Skrevet av: Eirik Aase

 

 

Norwich City – Birmingham City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Nelson Oliveira er suspendert hos vertene. Gjestene mangler Clayton Donaldson og Greg Stewart pga. skade, mens Jaques Maghoma er opptatt med spill i Afrika.

Kan det ha løsnet for Alex Neil? Tidligere var det en naturlig spørsmål å stille seg de gangene Norwich City vant en kamp, men nå har det skjedd så mange ganger at Norwich går fra tap til seier til tap, at mange supportere sannsynligvis har gitt opp troen på at Neil kan snu det rundt. De spesielle omstendighetene rundt 3-1 seieren over Wolverhampton Wanderers forrige runde gjør det hele litt annerledes denne gangen, ettersom Norwich fikk et straffespark med tjue minutter igjen å spille, og ulvene måtte sette en utespiller i mål da målvakt Carl Ikeme ble utvist. Norwich scoret på straffesparket, og satte senere inn 3-1 målet. Norwich ligger nå på en 10. plass med 40 poeng, og har nå fem poeng opp til play-off. Den luken er ikke skremmende, og kan fort tettes dersom kanarifuglene skulle finne formen igjen. Hjemme på Carrow Road har Norwich 9-1-3 denne sesongen, og fire av de fem siste på eget gress har endt med seier.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Wolves 3-1 (Naismith, Howson, Brady)
Southampton – Norwich 1-0
Rotherham – Norwich 2-1 (Jerome)
Norwich – Southampton 2-2 (Whittaker, Naismith)
Norwich – Derby 3-0 (Oliveira x3)

Åtte kamper, null seire. Det er status siden Gianfranco Zola overtok ansvaret på St Andrews. Den karismatiske italieneren virker som en hyggelig type, men det Birmingham-ledelsen har gjort den siste måneden har vært helt tullete. De forsøker nå å spille en type fotball som ikke samsvarer med spillerne de har til rådighet, og da har det ikke overraskende blitt få gode resultater. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 mot et svakt Blackburn Rovers-lag, og nå har de falt ned til en 12. plass med 37 poeng. Under Gary Rowetts ledelse så Birmingham ut som en tøff utfordrer i kampen om play-off, men nå virker nesten nedrykk mer sannsynlig enn play-off. På bortebane har blåtrøyene 3-6-4, og 0-2-1 siden Zola ble ansatt.

Birminghams siste kamper:
Blackburn – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Newcastle – Birmingham 3-1 (Cotterill)
Birmingham – Forest 0-0
Birmingham – Newcastle 1-1 (Jutkiewcz)
Birmingham – Brentford 1-3 (Jutkiewicz)

Vurdering: Norwich City overbeviser ikke, samtidig som de mangler viktige Nelson Oliveira. Her tror jeg likevel at de vinner, ettersom Birmingham City for øyeblikket fremstår som et av de svakeste lagene i Championship. Dette blir hjemmeseier.

Tips: H (1.74 @ Nordicbet)


 

 

Preston North End – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Greg Cunningham er suspendert hos vertene, mens Leon Best har fått beskjed hos gjestene om at han ikke får spille mer denne sesongen.

Preston North End fortsetter å imponere under Simon Graysons ledelse, og forrige runde viste de styrke da de kom tilbake etter å ligger under 0-2 borte mot Aston Villa. Den sterke spissen Jordan Hugill scoret to mål for The Lilywhites i den kampen, og sikret dermed poengdeling. Hugill har vært en del i rampelyset de siste dagene, etter at Ipswich Town skal ha fått avslått et bud på han. Preston har nå fire kamper på rad uten tap, og det mot meget tøff motstand. De innehar nå en 11. plass på tabellen med 40 poeng, og kan kanskje være en slags dark horse i kampen om play-off. Hjemme på Deepdale har de 6-3-5 denne sesongen, og bare to av det ti siste hjemmekampene har endt med tap.

Prestons siste kamper:
Aston Villa – Preston 2-2 (Hugill x2)
Preston – Brighton 2-0 (Robinson, Huntington)
Preston – Arsenal 1-2 (Robinson)
Burton – Preston 0-1 (Clarke)
Preston – Sheff Wed 1-1 (Selvmål)

Etter 3-2 seieren over Blackburn Rovers hvor Tom Lawrence scoret to mål, har det bare blitt nedturer for Ipswich Town-fansen. Først ble de på ydmykende vis slått ut av FA Cupen av lille Lincoln City, før de forrige helg tapte 0-2 borte mot Huddersfield Town. Blåtrøyene har nå falt ned til en 14. plass med 34 poeng, og play-off kan umulig være noe annet enn en fjern drøm nå for Ipswich-fansen. Manager Mick McCarthy er fortsatt den mest diskuterte mannen i Suffolk i disse dager, men foreløpig sitter han komfortabelt i managerstolen på Portman Road. Det kan virke som om Marcus Evans har en enorm tro på sin nåværende manager, men jeg er redd at han ikke er langt unna å måtte pakke sakene sine på kontoret. På bortebane har Ipswich 3-2-8 denne sesongen, og fire av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Ipswichs siste kamper:
Huddersfield – Ipswich 2-0
Lincoln – Ipswich 1-0
Ipswich – Blackburn 3-2 (Lawrence x2, Berra)
Ipswich – Lincoln 2-2 (Lawrence x2)
QPR – Ipswich 2-1 (Lawrence)

Vurdering: Preston North End har vist styrke den siste tiden, og fremstår for øyeblikket som et meget bra Championship-lag. Her får de besøk av et Ipswich Town som strever en del, og som virker å være litt tappet for selvtillit. Det er vanskelig å styre unna hjemmeseier her.

Tips: H (1.92 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Burton Albion
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Steven Caulker og Jack Robinson er ute hos vertene. Luke Varney mangler hos gjestene.

Queens Park Rangers tok en meget sterk og viktig seier borte mot Reading for snart to og en halv uke siden, og forrige helg fulgte de opp med en ny brukbar match da byrival Fulham kom på besøk. Oppgjøret endte uavgjort 1-1 hjemme på Loftus Road, men med tanke på Fulhams form tror jeg ikke de skal være for skuffet over det resultatet. QPR har nå tre seire og én uavgjort på sine fire siste kamper i ligaen. Ian Holloway snakker hele tiden om hard innsats og tøft spill for å få resultater, og akkurat nå ser det ut til å funke. London-klubben ligger nå på en 17. plass med 33 poeng, og har åtte poeng ned til nedrykk. Hjemme på Loftus Road har de svake 4-4-6 denne sesongen.

QPRs siste kamper:
QPR – Fulham 1-1 (Manning)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
QPR – Blackburn 2-1 (Bidwell)
QPR – Ipswich 2-1 (Sylla, Wszolek)
Wolves – QPR 1-2 (Wszolek, Sylla)

De holdt ut lenge, samtidig som de truet Cardiff City ved flere anledninger, men til slutt måtte Burton Albion gi tapt mot waliserne. Innbytter Rhys Healey satte inn kampens eneste scoring på overtid, og dermed måtte The Brewers nok en gang forlate banen uten poeng i bagasjen. Gultrøyene har nå tre strake tap i ligaen, og de har ikke scoret i noen av disse kampene. Burton har falt som et lodd på tabellen, og har nå kommet under streken igjen med sine 25 poeng. Syv tap på de åtte siste kampene er status, og på bortebane har de svake 1-5-8. Det er vondt å måtte si det, men for øyeblikket er det lite som tyder på at Burton kommer til å holde seg oppe denne sesongen.

Burtons siste kamper:
Cardiff – Burton 1-0
Burton – Wigan 0-2
Watford – Burton 2-0
Burton – Preston 0-1
Rotherham – Burton 1-2 (Irvine, O`Grady)

Vurdering: QPR med gode resultater i det siste, men med unntak av Reading-seieren, er det ikke mye som gjør meg veldig imponert av det Ian Holloway & Co presterer for tiden. Her møter de et Burton Albion-lag i grusom form. Gjestene har bare vunnet én bortekamp denne sesongen, og jeg tviler litt på at de tar en ny her. Uavgjort kan det kanskje bli, men det beste tipset er hjemmeseier.

Tips: H (2.07 @ Nordicbet)


 

Reading – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene uten nye skader å melde om, mens gjestene må klare seg uten Bruno Manga og Anthony Pilkington.

Reading hadde to strake tap i ligaen før kampen mot Fulham denne midtuken, og jeg trodde The Royals skulle få en ny nedtur da de tok imot London-klubben hjemme på Madejski Stadium. Slik ble det heldigvis ikke for Jaap Stam og hans Reading-lag, ettersom Roy Beerens ble matchvinner da han scoret på en retur etter John Swifts straffemiss. Det er for øvrig Readings femte scoring på retur etter straffemiss for sesongen, og det må vel være en eller annen slags rekord. Nå innehar Reading en fjerdeplass med 49 poeng, men fortsatt føler jeg The Royals må opp et par hakk dersom de skal klare henge med helt inn. På tirsdag testet de nok en gang ut en forsvarsfemmer, og denne gangen så det ut til å funke mye bedre enn mot Derby County. Kanskje vil det funke bra igjen mot Cardiff City på lørdag? Hjemme på Madejski Stadium har Reading 9-3-2, og seks av de syv siste hjemmekampene har endt med seier.

Readings siste kamper:
Reading – Fulham 1-0 (Beerens)
Derby – Reading 3-2 (Meite, Swift)
Reading – QPR 0-1 (Mackie)
Man Utd – Reading 4-0
Bristol City – Reading 2-3 (Kermorgant x2, Kelly)

Cardiff City tok turen til sørkysten for å møte serieleder Brighton & Hove Albion på tirsdag, men der kom de seg ikke unna med poeng. Dette til tross for at waliserne holdt unna i store deler av kampen, mye på grunn av en litt kjedelig og defensiv tilnærming til kampen. Til slutt fant Brighton veien til nettmaskene, og da var det gjort. Forrige helg vant Cardiff 1-0 over Burton Albion, og den seieren sørget for at de tok turen opp på en 16. plass med 33 poeng. Nedrykk virker ikke lenger sannsynlig, og det skal Neil Warnock ha mye av æren for. På bortebane har Cardiff 3-4-6 denne sesongen, men bare én av de fire siste på fremmed gress har endt uavgjort.

Cardiffs siste kamper:
Brighton – Cardiff 1-0
Cardiff – Burton 1-0 (Healey)
Bristol City – Cardiff 2-3 (Pilkington x2, Harris)
Cardiff – Fulham 1-2 (Pilkington)
Cardiff – Aston Villa 1-0 (Ralls)

Vurdering: Reading med flott form på hjemmebane i det siste. Her møter de et Cardiff City-lag som kommer til å kjøre på med det de har av styrke og trøkk i duellene, samtidig som de kommer til å være veldig bevisst på den defensive biten. Jeg frykter at dette kan bli et kjedelig og tamt oppgjør, og jeg blir ikke overrasket om det ender uavgjort.

Tips: U (3.20 @ Nordicbet)

 


 

Rotherham United – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om.

Paul Warne har gjort en flott jobb som manager for Rotherham United, og kanskje kan han være trollmannen som redder dette fortapte The Millers-laget. I forrige hjemmekamp ledet han rødtrøyene til seier hjemme mot Norwich City, men forrige runde ble Rotherham slått sønder og sammen av Newcastle United. Det må dog sies at The Millers gjorde mye bra i første omgang mot opprykksfavoritten. Her står de ovenfor en type kamp som de må vinne dersom de skal ha mulighet til å overleve i denne divisjonen, men det blir naturligvis ikke enkelt. Tabelljumboen har nå 16 poeng, og dermed ni poeng opp til trygg plass. Hjemme på New York Stadium har de 4-3-6, og faktisk har tre av de fire siste på eget gress endt med seier i ligaen.

Rotherhams siste kamper:
Newcastle – Rotherham 4-0
Rotherham – Norwich 2-1 (Yates, Adeyemi)
Rotherham – Oxford 2-3 (Adeyemi, Ward)
Leeds – Rotherham 3-0
Rotherham – Burton 1-2 (Adeyemi)

Sam Winnall er borte. James Bree er borte. Connor Hourihane er borte. Fortsetter det i samme tempo, skal man ikke se bort fra at til og med te-damen på Oakwell kommer til å forsvinne den neste uken. Ryktene svirrer også rundt viktige Marc Roberts i forsvar, samtidig som Marley Watkins visstnok skal ha ønsket seg bort. Januar har med andre ord vært en blytung måned for Barnsley-supporterne, men kanskje kan Paul Heckingbottom sørge for at de likevel får litt å juble for resten av sesongen. Matt James har kommet på lån fra Leicester City, og han er god nok til å styrke et hvert Championship-lag. The Tykes ligger nå på en 8. plass med 41 poeng, og opp til play-off skiller det fire poeng. På bortebane har Barnsley 6-1-6, og det gjør de til et av de bedre bortelagene i ligaen.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Leeds 3-2 (Hourihane, Bradshaw, Kent)
Barnsley – Blackpool 1-2 (MacDonald)
Fulham – Barnsley 2-0
Blackpool – Barnsley 0-0
Forest – Barnsley 0-1 (Hourihane)

Vurdering: Rotherham med god form på hjemmebane i det siste, men her tror jeg de får det tøft. Barnsley har mistet flere av sine beste spillere, men man skal ikke undervurdere “kollektivet Barnsley”. Fortsatt har de gode spillere i både bakre og fremre ledd, og jeg er sikker på at de kan skape trøbbel mot tabelljumboen. Derfor gir jeg gjestene et tynt tips her.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply