Skrevet av: Eirik Aase

 

Wigan Athletic – Newcastle United
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Reece Burke mangler hos vertene, mens Jack Colback er ute hos gjestene.

De sto imot lenge, men til slutt måtte Wigan gi tapt borte mot Aston Villa på lørdag. Et sent mål fra Jack Grealish sørget for at The Latics reiste hjem uten poeng, og det betyr at Wigan nå har bare én seier på sine fem kamper under Warren Joyces ledelse. Enda verre er det faktum at de bare har scoret i én av sine fem kamper under Joyce, og derfor er det naturlig å tro at Joyce er en forholdsvis stresset herremann for øyeblikket. The Latics ligger nå under streken med 18 poeng, og har et par poeng opp til trygg plass på tabellen. Hjemme på DW Stadium har Wigan svake 2-3-4 denne sesongen, og samtlige av deres tre siste hjemmekamper har endt med tap. Med bare 6-8 i målforskjell på sine hjemmekamper, kan man heller ikke si at det Wigan-fansen har fått mye valuta for pengene på sine hjemmekamper i høst.

Wigans siste kamper:
Aston Villa – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Huddersfield – Wigan 1-2 (Burke, Wildschut)
Barnsley – Wigan 0-0
Wigan – Reading 0-3

Etter tre strake tap fikk endelig Newcastle United finne veien tilbake til vinnersporet da Birmingham City var på besøk på St James` Park forrige helg. Ikke bare vant de endelig en kamp igjen, men måten de gjorde det på var meget overbevisende. Dwight Gayle fikk tillit fra start på topp, og han sviktet ikke. Hele tre ganger fant han veien til nettmaskene, og når i tillegg Yoan Gouffran scoret ett mål, kunne Rafa Benitez til slutt gni seg i hendene over en sterk 4-0 seier foran egne supportere. Nå gjelder det for Newcastle å bygge videre på denne seieren og finne tilbake til den moralen og selvtilliten som man kunne se at laget innehadde for et par uker siden. Newcastle ligger fortsatt flott plassert i toppen sammen med Brighton & Hove Albion, og på sine bortekamper har de imponerende 7-1-2 denne sesongen. På disse bortekampene har de samtidig sterke 18-5 i målforskjell.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Birmingham 4-0 (Gayle x3, Gouffran)
Forest – Newcastle 2-1 (Ritchie)
Hull – Newcastle 2-1 (Diame)
Newcastle – Blackburn 0-1
Leeds – Newcastle 0-2 (Gayle x2)

Vurdering: Wigan har hatt en svak høst, og jeg føler ikke at jeg merker noen fremgang selv etter managerbyttet. Her møter de et fantastisk Newcastle-lag som endelig fikk seg en opptur på lørdag etter en del motgang de siste kampene. Jeg har stor tro på at gjestene vinner her.

Tips: B (1.63 @ Nordicbet)


 

 

Nottingham Forest – Preston North End
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Henri Lansbury og Britt Assombalonga skal ifølge BBC være ute hos vertene. Hos gjestene er Eoin Doyle og Jermaine Beckford suspendert.

Uten spillere som Chris Cohen og Britt Assombalonga ville det forståelig nok bli tøft mot et formsterkt Derby County på søndag, selv om slike derby ofte lever sitt helt eget liv. At Forest i tillegg måtte klare seg uten månedens spiller i Championship for november måned, nemlig Henri Lansbury, gjorde det til en blytung oppgave. Forest ble avkledd av sine erkerivaler og tapte til slutt 0-3, og må nå prøve å komme seg opp på føttene igjen hjemme mot Preston North End. Skogvokterne hadde tre strake seire før møtet med Derby, men i samtlige av disse seirene hadde enten Britt Assombalonga eller Henri Lansbury spilt den desiderte hovedrollen. Etter søndagens tap ligger Forest på nedre halvdel med 25 poeng, og på hjemmebane har de 5-2-2 denne sesongen. Bare to av de seks siste hjemmekampene har endt med seier.

Forests siste kamper:
Derby – Forest 3-0
Forest – Newcastle 2-1 (Bendtner, Selvmål)
Barnsley – Forest 2-5 (Lansbury x3, Vellios, Osborn)
Ipswich – Forest 0-2 (Assombalonga x2)
Forest – QPR 1-1 (Assombalonga)

Preston North End inviterte til fest da lokalrival Blackburn Rovers kom på besøk for å gjøre unna et herlig Lancashire-derby, og de fremmøtte i hvite drakter fikk mest å juble for. Preston vant oppgjøret 3-2 takket være et sent seiersmål av Callum Robinson, mens Daniel Johnson hadde nettet to ganger tidligere i kampen. Preston fikk dermed endelig en seier igjen, etter å ha tatt to poeng på de tre siste kampene. The Lilywhites ligger midt på tabellen med sine 28 poeng, og bør helst ta med seg noe fra kamper som denne dersom de skal være med å kjempe om play-off. På bortebane har Preston 3-2-4, og bare én av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Blackburn 3-2 (Johnson x2, Robinson)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Doyle)
Preston – Burton 1-1 (Robinson)
Preston – Wolves 0-0
Rotherham – Preston 1-3 (Hugill, Robinson, Vermijl)

Vurdering: Åpen og vanskelig kamp å vurdere, men jeg har en følelse av at gjestene kan finne på noe her. Spesielt på grunn av de tunge fraværene hos vertene. Jeg markerer derfor for borteseier.

Tips: B (2.95 @ Nordicbet)


 

 

Queens Park Rangers – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Steven Caulker og Jack Robinson er usikre hos vertene, mens gjestene mangler Ikechi Anya og Max Lowe.

Etter en drømmestart som QPR-sjef med 2-1 seier hjemme mot Norwich City, ser det nå ut til at Ian Holloway har rukket å bli svett i trøya. På de tre påfølgende kampene har det nemlig blitt tre strake tap, og blant disse kampene finner vi nederlag mot lag i svak form som Ipswich Town og Rotherham United. Man kunne jo nesten ikke huske sist Rotherham vant en fotballkamp før de sikret seg tre poeng hjemme mot Queens Park Rangers på lørdag. Nå er det på tide å rette opp inntrykket igjen for Holloway & Co, og da passer det bra med en hjemmekamp. QPR møter dog et meget formsterkt Derby County-lag, og de kan bli fryktelig vanskelige å ta tre poeng mot. Hjemme på Loftus Road har QPR 3-3-4 denne sesongen, mens de totalt bare har vunnet én av sine syv siste kamper.

QPRs siste kamper:
Rotherham – QPR 1-0
QPR – Wolves 1-2 (Lynch)
Ipswich – QPR 3-0
QPR – Norwich 2-1 (Polter, Washington)
Forest – QPR 1-1 (Sylla)

Derby County møtte riktignok et meget svekket Nottingham Forest-lag på søndag, men likevel skal de ha mye ros for å vinne hele 3-0 i et derby som vanligvis lever sitt helt eget liv. Etter seieren mot sin erkerival er Derby County nå oppe i seks seire på rad i Championship, og denne fantastiske formen har ført hvittrøyene opp på en play-off plass med 32 poeng foran midtukerunden. Det er opprykksform det Derby viser nå, og de fleste har nok endelig begynt å kjenne igjen det Derby-laget som vi fikk se forrige gang Steve McClaren på Pride Park. Kanskje kan han denne gangen lose Derby helt inn til havnen, istedenfor å kjøre på grunn på aller siste skjær. Fortsatt er det lenge igjen av sesongen, men jeg blir ikke overrasket om Derby henger med hele veien inn. De har en meget sterk tropp og det er ingenting som tilsier at de ikke skal kunne være med helt i toppen sammen med Brighton & Hove Albion og Newcastle United. På bortebane har Derby 4-2-3 denne sesongen, og totalt har de ikke ett eneste baklengsmål på de fire siste kampene.

Derbys siste kamper:
Derby – Forest 3-0 (Hughes, Ince, Selvmål)
Wigan – Derby 0-1 (Johnson)
Derby – Norwich 1-0 (Johnson)
Derby – Rotherham 3-0 (Ince x2, Bent)
Wolves – Derby 2-3 (Ince x2, Bent)

Vurdering: QPR har ikke imponert siden Ian Holloway tok over som sjef, og her skal de møte det som i skrivende stund er det store formlaget i Championship. Jeg har stor tro på at gjestene vil gjøre livet enda surere for Holloway & Co, og markerer for borteseier her.

Tips: B (2.19 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply