Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

4. plass:
Navn:
 Ryan Sessegnon
Alder: 16 år (18.05.2000)
Posisjon: Venstreback
Klubb: Fulham
Kamper/Mål i årets Championship: 9/2

For første gang i talenkåringens historie er det en spiller født i 2000 som er med på listen. Fulham-backen Ryan Sessegnon har tatt Championship med storm denne sesongen, og er allerede notert ned på ønskelistene til de aller fleste lag i England. Den 16 år gamle backen skapte store overskrifter i høst da han både fikk sin førstelagsdebut i Championship, men også da han i løpet av et par ukers mellomrom scoret mål mot både Cardiff City og Burton Albion.

Den unge London-gutten – som for øvrig også har en tvillingbror i klubbens akademi – har allerede blitt omtalt i god tid før han fikk sin debut på førstelaget, og har skrapet sammen flere landskamper for forskjellige ungdomdslandslag for England. I sommer storspilte han hver gang han ble kastet inn i varmen, og derfor hadde jeg store forventninger til Sessegnon allerede før årets sesong ble sparket i gang.

Det blir utrolig spennende å se om Sessegnon fortsetter sin fine utvikling, og hvor langt han kan nå.

About The Author

Leave a Reply