Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Lørdagens oddskupong:
Norwich City – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.45
Derby County – Blackburn Rovers (Hjemmeseier) 1.59
Totalodds: 2.31


 

Preston North End – Wigan Athletic
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Marnick Vermijl mangler hos vertene. Alex Gilbey er skadet hos gjestene. 

Helgens serierunde sparkes i gang med et interessant lokaloppgjør mellom Preston North End og Wigan Athletic. Vertene imponerte stort under Simon Graysons ledelse forrige sesong, men som jeg skrev i sommerens tabelltips, har jeg store problemer med å se hvordan Grayson skal klare å toppe den sesongen. Innledningsvis i høst har det heller ikke sett ut som om de kommer til å gjøre det. To seire og seks tap på de åtte første rundene lukter det ikke opprykk av, og fotballen de har vist gjør at jeg er redd for at Preston kan bli liggende i bunnen av tabellen hele sesongen. Forrige helg tok de turen til London for å møte Brentford, men det ble ingen god opplevelse. The Bees sendte Preston hjem med 0-5 i bagasjen, og nå må Preston heve seg mange hakk til helgens runde. I midtuken ble det en opptur i ligacupen hvor Simon Makienok scoret hat-trick(!) og sikret avansement borte mot AFC Bournemouth. Det siste målet ble avgjørende i ekstraomgangene. På hjemmebane har Preston 1-0-3 denne sesongen, hvor Cardiff City ble slått i forrige hjemmekamp.

Prestons siste kamper:
Bournemouth – Preston 2-3 (Makienok x3)
Brentford – Preston 5-0
Preston – Cardiff 3-0 (Clarke, Robinson, Hugill)
Preston – Barnsley 1-2 (McGeady)
Ipswich – Preston 1-0

Wigan Athletic ble seende ut som en aldri så liten maskin utover våren i League One forrige sesong, men maskin er ikke akkurat det ordet som virker mest passende for høstens Wigan-lag. Til tross for en tropp som faktisk ser meget bra ut, har de på ingen måte imponert på banen. Will Grigg har fortsatt å putte mål på bestilling, men resten av laget har for det meste sviktet. Forrige helg ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Fulham, noe som betyr at The Latics nå har seks kamper på rad uten seier. De har bare vunnet en ligakamp denne sesongen, og det skjedde hjemme mot Blackburn Rovers i andre serierunde. På fremmed gress har Wigan tapt samtlige fire kamper denne sesongen, men kanskje kan de lykkes nå som reiseavstanden ikke er særlig stor.

Wigans siste kamper:
Wigan – Fulham 0-0
Norwich – Wigan 2-1 (Gomez)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Grigg)
Wigan – QPR 0-1
Forest – Wigan 4-3 (Grigg x2, Jacobs)

Vurdering: To lag som ikke har imponert meg i starten av sesongen. Preston har sett hakket bedre ut, mens Wigan tidvis har vist bra Championship-nivå. Dette her blir umulig å vurdere, ettersom jeg sliter veldig med å se for meg hva slags kampbilde man vil få her. Dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det blitt hjemmeseier på grunn av hjemmefordelen. 

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Brighton & Hove Albion – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Solly March, Liam Rosenior og Kazenga LuaLua mangler hos vertene. Gjestene mangler Aidan White. 

Brighton & Hove Albion tok turen til Pirelli Stadium for å møte et svekket Burton Albion-lag, men selv om vertene brukte en relativt skrøpelig forsvarsrekke, klarte ikke Brighton finne nettmaskene mer enn en gang. Det var likevel nok til å sikre seieren, selv om nedturen ventet noen dager senere. Reading kom nemlig på besøk på Falmer Stadium i ligacupen på tirsdag, og det endte med det skuffende 1-2 nederlag. Brighton ser ut til å slite litt med angrepsspillet for øyeblikket, og ofte ser man litt avhengige ut av Anthony Knockaert og hans kvaliteter. Nå har de likevel to seire på rad i ligaen, og en tredje strake seier ville gjort underverker for et lag som forsøker å glemme de to tapene mot Brentford og Newcastle tilbake i august. Hjemme på Falmer Stadium har Brighton 3-0-1, hvor tapet har som nevnt kommet mot Brentford.

Brightons siste kamper:
Brighton – Reading 1-2 (Hemed)
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Brighton – Huddersfield 1-0 (Knockaert)
Brighton – Brentford 0-2
Newcastle – Brighton 2-0

Barnsley har vært sesongens store overraskelse i Championship, men forrige helg skuffet de meg skikkelig for første gang denne sesongen. De havnet under 0-2 hjemme mot Reading, men selv med en mann mer på banen i en time av kampen, klarte de ikke score mer enn ett mål. Adam Armstrong stod for den ene scoringen, og selv om den ikke var like vakker som debutscoringen mot Preston North End, var den likevel verdt å se i reprise et par ganger. Nå ligger Barnsley på en fjerdeplass med 5-0-3 totalt. De er fortsatt mestscorende i Championship med sine 19 mål, men 11 baklengsmål er ikke like lystig lesning. På bortebane har de 2-0-2 i høst, hvor seirene har kommet i de to siste bortekampene.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Reading 1-2 (Armstrong)
Wolves – Barnsley 0-4 (Bradshaw, Hourihane, Hammill, Janko)
Preston – Barnsley 1-2 (Armstrong, Winnall)
Barnsley – Rotherham 4-0 (Roberts, Hammill, Bradshaw, Kent)
Huddersfield- Barnsley 2-1 (Mawson)

Vurdering: Brighton er ikke på sitt beste for tiden, men har likevel tatt to sterke seire i de siste rundene. Her er de klare favoritter mot et Barnsley-lag som har overrasket positivt i starten. Selv om jeg har størst tro på Brighton-seier, synes jeg oddsen er alt for lav. Dersom jeg skulle satt penger på denne kampen, hadde jeg gjort det på de målfarlige gjestene fra Yorkshire.    

Tips: B (4.95 @ Nordicbet)

 


 

Derby County – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Scott Carson, James Wilson og Johnny Russell er usikre hos vertene. Gjestene har ingen nye skader siden sist, mens Wes Brown kan få sin debut.  

The Rams får det fortsatt ikke til foran motstanderens mål. Forrige helg doblet Ikechi Anya antall mål scoret av hvittrøyene denne sesongen da han scoret Derbys eneste mål i 1-1 kampen mot Bristol City, men i midtuken var det tilbake til måltørken igjen. Det ble 0-3 tap hjemme mot Liverpool, og du kan trygt si at presset på Nigel Pearson ikke har blitt mindre den siste tiden. At et Derby-lag som har et hav av målfarlige spillere i troppen, fortsatt ikke har scoret mer enn to mål i ligaen etter åtte serierunder, er intet annet enn alt for dårlig. Nå ligger The Rams på en 20. plass med bare en seier på de åtte siste kampene. Den seieren kom borte mot Preston North End i tredje serierunde. På hjemmebane har de 0-2-2 så langt, noe som gjør de til det dårligste hjemmelaget i ligaen akkurat nå. I forrige hjemmekamp i ligaen ble det 0-1 tap mot Ipswich Town.

Derbys siste kamper:
Derby – Liverpool 0-3
Bristol City – Derby 1-1 (Anya)
Derby – Ipswich 0-1
Derby – Newcastle 0-2
Burton – Derby 1-0

Det er ikke bare Nigel Pearson som er en presset mann. Det samme kan helt klart sier om Blackburn Rovers-sjef Owen Coyle. Han har likevel fått seg et bittelite pusterom den siste uken etter at klubben tok sin første seier i ligaen for sesongen forrige helg mot Rotherham United. Den kampen vant de 4-2, men nok en gang viste Lancashire-klubben at forsvarsspillet ikke holder den kvaliteten som man forventer på dette nivået. I midtuken tapte de mot Leeds United for andre gang på en uke, og er dermed ute av ligacupen. Dagen etter det andre Leeds-tapet ble Wes Brown hentet inn etter å ha trent med klubben siden i sommer, og kanskje kan han hjelpe med de defensive problemene. Foran helgens runde ligger Rovers på en 23.plass med en seier og hele 17 baklengsmål. På fremmed gress har de 0-1-3.

Blackburns siste kamper:
Leeds – Blackburn 1-0
Blackburn – Rotherham 4-2 (Gallagher, Emnes, Conway, Marshall)
Leeds – Blackburn 2-1 (Emnes)
QPR – Blackburn 1-1 (Gallagher)
Blackburn – Fulham 0-1 (Cairney)

Vurdering: Derby finner ikke nettmaskene og sliter veldig med angrepsspillet. Her får de en alle tiders mulighet til å endelig få angrepsspillet til å sitte som det skal. Rovers forsvarsspill har vært alt annet enn solid under Owen Coyle, og det vil overraske meg om det skal fungere som det skal i denne kampen. Jeg tror Derby endelig vil lykkes fremover på banen her, og kanskje vil man da få den beryktede ketchup-effekten?   

Tips: H (1.55@ Nordicbet)


 

Fulham – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Floyd Ayite og Ryan Fredericks er ute hos vertene. Gjestene må klare seg uten Korey Smith. 

Fulham imponerte stort i sesongstarten, men etter Stefan Johansen kom til klubben har det vært lite å juble for. Det er selvsagt ganske så tilfeldig, men det må likevel ha vært en liten nedtur for nordmannen så langt. I ligaen har de tapt mot Birmingham City, mens det har blitt uavgjort mot Burton Albion og Wigan Athletic i de to siste kampene. I midtuken møtte de lørdagens motstander i ligacupen, og da ble det 1-2 tap etter et seint seiersmål av Tammy Abraham. Fulham er nå nede på en niendeplass, men likevel er det imponerende at de bare har tapt én kamp i ligaen denne sesongen. Det skjedde som nevnt mot Birmingham City. Hjemme på Craven Cottage har de slitt litt med å få ting til å fungere, og totalt har de 1-2-1 på sine fire på eget gress. Seieren kom mot Newcastle United i sesongåpningen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Bristol City 1-2 (Piazon)
Wigan – Fulham 0-0
Fulham – Burton 1-1 (Sessegnon)
Fulham – Birmingham 0-1
Blackburn – Fulham 0-1 (Cairney)

Tammy Abraham har imponert i hele sesongstarten, men i de to siste kampene er det en annen “Braham” som har fikset biffen. Tidligere Moss-spiller Aaron Wilbraham ble den store helten med sin sene utligning mot Derby County i forrige seriekamp, mens han fant nettmaskene igjen mot Fulham på onsdag. I ligaen har Bristol City nå 3-2-3, men bare én av de seks siste kampene har endt med seier. På bortebane har de 1-1-2, hvor deres eneste seier kom mot Burton Albion tidlig i august. Formen er med andre ord ikke helt bra, men jeg synes likevel de leverer greie prestasjoner. Som blant annet for noen uker siden da Aston Villa ble slått 3-1 på eget gress. I forrige bortekamp ledet de 2-0 mot Sheffield Wednesday, men tapte til slutt 2-3. Det er med andre ord vanskelig å vite hva man får fra Lee Johnson & Co.

Bristol Citys siste kamper:
Fulham – Bristol City 1-2 (Wilbraham, Abraham)
Bristol City – Derby 1-1 (Wilbraham)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Abraham x2)
Rotherham – Bristol City 2-2 (Abraham, Reid)
Bristol City – Aston Villa 3-1 (Abraham, Bryan, Tomlin)

Vurdering: Vrien kamp å spå. Fulham trøbler en del på hjemmebane, mens Bristol City er ustabile. Jeg forventer en lignende kamp som det vi fikk servert i midtuken mellom disse to lagene. Uavgjortfaren er med andre ord stor, og når oddsen er høyest på nettopp det utfallet, klarer jeg ikke holde meg unna.  

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Gaetano Berardi mangler hos vertene. Luke Varney og Teddy Bishop er usikre hos gjestene.

Nå ruller Leeds-toget endelig avgårde i en behagelig fart som både hovedtrener Garry Monk og den trofaste Leeds-fansen kan være tilfreds med. I løpet av den siste halvannen uken har hvittrøyene slått Blackburn Rovers to ganger, mens Cardiff City ble slått på bortebane i ligaen forrige helg. Chris Wood har virkelig blitt varm i trøya, og har nå scoret i tre strake kamper. Det store spørsmålet alle stiller seg nå, er om dette bare er et lite blaff mot to av de svakeste lagene i Championship per dags dato, eller om Leeds faktisk har noe på gang. Svaret får vi kanskje når Ipswich Town kommer på besøk på lørdag, og uten seier i denne kampen, vil nok søkelyset raskt bli rettet mot Garry Monk igjen. De siste resultatene har ført Leeds opp på en 15. plass med ti poeng, mens de på hjemmebane har 1-1-2. Både Huddersfield Town og Birmingham City har reist hjem fra Elland Road med tre poeng denne sesongen.

Leeds siste kamper:
Leeds – Blackburn 1-0 (Wood)
Cardiff – Leeds 0-2 (Wood, Hernandez)
Leeds – Blackburn 2-1 (Bartley, Wood)
Leeds – Huddersfield 0-1
Nottingham – Leeds 3-1 (Phillips)

Ipswich Town skapte gode sjanser mot Aston Villa, men ballen ville ikke i mål. Dermed var det skuffede Ipswich-supportere som bare satt igjen med ett poeng mot laget som rykket ned fra Premier League i vår. Ipswichs norske supporterklubb var på tur i forbindelse med den kampen, og de fikk blant annet med seg et besøk på en Ipswich-trening. Kanskje har de lært spillerne en ting eller to om hvordan de kan treffe ballen mellom stengene. Nå har Ipswich lagt bak seg to sterke kamper mot henholdsvis Aston Villa og Derby County, og det har i hvert fall fått meg til å glemme 1-2 tapet mot Reading for et par helger siden. Blåtrøyene ligger på en 11. plass med tolv poeng, og på bortebane har de 1-1-2. Deres eneste borteseier kom mot Derby County i forrige bortekamp.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 0-0
Derby – Ipswich 0-1 (Varney)
Reading – Ipswich 2-1 (Pitman)
Ipswich – Preston 1-0 (Ward)
Ipswich – Norwich 1-1 (Knudsen)

Vurdering: Leeds med tre strake seire, men dog mot svak motstand. Her møter de et bra organisert Ipswich-lag som har sett sterke ut i det siste. Jeg ser for meg en tett og jevn kamp som jeg tror gjestene vil klare å vippe til sin fordel.   

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Alex Tettey er usikker hos vertene, mens John Mousinho muligens blir klar for gjestene. 

Norwich City tok en sterk seier borte mot et Nottingham Forest-lag som hadde vunnet sine tre første hjemmekamper før møtet med Alex Neil & Co. Etter den seieren fulgte de opp med en ny imponerende forestilling i ligacupen borte mot Everton på tirsdag. Josh Murphy og Steven Naismith fant nettmaskene, og sikret en solid 2-0 seier og avansement i cupen. Nå ligger Norwich på en andreplass med 17 poeng, og det er ganske spesielt ettersom jeg ikke synes gultrøyene har vært i nærheten av sitt beste de siste rundene. Det er med andre ord ikke umulig at gultrøyene vil gjøre det enda bedre utover høsten, og det vil i så fall være dårlig nytt for alle de andre lagene i toppen. Hjemme på Carrow Road har de 3-1-0 denne sesongen, hvor den uavgjorte kampen kom mot Sheffield Wednesday.

Norwichs siste kamper:
Forest – Norwich 1-2 (Howson, Dorrans)
Norwich – Wigan 2-1 (Ja Murphy x2)
Norwich – Cardiff 3-2 (Jerome, Martin, Jo. Murphy)
Birmingham – Norwich 3-0
Norwich – Coventry 6-1 (Lafferty, Canos x2, Martin, Ja Murphy, Godfrey)

The Brewers har vært et friskt pust denne sesongen, og mange har allerede trukket sammenligningen med Blackpool da de var oppe i Premier League. Man får nemlig følelsen av at lille Burton ikke helt passer inn, men samtidig spiller de en god og underholdene fotball som gir problemer for de fleste lag de møter på sin vei. Forrige helg manglet de nesten en hel forsvarsrekke, men klarte seg likevel god hjemme mot Brighton & Hove Albion. Bare ett baklengsmål mot et såpass bra lag er absolutt godkjent med tanke på hvem de brukte bakerst på banen. Nå ligger gultrøyene på en 17. plass på tabellen med ni poeng. Jeg frykter at nedturen er i ferd med å komme, og at Burton snart vil være nær bunnen. På bortebane har de 0-3-1, og det er egentlig helt greit. Det viser i hvert fall at det ikke er enkelt å få besøk av dette Burton-laget.

Burtons siste kamper:
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Fulham – Burton 1-1 (Irvine)
Wolves – Burton 1-1 (Miller)
Burton – Derby 1-0 (Irvine)
Burton Albion – Liverpool 0-5

Vurdering: Norwich City har fått en flott start på sesongen, selv om jeg ikke har klart å bli skikkelig imponert. Her møter de et Burton-lag som de bør ha god mulighet til å slå. Jeg har vansker med å krysse av for noe annet enn hjemmeseier. Denne kampen bør for øvrig kunne bli en målrik affære.   

Tips: H (1.45 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: James Perch, Jack Robinson, Jamie Mackie, Ben Gladwin er ute hos vertene. Hos gjestene er både Robert Tesche og viktige Clayton Donaldson usikre. 

I sommer trakk jeg frem QPR som et av de kuleste lagene i Championship med tanke på hva slags spillere de hadde i troppen, og derfor var jeg ikke overrasket av at de startet sesongen på en imponerende måte. Dessverre for QPR-fansen har flyten i starten av sesongen forsvunnet de siste ukene. Siden QPR vant 1-0 over Wigan Athletic for noen uker siden, har de spilt uavgjort hjemme mot et svakt Blackburn Rovers, mens det har blitt tap mot Newcastle United og Huddersfield Town. Tapet mot Newcastle var av det grufulle slaget, hvor de slapp inn hele seks mål på eget gress. Nå har London-klubben falt ned på en 16. plass med ti poeng. Hjemme på Loftus Road har det lugget litt, og der har de 1-1-2 totalt. De har ikke vunnet der siden åpningskampen mot Leeds United.

QPRs siste kamper:
Huddersfield – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Newcastle 0-6
QPR  – Blackburn 1-1 (Chery)
Wigan – QPR 0-1 (Onuoha)
QPR – Rochdale 2-0 (Sandro x2)

Det er virkelig noe på gang med dette Birmingham-laget som bare for én måned siden ble slaktet av enkelte “eksperter”. Er Gary Rowett rett mann til å ta Birmingham videre, var én av artiklene jeg leste på den tiden. Helt tullete spør du meg, og i de siste ukene har man sett at Birmingham fungerer akkurat slik som de skal. På de fire siste kampene har de slått Norwich City og Fulham, mens Sheffield Wednesday ble slått i forrige serierunde. Innimellom der klarte man spilte uavgjort borte mot Reading. Blåtrøyene er absolutt inne i flytsonen, men spørsmålet er når tid det vil komme en nedtur. Nå ligger de på en femteplass med 15 poeng. På bortebane har de 2-2-0 denne sesongen, og kanskje kan de forlenge den rekken med kamper på rad uten tap på fremmed gress i dag?

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Jutkiewicz, Donaldson)
Reading – Birmingham 0-0
Fulham – Birmingham 0-1 (Donaldson)
Birmingham – Norwich 3-0 (Donaldson x2, Davis)
Birmingham – Wolves 1-3 (Adams)

Vurdering: QPR trøbler litt for tiden, mens Birmingham ser meget sterke ut. Dette blir nok en hard, intens og jevn affære. Jeg tror kampbildet vil passe gjestene best, og gir derfor dem tipset. Oddsen burde dog vært høyere for å være interessant. 

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)


 

Reading – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Garath McCleary og Tyler Blackett er suspendert hos vertene. Samtidig er Deniss Rakels og Yakou Meite skadet. Gjestene mangler bare Joe Lolley med skade. 

Fire seire og én uavgjort er status på de fem siste kampene til Reading. Jeg var ikke imponert av det The Royals viste i sommer, samt i starten av sesongen, men de siste rundene har ting fungert meget bra. Det er ikke særlig pent å se på, men det som Jaap Stam & Co driver med akkurat nå, gir i hvert fall Reading gode resultater. Forrige helg klarte man vinne 2-1 mot et sterkt Barnsley-lag, til tross for at man var én mann mindre på banen i store deler av kampen. I midtuken skjedde det samme igjen da Brighton & Hove Albion ble slått på bortebane i ligacupen. Reading har nå klatret opp på en åttendeplass med 14 poeng, og på hjemmebane er de ubeseiret med 2-2-0 totalt.

Readings siste kamper:
Brighton – Reading 1-2 (Swift, Quinn)
Barnsley – Reading 1-2 (McCleary, Swift)
Reading – Birmingham 0-0
Reading – Ipswich 2-1 (McCleary, Williams)
Cardiff – Reading 0-1 (Kermorgant)

Serieleder Huddersfield Town tapte 0-1 mot Brighton & Hove Albion for halvannen uke siden, men forrige helg slo de tilbake med en sterk 2-1 seier hjemme mot Queens Park Rangers. Liam Palmer og Elias Kachunga fant nettmaskene i den kampen, men nå venter en enda tøffere oppgave når turen går til Berkshire for å møte Reading. På bortebane har Huddersfield 2-1-1 denne sesongen, hvor tapet som nevnt kom mot Brighton & Hove Albion. Tidligere i sesongen har de for øvrig vunnet mot Newcastle United og spilt uavgjort mot Huddersfield Town på fremmed gress. Med 19 poeng troner de øverst på tabellen, og samme hvordan det går på lørdag, vil de fortsatt ligge på direkte opprykksplass etter helgens serierunde.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – QPR 2-1 (Palmer, Kachunga)
Brighton – Huddersfield 1-0
Leeds – Huddersfield 0-1 (Mooy)
Huddersfield – Wolves 1-0 (Van la Parra)
Huddersfield – Barnsley 2-1 (Löwe, Hogg)

Vurdering: Reading har klart å dra i land seieren i flere jevne kamper i det siste, og her kommer en ny jevn kamp. De møter et Huddersfield-lag som kommer til å trives mot den ballbesittende fotballen til Reading. Med tanke på energien til Huddersfield-spillerne, samt deres spillestil, har jeg en god følelse for at gjestene kan ta tre poeng her. Det blir nok jevnt, uansett.  

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer.. 

Jeg var lenge usikker på hvem som har sett svakest ut i Championship i de første månedene, men forrige helg fikk jeg svaret. Rotherham United tapte 2-4 mot Blackburn Rovers, og da var tvilen borte. Rotherham under Alan Stubbs har foreløpig ikke vært noen bra match, men jeg har fortsatt tro på at det kan funke lenger frem i tid. Det viktigste for Stubbs blir å få orden på Rotherhams elendige forsvarsspill, og da mener jeg ikke bare forsvarsspillerne. Hele laget må fungere bedre uten ball, ettersom The Millers nå slipper til alt for mange målsjanser. Foran helgens runde ligger Rotherham på en 21. plass med 1-3-4 totalt. På hjemmebane har de 1-3-0, men at de ikke har tapt på hjemmebane enda er egentlig helt utrolig. I enkelte av deres hjemmekamper har motstanderen nesten satt rekord i antall avslutninger.

Rotherhams siste kamper:
Blackburn – Rotherham 4-2 (Ward x2)
Rotherham – Forest 2-2 (Taylor x2)
Rotherham – Bristol City 2-2 (Selvmål, Brown)
Barnsley – Rotherham 4-0
Rotherham – Brentford 1-0 (Ward)

Cardiff City må også kunne legges inn under kategorien “Lag som har skuffet” i årets sesong. Etter 0-2 hjemme mot et Leeds United-lag som ikke har vært gode i starten, ligger waliserne nå plassert helt på bunnen av tabellen. Jumboen har 1-2-5 totalt, og ett poeng opp til trygg plass. Deres eneste seier kom mot Blackburn Rovers, og på de fire siste kampene har de ikke tatt et eneste poeng. På bortebane har Cardiff 0-2-2 denne sesongen, men det skal sies at de har levert et par gode kamper på fremmed gress. Både mot Norwich City og Fulham syntes jeg de fort kunne ta tatt mer enn ett poeng. Kanskje kommer sesongens første borteseier i denne kampen, hvis ikke kan Paul Trollope raskt bli den første til å miste jobben i årets Championship-sesong.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Leeds 0-2
Preston – Cardiff 3-0
Norwich – Cardiff 3-2 (Pilkington x2)
Cardiff – Reading 0-1
Fulham – Cardiff 2-2 (Ralls, Pilkington)

Vurdering: Battle of the hopeless. Rotherhams forsvarsspill gjør vondt å se på, mens Cardiff er jevnt over svake. Selv om tabellplasseringen sier noe annet, synes jeg Cardiff har vært bedre enn Rotherham så langt i høst. Jeg tror Cardiff vil få flere målsjanser enn vertene her, og har derfor troen på borteseier.   

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

 


 

Sheffield Wednesday – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens Britt Assombalonga, Thomas Lam og Damien Perquis mangler hos gjestene. 

Flyt, flyt, flyt. Det var stikkordene i kampene før det ble tap mot Birmingham City forrige helg. Sene utlignings- og seiersmål hadde det blitt mot både Brentford og Bristol City, men mot Birmingham var det vertene fra Small Heath som klarte dra i land tre poeng med en sen scoring. Uglene måtte dermed gå av banen uten poeng for første gang siden de tapte 0-2 hjemme mot Leeds United for noen uker siden, og derfor blir det viktig å slå tilbake umiddelbart denne runden. Scoringer har ikke vært noe problem de siste kampene, men problemene er heller bakover på banen. Foran lørdagens kamp ligger uglene på en 14. plass med elleve poeng. På hjemmebane har uglene 3-0-1 denne sesongen, hvor tapet kom mot Leeds United.

Wednesdays siste kamper:
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Bannan, Fletcher, Lee)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Forestieri, Fletcher)
Brentford – Sheff Wed 1-1 (Hutchinson)
Sheff Wed – Leeds 0-2

Forsvarsspillet til Nottingham Forest fortsetter å skuffe. I midtuken ble det fire baklengsmål mot Arsenal, men det var kanskje ikke så overraskende. At de derimot har sluppet inn minst to mål i de tre siste kampene i ligaen er en annen sak. Etter 1-2 tap mot Norwich City forrige runde, har Forest nå falt ned til en 13. plass med elleve poeng. De har hele 17 baklengsmål på de åtte første kampene, men kompenserer det litt med å ha scoret 16 mål. Nå har spissen Apostolos Vellios også begynte å finne nettmaskene, og grekeren står med scoring i sine tre siste ligakamper. På bortebane har Forest 0-2-2 denne sesongen, men overraskende nok har bare åtte av baklengsmålene kommet i disse kampene.

Forests siste kamper:
Forest – Arsenal 0-4
Forest – Norwich 1-2 (Vellios)
Rotherham – Forest 2-2 (Vellios, Mills)
Aston Villa – Forest 2-2 (Vellios, Lansbury)
Forest – Leeds 3-1 (Kasami, Perquis, Burke)

Vurdering: Her bør det bli mål. Sheffield Wednesdays angrepsrekke bør skape et hav av problemer for Forest sine forsvarsspillere, og derfor tror jeg på en målrik affære. Jeg har stor tro på at uglene tar seieren her, selv om de ikke har overbevist i det siste.  

Tips: H (1.61 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos noen av lagene, som for øvrig begge har flere spille ute i lang tid. 

Det har vært en spesiell uke for Walter Zenga og hans Wolverhampton Wanderers. Forrige helg reiste de til Tyneside for å møte Newcastle United, og der tok de en utrolig sterk seier mot den store opprykksfavoritten. Et merkelig selvmål og en scoring av Helder Costa sørget for 2-0 seier, og ulvene fikk dermed en kraftig opptur etter  den gedigne nedturen mot Barnsley noen dager i forkant. Noen dager etter forrige helgs seier var det duket for en ny kamp mot Newcastle på samme arena. Denne gangen var det avansement til neste runde i ligacupen som lå i potten, men i den duellen ble Newcastle for sterke. Wolves har nå 3-3-2 totalt og ligger midt på tabellen. Hjemme på Molineux har de 1-2-1 denne sesongen, og i forrige hjemmekamp tapte de 0-4 mot Barnsley.

Wolves siste kamper:
Newcastle – Wolves 2-0
Newcastle – Wolves 0-2 (Selvmål, Costa)
Wolves – Barnsley 0-4
Wolves – Burton 1-1 (Oniangue)
Huddersfield – Wolves 1-0

Nå svinger det av Brentford. Etter noen trauste kamper i starten av sesongen, har de nå begynt å ligne på det lager som vi fikk se på slutten av forrige sesong. Målene kommer på bestilling, mens de er solide bakover på banen. Flere som var vitne til 5-0 seieren over Preston North End forrige helg, har i etterkant uttalt at Brentford så ut som et lag som kan kjempe helt i toppen av tabellen. For min del var seieren ekstra artig fordi jeg har spilt på Scott Hogan som toppscorer denne sesongen. Hogan scoret tre mål i 5-0 seieren, og ser ut til å bli akkurat så viktig for Brentford som det jeg trodde på forhånd. Brentford har nå bare ett tap på de syv siste kampene, og fire kamper på rad uten tap. På bortebane har de 1-1-2, hvor seieren kom mot vanligvis hjemmesterke Brighton & Hove Albion.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Preston 5-0 (Hogan x3, Dean, Selvmål)
Aston Villa – Brentford 1-1 (Egan)
Brighton – Brentford 0-2 (Hogan x2)
Brentford – Sheff Wed 1-1 (Vibe)
Rotherham – Brentford 1-0

Vurdering: Wolves har som ventet vært ganske ustabile i det siste, og det er ikke rart med tanke på de store utskiftningene. Nå møter de et Brentford-lag som ser ut til å ha klart å spille seg bra sammen, og som for øyeblikket er i flott form. Dette er en åpen kamp som kan vippe alle veier, men jeg har en følelse for at gjestene kan ta seieren her.  

Tips: B (3.10 @ Nordicbet)

 


 

Aston Villa – Newcastle United
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Jack Grealish er usikker av diverse årsaker, mens Ross McCormack og Rudy Gestede må testes nærmere kampstart. Vurnon Anita er suspendert hos gjestene. 

Rundens kanskje store høydepunkt finner sted lørdag kveld når Aston Villa tar i mot Newcastle United. De to lagene rykket ned fra Premier League sammen i vår, og har begge klare ambisjoner om å rykke rett opp igjen. Dessverre får vi ikke sett denne godbiten på norske TV-skjermer, og det er nesten en aldri så liten katastrofe. Villa spilte uavgjort 0-0 borte mot Ipswich Town forrige helg, men kan ikke sies å ha kommet skikkelig i gang enda. Bare én seier har det blitt på de åtte første kampene, og nå ligger Villa på en 18. plass på tabellen med åtte poeng.  Hjemme på Villa Park har de 1-3-0, hvor den ene seieren kom mot Rotherham United. I den kampen storspilte blant annet Jack Grealish, men han har den siste uken vært i søkelyset etter at han visstnok skal ha vært ute og festet i de små timer her om dagen.

Villas siste kamper:
Ipswich – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Brentford 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Forest 2-2 (Gestede, McCormack)
Bristol City – Aston Villa 3-1 (Grealish)
Derby – Aston Villa 0-0

Newcastle United så ut til å marsjere sakte, men sikkert mot toppen av tabellen da de valset over Queens Park Rangers for et par kamper siden, men forrige helg fikk de føttene plantet trygt på jorden igjen da Wolverhampton Wanderers ble for sterke hjemme på St James´Park. Kanskje hadde man blitt litt selvgode etter de gode resultatene den siste tiden, og kanskje var det en slags påminnelse som Newcastle trengte å få i trynet. Uansett ligger Newcastle på en tredjeplass på tabellen med 15 poeng. Med tanke på hvor tidlig det er i sesongen, vil jeg si at sesongstarten har meget bra for de sebrastripete. I midtuken fikk Newcastle revansj mot Wolves i ligacupen da de vant 2-0 hjemme på St James` Park. Hjemme på eget gress har Newcastle 2-0-2 etter fire hjemmekamper. En statistikk som er litt spesiell med tanke på at Newcastle ikke tapte en eneste kamp på hjemmebane forrige gang de var nede i Championship.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Wolves 2-0 (Ritchie, Gouffran)
Newcastle – Wolves 0-2
QPR – Newcastle 0-6 (Shelvey x2, Mitrovic, Perez, Clark, Hanley)
Derby – Newcastle 0-2 (Gouffran, Yedlin)
Newcastle – Brighton 2-0 (Lascelles, Shelvey)

Vurdering: Ingen tvil om hvem som har kommet best i gang av disse to lagene. Villa ser ut til å ha et stykke opp til toppen, mens Newcastle for øyeblikket fremstår som ligaens største opprykksfavoritt. Jeg tror Newcastle tar seieren her, og troen på borteseier blir i hvert fall ikke mindre dersom verken Ross McCormack eller Rudy Gestede blir klar for vertene. 

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply