Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Tirsdagens oddskupong:
Huddersfield Town – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.55
Birmingham City – Preston North End (Hjemmeseier) 2.13
Totalodds: 3.30


 

Barnsley – Aston Villa
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Aidy White og Saidy Janko er ute hos vertene, mens gjestene muligens får tilbake Ross McCormack.

Det har ikke skjedd ofte under Paul Heckingbottoms ledelse, men på lørdag gikk Barnsley målløse av banen da rødtrøyene møtte Brighton & Hove Albion. Når de først ikke skulle score mål, var det kanskje ikke overraskende at det skjedde i den kampen. The Tykes har imponert stort i starten av sesongen, men har nå to strake tap på samvittigheten. Rødtrøyene må derfor slå hardt tilbake, men Aston Villa blir ingen enkel nøtt. Nå ligger Barnsley på en syvendeplass med 15 poeng, mens de på eget gress har 3-0-1 denne sesongen. I forrige hjemmekamp tapte de 1-2 mot Reading, til tross for én mann mer på banen i store deler av kampen.

Barnsleys siste kamper:
Brighton – Barnsley 2-0
Barnsley – Reading 1-2 (Armstrong)
Wolves – Barnsley 0-4 (Bradshaw, Hourihane, Hammill, Janko)
Preston – Barnsley 1-2 (Armstrong, Winnall)
Barnsley – Rotherham 4-0 (Roberts, Hammill, Bradshaw, Kent)

Aston Villa har nå spilt ni kamper i Championship denne sesongen, men likevel har bare én av kampene endt med seier. Det er en fryktelig statistikk, og nå begynner Roberto Di Matteos fremtid i klubben å diskuteres heftig. Kan han virkelig fortsette som hovedtrener etter en så fæl start, eller blir det bare å skyte seg i foten dersom man velger å bytte trener nå? Spørsmålene er mange. På lørdag spilte de uavgjort 1-1 hjemme mot Newcastle United, noe som gjør at de nå har syv kamper på rad i ligaen uten seier. Hele seks av disse har endt uavgjort, noe som sier litt om at Villa i hvert fall spiller jevnt med alle de møter. Med bare ni poeng er Villa plassert midt på nedre halvdel av tabellen, og på bortebane har de 0-2-2 og bare scoret ett mål.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Newcastle 1-1 (Tshibola)
Ipswich – Aston Villa 0-0
Aston Villa – Brentford 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Forest 2-2 (Gestede, McCormack)
Bristol City – Aston Villa 3-1 (Grealish)

Vurdering: Barnsley med to skuffende tap på rad. Her møter de et Villa-lag som sliter en del for tiden. Med tanke på Barnsleys imponerende angrepsspill, og Villas ustabile forsvarsspill, har jeg en god følelse for hjemmeseier her. 

Tips: H (2.95 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene får muligens tilbake Clayton Donaldson, mens gjestene må klare seg uten Jermaine Beckford.

Lørdag fikk vi se en ny imponerende forestilling fra Gary Rowett og hans Birmingham City. Blåtrøyene klarte ta med seg ett poeng hjem fra Loftus Road mot Queens Park Rangers, og har nå fem kamper på rad uten tap. Det gjør at Rowett & Co nå har 4-4-1 totalt, hvor deres eneste nederlag kom hjemme mot Wolverhampton Wanderers for en del runder siden. I de siste kampene har de vunnet komfortabelt mot Norwich City og slått Sheffield Wednesday. Borte mot Fulham har det også blitt tre poeng, og det sier litt om hvor sterke Birmingham er nå. Hjemme på St Andrews har de slitt en del over lengre tid, men to strake hjemmeseire mot opprykksutfordrerne Norwich og Wednesday viser at det er noe på gang. Spørsmålet er om den tredje strake kommer her.

Birminghams siste kamper:
QPR – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Jutkiewicz, Donaldson)
Reading – Birmingham 0-0
Fulham – Birmingham 0-1 (Donaldson)
Birmingham – Norwich 3-0 (Donaldson x2, Davis)

Jordan Hugills litt heldige scoring mot Wigan Athletic fredag kveld viste seg å være nok til å sikre The Lilywhites tre viktige poeng. Hvittrøyene har sett svake ut i starten av sesongen, og hadde derfor blandet seg inn i bunnstriden før lokaloppgjøret mot The Latics. Bortsett fra scoringen synest jeg ikke Preston overbeviste noe særlig, og det har de ikke gjort i de foregående kampene heller. Derfor er jeg meget bekymret for hvordan det skal gå med Preston under Simon Graysons ledelse denne sesongen. Nå ligger de på en 19. plass med ni poeng totalt. De har vunnet tre kamper, hvor to av de har vært på hjemmebane. På fremmed gress har de 1-0-3, hvor deres eneste borteseier kom mot Queens Park Rangers.

Prestons siste kamper:
Preston – Wigan 1-0 (Hugill)
Bournemouth – Preston 2-3 (Makienok x3)
Brentford – Preston 5-0
Preston – Cardiff 3-0 (Clarke, Robinson, Hugill)
Preston – Barnsley 1-2 (McGeady)

Vurdering: Birmingham i super form, mens gjestene ikke ser like sterke ut. Jeg ser for meg et tett og jevnt oppgjør med få scoringer, men hvor vertene bør ha en god mulighet til å ta tre poeng. 

Tips: H (2.13 @ Nordicbet)

 


 

Blackburn Rovers – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Anthony Stokes, mens Barry Bannan er usikker hos gjestene.  

Ikke én, ikke to, ikke tre, men tjuefem! Så mange pasninger hadde Blackburn Rovers innad i laget før Danny Graham satte inn seiersmålet borte mot Derby County på lørdag. En slik type fotball har vel knapt Rovers-fansen sett de siste tjue årene, og derfor har nok den scoringen blitt sett en del ganger av Rovers-fansen de siste dagene. Nå har Lancashire-klubben to strake seire i ligaen, og dermed har hardt pressede Owen Coyle fått litt etterlengtet pusterom. Angrepsspillet fungerer bra for Rovers, men det er fortsatt baklengsmålene som er det store problemet. Coyle & Co har nemlig fortsatt til gode å holde nullen denne sesongen, og det er alt annet enn en tilfeldighet. Nå har Blackburn kommet seg opp fra nedrykksplass, mens de på hjemmebane har 1-1-2 denne sesongen. Seieren kom i forrige hjemmekamp mot Rotherham United.

Blackburns siste kamper:
Derby – Blackburn 1-2 (Emnes, Graham)
Leeds – Blackburn 1-0
Blackburn – Rotherham 4-2 (Gallagher, Emnes, Conway, Marshall)
Leeds – Blackburn 2-1 (Emnes)
QPR – Blackburn 1-1 (Gallagher)

Nok en gang sikret Sheffield Wednesday tre poeng helt på tampen av en kamp, og denne gangen var det Nottingham Forest som fikk oppleve den tunge nedturen. Kieran Lee dukket opp på riktig sted til riktig tid, og med en utsøkt avslutning sikret han seieren med sin andre scoring for kampen. Sheffield Wednesday har dermed tre seire på de fire siste kampene, og hovedtrener Carlos Carvalhal gliste fra øre til øre etter kampslutt. Uglene har nå kommet seg opp på en 11. plass med 14 poeng. På bortebane har de 0-2-2 denne sesongen, hvor tapene har kommet mot Burton Albion og Birmingham City. Kommer sesongens første borteseier på Ewood Park?

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Forest 2-1 (Lee x2)
Birmingham – Sheff Wed 2-1 (Hooper)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Bannan, Fletcher, Lee)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Forestieri, Fletcher)
Brentford – Sheff Wed 1-1 (Hutchinson)

Vurdering: Oppløftende takter fra Blackburn Rovers i det siste. Her møter de et sterkt offensivt-lag i Sheffield Wednesday, men som i likhet med seg selv har en del problemer bakover på banen. Det lukter mål på Ewood Park på tirsdag, og jeg tror begge lagene scorer like mange.   

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 

Brentford – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Ryan Woods er suspendert, mens Josh McEachran og Lewis Macleod er usikre hos vertene. Gjestene mangler Tyler Blackett og Garath McCleary som er suspendert. 

Etter fire kamper på rad uten tap, sa det etter hvert stopp for Brentford på lørdag. De tok turen til Molineux for å møte Wolverhampton Wanderers, men har i ettertid fått mareritt av Wolves-vingen Joao Teixeira. Portugiseren gjorde mye som han ville, mens Brentford-spillerne ble hengende etter. Leiesoldat Sulley Kaikai scoret sitt første mål for klubben, men det ble bare et trøstemål. Nå gjelder det for The Bees å slå tilbake med seier etter helgens tap, og dermed fortsette de gode taktene på hjemmebane. Totalt denne sesongen har de solide 3-1-0 på eget gress, hvor de blant annet bare har sluppet inn ett mål.

Brentfords siste kamper:
Wolves – Brentford 3-1 (Kaikai)
Brentford – Preston 5-0 (Hogan x3, Dean, Selvmål)
Aston Villa – Brentford 1-1 (Egan)
Brighton – Brentford 0-2 (Hogan x2)
Brentford – Sheff Wed 1-1 (Vibe)

Reading fortsetter å imponere, og på lørdag slo de den daværende serielederen Huddersfield Town hjemme på Madejski Stadium. The Terriers fikk et tidlig rødt kort, slik at det faktisk var Reading som denne gangen fikk prøve seg med én mann mer på banen. Det så ut til å gjøre susen for Jaap Stam & Co, og det var til slutt Roy Beerens som ble den store helten med kampens eneste mål. Huddersfield var likevel farlige hele kampen til tross for én mann mindre på banen, men Reading klarte stå imot. Kanskje kan deres fokus på å holde ballen innad i laget ta sin del av æren for nettopp det. Nå er Berkshire-klubben oppe på en fjerdeplass med 17 poeng, og de har levert langt over mine forventninger så langt. På bortebane har de 2-0-2, hvor de siste to bortekampene i ligaen har endt med seier mot henholdsvis Barnsley og Cardiff City.

Readings siste kamper:
Reading – Huddersfield 1-0 (Beerens)
Brighton – Reading 1-2 (Swift, Quinn)
Barnsley – Reading 1-2 (McCleary, Swift)
Reading – Birmingham 0-0
Reading – Ipswich 2-1 (McCleary, Williams)

Vurdering: Brentford med smell i helgen, men hjemme har det vært meget sterke. Her møter de et Reading-lag som har planer om å trille en del ball, og jeg tror Brentfords hurtige overgangsspill kan komme til sin rett her. Derfor markerer jeg for hjemmeseier på Griffin Park.  

Tips: H (2.36 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Leeds United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Vertene kan få tilbake Gary O´Neil, mens gjestene må klare seg uten Gaetano Berardi.

Tammy Abraham. Det er vanskelig å finne flere lovord om Chelsea-spissen som for tiden er på lån hos Bristol City. Gutten er giftig som en slange inne i motstanderens femmeter, og har levert mål på bestilling helt siden han tok på seg sin første Bristol City-drakt. Nå er Abraham oppe i syv ligamål, etter at han startet ballet i 4-0 seieren borte mot Fulham på lørdag. Bristol City har nå 14 poeng og ligger på en 10. plass på tabellen. Det må være mer enn godkjent for Lee Johnson & Co. Johnson fikk spørsmål i Football League Show på lørdag om City har planer om å hente Abraham, men lo det bort med at de først måtte ha skaffet £50m for å få det til. Hjemme på Ashton Gate var ikke City bra forrige sesong, men i år har de 2-1-1 så langt. Aston Villa og Wigan Athletic er lagene som har blitt slått.

Bristol Citys siste kamper:
Fulham – Bristol City 0-4 (Abraham, Freeman, Reid, Flint)
Fulham – Bristol City 1-2 (Wilbraham, Abraham)
Bristol City – Derby 1-1 (Wilbraham)
Sheff Wed – Bristol City 3-2 (Abraham x2)
Rotherham – Bristol City 2-2 (Abraham, Reid)

Leeds United har vunnet fire strake kamper. Ja, du leste riktig, og det er ikke tull. Garry Monk var ifølge flere medier på nippet til å få fyken nesten før sesongen hadde kommet skikkelig i gang, men har nå ledet klubben til fire strake seire. Tre av de seirene har vært i ligaen, og det har ført Leeds opp på en 12. plass med tretten poeng. På lørdag tok de en sterk og meget imponerende 1-0 seier hjemme mot Ipswich, og av de fire siste seirene er det lørdagens kamp som virkelig har imponert meg. Chris Wood skal ha sin del av æren for at Leeds har kommer på riktig kurs igjen, og utrolig nok (vil mange si) har spissen nå funnet nettmaskene i fire strake kamper. Det store spørsmålet nå er hvor langt dette kan gå før neste nedtur kommer? Skulle nedturen ikke komme på banen, har dessverre Massimo Cellino en evne til å klare ødelegge ting utenfor banen. På bortebane har Leeds 2-0-2 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Cardiff City og Sheffield Wednesday.

Leeds siste kamper:
Leeds – Ipswich 1-0 (Wood)
Leeds – Blackburn 1-0 (Wood)
Cardiff – Leeds 0-2 (Wood, Hernandez)
Leeds – Blackburn 2-1 (Bartley, Wood)
Leeds – Huddersfield 0-1

Vurdering: To lag som kommer til tirsdagens oppgjør med sterke seire i bagasjen. Selvtilliten bør derfor være på plass hos begge lag. Dette kan vippe begge veier, og da synes jeg oddsen på gjestene fra Yorkshire er overraskende høy. Jeg markerer derfor for borteseier, men anbefaler egentlig alle å holde seg unna spill. 

Tips: B (3.60 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Queens Park Rangers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Tom Flanagan er suspendert, mens Damien McCrory og John Brayford er skadet hos vertene. Gjestene mangler Ben Gladwin, Jamie Mackie og James Perch som er skadet. 

Burton Albion ble et nummer for små borte mot serieleder Norwich City på lørdag. Kanarifuglene var det beste laget, mens Burton-målvakt Jon McLaughlin var irritert på hvor lett medspillerne hans lot Norwich komme seg til målsjanser. Sisteskansen reddet blant annet et straffespark da Tom Flanagan ble utvist for hands i andre omgang. Burton har dermed tapt to strake kamper i ligaen, og har nå fire kamper på rad uten seier. De finner fortsatt nettmaskene fremover på banen, men forsvarsspillet er ikke like solid. Nå ha gultrøyene falt ned til en 18. plass med ni poeng, og jeg frykter at nedturen bare vil fortsette. Hjemme på Pirelli Stadium har de 2-0-2 denne sesongen, hvor Derby County og Sheffield Wednesday har blitt slått.

Burtons siste kamper:
Norwich – Burton 3-1 (Akins)
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Fulham – Burton 1-1 (Irvine)
Wolves – Burton 1-1 (Miller)
Burton – Derby 1-0 (Irvine)

Queens Park Rangers maktet ikke å vinne hjemme mot Birmingham City på lørdag, og det gjør at London-klubben nå har fire kamper på rad uten seier. Hjemme på Loftus Road har de bare vunnet én av sine fem kamper, men på bortebane har de hatt mer hell. Der har de nemlig tatt seks poeng av tolv mulige, mot blant andre Wigan Athletic og Cardiff City. Nå har QPR falt ned til en 16. plass med elleve poeng, og det er ganske skuffende med tanke på at de startet sesongen ganske bra. Jimmy Floyd Hasselbaink begynner allerede å få spørsmål vedrørende jobbsikkerheten, og han vil nok være ekstra skjerpet på tirsdag av flere grunner. Han besøker nemlig sin tidligere arbeidsgiver Burton Albion som han var med på å lede opp fra League Two til League One i sesongen 2014/15.

QPRs siste kamper:
QPR – Birmingham 1-1 (Caulker)
Huddersfield – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Newcastle 0-6
QPR  – Blackburn 1-1 (Chery)
Wigan – QPR 0-1 (Onuoha)

Vurdering: En gammel kjenning kommer på besøk til Burton, og jeg tror han kan få en god opplevelse. Dette blir nok jevnt og hardt for begge lag, men jeg tror gjestenes spillestil vil passe fint til Burtons litt naive forsvarsspill. Jeg holder en knapp på gjestene, men hadde ikke satt penger på dette oppgjøret.   

Tips: B (2.80 @ Nordicbet)


 

Cardiff City – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Joe Bennett er ute hos vertene, mens Jason Shackell, George Thorne og Craig Forsyth er ute hos gjestene. 

Når klubben går ut og freder jobben din, da vet du at du egentlig er i trøbbel. Slik var situasjonen for Cardiff-sjef Paul Trollope i forkant av Cardiffs bortekamp mot Rotherham United på lørdag. Derfor var det nok en meget lettet Trollope som fikk se Rickie Lambert score sin to første mål for klubben da waliserne snudde 0-1 til 2-1 i andre omgang mot bunnrivalen. Cardiff klatret dermed opp på en 21. plass med åtte poeng, men fortsatt ser det mørkt ut. Hjemme i Wales tapte de bare to kamper hele forrige sesong, men allerede etter fire hjemmekamper denne sesongen har de tre tap på samvittigheten. Det skal mye mer til enn en seier mot et svakt Rotherham-lag for å friskmelde Cardiff, og derfor er jeg spent på hva de kan levere i dette oppgjøret.

Cardiffs siste kamper:
Rotherham – Cardiff 1-2 (Lambert x2)
Cardiff – Leeds 0-2
Preston – Cardiff 3-0
Norwich – Cardiff 3-2 (Pilkington x2)
Cardiff – Reading 0-1

I en undersøkelse jeg gjennomførte på Twitter på søndag mente hele 59% av de to hundre som stemte at Nigel Pearson blir førstemann som mister jobben i årets Championship. Etter lørdagens 1-2 tap hjemme mot Blackburn Rovers er det vanskelig å være uenig. Derby fremstår som merkbart svakere både i forsvar og angrep, og spesielt fremover på banen har de blitt et begredelig syn. At et lag med så mange gode offensive spillere som Derby ikke får det til i angrep, er noe som jeg sliter med å forstå. Derby har nå seks poeng og ligger dermed på nedrykksplass. De har bare scoret tre mål på de ni første kampene, og uten seier på tirsdag spørs det om ikke Pearson er ferdig. På bortebane har Derby 1-1-2 denne sesongen, hvor seieren kom mot Preston North End.

Derbys siste kamper:
Derby – Blackburn 1-2 (Vydra)
Derby – Liverpool 0-3
Bristol City – Derby 1-1 (Anya)
Derby – Ipswich 0-1
Derby – Newcastle 0-2

Vurdering: Dette her blir nok sannsynligvis ikke noe fyrverkeri. To lag som har skuffet stort i sesongstarten. Ingen av de imponerer foran mål, og jeg blir ikke overrasket om dette blir et målfattig oppgjør. Her føler jeg meg overraskende trygg på at det blir uavgjort.  

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Rotherham United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Rajiv van la Parra, Mark Hudson og Chris Löwe er suspendert hos vertene. Gjestene mangler Stephen Kelly.  

The Terriers var innehaver av tabelltoppen en stund, men på lørdag måtte de gi bort tronen til Norwich City. Huddersfield tok turen til Berkshire for å møte Reading, men der fikk de det tøft. Rajiv van la Parra har vært meget bra i høst, men på lørdag mistet han hodet. Han hadde gult kort fra før av da han av en eller annen syk grunn nektet å høre på dommeren som skulle gi han tilsnakk. Derfor kunne ikke dommeren gjøre noe annet enn å trekke frem det røde kortet. Med ti mann på banen gjennomførte Huddersfield en bra kamp, men de klarte likevel ikke unngå tap. Nå gjelder det for Huddersfield å slå tilbake på samme måte som de gjorde etter tapet mot Brighton & Hove Albion. Den gangen vant de 2-1 over QPR i den påfølgende kampen. Huddersfield ligger nå på en andreplass med 19 poeng, mens de på hjemmebane har vunnet samtlige fire kamper denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Reading – Huddersfield 1-0
Huddersfield – QPR 2-1 (Palmer, Kachunga)
Brighton – Huddersfield 1-0
Leeds – Huddersfield 0-1 (Mooy)
Huddersfield – Wolves 1-0 (Van la Parra)

Det ser bekmørkt ut for Rotherham United. I skrivende stund er de i mine øyne det klart svakeste laget i Championship, til tross for at de ikke ligger på jumboplass på tabellen. På lørdag ble det hjemmetap mot et svakt Cardiff City-lag, og i den foregående kampen ble et annet bunnlag i Blackburn Rovers alt for sterke. Rotherham slipper fortsatt til alt for mange sjanser, og da blir de selvfølgelig straffet. Nå ligger de nest sist på tabellen, og ingen har flere baklengsmål. På bortebane har de tapt samtlige fire kamper denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Cardiff 1-2 (Brown)
Blackburn – Rotherham 4-2 (Ward x2)
Rotherham – Forest 2-2 (Taylor x2)
Rotherham – Bristol City 2-2 (Selvmål, Brown)
Barnsley – Rotherham 4-0

Vurdering: Dette her er rundens klareste hjemmeseier. Huddersfield har vært sterke hele sesongen, mens Rotherham ser meget svake ut. The Terriers har vunnet samtlige hjemme, mens Rotherham har tapt samtlige borte. Her bør det være klasseforskjell. 

Tips: H (1.55 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Brigthton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Brett Pitman og Adam Webster mangler hos vertene. Gjestene mangler Gaetan Bong, Liam Rosenior, Kazenga LuaLua og Solly March.  

Ipswich Town klarte ikke riste av seg skuffelsen etter å ha bare tatt ett poeng hjemme mot Aston Villa for halvannen uke siden, og det førte til at blåtrøyene gikk på et surt nederlag borte mot Leeds United på lørdag. Ipswich var nest best i det meste som skjedde på Elland Road, og det var ingenting å si på at Yorkshire-klubben tok tre poeng. Tapet førte til mye raseri blant Ipswich-fansen på sosiale medier, og jeg fikk et inntrykk av at Mick McCarthy ikke skal ha mange tap på rad denne sesongen før det kan koke over. Forhåpentligvis for Ipswich-fansen blir ikke det noe tema, ettersom de egentlig har hatt en grei start på sesongen. Nå ligger de på en 14. plass med 3-3-3 totalt. På hjemmebane har de imponerende 2-2-0, hvor Preston North End og Barnsley er lagene som har blitt slått.

Ipswichs siste kamper:
Leeds – Ipswich 1-0
Ipswich – Aston Villa 0-0
Derby – Ipswich 0-1 (Varney)
Reading – Ipswich 2-1 (Pitman)
Ipswich – Preston 1-0 (Ward)

Brighton har ikke vært helt til å kjenne igjen i sesongstarten, men glimtvis får man se litt av det samme som de viste forrige sesong. Lørdagens kamp hjemme mot Barnsley var en av de kampene, og spesielt det faktum at de var meget solide bakover på banen imponerte meg. Brighton har nå bare sluppet inn ett mål på de fire siste kampene, og det er viktig for Chris Hughton & Co. Fremover på banen står Anthony Knockaert og Glenn Murray for det meste av moroa, og sistnevnte scoret begge kampens mål i 2-0 seieren mot Barnsley. Nå ligger Brighton på en tredjeplass med sytten poeng, og det må sies å være meget bra levert av The Seagulls. På bortebane har de 1-2-1 denne sesongen, hvor deres eneste seier har kommet mot et meget svekket Burton Albion-lag.

Brightons siste kamper:
Brighton – Barnsley 2-0 (Murray x2)
Brighton – Reading 1-2 (Hemed)
Burton – Brighton 0-1 (Hemed)
Brighton – Huddersfield 1-0 (Knockaert)
Brighton – Brentford 0-2

Vurdering: Dette er ingen enkel kamp å vurdere. Her hadde jeg holdt meg helt unna spill. Dette kommer til å bli jevnt, og det er relativt bingo å tippe hvor poengene ender opp. Jeg klarer ikke gå for noe annet enn uavgjort.   

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)

 


 

Nottingham Forest – Fulham
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury er suspendert hos vertene, mens Kevin McDonald er det samme hos gjestene.

Da Henri Lansbury sendte avgårde det fantastiske skuddet som ga Forest ledelsen borte mot Sheffield Wednesday på lørdag, trodde i hvert fall jeg at de fort kunne finne på noe rart i den kampen. Slik skulle det dessverre ikke gå for skogvokterne, og nå står de med fire kamper på rad uten seier i ligaen etter at Kieran Lee scoret seiersmålet for Wednesday på overtid. Dette har ført Forest ned på en 15. plass med elleve poeng. Forsvarsspillet er fortsatt helt ute og sykler, og det har nesten blitt helt vanlig at rødtrøyene lar motstanderen score minst to ganger. På hjemmebane har Forest 3-0-1, hvor det første og eneste tapet kom i forrige hjemmekamp mot Norwich City.

Forests siste kamper:
Sheff Wed – Forest 2-1 (Lansbury)
Forest – Arsenal 0-4
Forest – Norwich 1-2 (Vellios)
Rotherham – Forest 2-2 (Vellios, Mills)
Aston Villa – Forest 2-2 (Vellios, Lansbury)

Fulham har fått problemer i det siste. På lørdag tapte de mot Bristol City for andre gang i løpet av få dager, og måten tapet kom på var fryktelig. Etter en grei start på kampen ble Bristol City for sterke, og rødtrøyene ga seg ikke før de hadde scoret fire ganger. Fulham har nå fire kamper på rad uten seier, og bare én seier på de syv siste. En skikkelig nedtur etter det som så ut som en drømmeåpning på sesongen. På bortebane har de likevel oppløftende 2-2-0, og det er ikke tilfeldig. Deres spillestil ser nemlig ut til å være perfekt mot offensive hjemmelag, og dette har de utnyttet bra. Spørsmålet er om de kan unngå årets første bortetap når de nå skal spille mot et hjemmesterkt Forest.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Bristol City 0-4
Fulham – Bristol City 1-2 (Piazon)
Wigan – Fulham 0-0
Fulham – Burton 1-1 (Sessegnon)
Fulham – Birmingham 0-1

Vurdering: Nottingham Forest lekker som en sil. Hjemme har de derimot vært bra, men her møter de et Fulham-lag som er sterke borte. Jeg tror Fulhams spillestil vil passe perfekt mot Forests nærmest naive forsvarsspill, og det faktum at Henri Lansbury er ute for vertene gir meg en enda bedre følelse for at gjestene kan finne på noe her. Jeg går for borteseier for Fulham. 

Tips: B (2.75 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer… 

Wigan Athletic tok den korte turen til Preston for å møte Preston North End på fredag, men det ble ingen lystig aften. Hvittrøyene scoret et heldig mål tidlig i kampen, og det viste seg å bli kampens eneste. Problemene fortsetter dermed for et Wigan-lag som nå har falt helt til jumboplass på tabellen. Manager Gary Caldwell har gitt klar beskjed om at spillestilen ikke kommer til å forandres på, og da er jeg litt spent på hvordan dette kommer til å fortsette. Wigan ser nemlig ut som om de er hakket svakere enn alle de spiller mot, selv om de tidvis var klart bedre enn Preston i fredagens oppgjør. Nå har Wigan syv kamper på rad uten seier, og totalt har de bare vunnet én kamp. Den seieren kom mot Blackburn Rovers, og den kom attpåtil på hjemmebane. På eget gress har de 1-2-1 denne sesongen, hvor tapet kom mot Queens Park Rangers.

Wigans siste kamper:
Preston – Wigan 1-0
Wigan – Fulham 0-0
Norwich – Wigan 2-1 (Gomez)
Sheff Wed – Wigan 2-1 (Grigg)
Wigan – QPR 0-1

Det er ikke ofte enkeltspillere tar pusten fra deg, men  det skjedde på lørdag da Joao Teixeira gjorde som han ville med Brentford-spillerne. De kjappe vendingene, det imponerende rykket og de tekniske finessene han leverte var nok til at publikum fikk valuta for pengene. Wolves vant til slutt kampen 3-1, mye takket være Teixeiras to scoringer. Nå har ulvene vunnet mot både Newcastle United og Brentford etter det forsmedelige 0-4 tapet hjemme mot Barnsley for noen uker siden. Ulvene ligger nå på en 8. plass med 15 poeng, og opp til tabelltopp skiller det fem poeng. Klarer Wolves holde seg stabile utover høsten, bør de ha gode muligheter for å blande seg inn helt i toppen. På bortebane har de 2-1-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Huddersfield Town.

Wolves siste kamper:
Wolves – Brentford 3-1 (Teixeira x2, Cavaleiro)
Newcastle – Wolves 2-0
Newcastle – Wolves 0-2 (Selvmål, Costa)
Wolves – Barnsley 0-4
Wolves – Burton 1-1 (Oniangue)

Vurdering: Wigan skremmer ingen for øyeblikket, men Wolves dyktige enkeltspillere kan vinne kamper på egenhånd mot hvem som helst. Tapet mot Barnsley viser at Wolves er uforutsigbare, men her tror jeg helt klart at de kan reise hjem med samtlige poeng i bagasjen.  

Tips: B (2.75 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply