Ingen jul uten talentkåring. Som vanlig vil julekalenderen være en kåring av de 24 største talentene i Championship. Eirik Aase (@eirikaase) vil presentere en ny spiller for hver dag frem til julaften. For å være en del av vurderingen må spilleren være født i 1995 eller senere. Spilleren må samtidig være eid av en av klubbene som spiller i Championship. Det vil si at lånespillere som for eksempel Tammy Abraham og Ryan Kent ikke er med i kåringen. Unntaket er dersom spilleren som er på lån, kommer fra en annen klubb i Championship. Kåringen fra forrige sesong kan du se her.

1. plass:
Navn:
 Will Hughes
Alder: 21 år (17.04.1995)
Posisjon: Midtbanespiller
Klubb: Derby County
Kamper/Mål i årets Championship: 20/1

Neste år er Will Hughes blitt for gammel til å være med i talentkåringen her hos Championship Norge, men han går likevel ut med hevet hode. Lysluggen som har blitt snakket om i mangfoldige år allerede, havner nok en gang øverst i denne rangeringen av de 24 største talentene i Championship. Hughes er bare 21 år gammel, men har allerede rukket å være en viktig bidragsyter på Derbys førstelag i fire sesonger nå. Hughes ble hentet til Derby County fra den lille lokale klubben Mickleover Jubilee tilbake i sommeren 2011, og det gikk ikke mange månedene før han skulle få prøve seg på førstelaget.

Hughes imponerte nemlig stort på klubbens juniorlag, og da førstelaget ble rammet av mange skader, åpnet døren seg for unggutten. Han debuterte i Championship mot Peterborough United på London Road, da han kom inn på stillingen 2-2. Dessverre måtte han gå av banen skuffet da Peterborough scoret seiersmålet fire minutter på overtid. Etter det nederlaget måtte Hughes vente nesten et halvt år før han fikk prøve seg på førstelaget igjen. Midtbanespiller Paul Green hadde takket nei til ny kontrakt i klubben, og derfor valgte heller Nigel Clough å bruke Hughes i de to siste kampene.

Etter sommeren 2012 skulle Hughes få sitt store gjennombrudd på seniornivå. Han imponerte stort i sesongoppkjøringen, og allerede fra sesongens første kamp var det ingen tvil om at Hughes ville være en viktig del av førstelaget. Han var involvert i nesten førti kamper i liga og cup, og etter sesongslutt ble han kåret til årets unge spiller i Derby County. Forrige sesong fortsatte han sin fine fremgang, og det hjalp selvsagt at Derby imponerte stort med flotte pretasjoner etter at Steve McClaren kom til klubben. McClarens spillestil med mye fokus på ballbesittelse passet utmerket for Hughes, og totalt fikk han nesten femti kamper på førstelaget i sesongen 2013/14 sesongen. Han ble igjen kåret til årets unge spiller i klubben, men ble også kåret til årets unge spiller i Football League.

I sesongen 2014/15 fortsatte Hughes storspillet på Derbys førstelag. Han var involvert i nesten samtlige kamper, og stakk av med nesten alt som var å vinne av årets spiller-priser etter sesongslutt. Med sin fantastiske venstrefot og unaturlig gode overblikk er han en fryd å se på fremover på banen, samtidig som han bidrar bra med det defensive arbeidet også. Dessverre ble forrige sesong en stor nedtur. Ikke fordi han ikke spilte bra, men fordi en en alvorlig kneskade holdt han ute nesten hele sesongen. Savnet av Hughes den perioden han var ute med skade var kanskje den beste indikasjonen på hvor god han faktisk er.

Denne sesongen har han heldigvis vært frisk og rask, selv om hans spill ikke har vært på øverste hylle (i likhet med resten av Derby County-laget frem til Steve McClaren kom tilbake). Jeg blir likevel fortsatt veldig imponert av det han leverer på banen, og i de siste kampene hvor Derby har vært i suveren form, har det ofte vært en lyslugg på midtbanen som har stått frem.

Det store spørsmålet er hvor lenge det vil gå før Hughes spiller i Premier League. Kanskje hadde han gjort det allerede hvis det ikke hadde vært for kneskaden. Uansett tror jeg han ville vært mer enn god nok for spill på øverste nivå allerede nå, men kanskje han får oppfylle Premier League-drømmen med The Rams neste høst?

About The Author

Leave a Reply