Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

12. plass:
Navn:
 John Swift
Alder: 21 år (23.06.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Reading
Kamper/Mål i årets Championship: 15/3

Med unntak av en flying start på sesongen tilbake i august, har vel ikke John Swift satt helt fyr på Championship denne høsten, men han har absolutt klart seg bra. Grunnen til at jeg skriver at han ikke har tatt helt av, er fordi jeg kanskje hadde for store forventninger til Swift i høst. I mine øyne var nemlig kjøpet av Swift blant de beste og smarteste overgangene i hele Championship forrige overgangsvindu, og de som har sett Swift i aksjon et par ganger kan nok forstå hvorfor jeg mener det.

Den tidligere Chelsea-spilleren viste at han er mer enn god nok for dette nivået da han spilte for Brentford på lån forrige sesong, og har denne sesongen funnet nettmaskene tre ganger for sin nye klubb. Swift har drøssevis av landskamper på forskjellige aldersnivå for England, og har vært med på å vinne FA Youth Cup for Chelsea og den prestisjetunge Toulon-turneringen for England.

Med utrettelig arbeidsinnsats løper han frem og tilbake fra forsvar til angrep gjennom hele kampen, samtidig som han kan bekle de fleste posisjoner på midtbanen. Han har en bra pasningsfot, og har nok kraft og presisjon i sine skudd til å kunne sette enhver målvakt på prøve. Da han var i Chelsea ble han noen ganger sammenlignet med Frank Lampard, og på mange måter kan jeg forstå den sammenligningen. Han har dog et stykke å gå før han er på det nivået.

About The Author

Leave a Reply