Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper på Boxing Day: 

16.00
Reading – Norwich City (Eurosport Norge)

20.45
Newcastle United – Sheffield Wednesday (Eurosport Norge)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Aston Villa – Burton Albion (Hjemmeseier) 1.68

Huddersfield Town – Nottingham Forest (Hjemmeseier) 1.72

Totalodds: 2.89

 

 


 

Mandag 26. desember

 

Brentford – Cardiff City
Kampstart:
 14.00
Skader og Suspensjoner: Alan McCormack mangler kamptrening hos vertene, mens Sol Bamba er suspendert hos gjestene.

Dean Smith reiste til Elland Road sammen med sitt Brentford forrige runde med et håp om å kunne bygge videre på den flotte borteseieren mot Bristol City noen dager i forveien. Etter en lang og tøff kamp mot Leeds United måtte han likevel se laget sitt bli slått takket være et sent seiersmål av Kyle Bartley. Ekstra bittert var tapet for Smith med tanke på at Scott Hogan hadde fått et mål annullert i første omgang. Det ble dermed ikke tre strake seire for The Bees, men heldigvis har de to seirene før jul gitt Smith litt etterlenget arbeidsro. Nå innehar Brentford en 14. plass på tabellen med sine 28 poeng. På hjemmebane har de 5-2-3, men bare én av de fem siste på eget gress har endt med seier. Faktisk hadde de tre strake hjemmetap før seieren over Burton Albion for et par runder siden.

Brentfords siste kamper:
Leeds – Brentford 1-0
Bristol City – Brentford 0-1 (Colin)
Brentford – Burton 2-1 (Hogan x2)
Norwich – Brentford 5-0
Brentford – Birmingham 1-2 (Hogan)

Jeg har gitt mye ros til Cardiff City etter at Neil Warnock kom til klubben. I motsetning til under Paul Trollopes ledelse, ser de nå ut som et lag som er kapable til å gi tøff kamp til samtlige lag de møter i Championship. Det fikk man blant annet se da Wolverhampton Wanderers ble slått 2-1 hjemme på Cardiff City Stadium for halvannen uke siden. Dessverre fikk man også se hvor ustabile waliserne kan være da Barnsley kom på besøk noen dager senere. Til tross for at Cardiff scoret noe så sjeldent som tre mål, måtte de likevel se seg slått av det nyopprykkede laget. Barnsley ledet 3-1 og ble hentet inn av Cardiff like før slutt, men på overtid sørget Ryan Williams for at blåtrøyene ble stående igjen uten poeng. Nå har Cardiff 23 poeng, og det gjør at de har tre poeng ned til nedrykksplass. På bortebane har Cardiff svake 2-3-5 denne sesongen, hvor seirene kom mot Nottingham Forest og Rotherham United.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Barnsley 3-4 (Morrison, Pilkington, Whittingham)
Cardiff – Wolves 2-1 (Connolly, Pilkington)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Gunnarsson)
Cardiff – Brighton 0-0
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Lambert)

Vurdering: Vanskelig kamp å vurdere. Brentford har nylig skuffet stort på hjemmebane, men fikk seg en opptur med to seire før jul. Her møter de et tøft Cardiff-lag, men som er litt ustabile. Jeg ser på Brentford som små favoritter her, og markerer for hjemmeseier. Dog må jeg legge til at jeg ikke er overbevist av det Brentford har vist i det siste.

Tips: H (2.10@ Nordicbet)


 

Reading – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ingen nye skader hos lagene, men John Swift (Reading) og Matt Jarvis (Norwich) kan være tilbake etter lengre skadeavbrekk.

Ny seier for Reading og en ny mulighet for manager Jaap Stam til å rakke ned på motstandernes spillestil. Av og til kan man nesten undre seg over om Stam selv er litt for nærtagende, ettersom han alltid har et behov for å snakke ned andres stil, samt snakke opp sin egen. Det som uansett er sikkert er at han fortjener all mulig ros for det han har fått til med årets Reading-lag, og det er nok ikke mange som hadde trodd at de skulle få feire jul på en tredjeplass på tabellen denne sesongen. Forrige helg ble Blackburn Rovers slått 3-2 på Ewood Park, hvor seiersmålet kom på overtid. Seieren førte Reading opp på 40 poeng, noe som gjør at de nå har åtte poeng opp til direkte opprykk. Hjemme på Madejski Stadium har The Royals fantastiske 7-3-1 denne sesongen, hvor det ene tapet kom mot Aston Villa.

Readings siste kamper:
Blackburn – Reading 2-3 (Evans, Samuel, Moore)
Leeds – Reading 2-0
Reading – Sheff Wed 2-1 (Beerens x2)
Fulham – Reading 5-0
Reading – Bristol City 2-1 (McCleary, Beerens)

Nedturen fortsetter for Alex Neil. Forrige helg ble det 1-2 tap hjemme mot Huddersfield Town, og det er nok av supportere som nå ønsker Neils hode på et fat. For halvannen uke siden tok de en sterk 1-0 seier hjemme mot Aston Villa, men slik glemmes fort når man i den foregående kampen tapte 1-2 mot Barnsley. Både resultatene og prestasjonene varierer voldsomt, selv om det skal sies at prestasjonene har vært jevnt over svake over lengre tid. Man sitter derfor med følelsen av at Neil kan ryke når tid som helst, og kanskje kan denne kampen bli en slags skjebnekamp for Norwich-sjefen. Etter tapet sist runde ligger Norwich på en 10. plass med 33 poeng. Skulle de tape her vil de ha ti poeng opp til Reading på tredjeplass. Opp til direkte opprykk vil luken snart være så stor at man ikke en gang trenger å tenke på det. Derfor kan man forstå at Norwich-fansen er frustrerte. På bortebane har gultrøyene 3-2-6, og samtlige av deres fire siste bortekamper har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Huddersfield 1-2 (Howson)
Norwich – Aston Villa 1-0 (Oliveira)
Barnsley – Norwich 2-1 (Oliveira)
Norwich – Brentford 5-0 (Ja Murphy, Dorrans, Brady, Pritchard, Oliveira)
Derby – Norwich 1-0

Vurdering: Varierende resultater og svake prestasjoner har preget Norwich de siste rundene. På bortebane har de fire tap på rad, mens de her møter et formsterkt Reading-lag som er meget bra på hjemmebane. Jeg er nødt til å markere for hjemmeseier her, og jeg ser ikke bort fra at det kan være Neils siste kamp som Norwich-sjef.

Tips: H (2.75 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader å melde om hos noen av lagene.

Jonathan Kodjia misset straffespark borte mot Queens Park Rangers forrige runde, men hentet seg fint inn da han sørget for seier med kampens eneste scoring litt senere i oppgjøret. Aston Villa fikk seg dermed en fin opptur etter et skuffende nederlag mot Norwich City noen dager i forveien. Kodjia har vært en åpenbaring for Villa siden han ble hentet fra Bristol City, og han vil bli dypt savnet når han reiser til Africa på nyåret. Villa ser for øyeblikket ut som en solid og tøff utfordrer som jeg er sikker på vil finne veien opp til play-off snart, men dessverre er jeg redd for at den elendige sesongstarten allerede har ødelagt håpet om å klare direkte opprykk. Villa måtte nemlig feire julaften på en 13. plass med 31 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det nå 17(!) poeng. Du skal både være dyktig, ha flaks og ha en fantastisk flyt dersom du skal klare hente inn et slikt forsprang. Hjemme på Villa Park har meget gode 5-5-0 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier.

Villas siste kamper:
QPR – Aston Villa 0-1 (Kodjia)
Norwich – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Wigan 1-0 (Grealish)
Leeds – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Cardiff 3-1 (Gestede, Adomah, Kodjia)

Bortekomplekset til Burton Albion har blitt mye omtalt denne sesongen. The Brewers venter fortsatt på sin første seier på nest øverste nivå i engelsk fotball noensinne, og det er lite som tyder på at den kommer på Boxing Day. De skal nemlig møte et Villa-lag som er i fin form og som ikke har tapt på hjemmebane denne sesongen. Dog ville det vært veldig typisk Championship om Burton plutselig skulle vinne. Burton tapte 1-2 hjemme mot Newcastle United forrige helg, og har nå tre strake tap i ligaen. Bare én av de åtte siste kampene har endt med seier, og gultrøyene har sunket som en stein på tabellen. Foran mandagens kamp ligger de på en 21. plass med 22 poeng, og kan på mandag havne under nedrykksstreken for det som jeg tror vil være første gang denne sesongen. Det er for øyeblikket to poeng ned til nedrykk for Nigel Clough & Co. På bortebane har de 0-5-6 denne sesongen.

