Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

16.00
Blackburn Rovers – Newcastle United (Eurosport Norge)
Queens Park Rangers – Ipswich Town (DPlay)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Leeds United – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.46

Blackburn Rovers – Newcastle United (Borteseier) 1.59

Totalodds: 2.32

 

 


 

 

Queens Park Rangers – Ipswich Town
Kampstart:
 16.00
Skader og Suspensjoner: Massimo Luongo pådro seg en skade og var ikke med sist, og er usikker her. Nedum Onuoha er tilbake hos vertene. Gjestene har ingen nye skader å melde om siden sist kamp, men har et par spillere på skadelisten. .

Etter første omgang på Molineux var stillingen 0-0 mellom Wolverhampton Wanderers og Queens Park Rangers. På det tidspunktet hadde QPR bare spilt seg frem til en eneste avslutning, og den gikk utenfor mål. Jeg følte meg derfor sikker på at en ny nedtur stod for tur i andre omgang for Ian Holloway & Co, men der tok jeg feil. QPR tok først ledelsen ved Idrissa Sylla, før Wolves fikk utlignet etter stort press. Få minutter før slutt da Wolves presset på for et seiersmål, dukket plutselig Pawel Wszolek opp og sikret seieren med sin scoring. Dermed fikk QPR satt en stopper for sin fæle tapsrekke. London-klubben tok samtidig et steg unna nedrykksplass, og sikret arbeidsro for Holloway. Hjemme på Loftus Road har QPR svake 3-3-6 denne sesongen, og de tre siste hjemmekampene har endt med tap.

QPRs siste kamper:
Wolves – QPR 1-2 (Wszolek, Sylla)
Brighton – QPR 3-0
QPR – Villa 0-1
QPR – Derby 0-1
Rotherham – QPR 1-0

I likhet med QPR fikk også Ipswich Town en opptur for noen dager siden da de vant 2-1 hjemme mot Bristol City. Det så ut til å ende med en skuffende 1-1 kamp for Ipswich, men like før slutt dukket Brett Pitman opp og satte inn seiersmålet med et brassespark(!). Nå må Ipswich forsøke å bygge videre på fredagens seier, og nettopp det har vist seg å være et problem for blåtrøyene denne sesongen. Alt for ofte har det ventet en nedtur etter hver opptur, og slike ting suger energi fra fansen. Ipswich ligger nå på en 14. plass med 31 poeng, og på bortebane har de 3-2-6 denne sesongen.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Bristol City 2-1 (Pitman, Bru)
Ipswich – Fulham 0-2
Wigan – Ipswich 2-3 (Pitman x2, McGoldrick)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Webster)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Varney)

Vurdering: QPR i elendig form, men på lørdag tok de en meget heldig seier. Her møter de et Ipswich-lag som faktisk har vunnet to av de tre siste, men som ikke heller kan sies å være i form. Basert på de siste kampene synes jeg Ipswich har sett minst dårlig ut av disse to lagene, og jeg kan fint se for meg at de klarer stjele med seg tre poeng hjem til Suffolk dersom de har marginene på sin side.

Tips: B (2.85 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner:  Ben Marshall, Tommie Hoban, Danny Guthrie, Elliott Ward, Adam Henley og Corry Evans er skadet hos vertene. Gjestene mangler Jonjo Shelvey som er suspendert, mens det er litt usikkerhet rundt Mo Diame, Christian Atsu og Chancel Mbemba som skal til Afrika.

Lørdagens kamp mellom Huddersfield Town og Blackburn Rovers minnet litt om de mange Olsenbanden-filmene som har rullet over TV-skjermen de siste dagene. Owen Coyle og hans Rovers hadde lagt en plan, og for å være ærlig virket det ikke som om den var særlig gjennomtenkt. Likevel klarte de få den til å fungere på en eller annen måte, og da Danny Graham sendte Rovers i ledelsen like før slutt trodde de fleste at Lancashire-klubben skulle ta alle poengene. Slik skulle det likevel ikke gå, ettersom Rovers i likhet med Egon Olsen klarte miste byttet/seieren på overtid. Fire minutter på overtid utlignet Nakhi Wells med et frispark, og dermed måtte Rovers-fansen nok en gang se sine spillere rote bort poeng i slutten av en kamp. Coyle & Co ligger dermed fortsatt på nedrykksplass, og nå har de seks kamper på rad uten seier. Hjemme på Ewood Park har de 3-4-5 denne sesongen, men ingen av de tre siste på eget gress har endt med seier.

Blackburns siste kamper:
Huddersfield – Blackburn
Barnsley – Blackburn 2-0
Blackburn – Reading 2-3 (Graham, Brown)
Blackburn – Brighton 2-3 (Gallagher x2)
Preston – Blackburn 3-2 (Graham x2)

Newcastle United klatret til toppen av Championship-tabellen på fredag etter deres 3-1 seier hjemme mot Nottingham Forest. Brighton & Hove Albion ledet Championship i forkant av forrige runde, men deres kamp på fredag ble utsatt grunnet tåke. Newcastle tok tidlig ledelsen over Forest takket være Matt Ritchie, men Forest slo tilbake. Senere i kampen fikk Forest en spiller utvist på omdiskutert vis, før Dwight Gayle klemte til med scoring nummer 18 og 19 for sesongen. Newcastle har nå vunnet fire av sine fem siste kamper, og på bortebane har de 9-1-2 denne sesongen.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Forest 3-1 (Gayle x2, Ritchie)
Newcastle – Sheff Wed 0-1
Burton – Newcastle 1-2 (Diame, Gayle)
Wigan – Newcastle 0-2 (Atsu, Diame)
Newcastle – Birmingham 4-0 (Gayle x3, Gouffran)

Vurdering: Blackburn Rovers fremstår for tiden som et av de svakeste lagene i Championship, og det spørs hvor lenge Owen Coyle blir sittende som Rovers-sjef. Her møter de et Newcastle-lag som virker litt rufsete uten Jonjo Shelvey, men som bør ha nok kvaliteter i laget til å ta hjem tre poeng fra Lancashire.

Tips: B (1.62 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Paul Caddis og Clayton Donaldson er sannsynligvis ute hos vertene. Gjestene mangler langtidsskadde Rico Henry, Alan Judge og Lewis Macleod.

Lørdag tok Birmingham City sitt første poeng under Gianfranco Zolas ledelse da de spilte uavgjort 2-2 borte mot Barnsley. Birmingham havnet under 0-2 i første omgang, men før pause fikk de sikret seg et reduseringsmål ved Jaques Maghoma. Like etter pause fikk Barnsley en spiller utvist, samtidig som Birmingham ble tidelt straffespark. Fra krittmerket var Lukas Jutkiewicz sikker, og flere mål ble det ikke. Dog må det nevnes at Barnsley med ti mann flere ganger yppet seg mot Birmingham, og dersom det hadde kommet enda en scoring, er det ikke sikkert at den hadde gått Birminghams vei. Blåtrøyene er nå på jakt etter sin første seier siden Gary Rowett ble sparket, og hjemme på St Andrews har de 6-3-3 denne sesongen. Skal de henge med i kampen om play-off, er de nødt til å vinne slike kamper som dette.

Birminghams siste kamper:
Barnsley – Birmingham 2-2 (Jutkiewicz, Maghoma)
Derby – Birmingham 1-0
Birmingham – Brighton 1-2 (Jutkiewicz)
Birmingham – Ipswich 2-1 (Morrison, Donaldson)
Newcastle – Birmingham 4-0

Brentford fikk besøk av Norwich City sent på nyttårsaften, og man må vel kunne sies at det oppgjøret aldri ble det store fyrverkeriet som man kanskje hadde håpet på. Oppgjøret endte til slutt uten scoringer, til tross for at Norwich fikk Robbie Brady utvist mot slutten av kampen. Nå går Brentford-fansen inn i en skummel måned hvor det meste tyder på at toppscorer Scott Hogan kommer til å bli solgt. Samtidig må hovedtrener Dean Smith få laget til å prestere bedre på banen, ettersom bare to seire på de ni siste kampene ikke er godt nok. På bortebane har Brentford 3-2-7, og tre av de fire siste kampene på fremmed gress har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Norwich 0-0
Brentford – Cardiff 2-2 (Kaikai)
Leeds – Brentford 1-0
Bristol City – Brentford 0-1 (Colin)
Brentford – Burton 2-1 (Hogan x2)

Vurdering: Her er jeg ikke sikker. På den ene siden er jeg langt fra overbevist av Birmingham City nå som Gianfranco Zola er på plass, og jeg tror fort det kan bli en tung vår for de. Her har de dog en god mulighet til å vinne mot et Brentford-lag som jeg synes leverer under det som er forventet. Jeg sliter med å finne et utfall her, og ender opp med et kryss i midten.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Hordur Magnusson og Adam Matthews er usikre hos vertene, mens Gary O´Neil sannsynligvis er ute. Gjestene mangler Stephen Quinn og Deniss Rakels.

Stemningen rundt Ashton Gate er ikke slik den var tidligere i sesongen. Da kunne man nesten ta og føle på optimismen, og det ble snakket om Tammy Abraham som toppscorer i Championship. Abraham leverer fortsatt varene på topp for City, men rødtrøyene har blitt alt for avhengige av han fremover på banen. Dette innrømmet også manager Lee Johnson etter 1-2 tapet mot Ipswich Town på fredag. Abraham scoret det ene målet for City, men til slutt måtte de se et formsvakt Ipswich-lag ta hjem seieren. The Robins har nå tapt åtte av sine ni siste kamper i ligaen, og ting ser ikke bra ut. De har falt langt nedover på tabellen og bunnstriden nærmer seg dersom de ikke gjøre noe med formen. Hjemme på Ashton Gate har de 6-1-4, hvor tre av de fire siste kampene har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Ipswich – Bristol City 2-1 (Abraham)
Wolves – Bristol City 3-2 (Abraham, Flint)
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)
Bristol City – Brentford 0-1
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Abraham)

Fredag så ut til å bli en fin dag for Reading da de fikk besøk av Fulham hjemme på Madejski Stadium. I timene før kampstart fikk de vite at den dyktige spissen Chris Martin nektet å spille for Fulham, og dermed fikk Reading en gyllen mulighet til å ta tre viktige poeng. Etter en jevn første omgang hvor Reading hadde et par gode muligheter, valgte dessverre dommeren å blåse av kampen grunnet tåke. En avgjørelse som mange har kritisert i etterkant ettersom sikten ikke var så dårlig, samtidig som tåka lettet like etterpå. Reading fikk dermed bare spille én omgang på fredag, og har muligens mer hvilte føtter enn vertene i dette oppgjøret. The Royals ligger fortsatt flott plassert på play-off plass, og ting ser lyst ut for Berkshire-klubben. På bortebane har de 5-1-5, mens tre av de fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Reading – Fulham *Utsatt
Reading – Norwich 3-1 (McCleary, Kermorgant, Harriott)
Blackburn – Reading 2-3 (Evans, Samuel, Moore)
Leeds – Reading 2-0
Reading – Sheff Wed 2-1 (Beerens x2)

Vurdering: Bristol City i håpløs form. Her møter de et Reading-lag som er i en meget fin flyt. Samme hvor elendig formen til Bristol City er, er de likevel aldri enkle å spille mot. Jeg forventer derfor et jevnt oppgjør, men jeg har troen på at gjestene trekker det lengste strået her.

Tips: B (3.40@ Nordicbet)


 

Burton Albion – Preston North End
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Callum Woods og John Welsh er ute hos gjestene, mens Jermaine Beckford er suspendert. Vertene har et par spillere som må testes før kamp, mens Marvin Sordell kan få sin debut.

Jeg hadde på følelsen av at det ville bli en historisk dag da Burton Albion reiste til New York Stadium for å møte Rotherham United, og det skulle vise seg at det var noe i den følelsen. Burton vant bunnoppgjøret 2-1 borte mot The Millers, og sikret seg dermed sin første seier på nest øverste nivå  i engelsk fotball noensinne. Nok en gang var Jackson Irvine på målprotokollen, men det var også Chris O´Grady mot gamleklubben. På årets første dag lå ikke Burton på latsiden, og istedenfor hentet de inn en ny spiller i Marvin Sordell. Coventry-spissen kjenner nok mange fra Championship fra før av, men han imponerte nok ikke mange da. Burton har nå fire poeng ned til nedrykk, og dersom de skal unngå å ta turen ned til League One i vår, bør de gjøre den luken så stor som mulig nå på vinteren. Jeg er sikker på at gultrøyene kommer til å få en tøff vårsesong. Hjemme på Pirelli Stadium har de 5-2-4 denne sesongen, men begge de to siste hjemmekampene har endt med tap.

Burtons siste kamper:
Rotherham – Burton 1-2 (Irvine, O`Grady)
Aston Villa – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Newcastle 1-2 (Dyer)
Burton – Huddersfield 0-1
Brentford – Burton 2-1 (Ward)

På nyttårsaften la politiet i Preston ut en tweet hvor de fortalte at de etterforsket et ran. Ranet de siktet til var Sheffield Wednesdays utligningsmål på overtid mot Preston North End. The Lilywhites var på vei mot tre viktige og imponerende poeng, men på overtid dukket tidligere Preston-spiller Adam Reach opp og ødela festen. Det ble dermed nyttårsraketter med bismak for Simon Grayson & Co, som nok ikke er fornøyd med å bare stå igjen med ett poeng etter romjulens kamper. Nå ligger Preston på en 13. plass med 33 poeng, og på bortebane har de 4-3-3 denne sesongen. Bare én av de syv siste bortekampene har endt med tap, og de er sjeldent enkle å spille mot.

Prestons siste kamper:
Preston – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
Preston – Leeds 1-4 (Vermijl)
Bristol City – Preston 1-2 (Makienok, Johnson)
Forest – Preston 1-1 (Makienok)
Preston – Blackburn 3-2 (Johnson x2, Robinson)

Vurdering: Åpen kamp på Pirelli Stadium. Burton har tidligere i høst imponert stort på hjemmebane, mens Preston ikke er enkle å spille mot. Derfor tror jeg dette blir en jevn affære, og det er vanskelig å si hvilken vei dette oppgjøret vipper. Burtons opptur på torsdag, samt Prestons nedturer i romjulen gjør at jeg vipper i favør hjemmelaget. Dog vil jeg ikke anbefale noen å sette penger på denne kampen.

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, mens gjestene muligens må klare seg uten Jonathan Kodjia dersom han må reise til Afrika tidlig. Jack Grealish er også usikker.

Det ble spillefri for Cardiff City på fredag da de tok turen til sørkysten for å møte Brighton & Hove Albion, og det tror jeg manager Neil Warnock skal være fornøyd med. Med tanke på den formen Brighton er i for tiden, vil jeg påstå at dette er det verst tenkelige tidspunktet å møte The Seagulls på. Cardiff fikk dermed litt ekstra hvile foran mandagens kamp, og den kan komme godt me. Waliserne spilte uavgjort 2-2 borte mot Brentford på Boxing Day, hvor de blant annet ledet både 1-0 og 2-1. I den foregående kampen tapte de 3-4 hjemme mot Barnsley, og du kan vel si at prestasjonene til Cardiff har vært litt rufsete den siste tiden. Waliserne ligger like over nedrykksplass, og hvert eneste poeng er viktig for blåtrøyene. Hjemme på Cardiff City Stadium har de 4-2-6 denne sesongen, og bare én av de fire siste hjemmekampene har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brentford – Cardiff 2-2 (Whittingham, Zohore)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Morrison, Pilkington, Whittingham)
Cardiff – Wolves 2-1 (Connolly, Pilkington)
Ipswich – Cardiff 1-1 (Gunnarsson)

Aston Villa er seige. Enkelt og greit. Birmingham-klubben har blitt tøffe og vanskelige å spille mot under Steve Bruce, samtidig som de tidvis har marginene på sin side. Det kan man i hvert fall konkludere med etter torsdagens 1-1 kamp hjemme mot Leeds United. Villa imponerte meg ikke noe særlig i det oppgjøret, og til slutt var de nok litt heldige som ble stående igjen med ett poeng takket være Jonathan Kodjia. Superspissen som snart reiser til Afrika for å delta i Afrikamesterskapet, og jeg er meget spent på hvordan de andre angrepsspillerne kommer til å prestere i hans fravær. Villa har nå syv poeng av ni mulige på de tre siste kampene, og håper nok å ta med seg den fine formen inn i 2017. Da må de i så fall opp et par hakk spillemessig, ettersom jeg synes de har sett svakere ut jo nærmere årsskiftet vi har kommet. På bortebane har de 2-5-5 denne sesongen, hvor QPR ble slått i forrige kamp på fremmed gress.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Leeds 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Burton 2-1 (Bacuna, McCormack)
QPR – Aston Villa 0-1 (Kodjia)
Norwich – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Wigan 1-0 (Grealish)

Vurdering: To lag som jeg synes er bedre under nåværende managere enn det tabellposisjonen tilsier. Jeg tror på et jevnt og interessant oppgjør, hvor det gjerne ikke blir scoret mange mål. Her tror jeg lagene ender opp med ett poeng hver.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Fulham – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Chris Martin er usikker hos vertene av grunner som er nevnt under. Hos gjestene er Kazenga LuaLua suspendert, mens Beram Kayal og Liam Rosenior er skadet.

Et par timer før kampstart i oppgjøret mellom Reading og Fulham kom ryktene om at den dyktige spissen Chris Martin nektet å spille oppgjøret mot Reading, og at han ville tilbake til Derby (Som han er på lån fra). Når lagoppstillingen kom ble ryktene bekreftet, og senere på kvelden var Slavisa Jokanovic klar i sin tale. Martin ville ikke spille, men han kommer ikke til å få lov til å returnere til Derby. I hvert fall ikke av Jokanovic. Fulhams kamp mot Reading ble heller ikke noe høydepunkt, ettersom oppgjøret ble stoppet midtveis grunnet tåke. Fulham-spillerne får dermed litt ekstra hvile foran mandagens tøffe kamp mot Brighton & Hove Albion. The Cottagers har nå fem kamper på rad uten tap, og på hjemmebane har de seks kamper på rad uten tap. Hjemme på Craven Cottage har de blant annet valset over et dyktig lag som Reading tidligere i måneden.

Fulhams siste kamper:
Reading – Fulham *Utsatt
Ipswich – Fulham 0-2 (Martin, Sigurdsson)
Fulham – Derby 2-2 (Johansen, Ayite)
Fulham – Rotherham 2-1 (Johansen, Ayite)
Wolves – Fulham 4-4 (Johansen, Ayite x2, Cairney)

Alt går på skinner for Brighton & Hove Albion for tiden, og det virker ikke som om noen klarer stoppe de. På fredag viste det seg å være feil, ettersom været tydelig er noe selv ikke Chris Hughton har kontroll over. Tåka la seg tykt over vakre Falmer Stadium, og et par timer før kampstart bestemte dommeren seg for å utsette kampen. Brighton har dermed fått nesten en hel uke med hvile i forkant av mandagens tøffe bortekamp mot Fulham. Ettersom Newcastle United vant sin kamp på fredag, måtte derfor Brighton seg seg selv bli dyttet ned til andreplass på tabellen. The Seagulls har nå 17(!) kamper på rad uten tap i Championship, mens de på bortebane har 6-4-1 denne sesongen.

Brightons siste kamper:
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brighton – QPR 3-0 (Murray, Knockaert, Baldock)
Birmingham – Brighton 1-2 (Knockaert, Murray)
Blackburn – Brighton 2-3 (Duffy, Stephens, Murray)
Brighton – Leeds 2-0 (Murray, Hemed)

Vurdering: Fulham er i flott form, men møter et lag i enda bedre form her. Brighton har samtidig fått enda litt mer hvile enn Fulham. Jeg tror dette blir et herlig oppgjør, hvor jeg holder Brighton som ørsmå favoritter foran Fulham. Likevel har jeg størst tro på at denne kampen ender uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Eunan O´Kane er tilbake i trening, men går sannsynligvis glipp av denne kampen for vertene. Gjestene mangler Jonson Clarke-Harris og Lee Camp.

Når man er skuffet etter ett poeng borte mot Aston Villa på Villa Park, da viser det bare hvor langt man har kommet. Det var ordlyden fra flere Leeds United-spillere og trenere som blant andre Pontus Jansson og Pep Clotet. De har et veldig godt poeng, ettersom Leeds leverte en fantastisk kamp borte mot Aston Villa på torsdag, og de viser gang på gang at de er på et mye høyere nivå nå enn de har vært noen gang de siste sesongene. Nettopp derfor har Leeds-fansen god grunn til å være optimistiske for tiden. Leeds ligger nå godt plassert i kampen om play-off, og har bare tapt én av sine syv siste kamper. De fire siste kampene har gitt ti poeng, og på hjemmebane har de 7-2-3 denne sesongen. På de ni siste hjemmekampene har Leeds 7-1-1.

Leeds siste kamper:
Aston Villa – Leeds 1-1 (Jansson)
Preston – Leeds 1-4 (Roof, Sacko, Hernandez, Doukara)
Leeds – Brentford 1-0 (Bartley)
Leeds – Reading 2-0 (Wood, Doukara)
Brighton – Leeds 2-0

Rotherham United hadde vunnet to av sine fire siste kamper før oppgjøret mot Burton Albion på torsdag, og selv de to kampene de hadde tapt, synes jeg de likevel klarte seg bra i. Derfor var jeg spent på hva de kunne få til mot bunnrival Burton Albion, men dessverre for The Millers var det lite imponerende det de vartet opp med. De hadde mye ball og skapte en del sjanser, men det betyr veldig lite når man ikke klarer unngå å tape mot et Burton-lag som aldri hadde vunnet en bortekamp i Championship før. Rotherham er dermed fortsatt tabelljumbo med sine 13 poeng, og luken til trygg plass blir større for hver kamp som går. På bortebane har Rotherham forferdelige 0-1-11 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Burton 1-2 (Adeyemi)
Rotherham – Wigan 3-2 (Belaid, Ward, Selvmål)
Sheff Wed – Rotherham 1-0
Fulham – Rotherham 2-1 (Newell)
Rotherham – QPR 1-0 (Brown)

Vurdering: Absolutt alt tilsier hjemmeseier her. Vanligvis er jeg alltid skeptisk til Leeds når de er store favoritter, men akkurat nå er Leeds såpass gode at jeg ikke trenger engste meg. Hjemmeseier.

Tips: H (1.45 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Graham Dorrans og Matt Jarvis er skadet hos vertene, mens Robbie Brady er suspendert. Gjestene må klare seg uten suspenderte Will Hughes.

Alex Neil gjorde endringer både i spillermateriell og formasjonsmessig da Norwich City tok turen til hovedstaden for å møte Brentford på nyttårsaften. Til tross for endringene klarte han ikke få med seg mer enn ett poeng fra den kampen, og det spørs om det er nok til at han skal føle seg trygg i managerstolen. Mot slutten av kampen fikk Robbie Brady rødt kort, bare for å gjøre situasjonen enda verre. Norwich har nå ett poeng på sine tre siste kamper, og formen er langt fra bra. De har falt ned til en 12. plass med 34 poeng, og på hjemmebane har de 7-1-3, hvor samtlige tre tap har kommet i løpet av deres fem siste hjemmekamper. Luken opp til play-off er nå på syv poeng, og du kan trygt si at det brenner under føttene til Alex Neil.

Norwichs siste kamper:
Brentford – Norwich 0-0
Reading – Norwich 3-1 (Oliveira)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Howson)
Norwich – Aston Villa 1-0 (Oliveira)
Barnsley – Norwich 2-1 (Oliveira)

Åtte hjemmekamper på rad uten baklengsmål. Det er en ufattelig imponerende prestasjon av Derby County, men samtidig var de forståelig nok veldig skuffet etter å ha bare klart ett poeng mot et for tiden meget svakt Wigan Athletic-lag. Noen vil nok likevel påpeke viktigheten av å unngå nederlag, men samtidig må man minne om at det er viktigere å ta tre poeng, enn å forsøke å holde nullen. Etter utrolige 8-2-0 på sine ti siste kamper har Derby nå klatret opp til en syvendeplass med 40 poeng. Med seier i denne kampen er det stor sannsynlighet for at de kan klatre opp på play-off plass, og fortsetter de den gode formen kan de etter hvert true lagene helt øverst i tabellen. På bortebane har de 5-3-3 denne sesongen, men sterke 3-1-0 på sine fire siste på fremmed gress.

Derbys siste kamper:
Derby – Wigan 0-0
Derby – Birmingham 1-0 (Bent)
Fulham – Derby 2-2 (Ince, Pearce)
QPR – Derby 0-1 (Ince)
Derby – Forest 3-0 (Hughes, Ince, Selvmål)

Vurdering: Det er lite som stemmer for Norwich City for tiden, mens selvtilliten og optimismen er på topp hos Derby County. Akkurat slike ting er ekstremt viktig i denne ligaen, og er ofte nok til å avgjøre kamper. Det er to gode lag som møtes på Carrow Road, men her velger jeg å favorisere form. Derfor prøver jeg borteseier i dette oppgjøret.

Tips: B (3.05 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Matt Mills er suspendert hos vertene, mens Marc Roberts er suspendert hos gjestene.

Det er mye usikkerhet rundt City Ground i disse dager (Noe Forest-fansen strengt tatt har blitt vant med de siste sesongene). Oppkjøpet lar vente på seg, selv om det hele tiden rapporteres at det skal være like rundt hjørnet. Med oppkjøpet følger også usikkerheten rundt Phillipe Montaniers jobb, og jeg tror han ryker så fort de nye eierne er på plass. På banen går det ikke helt veien for Forest som tapte 1-3 borte mot Newcastle United på fredag. Nok en gang var det et kontroversielt rødt kort involvert i en Forest-kamp, og denne gangen førte det til tap. Forest har nå bare ett poeng på de fem siste kampen, og denne dårlige formen har ført de et stykke ned på tabellen. Foran denne runden har de bare fem poeng ned til nedrykk, og på hjemmebane har de 5-3-3, men bare to av de åtte siste hjemmekampene har endt med seier.

Forests siste kamper:
Newcastle – Forest 3-1 (Dumitru)
Huddersfield – Forest 2-1 (Pereira)
Forest – Wolves 0-2
Forest – Preston 1-1 (Lam)
Derby – Forest 3-0

Det så veldig lyst ut for Barnsley da de fikk besøk av Birmingham City på lørdag, men til slutt ble de bare stående igjen med ett poeng. De ledet 2-0 etter mål av Tom Bradshaw og Sam Winnall, men Birmingham fikk redusert før pause. Like etter hvilen ble viktige Marc Roberts utvist, og med bare ti mann på banen klarte de ikke stå imot gjestene. Barnsley hadde likevel flere gode sjanser, og Birminghams ene scoring etter utvisningen kom på det påfølgende straffesparket. Barnsley-sjef Paul Heckingbottom var derfor ikke veldig skuffet etter poengdelingen, og det skal han heller ikke være. Barnsley har vært fantastiske den siste tiden, og står nå med 4-1-1 på sine seks siste kamper. Blant disse seirene finner vi noen veldig sterke prestasjoner, og på bortebane har de 5-1-5 denne sesongen.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Birmingham 2-2 (Winnall, Bradshaw)
Barnsley – Blackburn 2-0 (Watkins, Winnall)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Winnall x2, Scowen, Williams)
Sheff Wed – Barnsley 2-0
Barnsley – Norwich 2-1 (Bradshaw, Hourihane)

Vurdering: Forest sliter for øyeblikket og møter her et formsterkt Barnsley. Hadde det ikke vært for at viktige Marc Roberts er suspendert hos gjestene, hadde jeg følt meg trygg på borteseier her. Flere mål tror jeg likevel det blir i dette oppgjøret, og jeg tror faktisk at gjestene er det laget som scorer flest. Derfor gir jeg et svakt tips til Barnsley.

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene kan gi Callum McManaman sin debut her, mens Fernando Forestieri er litt usikker. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Etter en fantastisk seier borte mot Newcastle United på Boxing Day var optimismen stor i Wednesday-leiren før deres bortekamp mot Preston North End på lørdag. Flere tusen Owls-supportere hadde tatt turen til Deepdale for å støtte sine helter, men måtte se sitt favorittlag være nest best i nesten hele kampen. Preston var virkelig på hugget, mens Wednesday så ut til å være preget av at Fernando Forestieri var ute med skade. Det var i hvert fall det Carlos Carvalhal mente Forestieri var, selv om en del supportere selvsagt er litt bekymret når Forestieri går glipp av kamper like før overgangsvinduet åpner. Til tross for en svak kamp av Wednesday, klarte de likevel røve med seg ett poeng da Adam Reach scoret mot gamleklubben på overtid. Wednesday har dermed bare ett tap på sine åtte siste kamper, og 3-1-0 på sine fire siste. De er nå oppe på en sjetteplass med 41 poeng, og fremstår nå som det Wednesday-laget vi forventet å se ved sesongstart. Hjemme på Hillsborough har de 8-0-3 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Preston – Sheff Wed 1-1 (Reach)
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (Loovens)
Sheff Wed – Rotherham 1-0 (Fletcher)
Sheff Wed – Barnsley 2-0 (Selvmål, Hutchinson)
Reading – Sheff Wed 2-1 (Fletcher)

Det var nok mange oddsspillere som slo i bordet i frustrasjon over Wolverhampton Wanderers manglende effektivitet foran mål på lørdag. Ulvene presset Queens Park Rangers gjennom hele kampen, men det ville seg ikke i motstanderens sekstenmeter. I første omgang fikk ikke QPR satt Wolves-målvakt Carl Ikeme på prøve en eneste gang, men det fikk de gjort noe med etter hvilen. QPR tok først ledelsen, før David Edwards utlignet litt senere. Etter 1-1 målet jaktet Wolves et seiersmål, men like før slutt fant QPR nettmaskene igjen. Dermed ble det et blytungt tap for Wolves hjemme på Molineux, og nå gjelder det å rette opp inntrykket på Hillsborough. Wolves er nå på en 16. plass med 28 poeng, og på bortebane har de 4-4-4. Bare én av de fem siste bortekampene har endt med tap.

Wolves siste kamper:
Wolves – QPR 1-2 (Edwards)
Wolves – Bristol City 3-2 (Edwards, Costa, Cavaleiro)
Forest – Wolves 0-2 (Costa, Cavaleiro)
Cardiff – Wolves 2-1 (Doherty)
Wolves – Fulham 4-4 (Edwards, Cavaleiro, Hause, Doherty)

Vurdering: Blir Fernando Forestieri klar for Owls? Det er spørsmålet. Selv uten teknikeren tror jeg de har en god mulighet til å vinne her, men med han på laget ville jeg følt meg sikrere. Wolves varierer veldig i prestasjonene, men de har såpass mange gode angrepsspillere at de kan skape problemer for hvem som helst. Derfor ser jeg for meg at dette kan bli et målrikt oppgjør, hvor vertene får favorittstempelet. Jeg gir uglene tipset, men ville nok ventet til lagoppstillingene før jeg hadde vurdert spill.

Tips: H (1.86 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene har hele ni spillere på skadelisten foran denne kampen, og har hentet Ryan Colclough tilbake fra lån hos MK Dons. Gjestene mangler bare Jonathan Hogg.

Det ser bekmørkt ut for Wigan Athletic med tanke på deres form og tabellplassering, men på lørdag fikk de seg en skikkelig opptur borte mot Derby County. The Rams er ligaens kanskje beste formlag, men Wigan klarte holde nullen på Pride Park. Nå gjenstår de å se om Warren Joyce & Co klarer bygge videre på den flotte prestasjonen hjemme på DW Stadium. Her møter de et Huddersfield Town-lag som de vant mot på John Smith´s Stadium for noen uker siden. Den seieren må kunne kategoriseres som et lite ran, og spesielt Yanic Wildschut vil nok bli passet godt på av Huddersfield i denne kampen. Wigan har nå bare ett poeng på de seks siste kampene, og ligger på 23. plass med 19 poeng. Nå er det fem poeng opp til trygg plass, og den luken bør ikke bli større. Hjemme på DW Stadium har de 2-3-6 denne sesongen, men samtlige fem siste hjemmekamper har endt med tap. Wigan er ligaens svakeste hjemmelag per dags dato.

Wigans siste kamper:
Derby – Wigan 0-0
Rotherham – Wigan 3-2 (Wildschut, Gomez)
Wigan – Ipswich 2-3 (Wildschut x2)
Wigan – Newcastle 0-2
Aston Villa – Wigan 1-0

Det meste så ut til å fungere som det skulle for Huddersfield Town da de fikk besøk av Blackburn Rovers på lørdag, men effektiviteten foran mål var fraværende. Til tross for et enormt press fra starten av kampen hvor Huddersfield hadde 83% ballbesittelse etter 15 minutter, klarte de ikke få ballen i mål. Ved pause hadde Rovers fortsatt ikke skapt en eneste sjanse, mens Huddersfield hadde satt Jason Steele på prøve flere ganger. Etter hvilen roet det seg litt, selv om gjestene fortsatt ikke skapte noe. Mot slutten av kampen skjedde likevel det som alltid skjer når man ikke utnytter sitt overtak. Rovers scoret nemlig på sin første sjanse, og så ut til å stikke av med seieren. Nakhi Wells ville det likevel annerledes, og utlignet til 1-1 fire minutter på overtid. Huddersfield unngikk dermed tap og har nå seks kamper på rad uten tap. Fire av disse har endt med seier, og det gjør at de nå ligger på en fjerdeplass med 43 poeng. På bortebane har de 5-2-5 denne sesongen, og begge de to siste bortekampene har endt med seier.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)
Huddersfield – Forest 2-1 (Selvmål, Palmer)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Kachunga x2)
Burton – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Bristol City 2-1 (Kachunga, Wells)

Vurdering: Wigan imponerte på lørdag, men her får de en litt annen kamp. Her er det forventet at de skal frem og angripe, mens de møter et Huddersfield-lag som er i flott form og som aldri gir motstanderen ro. Jeg tror kampbildet kommer til å passe gjestene flott, og har troen på at dette ender med borteseier.

Tips: B (2.29 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply