Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

23.plass:
Navn:
 Max Josef Lowe
Alder: 19 år (11.05.1997)
Posisjon: Venstreback
Klubb: Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 6/0

På 23. plass i årets talentkåring finner vi en nykommer som de fleste nok ikke har hørt noe særlig om. Den dyktige venstrebacken Max Lowe har utnyttet skader og svakt spill fra Craig Forsyth og Marcus Olsson på en flott måte, og seiler for øyeblikket frem som et av årets stjerneskudd i Championship. Fortsatt er det litt tidlig å si for mye om hvor god Lowe faktisk er, ettersom han knapt har fått blitt skikkelig varm i trøyen på seniornivå.

Den 19 år gamle backen har gått gradene i Derbys ungdomsakademi og fikk sin debut mot Carlisle United i august i høst. Debuten kunne fort ha kommet tidligere dersom han ikke hadde slitt så mye med skader forrige sesong. Måten han leser spillet på, timer med taklingene og bevarer roen på banen, er det ikke ofte man ser fra unge forsvarsspillere. Nettopp derfor blir det ekstra spennende å se hvordan utviklingen til Lowe vil være fremover. Ut fra det han har vist i de få kampene han har spilt i høst, burde kanskje Lowe vært enda høyere i denne kåringen, men denne gangen må han nøye seg med en 23. plass.

About The Author

Leave a Reply