Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

24.plass:
Navn:
 Alex Mowatt
Alder: 21 år (13.02.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Etter å ha gått gradene i Leeds Uniteds akademi siden han var ni år gammel, fikk Mowatt til slutt sin debut på førstelaget under Brian McDermotts ledelse tidlig høsten 2013. Mowatt imponerte umiddelbart, og etter et par gode ligacupkamper etablerte han seg etter hvert som en viktig førstelagsspiller.

Mowatt endte til slutt opp med 31 kamper for førstelaget i debutsesongen, og i sesongen 2014/15 tok han enda noen steg. Han var involvert i de fleste kampene til Leeds, og signerte seg for hele ni scoringer i Championship. Flere av scoringene var for øvrig av det vakre slaget.

Mowatts utrolige prestasjoner i 2014/15 sesongen ble satt pris på av de som følger klubben tettest. Han ble nemlig kåret til årets spiller i Leeds United av både lokalavis, spillere og klubben selv.

De to siste sesongene har derimot vært en aldri så liten nedtur for Mowatt. Han har gradvis sett svakere ut de gangene han har fått muligheten på banen, og det virker ikke som om han klarer løfte spillet sitt mer enn han har klart så langt. Derfor er jeg veldig usikker på hvor langt Mowatt kommer til å nå i sin karriere, og det er også grunnen til at han har falt ned fra 4. til 24. plass i årets kåring. Forhåpentligvis kan han få seg en opptur igjen snart, slik at vi nok en gang kan få se hans gode pasningsfot, herlige overblikk og gode ballkontroll ute på gressmatten igjen.

About The Author

Leave a Reply