Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

8. plass:
Navn:
 Sergi Canós Tenés
Alder: 19 år (02.02.1997)
Posisjon: Ving
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 3/0

Da det i sommer ble klart at Sergi Canos kom til å forlate Liverpool til fordel for Championship, var jeg meget spent på hvem som skulle vinne lotteriet og stikke av med dette spanske stortalentet. Reading og Brighton & Hove Albion var blant klubbene som ble nevnt, men til slutt ble det Norwich City. Den signeringen gjorde meg bare enda sikrere på at The Canaries kom til å kjempe helt øverst på tabellen, men sesongen har ikke gått slik som Canos hadde håpet på.

Canos har slitt med å få spilletid under Alex Neils ledelse, og Norwich-sjefen har vært tydelig i at Canos både må  jobbe en del med seg selv for å komme seg inn på laget. At Norwich i tillegg har hatt en tøff høst har gjort det vanskeligere å komme seg inn på laget for en ung spanjol. Canos har tidligere vært innom det berømte La Masia-akademiet til FC Barcelona før han kom til Liverpool. Forrige sesong fikk vi se han rive i stykker flere forsvarsrekker gjennom storspill for Brentford. Hans hurtighet, tekniske ferdigheter og farlige løp inn bak forsvaret gjorde han til en av vårens store stjerneskudd i Championship.

Kanskje får vi se mer av Canos senere i sesongen, og kanskje må det en endring på manager/trenersiden for å kunne gi Canos den tilliten han trenger på banen. Uansett er det ingen tvil om at Canos har mye av det som trengs for å nå langt i sin karriere.

About The Author

Leave a Reply