Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

21.plass:
Navn:
 Andre Dozzell
Alder: 17 år (02.05.1999)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Ipswich Town
Kamper/Mål i årets Championship: 0/0

I en bortekamp mot Sheffield Wednesday i april skjedde det noe helt spesielt for Ipswich Town-fansen. En liten jypling ved navn Andre Dozzell debuterte for blåtrøyene og scoret like så greit utligningsmålet i oppgjøret som endte 1-1. Dozzell var på det tidspunktet bare 16 år gammel, og klarte dermed gjøre nøyaktig det samme som faren Jason Dozzell. Han scoret nemlig også i debuten for Ipswich i en alder av 16 år.

Hans utrolige talent og imponerende ferdigheter fikk Ipswich-fansen til å gni seg godt i hendene før sommerferien, og mange hadde et håp om at Dozzell skulle få sitt gjennombrudd denne sesongen. Slik ville likevel ikke Mick McCarthy det, og han har henvist Dozzell til spill for reservelaget denne høsten. Ifølge McCarthy må unggutten jobbe både med det mentale og fysiske før han kan være klar til å bidra regelmessig på førstelaget, og derfor må vi som vil se Dozzell i aksjon bare smøre oss med tålmodighet.

Vanligvis pleier jeg ikke ta med spillere i denne kåringen som ikke har spilt kamper i Championship inneværende sesong, men her ble jeg nødt til å gjøre et unntak, og det sier en del om hvor store forventninger jeg har til Ipswichs unge juvel.

About The Author

Leave a Reply