Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

11. plass:
Navn:
 Isaac Hayden
Alder: 21 år (22.03.1995)
Posisjon: Midtstopper/Midtbanespiller
Klubb: Newcastle United
Kamper/Mål i årets Championship: 18/1

Arsenal har produsert en rekke fantastiske spillere de siste årene, og en av de dyktige akademiproduktene er Isaac Hayden. Han er ikke den mest kjente for å si det mildt, men alle som har sett Hayden i aksjon vet at han er meget solid fotballspiller. Hayden ble hentet permanent fra Arsenal i sommer, og har vært involvert i de fleste kampene for et Newcastle-lag som tidvis har imponert stort denne høsten.

Forrige sesong fikk Hayden sitt gjennombrudd på seniornivå da han var på lån hos Hull City. Han var med på å rykke opp med tigrene til Premier League i vår, og han spilte en viktig rolle i det opprykket. Hayden fikk vist seg frem både på stopperplass og i en slags ankerrolle på midtbanen, og det funket veldig bra.

Denne sesongen er det sentralt på midtbanen Hayden har imponert for Newcastle. Han leser spillet på bra vis og har en flott evne til å sette inn taklingene i nøyaktig riktig tidspunkt. Samtidig har han noen fysiske forutsetninger som gjør han til en svært tøff mann å møte på fotballbanen. Hayden har en mengde ungdomslandskamper for England på CVen, og jeg vil nok tro at han spiller Premier League-fotball innen få sesonger.

About The Author

Leave a Reply