Skrevet av: Eirik Aase

 

Brighton & Hove Albion – Cardiff City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Sam Baldock og Bruno er usikre hos vertene, mens Glenn Murray er suspendert. Gjestene har ingen nye skader å melde om.

Forrige sesong fikk Brighton & Hove Albion en tøff nedtur da de først gikk på et nederlag etter å ha gått nesten halve sesongen uten tap. Den gangen gikk de flere kamper på rad uten verken mål eller poeng før det endelig løsnet igjen, men slik ble det ikke denne gangen. Anthony Knockaert ville det nemlig annerledes, og nærmest på egenhånd sørget han for at Brighton vant 2-1 hjemme mot Sheffield Wednesday på fredag. Selvsagt skal også David Stockdale ha mye ros for straffesparket han reddet, og resten av hans solide spill. Brighton ligger nå på andreplass og går opp på tabelltopp dersom de vinner denne kampen. Hjemme på Falmer Stadium har de fantastiske 10-2-1 denne sesongen, og er dermed ligaens beste hjemmelag. Til denne kampen må de klare seg uten toppscorer Glenn Murray, men Tomer Hemed er nok ivrig på å gjøre en bra jobb i hans fravær.

Brightons siste kamper:
Brighton – Sheff Wed 2-1 (Knockaert x2)
Preston – Brighton 2-0
Brighton – MK Dons 2-0 (Kayal, Hemed)
Fulham – Brighton 1-2 (Dunk, Hemed)
Brighton – Cardiff *Utsatt

Det ble ingen enkel jobb for Cardiff City hjemme mot Burton Albion på lørdag, men en scoring på overtid sørget for at waliserne likevel tok en meget viktig seier. Den unge angrepsspilleren Rhys Healey ble matchvinner med sitt første Cardiff-mål på seniornivå, og dermed har Cardiff nå åtte poeng ned til nedrykk. Som jeg varslet tidligere i høst da Neil Warnock ble ansatt, hadde jeg forventet denne oppturen for blåtrøyene. Faktisk har Cardiff blitt så gode under Warnock, at de ville vært med i play-off kampen med samme form hele sesongen, som det de har vist siden Warnock ble ansatt. På bortebane har Cardiff 3-4-5 denne sesongen, men ingen av deres tre siste på fremmed gress har endt med tap. Cardiff kommer til denne kampen med tre strake seire i ligaen, men det spørs om en fjerde seier kommer her.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Burton 1-0 (Healey)
Bristol City – Cardiff 2-3 (Pilkington x2, Harris)
Cardiff – Fulham 1-2 (Pilkington)
Cardiff – Aston Villa 1-0 (Ralls)
Brighton – Cardiff *Utsatt

Vurdering: Brighton & Hove Albion er klare favoritter i denne utsatte kampen, og ingen vil bli overrasket om de klatrer opp på tabelltopp tirsdag kveld. Jeg tror også Brighton tar seieren her, men oddsen er alt for lav til å spilles. Dette på grunn av Cardiffs gode form, kombinert med Glenn Murrays fravær hos vertene.

Tips: H (1.68 @ Nordicbet)


 

Reading – Fulham
Kampstart: 21.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Jordan Obita som er suspendert. Gjestene mangler Floyd Ayite og Neeskens Kebano som er opptatt med landslagsspill.

Da Tiago Ilori ble signert av Reading tidligere i dette overgangsvinduet, var jeg veldig spent på hvordan han skulle passe inn i Jaap Stams planer. Både Liam Moore og Paul McShane har gjort det bra på stopperplass denne sesongen, og det ville være vanskelig å sette ut én av de to. Det trengte han heller ikke gjøre ettersom Stam valgte å legge om til en trebackslinje i kampen mot Derby County forrige helg, slik at han fikk plass til alle. Det er en avgjørelse som jeg er veldig spent på å se mer av fremover, og kanskje vil han gjøre det igjen tirsdag kveld. På lørdag ble det 2-3 tap mot Derby, men det er strengt tatt ikke den typen kamp man trenger være flau av å tape. Det som derimot er mer usikkert, er det faktum at Reading nå har to strake tap i ligaen. De innehar nå en femteplass med 46 poeng, og på hjemmebane har de 8-3-2 denne sesongen. Før tapet mot QPR i forrige hjemmekamp hadde de fem seire på rad på eget gress.

Readings siste kamper:
Derby – Reading 3-2 (Swift, Meite)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
Man Utd – Reading 4-0
Bristol City – Reading 2-3 (Kermorgant x2, Kelly)
Reading – Fulham *Utsatt

Fulham seiler frem som et av de tøffeste lagene i det som ser ut til å bli en intens kamp om play-off. Måten de spiller fotball på har i hvert fall frelst meg de siste ukene, og jeg elsker å se et lag angripe på den måten som Fulham gjør. Nesten samtlige spillere er involvert i angrepsspillet, og de har et stort fokus på å holde ballen i laget. Ikke på samme måte som Reading som også har mye ball i laget, ettersom Fulham har en mye mer direkte og positiv tilnærming til det å holde på ballen. Derfor ser jeg fint for meg at gjestene fra London vil la vertene få trille litt ball her, for og så fokusere på å utnytte overgangsmulighetene som dukker opp. Fulham spilte uavgjort 1-1 borte mot Queens Park Rangers i lørdagens London-derby, i et oppgjør hvor Chris Martin blant annet misset straffespark. Nå innehar Fulham en 9. plass med 40 poeng, og de har seks poeng opp til tirsdagens motstander. På bortebane har Fulham 5-5-2, noe som gjør de til ligaens tredje beste bortelag.

Fulhams siste kamper:
QPR – Fulham 1-1 (Martin)
Fulham – Barnsley 2-0 (Martin, Malone)
Cardiff – Fulham 1-2 (Johansen, Sessegnon)
Fulham – Brighton 1-2 (Piazon)
Reading – Fulham *Utsatt

Vurdering: Dette blir en interessant kamp. De spilte en omgang mot hverandre da denne kampen ble utsatt for en del uker siden, og da ble det en forholdsvis jevn affære. Til denne kampen får gjestene tilbake Chris Martin, og det tror jeg kan utgjøre forskjellen. Jeg tror på et artig oppgjør med mye bra angrepsfotball, og jeg blir ikke overrasket dersom vi får servert mange scoringer på Madejski Stadium. Av disse to lagene tror jeg gjestene ender opp med flest scoringer, og derfor går jeg for borteseier.

Tips: B (2.22 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply