Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

2. plass:
Navn:
 Jack Grealish
Alder: 21 år (10.09.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Aston Villa
Kamper/Mål i årets Championship: 16/6

Allerede før Jack Grealish fikk sin debut på Aston Villas førstelag tilbake på våren 2014, hadde det allerede blitt snakket lenge om hans store talent. En av grunnen til at fansen var ekstra spente på hva denne unge Grealish kunne bidra med på førstelaget, var fordi Grealish er en livslang Villa-supporter og hadde vært i klubben helt siden han var seks år gammel.

I sesongen 2013/14 fikk han sitt gjennombrudd på seniornivå da han var på lån hos Notts County. Der var unggutten på lån hele sesongen, og han imponerte stort med sine tekniske ferdigheter. I løpet av låneoppholdet scoret han fem mål og hadde syv målgivende pasninger, og det må sies å være mer enn godkjent for en spiller som på det tidspunktet bare var 18 år gammel.

Den påfølgende sommeren storspilte Grealish for Villa under deres sesongoppkjøring, men det var ikke før halvveis ut i sesongen at han begynte å få flere gode muligheter til å vise seg frem for fansen. På tampen av sesongen var han blant annet med på å spille Villa til finalen i FA Cupen. En finale som Villa tapte, men som Grealish fikk spille hele kampen i.

Forrige sesong var han med på å rykke ned til Championship med Villa, og i den sesongen satte han en lite morsom rekord. Grealish spilte nemlig 16 kamper i Premier League den sesongen, og samtlige kamper endte med tap.

Det er ikke bare svake rekorder som kaster en mørk skygge over Grealishs CV. Han har også vært involvert i flere tvilsomme episoder utenfor banen, og det er noe han senere har vært åpen om i intervjuer. Det virker derfor som om han er klar over at det er enkelte områder han må skjerpe seg på, og forhåpentligvis klarer han det.

Da vil man i så fall kunne nyte Grealish sine fantastiske ferdigheter på banen, istedenfor å lese om han i avisen. Grealish er meget god med ballen i føttene, har et bra overblikk og gode tekniske ferdigheter. Han har også vist i høst at han har en habil skuddfot. Ser man bort fra disse kvalitetene, må man også nevne at han har en kul stil på banen med sokkene lavt nede på leggene.

About The Author

Leave a Reply