Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

14. plass:
Navn:
 James Patrick Bree
Alder: 18 år (11.12.1997)
Posisjon: Høyreback
Klubb: Barnsley
Kamper/Mål i årets Championship: 11/0

Da jeg startet opp med talentkåring i Championship tilbake i sesongen 2012/13, var det en ung spiller ved navn John Stones som dukket opp på en av de nederste posisjonene i kåringen. Den gangen var Stones fast brikke på høyrebacken til Barnsley, selv om jeg da antydet at det nok var stopperplassen han var best i. I år er det gledelig å kunne presentere en ny ung høyreback fra Barnsley, men det skal nok mye til for at han skal komme opp på samme nivå som Stones.

James Bree fikk sin debut på Barnsleys førstelag allerede våren 2014. Han ble da klubbens nest yngste spiller noensinne, og fikk dermed sin Championship-debut i en alder av 16 år og 143 dager. I de to påfølgende sesongene i League One fikk Bree mer og mer tillit på backen, og fremstod etter hvert som et trygt valg i forsvarsrekken. Jeg ble flere ganger imponert av det han viste i opprykkssesongen, og derfor var Bree en av de spillerne jeg var mest spent på denne sesongen.

I Championship har det vært litt mer ustabile prestasjoner fra Bree, og det må man nesten bare forvente av en så ung spiller i en så tøff liga. Likevel har han i enkelte kamper fått vist mye av det som bor i han, og jeg føler meg fortsatt trygg på at han vil kunne nå langt. Bree er både trygg i luften, samtidig som han tilfører mye i angrepsspillet gjennom sine sugende løp og gode innlegg.

Kanskje er Bree den neste store spilleren fra Barnsley?

About The Author

Leave a Reply