Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

7. plass:
Navn:
 Jacob Murphy
Alder: 21 år (24.02.1995)
Posisjon: Ving
Klubb: Norwich City
Kamper/Mål i årets Championship: 20/6

En av sesongens største overraskelser har kanskje vært Jacob Murphys herlige form for Norwich City. Ikke fordi man ikke visste hvor god han kunne være fra før av, men heller det at jeg lenge har sett på han som den svakeste av de to tvillingbrødrene. Denne sesongen slo han til fra første serierunde av, og har ikke sett seg bak siden. Med hurtighet, tekniske ferdigheter og et overraskende bra skudd, har han gitt de fleste motstandere hodebry. Av og til sliter han med å ta riktige avgjørelser, men slik er det ofte med unge spillere.

Forrige sesong var Murphy på lån hos Coventry City i League One, og der fikk han endelig et skikkelig gjennombrudd på seniornivå. Han hadde tidligere fått et par muligheter for Norwich, samt flere korte låneopphold, men først hos Coventry fikk han være en viktig brikke på førstelaget over en hel sesong. Akkurat det låneoppholdet der gjorde underverker for tvillingen. Murphy har flere ungdomslandskamper for England, og dersom han fortsetter sin fine utvikling skal man ikke se bort fra at han en dag kan spille for A-landslaget til England også. Dog må det sies at veien dit fortsatt er lang.

About The Author

Leave a Reply