Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:
20.45:
Leeds United – Derby County (Eurosport Norge)

Lørdag:
16.00: Fulham – Barnsley (Eurosport Norge)
18.30:
Wolverhampton Wanderers – Aston Villa (Eurosport Norge)

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Wolverhampton Wanderers – Aston Villa (Hjemmeseier) 2.40

Totalodds: 2.40

 

 


 

Leeds United – Derby County
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Pontus Jansson og Charlie Taylor mangler hos vertene, mens Liam Cooper er usikker. Jacob Butterfield er suspendert hos gjestene, mens Will Hughes sannsynligvis er ute.

For en flyt Leeds United har for tiden. På mandag tok de turen til universitetsbyen Cambridge for å møte Cambridge United, og til tross for en tøff start på kampen med blant annet baklengsmål, klarte de likevel komme tilbake og vinne 2-1. Med den seieren har Leeds nå seks kamper på rad uten tap, og i ligaen har de fantastiske 4-1-0 på sine fem siste kamper. En slik form gjør de høyaktuelle for en plass i opprykkskampen, og foran helgens runde har de en luke på fem poeng ned til syvendeplassen som ikke gir play-off. Opp til direkte opprykk skiller det syv poeng, men fortsetter Yorkshire-klubben denne formen vil de fort kunne blande seg inn helt i toppen. Hjemme på Elland Road har Leeds 8-2-3 denne sesongen, og samtlige av deres fire siste hjemmekamper har endt med seier og ingen baklengsmål.

Leeds siste kamper:
Cambridge – Leeds 1-2 (Dallas, Mowatt)
Leeds – Rotherham 3-0 (Wood x2, Bartley)
Aston Villa – Leeds 1-1 (Jansson)
Preston – Leeds 1-4 (Roof, Sacko, Hernandez, Doukara)
Leeds – Brentford 1-0 (Bartley)

Hjemme på Pride Park slipper ikke Derby County inn mål lenger, men på bortebane har det kommet en del scoringer imot. Disse scoringene betyr dog lite dersom Derby klarer score flere mål, og det klarte de i FA Cupen forrige helg. Premier League-laget West Bromwich Albion ble av mange norske oddstippere sett på som det beste objektet å tippekupongen forrige helg, men Steve McClaren og hans Derby County brydde seg ikke om det. Derby vant nemlig oppgjøret 2-1 på The Hawthorns, og sikret seg avansement til neste runde. I ligaen har Derby fantastiske 7-2-1 på sine ti siste kamper, men det må nevnes at det ene tapet kom i deres forrige ligakamp mot Norwich City. De tapte hele 0-3 mot kanarifuglene, etter at Jacob Butterfield hadde blitt utvist på stillingen 0-1. Nå ligger Derby på syvendeplass med fem poeng opp til Leeds, og på bortebane har de 5-3-4.

Derbys siste kamper:
WBA – Derby 1-2 (Bent, Ince)
Norwich – Derby 3-0
Derby – Wigan 0-0
Derby – Birmingham 1-0 (Bent)
Fulham – Derby 2-2 (Ince, Pearce)

Vurdering: Dette blir et interessant møte mellom to av lagene i Championship som har vært i best form den siste måneden. Jeg tror det blir et jevnt oppgjør som kan vippe begge veier, men dersom jeg måtte valgt et utfall ville jeg gått for uavgjort. Jeg klarer nemlig ikke skille disse to lagene.

Tips: U (3.00 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Korey Smith og Adam Matthews er ute hos vertene, mens gjestene har ingen nye skader å melde om.

Det er tunge tider for Bristol City-fansen. Med en ny flott tribune på plass og en spennende spillerstall, var det mange som trodde at Bristol City kunne bli en av de store positive overraskelsene i årets Championship-sesong. Takket være Tammy Abrahams målteft i starten av sesongen ble ikke troen på et bra City-år mindre, men i det siste har det stoppet litt opp. Abraham scorer for så vidt fortsatt mål, men resultatene kommer ikke. Foran lørdagens Severnside-derby har rødtrøyene seks strake tap i ligaen, og forrige helg ble det et skuffende uavgjort-resultat hjemme mot Fleetwood Town. City har nå falt ned til en 18. plass med 27 poeng, og har nå bare tre poeng til nedrykk. Ettersom Lee Johnson fikk ny kontrakt for bare noen uker siden, virker det som om det er han som må klare å snu dette. Hjemme på Ashton Gate har City tapt tre av sine fire siste kamper.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Fleetwood 0-0
Bristol City – Reading 2-3 (Abraham x2)
Ipswich – Bristol City 2-1 (Abraham)
Wolves – Bristol City 3-2 (Abraham, Flint)
Bristol City – Preston 1-2 (Wilbraham)

Cardiff City leverte alt annet enn en overbevisende forestilling da Fulham var på besøk på Cardiff City Stadium forrige helg. Det resulterte dermed i exit fra FA Cupen, og nå er det bare ligaen waliserne trenger å fokusere på fremover. I forrige serierunde vant Cardiff 1-0 hjemme mot Aston Villa, og fikk dermed sikret seg sin andre seier på de syv siste kampene. Cardiff ligger nå på en 19. plass med like mange poeng som lørdagens motstander, og har dermed bare tre poeng ned til nedrykk. På bortebane har blåtrøyene 2-4-5, og ingen av deres fire siste bortekamper har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Fulham 1-2 (Pilkington)
Cardiff – Aston Villa 1-0 (Ralls)
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brentford – Cardiff 2-2 (Whittingham, Zohore)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Morrison, Pilkington, Whittingham)

Vurdering: Elendig form på hjemmelaget, mens gjestene ikke overbeviser de heller. Dette derbyet blir nok fort en jevn affære, og det er vanskelig å si hvordan dette skal ende. Grunnet Citys elendige tapsrekke og Cardiffs høye odds, velger jeg å gi gjestene tipset her.

Tips: B (3.05 @ Nordicbet)


 

Fulham – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Floyd Ayite og Neeskens Kebano, mens gjestene må klare seg uten Sam Winnall som er på vei bort fra klubben.

Chris Martin er tilbake. Det er i hvert fall det Slavisa Jokanovic kunne fortelle på pressekonferansen foran lørdagens kamp. Spissen som har streiket for å få en retur til Derby County, ser nå ut til å ha feilet med det. Nå skal han igjen spille for Fulham, og da blir det interessant å se hva slags reaksjon publikum kommer med. Fulham avanserte i FA Cupen etter en imponerende 2-1 seier over Cardiff City, mens det ble tap i forrige serierunde mot tabelltopp Brighton & Hove Albion. I den kampen syntes jeg Fulham var tidvis meget gode, og var på mange måter uheldige som ikke ble stående igjen med noe som helst. Fulham har nå bare ett tap på de seks siste ligakampene, og ligger på en 10. plass med seks poeng opp til play-off. Hjemme på Craven Cottage har de 4-5-4, men bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Cardiff – Fulham 1-2 (Johansen, Sessegnon)
Fulham – Brighton 1-2 (Piazon)
Reading – Fulham *Utsatt
Ipswich – Fulham 0-2 (Martin, Sigurdsson)
Fulham – Derby 2-2 (Johansen, Ayite)

Etter en fantastisk første halvdel av årets Championship-sesong, kommer Barnsley nå til å bli satt på en skikkelig prøve. To av deres kanskje beste spillere Sam Winnall og Connor Hourihane har begge kontrakter som går ut ved sesongslutt, og nå kan det virke som om klubben har tenkt å selge de i dette overgangsvinduet for å få inn litt penger. Dersom det skulle skje, vil det bli interessant å se hvordan rødtrøyene vil klare seg ut sesongen. Forrige helg spilte de uavgjort 0-0 borte mot Blackpool, og må dermed ut i omkamp neste uke. I ligaen har de fantastiske 5-1-1 på sine syv siste kamper, og det gjør at de ligger på en åttendeplass med bare fire poeng opp til play-off. På bortebane har de 6-1-5, og bare én av deres seks siste på bortebane har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Blackpool – Barnsley 0-0
Forest – Barnsley 0-1 (Hourihane)
Barnsley – Birmingham 2-2 (Winnall, Bradshaw)
Barnsley – Blackburn 2-0 (Watkins, Winnall)
Cardiff – Barnsley 3-4 (Winnall x2, Scowen, Williams)

Vurdering: Dette har det meste som skal til for å bli en fantastisk fotballkamp. Både Fulham og Barnsley har vist seg frem fra sin beste side denne sesongen når de kjører i gang med sine herlige angrepsspill, og jeg ser ikke bort fra at målene kan renne inn her. Fulham ser for meg ut som det sterkeste av disse to lagene, selv om de ligger bak på tabellen. Legger man til litt usikkerhet rundt enkelte nøkkelspillere hos gjestene, gjør det meg nok tro på at dette ender med hjemmeseier. Oddsen er dog alt for lav til å være interessant.

Tips: H (1.59 @ Nordicbet)


 

 

Birmingham City – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Craig Gardner kan få sin debut for vertene, mens gjestene sannsynligvis må klare seg uten David Vaughan og Henri Lansbury.

Det vil seg ikke for Gianfranco Zola etter han tok over Birmingham City, og som jeg har antydet hele veien, er ikke det særlig overraskende. Det er ikke enkelt å hoppe etter Wirkola, og det har Zola fått kjenne på. Den merkelige og håpløse sparkingen av Gary Rowett har ført til at Zola har fått en blytung oppgave, ettersom både supporterne fortsatt er rystet etter hendelsen. Ser man nærmere på hvordan Birmingham har prestert i de siste kampene, kan det virke som om spillerne også er det. Blåtrøyene har spilt fem kamper siden Rowett ble sparket. Tre av kampene har endt med tap, mens to har endt uavgjort. Forrige helg endte FA Cup-kampen hjemme mot Newcastle United uavgjort, noe som betyr at de skal spille omkamp i FA Cupen neste uke. Birmingham ligger nå på en 13. plass med 35 poeng, og på hjemmebane har de 6-3-4. Tre av de fire siste hjemmekampene har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – Newcastle 1-1 (Jutkiewcz)
Birmingham – Brentford 1-3 (Jutkiewicz)
Barnsley – Birmingham 2-2 (Jutkiewicz, Maghoma)
Derby – Birmingham 1-0
Birmingham – Brighton 1-2 (Jutkiewicz)

Det er mye spenning knyttet til Nottingham Forest i disse dager. Oppkjøpet av klubben ventes å bli bekreftet når tid som helst, og det gjør for så vidt Forest-sjef Phillipe Montaniers skjebne. Rødtrøyene har nemlig prestert svært dårlig den siste tiden, og det er ventet at de nye eierne vil kvitte seg med Montanier så fort som de tar over kontrollen. Franskmannen har ledet Forest til bare ett poeng på de seks siste kampene. Samtlige av deres fem siste kamper i ligaen har endt med tap, og forrige helg ble det exit fra FA Cupen borte mot bunnlaget Wigan Athletic. På bortebane har Forest 2-2-9 denne sesongen, mens de ligger på en 20. plass med bare to poeng ned til nedrykk.

Forests siste kamper:
Wigan – Forest 1-0
Forest – Barnsley 0-1
Newcastle – Forest 3-1 (Dumitru)
Huddersfield – Forest 2-1 (Pereira)
Forest – Wolves 0-2

Vurdering: To lag i svak form møtes på St Andrews på lørdag. Gjestene har sett verst ut av disse to, og det virker som om ting bare står på vent hos gjestene frem til oppkjøpet er i orden. Vertene har svake resultater i det siste, men tidvis har de vist bra fotball. Med Lukas Jutkiewicz i form tror jeg fort Birmingham kan ta seieren her, men jeg holder meg langt unna spill.

Tips: H (2.08 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Wigan Athletic
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Will Miller, Ben Turner, Jackson Irvine og Chris O´Grady er usikre hos vertene, mens Luke Varney er ute. Gjestene mangler Nick Powell.

I romjula fikk endelig Burton Albion gjort noe med det fæle bortespøkelset som har hengt over gultrøyene siden sesongstart. Dessverre for The Brewers ser det nå ut til at deres imponerende hjemmeform ser ut til å ha fått en knekk nå som de endelig har lyktes på fremmed gress. I forrige serierunde ble det nemlig tap hjemme mot Preston North End, og ettersom de røk hjemme mot både Huddersfield Town og Newcastle United i de foregående hjemmekampene, betyr det at de nå har tre hjemmetap på rad. Dersom Burton skal ha håp om å overleve denne sesongen er de i hvert fall nødt til å være like solide på hjemmebane som det de var tidligere i sesongen. Forrige helg røk The Brewers ut av FA Cupen etter et 0-2 tap borte mot Watford. Nå ligger gultrøyene på en 21. plass med bare ett poeng ned til nedrykk. På hjemmebane har de 5-2-5, men bare én av de fem siste hjemmekampene har endt med seier.

Burtons siste kamper:
Watford – Burton 2-0
Burton – Preston 0-1
Rotherham – Burton 1-2 (Irvine, O`Grady)
Aston Villa – Burton 2-1 (Ward)
Burton – Newcastle 1-2 (Dyer)

Warren Joyce fikk endelig noe å juble for da Wigan Athletic fikk besøk av Nottingham Forest i FA Cupen forrige helg. Will Grigg scoret sitt første mål siden september og sikret avansement til neste runde ettersom det viste seg å bli kampens eneste mål. I neste runde skal Joyce ledet Wigan mot sin tidligere arbeidsgiver Manchester United. Det er nok noe han gleder seg fryktelig til, men før den tid har han en stor jobb foran seg i ligaen. Etter 0-1 tap hjemme mot Huddersfield Town i forrige runde har Wigan nå bare ett poeng på de syv siste kampene. Denne elendige formen har ført til at The Latics ligger på nest sisteplass på tabellen med 19 poeng, og nå har de seks poeng opp til lørdagens motstander som ligger over streken. På bortebane har Wigan 2-4-7 denne sesongen.

Wigans siste kamper:
Wigan – Forest 1-0 (Grigg)
Wigan – Huddersfield 0-1
Derby – Wigan 0-0
Rotherham – Wigan 3-2 (Wildschut, Gomez)
Wigan – Ipswich 2-3 (Wildschut x2)

Vurdering: To lag i svak form møtes på Pirelli Stadium. Alltid skummelt med slike bunnkamper, men her ser jeg på vertene som det sterkeste laget. Så lenge som de klarer passe på Wigan-spiller Yanic Wildschut. Jeg går derfor for hjemmeseier i denne bunnkampen, men anbefaler å alle å holde seg unna spill her.

Tips: H (2.29 @ Nordicbet)


 

Ipswich Town – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler David McGoldrick, mens gjestene må klare seg uten Corry Evans og Craig Conway.

Mick McCarthy og tredje runde i FA Cupen er en kombinasjon som aldri kommer til å fungere. Dette året var intet unntak, og til tross for at det var Conference-laget Lincoln City som kom på besøk til Portman Road, klarte ikke Ipswich Town sikre seg avansement til neste runde på først forsøk. Blåtrøyene var heldige som sikret seg omkamp takket være to mål av Tom Lawrence, og det blir spennende å se hva Ipswich kan få til i returen neste uke. Ipswich fortsetter å variere mellom seier og tap, og jevnt over er prestasjonene for dårlige etter min mening. I forrige serierunde ble det 1-2 tap mot et vaklende Queens Park Rangers, og for et par uker siden ble de utspilt på Portman Road av Fulham. Ipswich ligger nå på en 15. plass med 31 poeng, og akkurat nå virker det mer sannsynlig at de skal blande seg inn i en bunnstrid, istedenfor opprykkskamp. Hjemme i Suffolk har Ipswich 5-5-3, men bare tre av de ti siste på eget gress har endt med seier.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Lincoln 2-2 (Lawrence x2)
QPR – Ipswich 2-1 (Lawrence)
Ipswich – Bristol City 2-1 (Pitman, Bru)
Ipswich – Fulham 0-2
Wigan – Ipswich 2-3 (Pitman x2, McGoldrick)

Da nyttårsrakettene eksploderte over himmelen her hjemme i Norge, var jeg sikker på at det bare var spørsmål om dager før Owen Coyle ville være ferdig som manager i Blackburn Rovers. To uker senere har han likevel klart å beholde jobben, og det skyldes to seire på de to siste kampene. Først ranet de til seg tre poeng hjemme mot Newcastle United i ligaen, før det ble avansement til neste runde av FA Cupen da de besøkte Queens Park Rangers forrige helg. I Championship har Lancashire-klubben bare én seier, og den kom som nevnt mot Newcastle United i en kamp hvor Rovers ble fullstendig overkjørt i store deler av kampen. I den foregående kampen ble det 1-1 borte mot Huddersfield Town, og også i den kampen var Rovers det klart svakeste laget. Nå har de hatt flyt i disse to siste ligakampene, men spørsmålet er hvor lenge det kan vare. Coyle & Co ligger fortsatt under nedrykksstreken, men nå er det bare ett poeng opp til trygg plass På bortebane har de elendige 2-2-8 denne sesongen.

Blackburns siste kamper:
QPR – Blackburn 2-1 (Feeney, Selvmål)
Blackburn – Newcastle 1-0 (Mulgrew)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Graham)
Barnsley – Blackburn 2-0
Blackburn – Reading 2-3 (Graham, Brown)

Vurdering: Ipswich er ikke særlig gode, men veksler fint mellom seier og tap. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som har vært svært heldige i sine to siste ligakamper (dersom man ser bort fra det sene baklengsmålet mot Huddersfield). Jeg føler meg ikke trygg på dette oppgjøret, men siden Ipswich tapte sist, har jeg en følelse av at de slår tilbake med en knepen seier her.

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)

 


 

Preston North End – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Jermaine Beckford og Ben Pearson er suspendert, mens Alex Baptiste er skadet hos vertene. Hos gjestene er den viktige midtstopperen Lewis Dunk suspendert.

Det var nok mange som satt både chips og smågodt i halsen da Preston North End fikk besøk av Arsenal i FA Cupen forrige helg. Hvittrøyene imponerte nemlig stort i starten av kampen og burde ledet med flere mål da pausesignalet gikk. Dessverre gikk det til slutt slik mange hadde forventet, da Olivier Giroud satte inn 2-1 til Arsenal like før slutt. Dermed ble en flott prestasjon belønnet med absolutt ingenting for et Preston-lag som har imponert meg denne sesongen. I ligaen tok de en sterk 1-0 seier borte mot Burton Albion forrige runde, mens de bare har ett tap på de seks siste kampene. De innehar nå en plass midt på tabellen, og på hjemmebane har de 5-3-5 denne sesongen. Litt urovekkende er det dog at Preston bare har vunnet én av sine seks siste hjemmekamper i ligaen. For noen uker siden tapte de 1-4 hjemme mot Leeds United, mens de etterpå leverte en flott kamp hjemme mot Sheffield Wednesday. Den kampen endte uavgjort 1-1, men var en kamp som Preston absolutt hadde fortjent å vinne.

Prestons siste kamper:
Preston – Arsenal 1-2 (Robinson)
Burton – Preston 0-1 (Clarke)
Preston – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)
Preston – Leeds 1-4 (Vermijl)
Bristol City – Preston 1-2 (Makienok, Johnson)

18! Tallet er 18. Brighton & Hove Albion har nå spilt 18 kamper på rad i Championship uten å tape. I en så tett, tøff og jevn liga som Championship, er det vel strengt tatt unødvendig å nevne hvor imponerende den prestasjonen er. I forrige serierunde fikk de seg en overhøvling av Fulham i første omgang på Craven Cottage, men Brighton slo hardt tilbake og sikret 2-1 seier etter hvilen. Jubelscenene ved Lewis Dunks seiersmål var så fantastiske at jeg har blitt nødt til å se de i reprise flere ganger. I FA Cupen ble det mer jubel for Brighton da de fikk besøk av MK Dons hjemme på Falmer Stadium. Brighton vant det oppgjøret 2-0, og det var de to israelittene Beram Kayal og Tomer Hemed som sørget for målene. Brighton ligger nå på tabelltopp med to poeng ned til Newcastle United, samt én kamp mindre spilt. På bortebane har Brighton 7-4-1, og de seks av de syv siste bortekampene har alle endt med seier.

Brightons siste kamper:
Brighton – MK Dons 2-0 (Kayal, Hemed)
Fulham – Brighton 1-2 (Dunk, Hemed)
Brighton – Cardiff *Utsatt
Brighton – QPR 3-0 (Murray, Knockaert, Baldock)
Birmingham – Brighton 1-2 (Knockaert, Murray)

Vurdering: Preston har imponert meg i år, men har vaklet litt på hjemmebane i det siste. Her møter de et Brighton-lag som virkelig er i form. Jeg gir gjestene tipset, men anbefaler å være forsiktig med innsatsen grunnet stor uavgjortfare og fraværet av Lewis Dunk.

Tips: B (2.12 @ Nordicbet)


 

Rotherham United – Norwich City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Lee Frecklington, mens gjestene må klare seg uten Youssoff Mulumbu, Robbie Brady og Graham Dorrans.

Paul Warne gjør det aller meste på egenhånd. Rotherhams midlertidige manager setter opp kjegler, kjører øvelser på banen før kamp, og leder samtidig tabelljumboen i det som ser ut til å være en helt håpløs situasjon. The Millers bruker god tid på å finne den riktige erstatteren for Kenny Jackett, og det tyder på at de også egentlig har gitt opp håpet om holde seg i Championship denne sesongen. Warne har tidligere gitt klar beskjed om at han ikke føler seg klar for å overta på permanent basis, men har nå åpnet mer opp for å lede laget ut sesongen. Det blir spennende å se hva som skjer, men det eneste som er sikkert er at han er populær blant spillerne. Forrige helg hjalp dog ikke det noe særlig da Oxford United kom på besøk til New York Stadium. League One-laget vant 3-2 over The Millers, og sørget dermed for enda en nedtur for rødtrøyene. I de to siste ligakampene har de ikke plukket et eneste poeng, mens de tidligere dette vinduet mistet leiesoldat Izzy Brown. Nå har Rotherham tolv poeng opp til trygg plass, og på hjemmebane har de 3-3-6 denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Rotherham – Oxford 2-3 (Adeyemi, Ward)
Leeds – Rotherham 3-0
Rotherham – Burton 1-2 (Adeyemi)
Rotherham – Wigan 3-2 (Belaid, Ward, Selvmål)
Sheff Wed – Rotherham 1-0

Norwich City fikk besøk av Premier League-laget Southampton forrige helg, og deres oppgjør endte uavgjort 2-2. Dermed må gultrøyene ut i omkamp på sørkysten for å finne ut hvem som skal møte Arsenal i neste runde av FA Cupen. I den foregående kampen tok Norwich en kruttsterk 3-0 seier hjemme mot formsterke Derby County, og det er slike prestasjoner som hele tiden gjør at Alex Neil blir værende i managerstolen, selv om mange bare ser på det som et tidsspørsmål før han ryker. I 3-0 seieren over Derby County scoret Nelson Oliveira det man gjerne omtaler som en perfekt hat-trick, hvor han brukte både hodet, høyrefot og venstrefot. Nå ligger Norwich på en niendeplass med fem poeng opp til trygg plass, mens de har 3-3-7 på bortebane. På de syv siste bortekampene har de bare tatt to poeng.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Southampton 2-2 (Whittaker, Naismith)
Norwich – Derby 3-0 (Oliveira x3)
Brentford – Norwich 0-0
Reading – Norwich 3-1 (Oliveira)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Howson)

Vurdering: Norwich er favoritter i dette møtet, og jeg har størst tro på at de vinner. Likevel synes jeg det beste tipset oddsmessig er hjemmeseier her. Rotherham har med få unntak klart seg brukbart under Paul Warnes ledelse, og her møter de et Norwich-lag som virkelig sliter på bortebane for tiden. Det vil ikke overraske meg om vertene får noe med seg fra denne kampen, og da synes jeg 4.60 er greit betalt.

Tips: H (4.60 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene mangler Jonathan Hogg og Rajiv van la Parra.

Sheffield Wednesday fikk tøff motstand i FA Cupen forrige helg, men da Middlesbrough fikk rødt kort i andre omgang takket være Fernando Forestieri, trodde jeg kanskje at de skulle klare få med seg noe. Slik gikk det  dog ikke, og til slutt endte det hele med et skuffende 0-3 tap. FA Cupen er dog ikke det uglene bør tenke mest på akkurat nå. Wembley fikk de testet ut forrige sesong i play-off, og det har de skumle planer om å klare denne våren også. I forrige hjemmekamp ble det uavgjort 0-0 hjemme mot Wolverhampton Wanderers, og det kunne fort ha blitt tap hadde Joe Mason hadde litt mer ro i kroppen sin. I den foregående kampen var Owls svært heldige da de fikk med seg ett poeng hjem fra Deepdale, og nå ligger Wednesday på en sjetteplass på tabellen med 42 poeng. De har to poeng ned til Derby County og ti poeng opp til direkte opprykk. Siden sist har både Fernando Forestieri og Sam Hutchinson signert nye kontrakter med klubben, og det kan de kanskje feire med seier på lørdag. Hjemme på Hillsborough har uglene 8-1-3 denne sesongen.

Wednesdays siste kamper:
Boro – Sheff Wed 3-0
Sheff Wed – Wolves 0-0
Preston – Sheff Wed 1-1 (Reach)
Newcastle – Sheff Wed 0-1 (Loovens)
Sheff Wed – Rotherham 1-0 (Fletcher)

På-knappen er definitivt skrudd på igjen hos Huddersfield Town. Etter en liten tung periode utover høsten, har det virkelig begynt å svinge igjen av David Wagner og hans Huddersfield Town. Forrige helg vant de 4-0 hjemme mot Port Vale, og i ligaen har de nå vunnet fem av sine seks siste kamper. Ingen av de syv siste ligakampene har endt med tap, og The Terriers har klatret helt opp til en fjerdeplass på tabellen med sine 46 poeng. Med seier i denne kampen vil de kunne få en luke ned til Sheffield Wednesday, og samtidig vinne sin fjerde strake bortekamp. Med deres fantastiske arbeidsinnsats, kjappe og direkte spill, samt herlige lagånd, skal man ikke se bort fra at det skjer.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Port Vale 4-0 (Payne x2, Palmer, Bunn)
Wigan – Huddersfield 0-1 (Wells)
Huddersfield – Blackburn 1-1 (Wells)
Huddersfield – Forest 2-1 (Selvmål, Palmer)
Norwich – Huddersfield 1-2 (Kachunga x2)

Vurdering: Sheffield Wednesday har blitt gjort til store favoritter, og det er kanskje ikke så rart siden de er i fin form og bare har tapt én av sine ni siste ligakamper. Dette tror jeg dog blir et jevnt oppgjør som fort kan vippe andre veien grunnet Huddersfield tøffe og intense spillestil. 3.40 i odds på gjestene synes jeg er for høyt med tanke på de prestasjonene Sheffield Wednesday har levert i det siste, og derfor prøver jeg det. .

Tips: B (3.40 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Aston Villa
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, mens gjestene må klare seg uten Jordan Ayew og Jonathan Kodjia..

Helder Costa og Matt Doherty. De to sørget for scoringene som sendte Wolverhampton Wanderers videre til neste runde i FA Cupen, hvor de skal møte vinneren av kampen mellom Plymouth Argyle og Liverpool. De to spillerne er samtidig de to som jeg er sikrest på kommer til å spille på et høyere nivå av dagens Wolves-spillere. Ulvene vakler voldsomt når det gjelder form og resultater, men glimtvis viser de klasse samme hva motstanderen heter. Faktisk er det nesten slik at de presterer bedre jo bedre motstand de møter. Et klassisk eksempel på det er 1-2 tapet hjemme mot Queens Park Rangers i forrige hjemmekamp. Nå skal de prøve seg mot et sterkt Aston Villa-lag hjemme på Molineux hvor de har skuffende 3-3-6 denne sesongen. Bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier, og ulvene ligger nå på en 16. plass med fem poeng ned til nedrykk.

Wolves siste kamper:
Stoke – Wolves 0-2 (Costa, Doherty)
Sheff Wed – Wolves 0-0
Wolves – QPR 1-2 (Edwards)
Wolves – Bristol City 3-2 (Edwards, Costa, Cavaleiro)
Forest – Wolves 0-2 (Costa, Cavaleiro)

Som jeg har skrevet i de siste “Før Runden”-artiklene synes jeg Aston Villa har sett gradvis svakere ut hvor hver kamp de har spilt i det siste. Derfor var det ingen overraskelse at Cardiff City ble for sterke hjemme i Wales i forrige serierunde. Sist helg fikk Villa et nytt nederlag på CVen da de tok turen til London for å møte Tottenham Hotspur i FA Cupen. I flere av de foregående kampene ble de tidvis reddet av Jonathan Kodjias fine form, men nå har den dyktige spissen reist til Afrika. Aston Villa ligger nå på en 12. plass med 35 poeng, og på bortebane har de svake 2-5-6 denne sesongen. Queens Park Rangers og Reading er de to lagene som har blitt slått. Prestasjonene må opp et par hakk denne lørdagen dersom de skal ta sesongens tredje borteseier.

Villas siste kamper:
Tottenham – Aston Villa 2-0
Cardiff – Aston Villa 1-0
Aston Villa – Leeds 1-1 (Kodjia)
Aston Villa – Burton 2-1 (Bacuna, McCormack)
QPR – Aston Villa 0-1 (Kodjia)

Vurdering: Vidåpen kamp. Det hele står og faller på hva slags dag Wolves har. Dersom de er påskrudd føler jeg meg trygg på at de kan ta seieren her, men samtidig skjer det alt for ofte at de har en dårlig dag. På grunn av Jonathan Kodjia og Jordan Ayews fravær vipper jeg i hjemmelagets favør her.

Tips: H (2.40 @ Nordicbet)


 

Brentford – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Scott Hogan ditt, Scott Hogan datt. Det er alt Brentford-fansen har hørt om siden overgangsvinduet åpnet. Det er ikke måte på hvor mange klubber som er interessert i Brentfords superspiss, og det snakkes nå om en prislapp på £15m. Skulle The Bees få så mye penger for en spiss med hans skadehistorikk, så tror jeg de skal være ganske fornøyde. Selv om det selvsagt er surt å miste en av lagets aller beste spillere. The Bees valset som forventet over Eastleigh i FA Cupens tredje runde, og skal nå møte Chelsea i neste runde. I ligaen tok de en viktig borteseier mot Birmingham City forrige helg, og fikk dermed rettet opp inntrykket etter tre kamper på rad uten seier. Hjemme på vakre Griffin Park har de 5-4-3, men bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Eastleigh 5-1 (Field x2, Sawyers, Barbet, Vibe)
Birmingham – Brentford 1-3 (Hogan, Selvmål, Yennaris)
Brentford – Norwich 0-0
Brentford – Cardiff 2-2 (Kaikai)
Leeds – Brentford 1-0

At det skulle bli tøffere for Newcastle United uten Jonjo Shelvey var vi alle klar over, men at de skulle bli så tydelig svekket av hans fravær ble nesten litt overraskende for meg. Forrige helg ble det uavgjort borte mot Birmingham City i FA Cupen, noe som betyr at Newcastle må ut i en omkamp neste uke. I ligaen har de bare vunnet én av sine tre siste kamper, og det skjedde mot et svakt Nottingham Forest-lag på hjemmebane. Det har blitt tap mot både Blackburn Rovers og Sheffield Wednesday, og dersom de ikke gjør noe med formen snart, vil det ikke gå lenge før Brighton & Hove Albion vil få en luke ned til Newcastle på tabellen. Derfor er det viktig at Jonjo Shelvey gjør et bra comeback for Newcastle, men det vil ikke skje før etter lørdagens kamp. Shelvey soner nemlig sin siste av sin fem kampers lange karantene på lørdag. Newcastle har nå 52 poeng og ligger på andreplass på tabellen. På bortebane har de fantastiske 9-1-3, men to av de tre tapene har kommet i løpet av deres fire siste bortekamper.

Newcastle siste kamper:
Birmingham – Newcastle 1-1 (Murphy)
Blackburn – Newcastle 1-0
Newcastle – Forest 3-1 (Gayle x2, Ritchie)
Newcastle – Sheff Wed 0-1
Burton – Newcastle 1-2 (Diame, Gayle)

Vurdering: Brentford varier litt i prestasjonene, og spesielt på hjemmebane har de skuffet meg litt. Newcastle United har vært solide og dyktige i mye i det siste, men mangler det lille ekstra fremover på banen. Frem til Shelvey er tilbake kommer ikke jeg til å sette penger på Newcastle, men dersom jeg måtte valgt et utfall i dette oppgjøret ville det likevel blitt borteseier. Oddsen er dog for lav til å spilles.

Tips: B (1.85 @ Nordicbet)


 

 

About The Author

Leave a Reply