vil fortsette med på tirsdag, og derfor går jeg for borteseier på Pirelli Stadium.  

Tips: B (2.13 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos vertene som fortsatt har Gaetane Berardi ute. Gjestene mangler Ryan Fredericks med på grunn av skade.

Det vil seg ikke for Garry Monk og hans Leeds United, og allerede nå begynner man å snakk om hvor lenge Monk kommer til å få sitte i trenerstolen på Elland Road. Etter å ha blitt valset over av Queens Park Rangers i første serierunde, ble det en ny nedtur da Leeds fikk besøk av Birmingham City på lørdag. Som jeg spådde foran kampen fikk Birmingham City utnyttet sine styrker mot et Leeds-lag som fortsatt ikke virker helt komfortable med den nye spillestilen. Birmingham sikret seg tre poeng etter en 2-1 seier, og derfor blir tirsdagens kamp ekstra viktig for Monk. Forrige sesong skuffet Leeds med bare syv seire på eget gress, og supporterne håper forståelig nok at det ikke skal bli like ille på eget gress denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-2 (Sacko)
Fleetwood – Leeds 2-2 (Antonsson, Wood) *Gikk videre etter straffer
QPR – Leeds 3-0

Fulham klemte til med en ny sterk seier på lørdag da de tok turen til Lancashire for å møte Preston North End. Sone Aluko kjempet inn en 1-0 scoringer for Fulham, før Matt Smith scoret sitt andre for sesongen litt senere. Smith fikk samtidig en scoring annullert tidligere i kampen. Tar man med siste serierunde i vår, har Fulham nå fire seire på rad. Slavisa Jokanovic ser ut til å ha fått sving på sakene, og jeg mener fortsatt at Fulham står styrket igjen etter salget av Ross McCormack. Det er mye mer kontringsstyrke i Fulhams lag nå, samtidig som Matt Smith gir en helt ny dimensjon til angrepsspillet. På tirsdag får de en ny motstander som sannsynligvis spiller på en måte som passer Fulham bra, og derfor skal man ikke se bort fra at det blir mer jubel for London-klubben.

Fulhams siste kamper:
Preston – Fulham 1-2 (Aluko, Smith)
Leyton Orient – Fulham 2-3 (Woodrow x2, Adeniran)
Fulham – Newcastle 1-0 (Smith)

Vurdering: Leeds med tap i begge de to første ligakampene under Garry Monk. Spillerne virker ikke helt komfortable med den nye spillestilen enda, og jeg tror det kan komme en ny nedtur på tirsdag. Fulham ser giftige ut på overgangsmuligheter, og de tror jeg det blir en del av i dette oppgjøret. Jevnt blir det nok uansett, men jeg tror gjestene har en god mulighet til å ta alle poengene her. 

Tips: B (2.65 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Bristol City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene er uten John Ruddy, Martin Olsson og Alex Pritchard. Gjestene må klare seg uten Frank Fielding og Korey Smith. 

Norwich City klarte ikke følge opp med en ny seier da Sheffield Wednesday var på besøk i helgen. Kampen endte 0-0, og begge lagene hadde muligheter til å stikke av med seieren. Et skuffende resultat for et Norwich-lag som var fulle av selvtillit etter å ha nedsablet Blackburn Rovers i åpningsrunden. Spørsmålet er hvor sterk den seieren var, ettersom Rovers knapt så ut som de prøvde å forsvare seg i den kampen. Jeg tror kanarifuglene kommer til å være med helt i toppen denne sesongen, og man kunne se tendenser til vakkert angrepsspill i kampen mot Wednesday også. Fortsatt venter man på at klubben skal hente inn en ny spiss som kan banke inn mål og tilføre noe ekstra i angrepsspillet, men frem til det får man bare stole på Cameron Jerome.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Sheff Wed 0-0
Blackburn – Norwich 1-4 (Murphy, Naismith, Jerome, Hoolahan)

Tammy Abraham. Ifølge hovedtrener Lee Johnson er han verdt nærmere £20m, og det kan man nesten forstå slik som han leverer for øyeblikket. Den innleide Chelsea-spilleren er alltid på rett plass inne i boksen, og det virker nesten som om han har en magnet i foten som suger til seg ballen. På lørdag scoret han to mål da rødtrøyene vant 2-1 borte mot Burton Albion, hvor det avgjørende målet kom flere minutter på overtid. Abraham står dermed med tre mål på de tre første kampene i klubben, og det hadde vært fire dersom ikke Football League hadde kreditert scoringen mot Wigan Athletic til Hordur Magnusson denne uken. City har nå full pott etter to serierunder, og det er lite som tyder på at de kommer til å henge rundt i bunnen slik som de spiller nå. Hovedtrener Lee Johnson er fortsatt ikke fornøyd med hva klubben har prestert så langt, og kanskje kan man derfor forvente mer av The Robins fremover.

Bristol Citys siste kamper:
Burton – Bristol City 1-2 (Abraham x2)
Wycombe – Bristol City 0-1 (Abraham)
Bristol City – Wigan 2-1 (Magnusson, Reid)

Vurdering: Norwich City var fantastiske i åpningsrunden, men havnet litt på jorda igjen på lørdag. Her møter det et Bristol City som står med full pott. Norwich er favoritter og får tipset her, men jeg ville holdt meg langt unna spill på denne kampen. Bristol City viste forrige sesong at de kan skape trøbbel for hvem som helst på bortebane.  

Tips: H (1.76 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Simon Makienok og Ben Pearson er usikre hos vertene, mens Joe Garner kan være ute på grunn av en potensiell overgang til Rangers. Gjestene mangler Jeff Hendrick. 

Kan det være den tøffe andresesongen Preston North End sliter med? Simon Grayson imponerte alle da han ledet Preston North End til en fin plassering midt på tabellen i vår, men i de to første serierundene denne sesongen har det blitt to tap. Først en skuffende kamp mot Reading som endte 0-1, før det ble tap på hjemmebane mot Fulham på lørdag. Callum Robinson scoret Prestons mål med en fin heading, og The Lilywhites kunne fort ha stått igjen med poeng dersom Jermaine Beckfords scoring ikke hadde blitt annullert. I sommerens tabelltips skrev jeg at jeg trodde Preston kom til å få det tøft i bunnen dersom de ikke klarte utvikle sitt angrepsspill, og foreløpig er det lite som tyder på at de har klart det. Derfor synes jeg det er litt urovekkende det Preston har vist så langt.

Prestons siste kamper:
Preston – Fulham 1-2 (Robinson)
Preston – Hartlepool 1-0 (Doyle)
Reading – Preston 1-0

Nigel Pearson kommer nok til å trenge litt tid før ting sitter som det skal for The Rams. I sesongåpningen ble det 0-0 hjemme mot et bra Brighton-lag, og det poengtapet var det ingen problemer å leve med. Lørdagens tap mot Barnsley var derimot tøffere å svelge. Det unge Barnsley-laget skapte flere gode sjanser mot Derby, og vant til slutt 2-0. Midtbanespiller Conor Hourihane var umulig å stoppe for hvittrøyene, og det resulterte i at The Rams ble stående poengløse igjen. Tar man med vårens kamper har Derby nå bare to seire på de åtte siste på fremmed gress, og ut fra det Derby viste mot Barnsley på lørdag er det lite som tyder på at det kommer til å bedre seg med det første.

Derbys siste kamper:
Barnsley – Derby 2-0
Derby – Grimsby 1-0 (Keogh)
Derby – Brighton 0-0

Vurdering: Jeg sliter med å se for meg noen målfest på Deeepdale på tirsdag. Her synes jeg det lukter uavgjort, og mest sannsynlig få scoringer. Skal vi si 0-0?  

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, men det er mulig Nick Powell må hvile hos vertene på grunn av mangel på kamptrening. 

Som ventet ble det en jubeldag for Wigan Athletic da de fikk besøk av den skakkjørte lokalrivalen Blackburn Rovers på lørdag. Will Grigg scoret for andre gang på én uke, men det var en annen mann som virkelig stjal overskriftene. Yanic Wildschut er en mann jeg har snakket varmt om mange ganger tidligere, og på lørdag var han i det ustoppelige hjørnet. Med sine herlige dragninger og fine driv, skapte han flere problemer for Blackburn-forsvaret. Til slutt vant Wigan 3-0 over Blackburn, og fikk seg dermed en solid opptur etter det sviende tapet mot Bristol City i serieåpningen. Hovedtrener Gary Caldwell var forståelig nok  en glad mann etter seieren mot sin tidligere sjef, men jeg må innrømme at jeg var litt overrasket over hvor lett Wigan lot Rovers komme til avslutninger på tidvis i kampen. Slik feil vil koste dyrt når bedre lag kommer på besøk.

Wigans siste kamper:
Wigan – Blackburn 3-0 (Grigg, Selvmål, Powell)
Oldham – Wigan 2-1 (Grigg)
Bristol City – Wigan 2-1 (Gilbey)

En taktisk triumf. Det er den beste måten å forklare Birmingham Citys seier mot Leeds United på. Akkurat som i fjor klarte Birmingham å reise hjem fra Elland Road med tre poeng, og nok en gang fikk man se et Birmingham-lag som lyktes med sitt solide forsvarsspill og giftige overganger. Seieren var ekstra viktig for Birmingham med tanke på den svake kampen de leverte i sesongåpningen mot Cardiff City. Kanskje klarer de nå finne tilbake til den gode borteformen som de viste i fjor høst, og i så fall kan det bli morsomt å reise på bortekamper i tiden fremover for Birmingham-fansen.

Birminghams siste kamper:
Leeds – Birmingham 1-2 (Maghoma, Morrison)
Birmingham – Oxford United 0-1
Birmingham – Cardiff 0-0

Vurdering: Wigan Athletic med en sterk seier på lørdag, men jeg er fortsatt ikke helt overbevist om at Wigan kommer til å gjøre en stor sesong. De viste en del svakheter i sesongåpningen, og selv mot et svakt Rovers-lag slapp de motstanderen litt for enkelt til ved noen anledninger. Birmingham er et fantastisk skue på bortebane, og jeg tror deres gode defensive organisering og hurtige kontringer kommer til å sikre en ny sterk borteseier på tirsdag. 

Tips: B (3.50 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Ipswich Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ulvene har flere langtidsskader, men Nouha Dicko spilte endelig fotball igjen for reservelaget på mandag. Gjestene må klare seg uten Luke Hyam, Conor Grant, Brett Pitman og David McGoldrick. 

“De spiller bra. Det var de som gjorde slik at de vant”. Det var Walter Zengas kommentarer etter Wolves 2-0 seier mot Reading på lørdag. Vanligvis er vi vant med at managere bruker “We” de gangene det går bra, mens det ofte er “Them” de gangene det går dårlig. Zenga er en litt annen type, og presiserte tydelig at det var spillerne som skulle ha æren for ulvenes seier. Det er fortsatt litt vanskelig å si hvor på treet dette Wolves-laget er, men spennende er det uansett. Spesielt den teknisk dyktige vingen Joao Teixiera fikk vist seg frem fra sin beste side i lørdagens seier. Ulvene står nå med fire poeng etter to serierunder, og man begynner å føle en slags form for optimisme bygge seg opp rundt Molineux.

Wolves siste kamper:
Wolves – Reading 2-0 (Doherty, Mason)
Wolves – Crawley Town 2-1 (Mason, Coady)
Rotherham – Wolves 2-2 (Bodvarsson, Saville)

Etter en fantastisk seier hjemme mot Barnsley i sesongåpningen, har det blitt to skuffende nedturer for Ipswich-fansen. Først gikk man på et ydmykende tap hjemme mot Stevenage, før de gikk på en ny smell da de besøkte Brentford i London på lørdag. Midtstopper John Egan fant nettmaskene to ganger for Brentford, og dermed ble det en lang tur hjem til Suffolk etter kampslutt. Nå gjelder det å slå tilbake med seier når Mick McCarthy skal møte sin tidligere arbeidsgiver på Molineux, men det spørs om de klarer det. Ipswich har nemlig bare to seire å vise til på sine ti siste kamper på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Brentford – Ipswich 2-0
Ipswich – Stevenage 0-1
Ipswich – Barnsley 4-2 (Ward x3, McGoldrick)

Vurdering: Wolves har sett bra ut i starten, og fortsatt føler jeg de har mye å gå på. Ipswich med en sterk seier i åpningen etter Grant Ward-show, men etter det har de skuffet. Jeg tror Ipswich får en tøff sesong, og jeg blir ikke overrasket om det skulle kommet et nytt tap her. 

Tips: H (2.11 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply