Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

16. plass:
Navn:
 Che Adams
Alder: 21 år (13.07.1996)
Posisjon: Angrepsspiller
Klubb: Birmingham City
Kamper/Mål i årets Championship: 16/3

I sommer ble endelig Che Adams hentet til Championship etter å ha blitt linket i flere overgangsvinduer. Den tidligere Sheffield United-spilleren hadde allerede gjort seg bemerket for mange større klubber etter fremragende prestasjoner i blant annet FA Cupen med The Blades. Som 18-åring scoret han blant annet to mål på tre minutter mot Tottenham Hotspur.

Adams er født i Leicester, men tilbrakte en del av ungdomstiden i Coventry Citys ungdomsakademi. Der gikk det ikke alltid så bra, og Adams måtte etter hvert ta turen opp i divisjonene gjennom spill i lavere divisjoner. Først med Oadby Town og deretter hos Ilkestone. I lavere divisjoner imponerte han stort, og visstnok skal det ha vært hele 45 speidere til stede ved en kamp han spilte.

Både i League One og Championship har han fått vist frem sin aggressive, sterke og kjappe spillestil. Han er ikke enkel å spille mot på grunn av hurtighet og styrke, samtidig som han er rask med føttene. Det har allerede skjedd flere ganger denne sesongen at han har skaffet straffespark, og det kommer til å skje enda flere ganger. Adams har vist at han kan spise kirsebær med de aller største, og jeg ser ikke bort fra at han kommer til å spille på høyere nivå enn Championship innen få år.

About The Author

Leave a Reply