Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Helgens TV-meny:
– 
Kampene kan streames hos Nordicbet.

Lørdag:
16.00: Birmingham City – Wolverhampton Wanderers

Søndag:
13.00: Ipswich Town – Norwich City

 

Lørdagens oddskupong:
Sheffield Wednesday – Leeds United (Hjemmeseier) 1.70
Huddersfield Town – Barnsley (Hjemmeseier) 1.89
Totalodds: 3.21


 

Sheffield Wednesday – Leeds United
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jose Semedo er ute hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. Nysigneringene David Jones og Liam Bridcutt er spilleklar for hvert sitt lag.   

Det ble en real smell for Sheffield Wednesday da de tok turen til Pirelli Stadium på tirsdag. Nyopprykkede Burton Albion var på jakt etter sitt første Championship-poeng noensinne, og endte til slutt opp med å vinne kampen. Sheffield Wednesday var ikke helt der man kan forvente at de skal være, og man kan jo undre seg over om situasjonen rundt Fernando Forestieri kan ha spilt en rolle. Han har nå skværet opp med klubben og kom inn etter pausen i kampen mot Burton, men kunne ikke gjøre noe for å forhindre et nederlag. Uglene ligger nå på en 15. plass med fire poeng, samt et cupexit mot Cambridge United. De har bare spilt én hjemmekamp, og den vant de 1-0 mot Aston Villa.

Wednesdays siste kamper:
Burton – Sheff Wed 3-1 (Hooper)
Norwich – Sheff Wed 0-0
Cambridge – Sheff Wed 2-1 (Joao)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0 (Forestieri)

Leeds United hadde tapt begge sine to første kamper mot Queens Park Rangers og Birmingham City, og lenge virket det som om de skulle tape sin tredje kamp også da de fikk besøk av Fulham på tirsdag. Gjestene fra London presset enormt mot et Leeds-lag som ikke alltid hang bra sammen, og det var ingenting å si på at Tom Cairney sendte Fulham i ledelsen i andre omgang. Den ledelsen holdt likevel ikke helt inn ettersom Chris Wood dukket opp og sikret utligning på overtid med en spektakulært scoring. Uavgjort hjemme mot Fulham er uansett ikke bra nok for et Leeds-lag med store ambisjoner, men spørsmålet er hva Massimo Cellino tenker dersom motgangen fortsetter. Leeds står nå med bare ett poeng etter tre kamper, og to av kampene har vært på hjemmebane mot motstand man forventer seier mot. I deres bortekamp mot QPR skuffet de stort, og jeg tror Leeds kan få det tøft på fremmed gress i starten under Garry Monks ledelse. Kanskje kan det dog hjelpe med Liam Bridcutt tilbake på laget.

Leeds siste kamper:
Leeds – Fulham 1-1 (Wood)
Leeds – Birmingham 1-2 (Sacko)
Fleetwood – Leeds 2-2 (Antonsson, Wood) *Gikk videre etter straffer
QPR – Leeds 3-0

Vurdering: Sheff Wed med et skikkelig arbeidsuhell på tirsdag. Det har lugget litt for uglene, men det er så utrolig mange spillere som kan score her. Jeg tror uglenes spillestil vil fungere perfekt mot Leeds spill i denne kampen, og tror derfor at Wednesday får mange sjanser i dette oppgjøret. Derfor ender jeg opp med hjemmeseier her.  

Tips: H (1.75 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene, mens Nouha Dicko kan være tilbake for ulvene etter langtidsskade. 

Birmingham City tok turen til DW Stadium i midtuken, og lenge så det ut som om de skulle få med seg tre poeng hjem til Midlands. Dessverre for blåtrøyene røk seieren på overtid da Craig Davies fant nettmaskene, men det var kanskje ikke så ufortjent med tanke på hvor mye Wigan presset på for et utligningsmål. Nå står Birmingham fortsatt ubeseiret etter tre kamper, med seieren borte mot Leeds United som deres eneste triumf. Til tross for brukbare resultater, må jeg likevel innrømme at jeg ikke har vært veldig imponert over hva Birmingham har vist så langt. I mine øyne har Gary Rowett & Co fortsatt mye å gå på, men det er jo for så vidt en bra ting for Birmingham. En av tingene som må bli bedre er deres hjemmeform. Ingen av de åtte siste kampene på eget gress har endt med seier.

Birminghams siste kamper:
Wigan – Birmingham 1-1 (Davis)
Leeds – Birmingham 1-2 (Maghoma, Morrison)
Birmingham – Oxford United 0-1
Birmingham – Cardiff 0-0

The Zenga boys unngikk et nytt tap på tirsdag, og er i likhet med Birmingham City fortsatt ubeseiret så langt i sesongen. På tirsdag ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Ipswich Town, men det var egentlig skuffende av den nyrike klubben. Det kunne dog fort ha blitt seier med litt marginer på deres side, som da Jon Dadi Bödvarsson misset på et straffespark som han selv hadde skaffet. Nå skal Wolves forsøke å bedre sin bortestatistikk, og det er absolutt nødvendig. Bare én av de ti siste kampene på fremmed gress har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Wolves – Ipswich 0-0
Wolves – Reading 2-0 (Doherty, Mason)
Wolves – Crawley Town 2-1 (Mason, Coady)
Rotherham – Wolves 2-2 (Bodvarsson, Saville)

Vurdering: To lag som begge er ubeseiret så langt, men fortsatt synes jeg begge lagene har mer å gå på. Jeg har en god følelse for gjestene her, men uavgjortfaren er såpass stor at jeg velger å sette et kryss i midten.  

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Shane Duffy er suspendert, mens Adam Henley, Elliott Bennett og Corry Evans er skadet. Hos gjestene er Tom Flanagan usikker.

Shane Duffy. Det er det eneste som trenger nevnes etter Blackburn Rovers kamp mot Cardiff City på onsdag. Aldri i hele mitt liv har jeg sett en spiller ødelegge og prestere verre enn det Duffy gjorde i den kampen. Ikke bare scoret han to merkelige selvmål, men han ble også utvist senere i kampen. Det mange ikke har fått med seg er hvordan han labbet uinspirert rundt på gressmatten i resten av kampen, og foretok noen av de mest uforståelige avgjørelser. Rovers tapte til slutt kampen 1-2, og etterpå kom det ikke noen kritiske ord fra Owen Coyle til media. Tvert i mot, faktisk. Coyle forsvarte Duffy og ga beskjed om at han kom til å reise seg igjen. En spesiell kommentar fra en mann som strengt tatt burde tatt Duffy av banen grytidlig i kampen. Alt i Rovers virker nå som et komplett kaos. Spillerne ser ikke ut til å trives i klubben, og det ser ikke ut som om Owen Coyle har kontroll på sakene. På banen fremstår lagets defensive lagdel som helt fraværende, og det gjør at motstanderne skaper mange sjanser. Etter tre serierunde står Rovers med tre tap, og jeg sliter veldig med å se hvordan Coyle skal klare å snu denne vonde trenden. Slik det ser ut nå tror jeg han forsvinner før oktober.

Blackburns siste kamper:
Cardiff – Blackburn 2-1 (Graham)
Wigan – Blackburn 3-0
Mansfield – Blackburn 1-3 (Stokes x2, Duffy)
Blackburn – Norwich 1-4 (Stokes)

Kontrastene er store når Burton Albion tar turen til Ewood Park på lørdag. Lille Burton kommer til kamp fulle av selvtillit etter å ha sikre seg sin første seier i Championship noensinne da de vant 3-1 over Sheffield Wednesday på tirsdag. Burton har alt det som Rovers mangler for øyeblikket, og da tenker jeg spesielt på selvtillit, en klar spillestil og innsats. Så langt i sesongen har målene runnet inn for Burton, og det overrasker meg ikke. Allerede i sommer kunne man se klare tegn på at Burtons angrepsspill kom til å skape trøbbel for mange lag. De presser høyt og ballen går raskt mellom spillerne, samtidig som de er farlige på dødballer. I deres eneste bortekamp denne sesongen scoret de tre mål mot Nottingham Forest, og kanskje blir der mer å juble for her.

Burtons siste kamper:
Burton – Sheff Wed 3-1 (Irvine, Dyer, MacFadzean)
Burton – Bristol City 1-2 (Naylor)
Burton – Bury 3-1 (Reilly, Butcher, Beavon)
Forest – Burton 4-3 (Akins, Dyer, Naylor)

Vurdering: Blackburn Rovers er helt håpløse for øyeblikket. Her møter de et Burton-lag som kommer til kampen med stor selvtillit og ingenting å tape. Jeg føler meg sikker på at The Brewers kommer til å finne nettmaskene i dette oppgjøret, men er ikke sikker på at de vinner. Likevel synes jeg borteseier er det klart beste spillet i denne kampen.  

Tips: B (3.15 @ Nordicbet)

 


 

Bristol City – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Derrick Williams, Korey Smith og Frank Fielding er ute hos vertene. Gjestene mangler suspenderte Aleksandar Mitrovic, mens Mo Diame og Moussa Sissoko er ute med skade.  

Bristol City gjennomførte en av sesongens hardeste bortekamper da de reiste på besøk til Norfolk for å møte Norwich City på tirsdag. Norwich ble for sterke i det oppgjøret, og jeg var ikke imponert av det The Robins fikk vist mot kanarifuglene. I motsetning til lagets hovedtrener Lee Johnson har jeg derimot vært mer imponert av det de har vist i de foregående kampene. Seks poeng etter tre runder er mer enn bra nok av rødtrøyene, og jeg ser mye spennende blant spillerne Johnson har sendt på banen. Mest spennende av alle er selvsagt Tammy Abraham som for en gangs skyld ikke kom på scoringslisten i midtuken. Nå er det klart for en tøff hjemmekamp mot Newcastle United, og det er ingenting å si på entusiasmen i Bristol. Til denne kampen åpnes den øvre halvdelen av den nye tribunen, og det er ventet det største tilskuertallet på Ashton Gate på over 20 år.

Bristol Citys siste kamper:
Norwich – Bristol City 1-0
Burton – Bristol City 1-2 (Abraham x2)
Wycombe – Bristol City 0-1 (Abraham)
Bristol City – Wigan 2-1 (Magnusson, Reid)

Newcastle United sikret seg endelig sin første seier for sesongen da Reading ble slått 4-1 hjemme på St James´ Park i midtuken. Dwight Gayle ser ut til å være i gang, og scoret både sitt andre og tredje mål for sesongen i storseieren. Han kunne hatt tre mål også, men heldigvis valgte dommeren å annullere målet da han slo et innlegg i mål med hånden. Selv om seieren var sterk, og frisparkmålet til Gayle var helt nydelig, var onsdagens seier alt annet enn overbevisende. Reading var helt klart med i kampen, og du kan trygt si at resultatet lyver en del. Rafa Benitez har med andre ord en floke og to som han må ordne opp i fremover, men det føler jeg meg trygg på at han kommer til å klare. I Newcastles eneste bortekamp denne sesongen ble det et 0-1 tap mot Fulham. De får det nok ikke enklere i dette oppgjøret.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Reading 4-1 (Gayle x2, Ritchie, Hayden)
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Gayle)
Fulham – Newcastle 1-0

Vurdering: Meget vanskelig kamp å vurdere. Forrige sesong kunne man se Bristol City variere fra det beste til det verste på eget gress, og jeg ser ikke bort fra at de kan være like ustabile denne sesongen. I mine øyne kan denne kampen vippe begge veier, og jeg velger derfor å gi gjestene tipset. Mitt beste råd er likevel å holde seg unna spill.      

Tips: B (2.33 @ Nordicbet)


 

Fulham – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Slavisa Jokanovic seiler frem som den som kanskje har imponert meg mest i sesongstarten. Han har gjort nøyaktig det jeg i lang tid har ønsket at Fulham skulle gjøre. Jokanovic har bygget opp et lag som forsvarer seg solid, men som angriper på alle slags forskjellige måter. Langs kantene, på dødballer, lange pasninger, korte pasninger. Det er vanskelig å forsvare seg mot Fulham-laget, sammenlignet med hvordan de har fremstått de siste sesongene hvor man aldri angrep fra sidene, men heller beinet ballen frem til spissene. På tirsdag leverte de en meget bra kamp borte mot Leeds United, men var uheldig og mistet seieren på overtid. Nå står Fulham med syv poeng etter tre runder, og motstanden har vært tøff. Fire av de fem siste hjemmekampene har elle endt med seier, og kanskje kommer det en ny triumf her.

Fulhams siste kamper:
Leeds – Fulham 1-1 (Cairney)
Preston – Fulham 1-2 (Aluko, Smith)
Leyton Orient – Fulham 2-3 (Woodrow x2, Adeniran)
Fulham – Newcastle 1-0 (Smith)

Cardiff City har spilt fire kamper denne sesongen, men fortsatt har ingen Cardiff-spillere maktet å finne nettmaskene. I onsdagens kamp mot Blackburn Rovers startet de kampen uten en rendyrket spiss på topp, men det viste seg å fungere fint da Blackburn-stopper Shane Duffy endte opp med å score to mål. Cardiff vant kampen 2-1, og tok dermed sin første seier for sesongen. Jeg er spent på om Cardiff vil fungere bedre på bortebane enn på hjemmebane i år, ettersom situasjonen var helt omvendt under Russell Slades ledelse. I åpningsrunden i høst spilte waliserne uavgjort 0-0 mot Birmingham City, og i den kampen synes jeg Cardiff var meget bra. Klarer de finne frem til samme spill på lørdag, kan de fort ta poeng mot Fulham.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Blackburn 2-1 (Selvmål x2)
Cardiff – QPR 0-2
Bristol Rovers – Cardiff 1-0
Birmingham – Cardiff 0-0

Vurdering: Fulham en av de største positive overraskelsene så langt. De forsvarer seg bra, og viser gode tendenser og fin variasjon fremover på banen. Her møter de et Cardiff-lag som har skuffet så langt, men deres gode kamp borte mot Birmingham City gjør meg litt usikker på hvor bra/dårlig dette Cardiff-laget er. Fulham får uansett tipset her basert på deres prestasjoner, men jeg er alt annet enn sikker på at vertene vinner her. 

Tips: H (2.07 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Joe Lolley er ute med skade hos vertene. Gjestene mangler bare Sam Winnall. 

Da startskuddet gikk i kampen mellom Aston Villa og Huddersfield Town på søndag, endte The Terriers opp med å bli stående igjen i startblokkene. Villa kjørte på i første omgang og det var ingenting å si på at de ledet 1-0 til pause. Kampbildet ble helt annerledes enn hva jeg hadde forventet, men i andre omgang ble det mer forutsigbart. Huddersfield presset på for et utligningsmål, og mot slutten av kampen var Nakhi Wells nær da han traff treverket. Noen få minutter før slutt kom utligningen for Huddersfield fra uventet hold. Michael Hefele hadde blitt byttet inn for sin debut og scoret bare sekunder senere. Villa-keeperen skulle klarere ballen, men endte opp med å skyte den rett i Hefele og inn i mål. Huddersfield er dermed ubeseiret i ligaen etter tre runder, og står nå med syv poeng. Hjemme har de bare spilt én kamp, og den endte med seier mot Brentford.

Huddersfields siste kamper:
Aston Villa – Huddersfield 1-1 (Hefele)
Newcastle – Huddersfield 1-2 (Wells, Payne)
Shrewsbury – Huddersfield 2-1 (Kachunga)
Huddersfield – Brentford 2-1 (Palmer, Kachunga)

Barnsley har kanskje overrasket meg mest i starten. Jeg hadde kanskje forventet et lite løft fra de nyopprykkede lagene fra første spark på ballen, men måten Barnsley spiller på minner ikke om et lite blaff. De spiller virkelig bra fotball, og har flere spillere som allerede viser at de holder høyt Championship-nivå. Spesielt midtbanespiller Conor Hourihane gjør det såpass bra at jeg ikke vil bli overrasket om en større klubb prøver å hente han før overgangsvinduet stenger. På onsdag vant Barnsley 3-2 over Queens Park Rangers, og i den foregående kampen vant de 2-0 over Derby County. Det er med andre ord ingenting å utsette på selvtilliten i gruppen. De har bare spilt én bortekamp så langt, og den tapte de 2-4 mot Ipswich Town.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – QPR 3-2 (Scowen, Hourihane, Watkins)
Barnsley – Derby 2-0 (Selvmål, Mawson)
Barnsley – Northampton 1-2 (Scowen)
Ipswich – Barnsley 4-2 (Hourihane, Watkins)

Vurdering: To av lagene som har imponert meg mest i sesongstarten. Begge lagene har meget gode offensive fibre, men i mine øyne ser vertene sterkest ut defensivt. Derfor får de også tipset i dette oppgjøret, som jeg for øvrig tror kan bli av det målrike slaget. 

Tips: H (1.89 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Damien Perquis er ute hos vertene med suspensjon, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Etter en forrykende åpning på sesongen med en underholdene 4-3 seier over Burton Albion, ser det nå ut til å ha stoppet litt opp hos Forest. Stortap mot Brighton & Hove Albion ble på tirsdag etterfulgt av en sviende 0-1 tap borte mot Brentford på Griffin Park. Jeg synes likevel Forest viste en del oppløftende spill i den kampen, og basert på Forest sine første kamper er jeg ikke bekymret for deres sesong. Man må nemlig ikke glemme at viktige Britt Assombalonga bare har spilt rundt tjue minutter av skogvokternes to siste kamper. Målsniken skal dog være tilbake fra start til denne kampen, og kanskje er det hva som skal til for å sikre tre nye poeng. En ting er i hvert fall sikkert, og det er at Forests unge mannskap vil trenge en stund før spillet sitter som det skal.

Forests siste kamper:
Brentford – Forest 1-0
Brighton – Forest 3-0
Doncaster – Forest 1-2 (Vaughan, Ward)
Forest – Burton 4-3 (Assombalonga x2, Burke, Lam)

Wigan Athletic fikk en fantastisk opptur da de slo lokalrival Blackburn Rovers hele 3-0 hjemme på DW Stadium forrige helg, men noen dager senere ble det bare ett poeng da Birmingham City kom på besøk. Foreløpig er jeg ikke helt overbevist av det The Latics har vist på banen, og jeg sitter med følelsen av at de både burde og kunne prestert mye bedre enn det de har gjort så langt. Tidligere i uken ble det bekreftet at Jordi Gomez har returnert til klubben, og han kan fort vise seg å komme med store bidrag denne sesongen. Wigans to bortekamper i ligaen og cupen denne måneden har begge endt med 1-2 tap, og nå gjelder det å unngå et tredje strake bortetap for Gary Caldwell & Co.

Wigans siste kamper:
Wigan – Birmingham 1-1 (Davies)
Wigan – Blackburn 3-0 (Grigg, Selvmål, Powell)
Oldham – Wigan 2-1 (Grigg)
Bristol City – Wigan 2-1 (Gilbey)

Vurdering: Vrien kamp å vurdere. Forest ser spennende ut, men har mye de må jobbe med bakover på banen. De møter et Wigan-lag som jeg ikke har klart å bli helt klok på enda. Her holder jeg meg fint unna spill, men dersom jeg måtte valgt et utfall hadde det blitt hjemmeseier. 

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan gi en debut til Simon Makienok, mens gjestene mangler bare Ryan Fredericks. 

QPR startet sesongen med to strake seire i ligaen, og begge seirene var av det overbevisende slaget. Først 3-0 hjemme mot Leeds United, før vanligvis hjemmesterke Cardiff City ble slått 2-0 i Wales. På onsdag ble det dog en nedtur for det fremadstormende QPR-laget da nyopprykkede Barnsley ble for sterke på Oakwell. Til tross for at QPR fikk sitt tredje(!) og fjerde(!) straffespark for sesongen, tapte de 2-3 mot rødtrøyene. Nå gjelder det å slå tilbake når Preston North End kommer på besøk, og i mine øyne blir det en meget interessant duell. At QPR kan spille bra mot lag som tar mange sjanser og forsøker å trille mye ball, er noe man allerede har sett klart og tydelig. At QPR derimot kan gjøre jobben på hjemmebane mot en motstander som legger seg lavt fra start, er mer usikkert. Derfor tror jeg lørdagens kamp på Loftus Road vil fortelle en del om hva man kan forvente av QPR denne sesongen.

QPRs siste kamper:
Barnsley – QPR 3-2 (Polter, Chery)
Cardiff – QPR 0-2 (Chery, Caulker)
QPR – Swindon 2-2 (Washington, N´Gbakoto)
QPR – Leeds 3-0 (Polter, Onuoha, Chery)

Ett fattig mål og null poeng er status etter tre serierunder for Preston North End. De tapte borte mot Reading i sesongåpningen, før det har blitt to strake hjemmetap mot henholdsvis Derby County og Fulham. Før sesongen varslet jeg at Simon Grayson måtte utvikle det offensive spillet for Preston dersom de skulle lykkes denne sesongen, og det ser det foreløpig ut til at han har mislyktes med. Forrige sesong var de gode likevel på grunn av sin gode defensive organisering, men det ser det ut som om motstanderne har bedre kontroll på nå. Jeg er litt bekymret for det som skjer med klubben fra Deepdale her i starten av sesongen.

Prestons siste kamper:
Preston – Derby 0-1
Preston – Fulham 1-2 (Robinson)
Preston – Hartlepool 1-0 (Doyle)
Reading – Preston 1-0

Vurdering: QPR med en super start på sesongen, selv om det ble et arbeidsuhell mot et sterkt Barnsley-lag på onsdag. Her møter de et Preston-lag som står uten poeng så langt, men som vil gi QPR en helt annen kamp enn det lag som Leeds United og Cardiff City har gjort så langt. Jeg har en følelse av at det fort kan by på problemer for QPR, men jeg velger likevel å gi de et svakt tips ettersom oddsen var overraskende høy. 

Tips: H (2.02 @ Nordicbet)


 

Reading – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Stephen Quinn er tilbake hos vertene, mens gjestene fortsatt må klare seg uten Connor Goldson, Solly March og Uwe Hunemeier.

Jaap Stam var klar i sin tale etter onsdagens 1-4 tap mot Newcastle United på St James´Park. Nederlenderen mente at Reading var det beste laget i kampen, til tross for de stygge sifrene. Jeg er helt enig med Stam i at Reading var mye bedre enn hva resultatet tilsier, men litt mer usikker på om de faktisk var bedre enn Newcastle. Uansett var det ingen elendig kamp av Reading i Nordøst-England for noen dager siden, og nå skal de forsøke å bygge videre på de gode prestasjonene fra den kampen slik at de ikke går på et tredje strake nederlag. Reading tapte nemlig 0-2 borte mot Wolves for én uke siden. Helt i starten av sesongen vant Reading hjemme mot både Preston North End og Plymouth Argyle, men jeg har foreløpig slitt med å bli imponert av The Royals så langt i sesongen. En seier hjemme mot Brighton & Hove Albion vil derimot endre en del på mitt inntrykk.

Readings siste kamper:
Newcastle – Reading 4-1 (McCleary)
Wolves – Reading 2-0
Reading – Plymouth 2-0 (Beerens, van den Berg)
Reading – Preston 1-0 (Swift)

Anthony Knockaert og Glenn Murray har revet i stykker både Nottingham Forest og Rotherham United den siste uken. Sammen har de stått for fem scoringer i de to 3-0 seirene hjemme på Falmer Stadium, og det kunne faktisk vært enda mer. Den giftige duoen kommer til å havne høyt opp på både scorings- og assistlisten denne sesongen, og sammen gir de fansen håp om opprykk til Premier League. Etter fire kamper denne sesongen har Brighton fortsatt til gode å slippe inn mål, til tross for at de har flere forfall på stopperplass. Det er vanskelig å ikke bli imponert av det Chris Hughton får til med dette Seagulls-laget. I deres eneste bortekamp denne sesongen ble det 0-0 mot opprykksrival Derby County.

Brightons siste kamper:
Brighton – Rotherham 3-0 (Murray, Knockaert, Hemed)
Brighton – Forest 3-0 (Murray x2, Knockaert)
Brighton – Colchester United 4-0 (Baldock x2, Murphy, Manu)
Derby – Brighton 0-0

Vurdering: Reading har ikke klart å imponere meg i starten, selv om deres første hjemmekamp mot Preston North End var bra. Brighton har sett ut som det kanskje sterkeste laget i Championship så langt, og jeg føler meg trygg på at de får med seg poeng fra denne kampen. Det eneste jeg er usikker på er om det blir ett eller tre poeng. Jeg heller mot sistnevnte. 

Tips: B (2.17 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene. Gjestene må muligens klare seg uten Yoann Barbet, mens Alan Judge fortsatt er langtidsskadet. Lasse Vibe er dog tilbake fra landslagsspill.

Åpent som en låvedør. Det er den beste måten å beskrive Rotherhams forsvarsspill etter de fire første kampene denne sesongen. 13 baklengsmål har det blitt så langt, og det kan ikke skyldes på uflaks. Rotherham ser tynne ut bakover på banen og forsvarsspillet så langt har vært på grensen til tragikomisk. Av en eller annen grunn kvier klubben seg for å hente inn en ny stopper, men i mine øyne er det absolutt nødvendig for å overleve. At den tidligere forsvarskjempen Alan Stubbs skulle slite med å organisere forsvaret til Rotherham, hadde jeg god ikke trodd. Etter to strake 0-3 tap på bortebane, venter nå en ny hjemmekamp. Forrige hjemmekamp i ligaen var mot Wolverhampton Wanderers hvor de rotet bort en 2-0 ledelse.

Rotherhams siste kamper:
Brighton – Rotherham 3-0
Villa – Rotherham 3-0
Rotherham – Morecambe 4-5 (Yates x2, Halford, Forde)
Rotherham – Wolves 2-2 (Vaulks, Ward)

Brentford skuffet meg i første serierunde med tap borte mot Huddersfield Town, og spesielt prestasjonene i den kampen var det som gjorde meg skuffet. Nå har de slått tilbake med to strake seire på hjemmebane mot henholdsvis Ipswich Town og Nottingham Forest, men fortsatt sitter jeg med følelsen av at dette Brentford-laget har flere gir å gå på. Et viktig moment fra tirsdagens seier mot Nottingham Forest var det faktum at Scott Hogan fant nettmaskene for første gang denne sesongen. Jeg har han som favoritt til å bli toppscorer i Championship, og kanskje vil de løsne for han nå. Skal Brentford være med i toppen av tabellen denne sesongen er nødt til å vinne kamper som denne her.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Forest 1-0 (Hogan)
Brentford – Ipswich 2-0 (Egan x2)
Exeter – Brentford 1-0
Huddersfield – Brentford 2-1 (Yennaris)

Vurdering: Vanskelig å sette penger på et lag som forsvarer seg slik som Rotherham har gjort i starten. Brentford har heller ikke imponert meg i de første kampene, men kommer seg likevel til mange sjanser. Jeg tror Lewis Macleod og Scott Hogan fikser seier for gjestene her. 

Tips: B (2.55 @ Nordicbet)

 


 

Derby County – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Jeff Hendrick er mest sannsynlig ute hos vertene, mens Nathan Baker kan bli klar for gjestene. 

Tirsdag slo Derby County til med en sterk 1-0 seier borte mot Preston North End, og nå får vi se om The Rams endelig er i gang under Nigel Pearsons ledelse. Så langt i sesongen har Derby bare funnet nettmaskene to ganger i løpet av de fire første kampene, og det er ganske spesielt med tanke på de offensive spillerne de har til rådighet. Ironisk nok har begge deres to mål blitt scoret av forsvarsspillere. Jeg er alt annet enn imponert av Derbys første kamper, men likevel ser jeg positivt på at de for øyeblikket fremstår som et meget solid lag. Når Pearson først har fått den defensive strukturen på plass, skal man ikke se bort fra at målene kommer til renne inn i motsatt ende av banen. Derby tapte borte mot Barnsley forrige helg, men i sesongåpningen ble det uavgjort 0-0 mot Brighton & Hove Albion.

Derbys siste kamper:
Preston – Derby 0-1 (Forsyth)
Barnsley – Derby 2-0
Derby – Grimsby 1-0 (Keogh)
Derby – Brighton 0-0

Aston Villa gikk ut i hundre prosent da Huddersfield Town kom på besøk på tirsdag, og fikk uttelling da Ross McCormack sendte Villa i ledelsen midtveis i første omgang. Etter pause gikk det litt dårligere for Villa, som blant annet fikk se Nakhi Wells treffe treverket for Huddersfield, før utligningsmålet kom på klønete vis like før slutt. Målvakt Pierluigi Gollini skulle klarere en ball langt fremover på banen, men endte opp med å skyte den rett på en motspiller slik at den spratt tilbake i mål. Det ble dermed ingen perfekt uke for et Villa-lag som vant 3-0 hjemme mot Rotherham United forrige helg. Så langt har Villa fremstått nøyaktig slik jeg hadde forventet. De er sterke, men har fortsatt mye å gå på. Det bør for så vidt være godt å se for Villa-fansen.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Huddersfield 1-1 (McCormack)
Aston Villa – Rotherham 3-0 (Gestede x2, Grealish)
Luton – Aston Villa 3-1 (Ayew)
Sheff Wed – Aston Villa 1-0

Vurdering: Her forventer jeg en lik kamp som det vi fikk i sesongåpningen mellom Derby County og Brighton & Hove Albion. Tett og jevnt fra første spark på ballen, og mest sannsynlig vil det ikke bli mange scoringer. Her blir det uavgjort, og jeg blir ikke overrasket om vi ikke får servert en eneste scoring. 

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply