Skrevet av: Eirik Aase

 

Lørdagens TV-meny:
16.00:
Preston North End – Sheffield Wednesday (Eurosport Norge)
18.30:
Brentford – Norwich City (Eurosport Norge)

 


 

Huddersfield Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Jonathan Hogg og Sean Scannell er ute hos vertene, mens Ben Marshall er tvilsom hos gjestene. Jason Lowe og Darragh Lenihan er suspendert hos bortelaget.

De stanget lenge mot veggen, men til slutt fant Huddersfield Town veien til nettmaskene i kampen mot Nottingham Forest på Boxing Day. At den avgjørende scoringen kom på meget heldig vis er det få Huddersfield-supportere som bryr seg om. The Terriers har virkelig funnet tilbake til formen fra tidligere i høst, og har nå fire strake seire i Championship. Forrige gang de ikke vant en kamp, var bortekampen mot Blackburn Rovers tidligere i måneden. Det oppgjøret endte 1-1, noe som er ganske spesielt med tanke på hvor mange sjanser som ble skapt. I skrivende stund ligger Huddersfield på en femteplass med 42 poeng, og drømmen om opprykk lever i beste velgående. Hjemme på John Smith´s Stadium har Huddersfield 8-1-2 denne sesongen, men seirene er som regel av det knappe slaget.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Forest 2-1 (Selvmål, Palmer)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Kachunga x2)
Burton – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Kachunga, Wells)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Palmer)

Motgangen fortsetter for Owen Coyle og hans Blackburn Rovers. På Boxing Day gikk Rovers på sitt fjerde strake tap, og nok en gang slapp de inn mer enn ett mål. Både underveis og spesielt etter kampen kunne man høre fansens frustrasjon rettet mot manager Coyle, samt klubbens fraværende indiske eiere. Dette førte til at Coyle etter kampen kom med noen kvasse uttalelser rettet mot egne supportere, og jeg har store problemer med å se hvordan Coyle skal sitte mye lenger som Rovers-sjef. Lancashire-klubben ligger nå under streken med sine 20 poeng, og med tanke på at Newcastle United venter i neste runde, kan de fort få en luke opp til trygg plass dersom de ikke gjør noe med formen snart. Nå har de tre poeng opp til trygg plass, og på bortebane har de 2-1-8 denne sesongen. Det gjør de til ligaens nest svakeste bortelag.

Blackburns siste kamper:
Barnsley – Blackburn 2-0
Blackburn – Reading 2-3 (Graham, Brown)
Blackburn – Brighton 2-3 (Gallagher x2)
Preston – Blackburn 3-2 (Graham x2)
Blackburn – Huddersfield 1-1 (Graham)

Vurdering: Huddersfield vinner som regel ikke med mye, men er som regel mye bedre enn sine motstandere på hjemmebane. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som sliter kraftig for tiden. Det er vanskelig å finne noe annet utfall enn hjemmeseier her.

Tips: H (1.70 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Sheffield Wednesday
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

1-4 tap hjemme mot Leeds United må være så nære årsverste som mulig for Preston North End. Kampen på Boxing Day skulle være oppgjøret hvor Preston virkelig viste at de kunne henge med i kampen om play-off, men med slike tap mister jeg troen på at de kan være kapable til å klare det. Det lukter fort litt midt på treet av The Lilywhites med slike resultater, og derfor blir det viktig å slå hardt tilbake på første forsøk. Preston hadde tatt syv poeng av ni mulige før tapet mot Leeds, og det forrige tapet kom i starten av måneden mot lørdagens motstander. Det var i den kampen Jermaine Beckford og Eoin Doyle ble utvist for å ha slåss med hverandre. Preston ligger nå på en 13. plass med 32 poeng, og på hjemmebane har de 5-2-5 denne sesongen. Dog bør det legges til at bare to av de ni siste på hjemmebane har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Preston – Leeds 1-4 (Vermijl)
Bristol City – Preston 1-2 (Makienok, Johnson)
Forest – Preston 1-1 (Makienok)
Preston – Blackburn 3-2 (Johnson x2, Robinson)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Doyle)

Sheffield Wednesday brettet opp ermene og viste muskler i oppgjøret mot Newcastle United på Boxing Day. Selvsagt må det nevnes at Newcastle manglet viktige Jonjo Shelvey, men det gjør det likevel ikke mindre imponerende den prestasjonen uglene vartet opp med på St James` Park. Ikke bare vant de 1-0 takket være Glenn Loovens første mål i klubben, men de spilte også fantastisk fotball. Flere ganger måtte Newcastle-keeper Karl Darlow varte opp med utrolige redninger for å holde Newcastle inne i kampen. Wednesday har nå vunnet tre kamper på rad, og har fem seire på de seks siste kampene. Det begynner å ligne mer på det Wednesday-laget som vi forventet å se denne sesongen. I skrivende stund innehar de en sjetteplass med 40 poeng, og på bortebane har de 4-4-4 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (Loovens)
Sheff Wed – Rotherham 1-0 (Fletcher)
Sheff Wed – Barnsley 2-0 (Selvmål, Hutchinson)
Reading – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)
Sheff Wed – Preston 2-1 (Forestieri, Fletcher)

Vurdering: Preston er solide, men på mandag raknet de fullstendig. Vil de skjerpe seg her, eller vil de gå på samme smeller igjen? Jeg ble utrolig imponert av det uglene fikk til mot Newcastle, og tror selvtilliten i troppen er såpass bra at jeg drister meg frempå med et tips på bortelaget her.

Tips: B (2.50 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Den innsatsen, gløden og aggressiviteten som Barnsley viste i kampen mot Blackburn Rovers på mandag gjør meg enda sikrere på at The Tykes ikke kommer til å kollapse utover våren. Rødtrøyene stresset sine gjester gjennom hele kampen, og hver gang Rovers var fremme på en farlig visitt, skapte Barnsley som regel en enda større sjanse på den påfølgende kontringen. Selv om de levde farlig flere ganger, var det ingenting å si på at Barnsley vant 2-0, og dermed står Barnsley med fire seire på de fem siste kampene. De har totalt 34 poeng og ligger dermed midt på tabellen, mens de på hjemmebane har 5-3-4 denne sesongen. Begge de to siste hjemmekampene har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Blackburn 2-0 (Watkins, Winnall)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Winnall x2, Scowen, Williams)
Sheff Wed – Barnsley 2-0
Barnsley – Norwich 2-1 (Bradshaw, Hourihane)
Birmingham – Barnsley 0-3 (Winnall x2, Roberts)

Barnsley har stått for det kanskje mest ydmykende tapet for Birmingham City denne sesongen da de vant 3-0 på St Andrews tidligere denne måneden, og nå er blåtrøyene ute etter revansj. Daværende manager Gary Rowett har nå blitt erstattet av Gianfranco Zola, og italieneren har så langt opplevd tap i begge sine kamper som Birmingham-sjef. Det er fortsatt veldig tidlig å si hva man kan forvente av Birmingham under Zolas ledelse, ettersom de to tapene har kommet mot to av de store formlagene i ligaen. Birmingham har falt ned til midten av tabellen og står nå med 34 poeng, og på bortebane har de 3-4-4 denne sesongen. Bare én av de åtte siste bortekampene har endt med seier. .

Birminghams siste kamper:
Derby – Birmingham 1-0
Birmingham – Brighton 1-2 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Morrison, Donaldson)
Newcastle – Birmingham 4-0
Birmingham – Barnsley 0-3

Vurdering: Barnsley i fantastisk form og fulle av selvtillit. Her møter de et Birmingham-lag som er i dårlig form, og som fortsatt er litt rystet etter den overraskende sparkingen av Gary Rowett. Jeg synes egentlig ikke Birmingham har vært så svake i de to siste kampene, samtidig som det er litt skummelt å tippe mot de nå som de har en ny manager på plass. Jeg tar likevel sjansen og gir Barnsley tillit her, men det kan være greit å ha usikkerheten rundt ny manager i bakhodet når man setter spill.

Tips: H (2.27 @ Nordicbet)


 

Derby County – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Syv hjemmekamper på rad uten baklengsmål. Det er status etter at Derby County vant 1-0 foran et utsolgt Pride Park på tirsdag. Darren Bent scoret kampens eneste mål for Derby, og sikret dermed tre poeng på en dag hvor The Rams lenge presterte litt under forventet. Nå har hvittrøyene fantastiske 8-1-0 på sine ni siste kamper, hvor den ene uavgjorten kom borte mot Fulham. Derby har klatret som en rakett oppover på tabellen, og er i skrivende stund oppe på en syvendeplass med 39 poeng. Play-off er like unna, og fortsetter Derby denne formen kan de kanskje sikte enda høyere. Hjemme på Pride Park har de 6-1-0 og 11-0 i målforskjell på de syv siste kampene.

Derbys siste kamper:
Derby – Birmingham 1-0 (Bent)
Fulham – Derby 2-2 (Ince, Pearce)
QPR – Derby 0-1 (Ince)
Derby – Forest 3-0 (Hughes, Ince, Selvmål)
Wigan – Derby 0-1 (Johnson)

Alt er gull og grønne skoger for hjemmelaget i dette oppgjøret, men for Wigan Athletic er situasjonen en helt annen. Etter at Warren Joyce overtok som Wigan-sjef har det meste gått galt for The Latics. De har bare vunnet én av de åtte kampene hvor Joyce har vært sjef, mens hele seks av disse har endt med tap. Den ene seieren deres kom borte mot Huddersfield Town, og må kunne sies å ha vært av det heldige slaget. På Boxing Day gikk de på et blytungt tap borte mot tabelljumbo Rotherham United, i en kamp de blant annet lå under 0-3 i. Nå innehar Wigan en nest sisteplass på tabellen med 18 poeng, og luken til trygg plass øker raskt dersom de ikke gjør noe med formen snart. På bortebane har Wigan 2-3-7 denne sesongen.

Wigans siste kamper:
Rotherham – Wigan 3-2 (Wildschut, Gomez)
Wigan – Ipswich 2-3 (Wildschut x2)
Wigan – Newcastle 0-2
Aston Villa – Wigan 1-0
Wigan – Derby 0-1

Vurdering: Hjemmeseier! Derby County i suveren form og slipper ikke inn mål på hjemmebane lenger. Her møter de et Wigan-lag som sliter tungt. Umulig å ikke gå for hjemmeseier her.

Tips: H (1.55 @ Nordicbet)


 

 

Wolverhampton Wanderers – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ulvene mangler fortsatt sine langtidsskadde spillere, og har planer om å rotere litt her. Gjestene mangler suspenderte Nedum Onuoha.

Paul Lambert fikk spørsmål tidligere denne julen om han har tenkt å prioritere angrepsspillet, fremfor å fokusere på forsvarsspillet. Svaret han ga var enkelt og greit, han mente nemlig at han vel ikke hadde noe annet valg med dagens Wolves-tropp. Han har på mange måter et godt poeng, for i dagens Wolves-lag så har man flere offensive spillere som holder høyere nivå enn Championship. Spesielt Helder Costa er et godt eksempel, og det har allerede lørdagens motstander fått erfare på vondest mulig vis tidligere denne måneden. Wolves har nå vunnet to kamper på rad etter at Bristol City ble slått 3-2 på Boxing Day, og har nå bare tapt én av sine fem siste kamper. Stemningen rundt klubben er betraktelig bedre enn den var for et par uker siden. Hjemme på Molineux har de svake 3-3-5, men de to siste hjemmekampene har endt uten tap.

Wolves siste kamper:
Wolves – Bristol City 3-2 (Edwards, Costa, Cavaleiro)
Forest – Wolves 0-2 (Costa, Cavaleiro)
Cardiff – Wolves 2-1 (Doherty)
Wolves – Fulham 4-4 (Edwards, Cavaleiro, Hause, Doherty)
QPR – Wolves 1-2 (Edwards, Costa)

Krise. Det er det mest passende ordet jeg finner for Queens Park Rangers-laget akkurat nå. I kampen mot Brighton & Hove Albion på tirsdag vartet de opp med noe som på fint kan kalles et hån mot alt som heter forsvarsspill. QPR ble utover i kampen rundspilt og tapte 0-3, noe som betyr at de nå har seks strake tap i Championship. Seks av de syv kampene under Ian Holloways ledelse har med andre ord endt med tap, og det er vanskelig å se hvordan det skal snu med Holloway på plass på Loftus Road. Nå har QPR bare tre poeng ned til nedrykksplass, mens de på bortebane har 3-2-6. De fem siste bortekampene har gitt 0-1-4.

QPRs siste kamper:
Brighton – QPR 3-0
QPR – Villa 0-1
QPR – Derby 0-1
Rotherham – QPR 1-0
QPR – Wolves 1-2 (Lynch)

Vurdering: Wolves er fortsatt litt shaky, men jeg synes de gradvis blir bedre under Paul Lamberts ledelse. Mål scorer de på bestilling, men forsvarsspillet har en vei å gå. Slik formen til QPR er nå, er det vanskelig å ikke markere for hjemmeseier her. Vær dog klar over at Lambert sannsynligvis roterer litt på Wolves-laget til dette oppgjøret.

Tips: H (1.72 @ Nordicbet)


 

Brentford – Norwich City
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Sullay Kaikai reddet Brentford to ganger i hjemmekampen mot Cardiff City på Boxing Day, og det ser ut som om Brentford-fansen har fått en ny stjerne på plass i sitt offensive spill. Som vanlig er det en leiesoldat som viser seg frem på Griffin Park, slik blant annet Alex Pritchard og Sergi Canos har gjort de to siste sesongene. De to målene mot Cardiff gir Kaikai en glimrende mulighet til å sikre seg mye spilletid fremover, men forhåpentligvis vil andre Brentford-spillere også ta mer ansvar snart. The Bees har nemlig skuffet meg så langt denne sesongen, og selv toppscorer Scott Hogan har ikke prestert opp mot sitt beste til tross for sine mange scoringer. Nå er Brentford midt på tabellen med et stykke opp til play-off, og det virker utenkelig for meg at London-klubben skal ende på noe annet enn en plass midt på tabellen. Hjemme på Griffin Park har de 5-3-3 denne sesongen, men bare én av de seks siste på eget gress har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Cardiff 2-2 (Kaikai)
Leeds – Brentford 1-0
Bristol City – Brentford 0-1 (Colin)
Brentford – Burton 2-1 (Hogan x2)
Norwich – Brentford 5-0

Nå må Alex Neil snart være ferdig som Norwich City-sjef. Den unge skotten har mistet det meste av støtten fra fansen, og da er veien til NAV som regel ganske kort. Det synes jeg på mange måter er ganske dumt, ettersom jeg har sansen for Norwich-sjefen, men samtidig har jeg full forståelse for at Norwich-fansen er klar for en endring nå. Gultrøyene har virkelig underprestert denne sesongen, og ligger nå midt på tabellen med nesten ti poeng opp til play-off. Noen må ta konsekvensene for en så dårlig halvdel av sesongen, og det ser ut til å bli Neil. Enkelte aviser mener at Norwich må betalte £2m til Neil dersom de vil sparke han, men det spørs om det stemmer. På Boxing Day tapte Norwich 1-3 borte mot Reading, og nå har de åtte tap på de ti siste kampene. Innimellom har de to seire, som på mange måter har klart å holde Neil i managerstolen. En av de seirene kom mot nettopp Brentford tidligere denne måneden, da The Bees ble rundspilt hjemme på Griffin Park. På bortebane har de 3-2-7, og de fem siste bortekampene har alle endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Reading – Norwich 3-1 (Oliveira)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Howson)
Norwich – Aston Villa 1-0 (Oliveira)
Barnsley – Norwich 2-1 (Oliveira)
Norwich – Brentford 5-0 (Ja Murphy, Dorrans, Brady, Pritchard, Oliveira)

Vurdering: Dette er bingo. Jeg er verken imponert av Brentford eller Norwich Citys prestasjoner den siste tiden. Jeg hadde aldri sat penger på dette oppgjøret, men dersom jeg måtte valgt et utfall, ville det faktisk blitt borteseier. Det skyldes det faktum at Norwich glimtvis har vist bra fotball (som i kampen mot nettopp Brentford), mens Brentford jevnt over har vært forholdsvis svake den siste tiden.

Tips: B (2.60 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply