Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

3. plass:
Navn:
 Ronaldo Vieira
Alder: 18 år (20.07.1998)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Leeds United
Kamper/Mål i årets Championship: 15/1

Det er vanskelig å ikke bli imponert av hvor mange spennende unge spillere Leeds United tryller frem fra sitt fantastiske akademi. Det siste stjerneskuddet som har presentert seg på førstelaget er kanskje en av de mest spennende på lenge. Ronaldo Vieira har ikke bare et av de kuleste navnene i engelsk fotball, han har også fantastiske ferdigheter.

Den unge Leeds United-spilleren ble født i Guinea-Bissau, men vokste opp i Portugal. Han endte etter hvert opp i akademiet til storklubben Benfica, men i 2011 reiste han sammen med familien til England i et forsøk på å bli fotballproff på balløya. De første årene vekslet han mellom mer eller mindre ukjente småklubber, før han gikk til i2i Football Academy i York. I fjor høst prøvespilte han for Leeds United, og der imponerte han nok til å få en avtale.

Etter knapt ett år hos Leeds akademi hadde han imponert såpass at han ble tilbudt en profesjonell kontrakt, samtidig som han fikk sin debut på førstelaget like før sesongslutt. Da Garry Monk kom til klubben fikk han enda mer tillit på førstelaget. Ronaldo Vieira viste seg som en viktig brikke på førstelaget gjennom sesongoppkjøringen, og har tatt med seg den gode formen inn i sesongen.

Med sine fysiske forutsetninger gjør han livet surt for alle motspillere, samtidig som han har en imponerende arbeidsinnsats og fremragende taklinger. Han gjør en fantastisk ryddejobb på midtbanen, men man må ikke glemme hvor trygg han er med ballen i føttene. Hans gode spill i høst har både gitt han stor plass i mange Leeds-supporteres hjerter, samtidig som han har blitt en viktig brikke på førstelaget til tross for sin unge alder.

Det beste av alt med Ronaldo Vieira? Han har en bror som heter Romario, og han er også hos akademiet til Yorkshire-klubben.

About The Author

Leave a Reply