Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

13. plass:
Navn:
 Josh Murphy
Alder: 21 år (24.02.1995)
Posisjon: Ving/Angrepsspiller
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 8/0

Norwich Citys herlige tvillinger Jacob og Josh Murphy har blitt snakket om i flere år, men fortsatt venter man på at de skal slå ut i full blomst. Jacob ser ut til å ha tatt store steg i år, men Josh ser dessverre ut til å være på vei i feil retning. Denne sesongen skulle på mange måter bli hans store gjennombrudd på Norwichs førstelag, men slik har det ikke blitt. Det har bare blitt flere innhopp og lite å skrive hjem om. For to år siden havnet han på åttendeplass i denne kåringen, men som du ser har det blitt et lite fall på listen denne gangen.

Med sin enorme hurtighet, lave tyngdepunkt og gode tekniske ferdigheter er han en fryd å se på i aksjon, selv om han tidvis kan gjøre noen feil valg og kanskje være litt veik i duellene. Forrige sesong var han på låns hos MK Dons, og der var han i mine øyne ett av få lysglimt. Hans inntreden kunne snu opp-ned på kamper, og man kunne se hvordan forsvarsspillerne gruet seg når Murphy ble kastet inn.

Murphy har gått gradene i Norwich Citys akademi og spilt flere ungdomslandskamper for England, men nå virker det som om Murphy trenger en selvtillitsboost eller et utlån for å komme i gang igjen med utviklingen. Til tross for det, klarer han likevel kapre til seg en 13. plass i årets kåring.

About The Author

Leave a Reply