Skrevet av: Eirik Aase

 

 


 

 

Aston Villa – Brentford
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Meldes ikke om noen nye skader hos vertene. Gjestene mangler Rico Henry, mens Callum Elder er usikker.  

Jeg følte meg trygg på at Aston Villa ville skape en haug med sjanser mot et Forest-lag som har sett langt fra solide ut i starten av sesongen, og det kan du trygt si at de gjorde. Villa bombarderte tidvis Forest-målet, men slet likevel med effektiviteten. Først etter at Forest tok ledelsen klarte Villa finne nettmaskene, og da gjorde de det to ganger. Til tross for at Forest manglet sine beste offensive spillere, klarte ikke Villa forsvare seg godt nok bakover på banen. Henri Lansbury sikret uavgjort for skogvokterne mot Villa, og dermed står Villa fortsatt med bare én seier denne sesongen. Hjemme på Villa Park har de 1-2-0 på sine tre første kamper, hvor seieren kom mot et svakt Rotherham United. At et lag som blant annet har Steve Clarke på sidelinjen kan være så skuffende bakover på banen skuffer meg veldig, og jeg er spent på når tid de skal klare å tette igjen.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Forest 2-2 (Gestede, McCormack)
Bristol City – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Derby – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Huddersfield 1-1 (McCormack)
Aston Villa – Rotherham 3-0 (Gestede x2, Grealish)

Brentford sto imot et kraftig press mot Brighton & Hove Albion på lørdag, men forsvarte seg på utmerket vis. Samtidig viste de frem nøyaktig den typen kontringsfotball som jeg forventer å se av The Bees på bortebane denne sesongen. De utnyttet bakrommet på en eksemplarisk måte, og tomålsscorer Scott Hogan burde ha scoret minst ett mål til i den kampen. På onsdag får vi vite om borteprestasjonen mot Brighton bare var et blaff, eller om Dean Smith endelig har funnet tilbake til den oppskriften som fungerte i vår. Nå har Brentford 3-1-2 på sine seks første kamper, mens de på bortebane har 1-0-2. De har tapt mot Rotherham United i en kamp hvor de skapte et hav av sjanser, mens de røk helt på tampen i sesongåpningen mot Huddersfield Town.

Brentfords siste kamper:
Brighton – Brentford 0-2 (Hogan x2)
Brentford – Sheff Wed 1-1 (Vibe)
Rotherham – Brentford 1-0
Brentford – Forest 1-0 (Hogan)
Brentford – Ipswich 2-0 (Egan x2)

Vurdering: Villa var alt annet enn effektive på lørdag, og presterte å slippe inn to mål mot et Forest-lag som knapt skapte sjanser. Her får de enda tøffere motstand når Brentford kommer på besøk, og jeg tror kampbildet vil passe London-klubben bra. Selv om Villa er favoritter her, er jeg meget fristet av den høye oddsen på borteseier. 

Tips: B (4.60 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Nottingham Forest
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jon Taylor er usikker hos vertene. David Vaughan, Britt Assombalonga, Chris Cohen og Matty Cash er skadet hos gjestene. 

Jo mer jeg ser av dette Rotherham United-laget, jo sikrere er jeg på at de ender opp med å ta turen ned til League One i vår dersom ikke noe drastisk skjer. Selv de gangene de har hatt marginene på sin side, har jeg blitt overrasket over hvor svake de var. På lørdag spilte de uavgjort 2-2 hjemme mot Bristol City, men ut fra spill og sjanser burde det ha blitt et stortap. Det samme kan sies om 1-0 seieren hjemme mot Brentford tidligere i høst. Det var for øvrig Rotherhams eneste seier så langt denne sesongen for laget som ligger i bunnen av tabellen. På hjemmebane har de 1-2-0 på sine tre kamper denne høsten.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Bristol City 2-2 (Selvmål, Brown)
Barnsley – Rotherham 4-0
Rotherham – Brentford 1-0 (Ward)
Brighton – Rotherham 3-0
Villa – Rotherham 3-0

De manglet både Oliver Burke som har blitt solgt til Tyskland, samt målmaskinen Britt Assombalonga som var skadet, men likevel ødela det ikke noe for Forest fremover på banen i bortekampen mot Aston Villa på lørdag. Apostolos Vellios scoret først et fantastisk 1-0 mål i den kampen, før Henri Lansbury sikret uavgjort med en sen scoring. Med 13 mål og 13 baklengsmål denne sesongen har i hvert fall Forest gitt supporterne underholdning, men de er nødt til å finne ut av sitt elendige forsvarsspill. At det bare ble to baklengsmål mot Villa på søndag kan best karakteriseres som flaks. På bortebane har Forest bare ett poeng på tre kamper, hvor den uavgjorte kampen kom på søndag. Før det tapte de mot Brentford og Brighton & Hove Albion på fremmed gress.

Forests siste kamper:
Aston Villa – Forest 2-2 (Vellios, Lansbury)
Forest – Leeds 3-1 (Kasami, Perquis, Burke)
Millwall – Forest 1-2 (Paterson, Veldwijk)
Forest – Wigan 4-3 (Assombalonga, Burke x2, Lam)
Brentford – Forest 1-0

Vurdering: Rotherham har ikke overbevist meg i starten, og dersom de ikke bedrer forsvarsspillet sitt snart, vil de gå på en fryktelig stygg smell selv på hjemmebane om kort tid. Kanskje skjer det allerede på onsdag mot et Forest-lag som scorer en haug med mål. Ettersom Forest samtidig slipper inn en del mål bør det bli målrikt på New York Stadium denne onsdagen. Jeg stoler ikke blindt på Forest for å si det mildt, men jeg har en god følelse for at de kan ta tre poeng her. 

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply