Skrevet av: Eirik Aase

 

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Wolverhampton Wanderers – Birmingham City (Eurosport Norge)

Lørdag:

13.30: Leeds United – Sheffield Wednesday (EurosportNorge)

16.00: Aston Villa – Derby County (DPlay)

18.30: Brighton & Hove Albion – Reading (DPlay)

Søndag: 

13.00: Norwich City – Ipswich Town

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.47
Newcastle United – Bristol City (Hjemmeseier) 1.48

Totalodds: 2.13

 

Grunnet reise til England får jeg ikke mulighet til å legge ut informasjon om skader og suspensjon denne runden.

 

Wolverhampton Wanderers – Birmingham City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Kommer…

Fire tap på rad. Det er status for Wolverhampton Wanderers foran fredagens viktige kamp mot Birmingham City. Etter 3-1 seieren over Barnsley og seieren mot Liverpool på Anfield for noen uker siden, var det ikke måte på hvor mye optimisme man kunne spore rundt Molineux. Siden den gang har det altså blitt fire strake tap, og noen begynner nå å frykte nedrykk denne våren. I forrige ligakamp ble det 0-1 tap mot bunnrival Wigan Athletic på hjemmebane, mens det ble tap mot Chelsea i FA Cupen på lørdag. Ulvene ligger nå på en 19. plass med 35 poeng, og har fem poeng ned til nedrykksplass. Hjemme på Molineux har de svake 4-3-8 denne sesongen, og det gjør de til ligaens nest svakeste hjemmelag.

Wolves siste kamper:
Wolves – Chelsea 0-2
Wolves – Wigan 0-1
Wolves – Newcastle 0-1
Burton – Wolves 2-1 (Costa)
Barnsley – Wolves 1-3 (Edwards x2, Hause)

Birmingham City fikk besøk av et Queens Park Rangers som hadde fem kamper på rad uten seier før møtet på St Andrews. Det virket dog ikke som om QPR var i svak form da de fikk prøve seg mot Birmingham, ettersom blåtrøyene rett og slett fikk juling av sine gjester fra London. Birmingham tapte hele 1-4 mot QPR, og om stemningen rundt St Andrews var iskald fra før av, er det i hvert fall det nå. Supporterne ropte etter sin tidligere manager Gary Rowett underveis i kampen, mens Gianfranco Zola så ut som en slagen mann etter kampen. Italieneren har nå ledet Birmingham til bare én seier på de fjorten kampene han har sittet i managerstolen hos blåtrøyene. Birmingham ligger nå på en 16. plass med 40 poeng, og har ti poeng ned til nedrykk. På bortebane har de 3-6-7, og hele syv kamper på rad uten seier.

Birminghams siste kamper:
Birmingham – QPR 1-4 (Nsue)
Preston – Birmingham 2-1 (Adams)
Sheff Wed – Birmingham 3-0
Birmingham – Fulham 1-0 (Jutkiewicz)
Birmingham – Reading 0-1

Vurdering: To lag i svak form som møtes på fredag. Wolves med en blanding av tøff motstand og cupkamper som har vært forstyrrende, mens Birmingham bare har sett fryktelig svake ut. Jeg tror det snur for Wolves i denne kampen nå som de er ute av FA Cupen, og dessverre tror jeg derfor det blir et nytt nederlag for Gianfranco Zola & Co.

Tips: H (1.84 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Blackburn Rovers
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

The Brewers tok den korte turen til Pride Park for å møte lokalrival Derby County på tirsdag, og de mange fremmøtte Burton-supporterne må ha vært meget fornøyd me det de fikk se. Mot storebror Derby klarte Burton holde nullen, men dessverre fikk de ikke scoret selv heller. Ett poeng er dog mer enn hva mange hadde forventet før avspark. Med tanke på den imponerende seieren over Norwich City i den foregående kampen, samt seieren over Wolverhampton Wanderers noen uker tidligere, kan man trygt si at Burton Albion ser ut til å ha funnet formen igjen. Burton har nå 3-2-1 på sine seks siste ligakamper, og de ligger nå på en 20. plass med 35 poeng. Med seier i denne kampen vil de ta et stort steg mot ny kontrakt i Championship. Hjemme på Pirelli Stadium har de 7-2-7, og begge de to siste på hjemmebane har endt med seier.

Burtons siste kamper:
Derby – Burton 0-0
Burton – Norwich 2-1 (Kightly, Woodrow)
Brighton – Burton 4-1 (Kightly)
Burton – Wolves 2-1 (Kightly, Woodrow)
Burton – Fulham 0-2

Det har skjedd store ting på Ewood Park siden de tapte kanskje litt ufortjent 1-2 borte mot Sheffield Wednesday forrige uke. I den kampen ble blant annet Hope Akpan utvist for å ha dyttet dommeren, mens Elliott Bennett ble suspendert etter tull etter kampslutt. Siden den gang har Rovers tapt 1-2 mot selveste Manchester United, i et oppgjør hvor Lancashire-klubben imponerte. På tirsdag smalt bomben da Owen Coyle måtte forlate jobben som Blackburn Rovers-manager. En avgjørelse som jeg mener er helt riktig, men som burde ha skjedd for lang tid siden. Inn har Tony Mowbray kommet som erstatter, og nå skal han forsøke å redde Rovers fra nedrykk. Han klarte det med Coventry City i fjor vår, men kan han virkelig klare det igjen? Nå ligger Rovers på en 23. plass med 29 poeng, og opp til trygg plass skiller det tre poeng. På bortebane har de elendige 2-3-10 denne sesongen. Man må tilbake til november for å finne forrige borteseier.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Man Utd 1-2 (Graham)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Selvmål)
Rotherham – Blackburn 1-1 (Selvmål)
Blackburn – QPR 1-0 (Gallagher)
Blackburn – Leeds 1-2 (Bennett)

Vurdering: Burton Albion er i fin form og har imponert i flere kamper i det siste. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som skuffer stort på bortebane, og som er i generelt svak form. Det meste tyder på hjemmeseier her, og det blir også tipset, men med tanke på managerendring hos gjestene kan det være lurt å styre unna spill i denne kampen.

Tips: H (2.19 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Sheffield Wednesday
Kampstart: 13.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdagens runde starter med et smell når Yorkshire-klubbene Leeds United og Sheffield Wednesday barker sammen på Elland Road. Begge lagene ligger godt plassert med tanke på play-off, og derfor kan man godt si at dette Yorkshire-derbyet betyr mye mer enn mange av de man har fått servert de siste sesongene. På grunn av det som står på spill, ser jeg ikke bort fra at dette kan bli et av de mer intense derbyene på en stund. Leeds United tok ett poeng borte mot Ipswich Town i forrige serierunde, og vant 2-1 hjemme mot Bristol City i den foregående kampen. De to strake tapene mot Huddersfield Town og Cardiff City har man glemt litt nå. Foran helgens kamp ligger Leeds på en femteplass med 58 poeng, mens de på hjemmebane har 11-2-4. På de åtte siste hjemmekampene har de fantastiske 7-1-0.

Leeds siste kamper:
Ipswich – Leeds 1-1 (Dallas)
Leeds – Bristol City 2-1 (Wood, Pablo)
Leeds – Cardiff 0-2
Huddersfield – Leeds 2-1 (Wood)
Blackburn – Leeds 1-2 (Jansson, Dallas)

Det lugger litt hos Sheffield Wednesday for øyeblikket. Likevel har de klart å skrape med seg noen sterke resultater de siste ukene, og det sier litt om hvor mye som bor i dette Owls-laget. På tirsdag måtte de derimot forlate banen uten poeng da Brentford kom på besøk på Hillsborough, og det tapet var selvsagt ekstra surt med tanke på at uglene hadde fire strake seire før møtet mot The Bees. Foran lørdagens derby ligger Wednesday på en sjetteplass med like mange poeng som Leeds United, men med ett fattig plussmål mindre enn lørdagens motstander. På bortebane har uglene 6-6-5, og begge de to siste kampene på fremmed gress har endt med seier.

Wednesdays siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Forestieri)
Forest – Sheff Wed 1-2 (Forestieri, Abdi)
Sheff Wed – Blackburn 2-1 (Sasso x2)
Sheff Wed – Birmingham 3-0 (Rhodes, Reach, Winnall)
Wigan – Sheff Wed 0-1 (Wallace)

Vurdering: For et herlig derby dette blir! Leeds United med en liten nedadgående formkurve i det siste, men de ser fortsatt sterke ut. På hjemmebane har de vært store i lengre tid nå, mens de her møter et sterkt Sheffield Wednesday-lag. Uglene er i fin form resultatmessig, men jeg har ikke vært veldig imponert i de siste kampene, dersom man ser bort fra seieren mot Birmingham City. Jeg tror dette blir et jevnt og intenst oppgjør, og klarer ikke finne en vinner her. Derfor krysser jeg for uavgjort.

Tips: U (3.05 @ Nordicbet)


 

Aston Villa – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det er nesten krisestemning på Villa Park i disse dager. På mandag tok de turen til Nordøst-England for å møte Newcastle United på et stappfullt St James` Park. Det endte ikke overraskende med et nytt tap, og det var tidvis vondt å se på hvor svake Villa var i den kampen. Nå har de ikke vunnet en eneste fotballkamp siden Boxing Day, og de står i fare for å passere sin andre strake måned uten en trepoenger. Disse elendige prestasjonene har ført Villa ned til en 17. plass med 36 poeng, og de har nå seks poeng ned til nedrykk. Det er ganske absurd at de nå er mye nærmere en bunnstrid, enn play-off. Villa har nå ni ligakamper på rad uten seier, og på hjemmebane har de 6-7-2. De fire siste hjemmekampene har gitt 0-2-2.

Villas siste kamper:
Newcastle – Aston Villa 2-0
Aston Villa – Barnsley 1-3 (Kodjia)
Aston Villa – Ipswich 0-1
Forest – Aston Villa 2-1 (Kodjia)
Brentford – Aston Villa 3-0

Det vil seg ikke helt for Derby County i disse dager, og det ser ut som om drømmen om opprykk nok en gang blir knust. På tirsdag møtte de lillebror og lokalrival Burton Albion, men i det oppgjøret maktet ikke Derby score et eneste mål. The Rams ligger nå hele ti poeng bak play-off, og med tanke på hvilke lag som er foran på tabellen, er det vanskelig å se for seg at Derby skal klare hente inn det forspranget. The Rams har i løpet av de siste rundene vært med på å ligge under 0-3 hjemme mot Bristol City og rote bort en 2-0 ledelse mot Cardiff City. Det er ikke mye som stemmer akkurat nå for hvittrøyene, men en seier i dette oppgjøret vil hjelpe godt på selvtilliten. På bortebane har Derby 6-3-6 denne sesongen.

Derbys siste kamper:
Derby – Burton 0-0
Derby – Cardiff 3-4 (Bent x2, De Sart)
Derby – Bristol City 3-3 (Bent x2, Ince)
Leicester – Derby 3-1 (Camara)
Newcastle – Derby 1-0

Vurdering: Ingen enkel kamp å vurdere. Aston Villa i elendig form, mens Derby County ikke er enkle å forstå seg på akkurat nå. Jeg har større tro på gjestene enn vertene her, men tror oppgjøret blir en jevn affære. Derfor tror jeg uavgjort er det beste tipset her.

Tips: U (3.15 @ Nordicbet)


 

Barnsley – Huddersfield Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

For tredje gang på de fire siste kampene måtte Barnsley forlate banen uten scoring. Det er ganske merkelig med tanke på hvor mange mål Barnsley har bøttet inn under Paul Heckingbottoms ledelse, men kanskje ikke så overraskende med tanke på at viktige Connor Hourihane forsvant i januar. