Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

10. plass:
Navn:
 Dominic Iorfa
Alder: 21 år (24.06.1995)
Posisjon: Forsvarsspiller
Klubb: Wolverhampton Wanderers
Kamper/Mål i årets Championship: 18/0

Etter gjennombruddet på Wolverhampton Wanderers førstelag tilbake i 2014/15 sesongen, har Dominic Iorfa blitt en av de mest sentrale og viktigste spillerne til ulvene. Med sin kraftfulle spillestil og duellstyrke og fine ballbehandling ble han raskt en av mine store favoritter i Championship. Spesielt de gangene han danset oppover langs høyresiden var han en fryd å se på.

Etter hvert har Iorfa blitt skjøvet mer og mer inn på stopperplass, og der synes jeg også han klarer seg bra, selv om han ikke er like enkel å legge merke til som før. Wolves-spilleren har lenge blitt linket til flere Premier League-klubber, og mange vil nok mene at det bare er et tidsspørsmål før han ender opp på det nivået. Iorfa har flere landskamper for U21-landslaget til England, og i sommer var han med på å vinne Toulon-turneringen.

About The Author

Leave a Reply