Burtons siste kamper:
Burton – Newcastle 1-2 (Dyer)
Burton – Huddersfield 0-1
Brentford – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Rotherham 2-1 (Irvine, Palmer)
Preston – Burton 1-1 (Irvine)

Vurdering: Aston Villa i fin form, og på hjemmebane har de ikke tapt. De har vunnet sine fire siste hjemmekamper, og møter her et formsvakt Burton Albion-lag som fortsatt venter på sin første borteseier for sesongen. Alt annet enn hjemmeseier vil overraske stort her.

Tips: H (1.60 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Adam Hammill er suspendert hos vertene. Gjestene kan få tilbake Charlie Mulgrew og Corry Evans, mens Jason Lowe er suspendert.

Fire mål borte mot Cardiff City skal man ikke kimse av. Barnsley leverte en fantastisk prestasjon da de vant 4-3 mot Neil Warnock og hans Cardiff City forrige runde, men den seieren føyer seg bare inn i en rekke av imponerende kamper fra Paul Heckingbottom og hans spillere. I løpet av de fire siste kampene har de nemlig både slått Norwich City på hjemmebane, mens Birmingham City ble banket hele 3-0 på St Andrews. Det er med andre ord et Barnsley-lag i form som kommer til Boxing Day-runden fulle av selvtillit. Nå ligger rødtrøyene på en 12. plass med 31 poeng, og selv om det er lenge igjen av sesongen, vil det overraske om de skulle havne under streken ved sesongslutt. Hjemme på Oakwell har de 4-3-4 denne sesongen, og bare én av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Cardiff – Barnsley 3-4 (Winnall x2, Scowen, Williams)
Sheff Wed – Barnsley 2-0
Barnsley – Norwich 2-1 (Bradshaw, Hourihane)
Birmingham – Barnsley 0-3 (Winnall x2, Roberts)
Barnsley – Forest 2-5 (Watkins, Winnall)

For tredje kamp på rad tapte Blackburn Rovers 2-3. Preston North End vant 3-2 på Deepdale for tre runder siden, mens både Brighton & Hove Albion og Reading har vunnet 3-2 på Ewood Park. Det er tre blytunge resultater som gjør at Owen Coyle ikke bør føle seg alt for komfortabel i managerstolen. Siden den utrolige 1-0 seieren borte mot Newcastle United på St James`Park har Rovers 0-1-3 på sine fire kamper. Nå ligger Lancashire-klubben på nedrykksplass med 20 poeng, og det skiller to poeng opp til trygg plass. På bortebane har Blackburn 2-1-7 denne sesongen, hvor seirene har kommet mot Derby County og Newcastle United.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Reading 2-3 (Graham, Brown)
Blackburn – Brighton 2-3 (Gallagher x2)
Preston – Blackburn 3-2 (Graham x2)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Graham)
Newcastle – Blackburn 0-1 (Mulgrew)

Vurdering: Barnsley med flotte seire i tre av de fire siste kampene. Formpilen til gjestene er derimot et labert skue. De har tapt tre kamper på rad, og møter her et lag som spiller en type fotball som jeg tror vil kunne gi Rovers-forsvaret store problemer. Dette her ender med hjemmeseier.

Tips: H (2.17 @ Nordicbet)


 

Huddersfield Town – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan ha Mark Hudson tilbake, mens både Nicklas Bendtner og Britt Assombalonga skal være tilbake hos gjestene.

Huddersfield Town er tilbake på riktig spor etter en formdupp på høsten, og da når selvfølgelig optimismen nye høyder på John Smith´s Stadium. Til mandagens kamp er det solgt en haug med billetter, og stemningen kommer til å være fantastisk. Forrige runde vant de 2-1 borte mot Norwich City, og tok dermed sin tredje strake seier. Siden den kampen har den store snakkisen vært hovedtrener David Wagner. Først kom det rykter om at han skulle forlate klubben til fordel for den tyske storklubben Wolfsburg, men etter hvert gikk Wagner ut og avfeide disse. Han hadde ingen planer om å forlate Huddersfield, og på den måten ble julen reddet for Terriers-fansen. Nå ligger Huddersfield på en fjerdeplass med 39 poeng, og opp til direkte opprykk skiller det ni poeng. På hjemmebane har Huddersfield 7-1-2 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Norwich – Huddersfield 1-2 (Kachunga x2)
Burton – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Kachunga, Wells)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Palmer)
Huddersfield – Wigan 1-2 (Mooy)

Med 5-2 seier over Barnsley på Oakwell, samt en meget heldig 2-1 seier over Newcastle United hjemme på City Ground, var stemningen bra rundt City Ground. Dessverre har oppturen fra tidligere i måneden nå blitt byttet ut med et par nedturer. Først ble det et ydmykende 0-3 tap mot erkerival Derby County, før det ble uavgjort hjemme mot Preston North End. Forrige helg tapte Forest 0-2 hjemme mot Wolverhampton Wanderers, og dermed forsvant mye av den selvtilliten man bygget opp i kampene mot Barnsley og Newcastle. Nå blir det viktig for Forest å komme tilbake på vinnersporet igjen, hvis ikke kan det fort bli tøft for Phillipe Montanier med tanke på å holde jobben ut sesongen. Nå ligger Forest på en 17. plass med 26 poeng, og på bortebane har rødtrøyene 2-2-7 denne sesongen. To av de tre siste på fremmed gress har endt med seier.

Forests siste kamper:
Forest – Wolves 0-2
Forest – Preston 1-1 (Lam)
Derby – Forest 3-0
Forest – Newcastle 2-1 (Bendtner, Selvmål)
Barnsley – Forest 2-5 (Lansbury x3, Vellios, Osborn)

Vurdering: Huddersfield er på gang igjen. Optimismen er på topp og selvtilliten er imponerende. Deres intense og aggressive fotball gir problemer for de fleste, men deres forsvarsspill har sviktet et par ganger. Her møter de et Forest-lag som jeg tror skal få store problemer med å stå imot The Terriers spillestil. Derfor går jeg for hjemmeseier i det som fort kan bli et målrikt oppgjør.

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)

 


 

Ipswich Town – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene uten Teddy Bishop og Jonny Williams, mens gjestene må klare seg uten viktige Tomas Kalas

Ipswich Town fortsetter med å svinge resultatmessig. Hver gang de taper en kamp, ender de opp med å vinne en kamp innen kort tid. På den måten får Mick McCarthy roet ned kritikerne litt, samtidig som de høye røstene som krever McCarthys avgang raskt kommer tilbake når tapet lurer bak neste sving. Denne ustabile og varierende formen gjør at traktorgutta holder seg unna bunnstriden, men samtidig gjør den også at de holder seg et stykke unna alt som har med opprykk å gjøre. De styrer med andre ord mot en plass midt på tabellen, og er det noe Ipswich-supportere forståelig nok er leie av, så er det nettopp det. Nå ligger de på en 15. plass med 28 poeng, og på hjemmebane har de 4-5-2 denne sesongen. Bare to av de åtte siste kampene på Portman Road har endt med Ipswich-seier.

Ipswichs siste kamper:
Wigan – Ipswich 2-3 (Pitman x2, McGoldrick)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Webster)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Varney)
Bristol City  – Ipswich 2-0
Ipswich – QPR 3-0 (Lawrence, Varney, Ward)

Stefan Johansen. Wow, for en spiller! Etter en fryktelig start på sin Fulham-karriere hvor han ble byttet av i sin debut, har han nå kjempet seg tilbake på imponerende vis. Han er involvert i det meste som skjer fremover på banen for Fulham, og har nå scoret i fire kamper på rad. Forrige runde ble det 2-2 hjemme mot formsterke Derby County, og det betyr at The Cottagers nå har fire kamper på rad uten tap. Forsvarsspillet ser ikke ut til å fungere som det skal, og det spørs om det blir bedre nå som Tomas Kalas er ute. Fremover på banen funker ting derimot optimalt, og til denne kampen får de tidligere Norwich City-spiss Chris Martin tilbake. Nå ligger Fulham på en 9. plass med 33 poeng, mens de på bortebane har 4-4-2 denne sesongen.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Derby 2-2 (Johansen, Ayite)
Fulham – Rotherham 2-1 (Johansen, Ayite)
Wolves – Fulham 4-4 (Johansen, Ayite x2, Cairney)
Fulham – Reading 5-0 (Martin x2, Aluko, Johansen, Selvmål)
Brighton – Fulham 2-1 (McDonald)

Vurdering: Ipswich taper sjeldent på hjemmebane, men de imponerer heller ikke. Her tror jeg de skal få det tøft mot et Fulham-lag som nærmest scorer mål bare for moro skyld. Jeg er litt usikker på gjestene grunnet deres svake forsvarsspill og fraværet av Tomas Kalas, men likevel har jeg mye større tro på borteseier enn hjemmeseier her. Jeg må dog nevne at uavgjortfaren er stor her.

Tips: B (2.34 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kranglefantene Jermaine Beckford og Eoin Doyle er tilbake fra suspensjon hos vertene, mens gjestene håper å ha Chris Wood og Pablo Hernandez klare.

Simon Grayson fortsetter å imponere med sitt Preston North End-lag, og nå har de kunnet feire jul med imponerende syv poeng av ni mulige på de tre siste kampene. Forrige runde tok de en sterk 2-1 seier borte mot Bristol City, mens de for tre runder siden vant 3-2 hjemme mot lokalrival Blackburn Rovers. Disse gode resultatene gjør at The Lilywhites ligger på en 11. plass med 32 poeng, og opp til play-off skiller det fem poeng. Bare én av de syv siste kampene har endt med tap, og på hjemmebane har de 5-2-4. Bare én av de åtte siste hjemmekampene til Preston har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Makienok, Johnson)
Forest – Preston 1-1 (Makienok)
Preston – Blackburn 3-2 (Johnson x2, Robinson)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Doyle)
Preston – Burton 1-1 (Robinson)

Garry Monk fikk en tøff start på sin Leeds United-karriere tidligere i høst, og med tanke på den siste tidens form er det ganske utrolig å tenke på hvor nær Monk skal ha vært å miste jobben ifølge enkelte medier. Nå har Leeds vunnet syv av sine ni siste kamper, og dette har de først og fremst klart på grunn av bunnsolid forsvarsspill og et lag som vet nøyaktig hva slags roller de har når motstanderen har ballen. Fremover på banen synes jeg fortsetter det er litt å jobbe med, men det virker som om de gradvis blir bedre på det området også. Det er med andre ord mange grunner til å være optimistisk dersom man er Leeds United-supporter, og da har jeg ikke en gang nevnt det kommende oppkjøpet av klubben. Nå innehar Leeds en femteplass på tabellen med 38 poeng, og opp til tredjeplass skiller det to poeng. På bortebane har Leeds 5-0-5 denne sesongen. Tre av de fire siste kampene på fremmed gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Brentford 1-0 (Bartley)
Leeds – Reading 2-0 (Wood, Doukara)
Brighton – Leeds 2-0
Leeds – Aston Villa 2-0 (Wood, Roofe)
Liverpool – Leeds 2-0

Vurdering: To tøffe og solide lag som er spesielt godt organisert bakover på banen. For meg er det bare ett utfall som er aktuelt i denne kampen, og det skyldes først og fremst at jeg ikke klarer finne en vinner her. Jeg setter derfor et kryss i midten, og tror Leeds spiller uavgjort på bortebane for første gang i årets Championship-sesong.

Tips: U (2.95 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Richard Wood er klar igjen hos vertene etter at hans suspensjon ble fjernet. Gjestene mangler Nick Powell.

Rotherham har varslet at de kommer til å ansette en ny manager tidlig på nyåret, men frem til det er det midlertidig sjef Paul Warne som styrer skuten. Foreløpig har han levert en god jobb for The Millers, og på de tre siste kampene har man vunnet mot QPR, tapt 1-2 mot Fulham, samt vært meget uheldige i sist serierunde. The Millers holdt lenge Sheffield Wednesday til uavgjort på Hillsborough, og var faktisk nær scoring også ved et tidspunkt, men måtte se seg slått da uglene scoret kampens eneste mål på straffespark på overtid. Selv med litt opptur i det siste, må det likevel nevnes at rødtrøyene ser fortapt ut på bunnen av tabellen. Bare ti poeng har det blitt etter 22 kamper, og nå har de tolv poeng opp til trygg plass. På hjemmebane har de 2-3-5 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 1-0
Fulham – Rotherham 2-1 (Newell)
Rotherham – QPR 1-0 (Brown)
Burton – Rotherham 2-1 (Adeyemi)
Rotherham – Leeds 1-2 (Wood)

Det er ikke bare vertene i dette oppgjøret som sliter, for det gjør absolutt Wigan Athletic også. De har dog en mye bedre tilværelse grunnet sine åtte poeng mer enn Rotherham United, men allerede har de fått en luke på fire poeng opp til trygg plass. Det som er skumlest for Wigans del er at de ikke har opplevd noen positiv effekt av managerbyttet fra Gary Caldwell til Warren Joyce. Den nye Wigan-sjefen har bare vunnet én kamp med Wigan, og den seieren kom på meget heldig vis borte mot Huddersfield Town. Totalt har han 1-1-5 som Wigan-sjef, og samtlige av deres fire siste kamper har endt med tap. Forrige runde tapte de 2-3 hjemme mot et lite overbevisende Ipswich Town-lag, og på bortebane har The Latics 2-3-6 denne sesongen, og bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Wigans siste kamper:
Wigan – Ipswich 2-3 (Wildschut x2)
Wigan – Newcastle 0-2
Aston Villa – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1
Huddersfield – Wigan 1-2 (Burke, Wildschut)

Vurdering: Vanskelig å vurdere denne kampen. Det er to svake lag i dårlig form som møtes, men begge lagene har vist i løpet av den siste tiden at de også kan glimte til med en opptur. Dette tror jeg fort kan bli veldig jevnt, men jeg har en følelse av at det er gjestene som trekker det lengste strået her. Mye avhenger av hva slags dag Wigan-spiller Yanic Wildschut har. Dersom han er påskrudd, kan han fort vinne denne kampen på egenhånd. Jeg forsøker borteseier.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mike Williamson nærmer seg comeback hos vertene, mens gjestene må sannsynligvis klare seg uten Frank Fielding og Korey Smith igjen.

For en opptur for Paul Lambert og hans Wolverhampton Wanderers forrige runde. Etter en svakt start som Wolves-sjef trengte Lambert absolutt en opptur så raskt som mulig, og den oppturen kom på City Ground mot Nottingham Forest. Wolves tok en sterk 2-0 seier mot skogvokterne, og etter kampen fikk Lambert nyte “Bödvarsson-klappet” fra Wolves-fansen. Nå håper han å få se mer av det på Boxing Day når Bristol City kommer på besøk, men da må de i så fall gjøre noe med sin håpløse hjemmeform. Foran mandagens kamp har de fem hjemmekamper på rad uten seier, og fire av disse kampene har endt med tap. Totalt har de 2-3-5 denne sesongen, hvor Brentford og Reading er lagene som har blitt slått. Ulvene ligger nå på en 18. plass med 25 poeng.

Wolves siste kamper:
Forest – Wolves 0-2 (Costa, Cavaleiro)
Cardiff – Wolves 2-1 (Doherty)
Wolves – Fulham 4-4 (Edwards, Cavaleiro, Hause, Doherty)
QPR – Wolves 1-2 (Edwards, Costa)
Wolves – Sheff Wed 0-2

For et par uker siden roste jeg Bristol City-ledelsen for å gi Lee Johnson ny kontrakt i en tøff tid, slik at de på den måten ga et klart og tydelig signal om at de tror på det Johnson holder på med, samtidig som det gir en slags ro rundt klubben når det butter imot. Når jeg nå leser i sosiale medier virker det som om store deler av Bristol City-fansen på ingen måter deler mitt syn, og er tvert imot kritisk til at det deles ut kontrakt nå som rødtrøyene gjør det dårlig i ligaen. The Robins har nå tapt seks av sine syv siste kamper, og denne formen har ført City ned på en 16. plass med 27 poeng. Jeg er likevel ikke særlig bekymret for rødtrøyenes skjebne, ettersom det langt fra er første gang Johnson har opplevd slike svake perioder. Tvert imot har Johnson vist tidligere at hans klubber kan komme enda sterkere tilbake etter dårlig form. På bortebane har City 2-2-7 denne sesongen, og på de seks siste kampene har de bare tatt ett poeng.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)
Bristol City – Brentford 0-1
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Abraham)
Bristol City – Ipswich 2-0 (Tomlin, Freeman)
Reading – Bristol City 2-1 (O´Neil)

Vurdering: Wolves med en skikkelig opptur forrige runde, og kanskje er de nå på vei oppover? Her møter de i hvert fall et Bristol City-lag som skuffer stort for tiden. Jeg har stor tro på at ulvene kan ta sin andre strake seier her.

Tips: H (2.21 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Jonjo Shelvey er suspendert, mens Jack Colback er ute hos vertene. Hos gjestene er Fernando Forestieri tilbake etter suspensjon.

Newcastle United fikk ikke overraskende feire jul på tabelltopp i Championship etter en fantastisk høstsesong. De startet litt keitete med tap mot Fulham i sesongåpningen, samt et par feilskjær på hjemmebane. Dog har de bare sett sterkere ut etter disse nedturene, og nettopp denne evnen til å slå tilbake igjen etter feilskjær har imponert meg stort. Rafa Benitez & Co troner øverst på tabellen med sine 49 poeng, og har ni poeng ned til tredjeplassen som bare gir play-off. Ned til Brighton & Hove Albion på andreplass skiller det bare ett poeng. Forrige runde vant Newcastle 2-1 borte mot Burton Albion, og det gjør at de nå har vunnet tre kamper på rad. Hjemme på St James` Park har de 7-0-3 denne sesongen, og på de seks siste hjemmekampene har de 5-0-1. Nå skal de klare seg uten suspenderte Jonjo Shelvey de neste fem kampene, og det kan bli interessant å se om det kommer til å gå smertefritt.

Newcastle siste kamper:
Burton – Newcastle 1-2 (Diame, Gayle)
Wigan – Newcastle 0-2 (Atsu, Diame)
Newcastle – Birmingham 4-0 (Gayle x3, Gouffran)
Forest – Newcastle 2-1 (Ritchie)
Hull – Newcastle 2-1 (Diame)

Sheffield Wednesday var skyhøye favoritter hjemme mot Rotherham United forrige helg, og det er sjeldent smart å sette penger på et lag i Championship når oddsen er under 1.50. Rett og slett fordi denne ligaen er alt for uforutsigbar, og det fikk vi nesten et bevis på i Yorkshire-derbyet mellom uglene og Rotherham. Uglene slet med å bryte seg gjennom et Rotherham-lag som spilte uten press, og var nære ved å gå på en skikkelig smell. På overtid var Carlos Carvalhal & Co likevel heldige da ble tildelt et straffespark som Steven Fletcher satte i mål. Sheff Wed sikret seg dermed sin andre strake seier, og er nå oppe på en sjetteplass med 37 poeng. Fire av de fem siste i ligaen har endt med seier, og da må man kunne si at dette Owls-laget er i bra form. På bortebane har de 3-4-4, men bare én av de fem siste har endt med seier på fremmed gress.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Rotherham 1-0 (Fletcher)
Sheff Wed – Barnsley 2-0 (Selvmål, Hutchinson)
Reading – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Forestieri, Fletcher)
Wolves – Sheff Wed 0-2 (Lee, Forestieri)

Vurdering: Newcastle er i en egen klasse i årets Championship, men her skal de spille mot et av de sterkere lagene i ligaen. Wednesday er i bra form for tiden, men ser ikke like sterke ut som det vi vet at de kan være. Selv med Jonjo Shelvey ute sliter jeg med å markere for noe annet enn hjemmeseier her, men samtidig må man ikke glemme at uglene får tilbake Fernando Forestieri til denne kampen. Den lille teknikeren kan fort skape problemer for et fantastisk Newcastle-lag, og det kan være greit å ha i bakhodet.

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)

 

About The Author

Leave a Reply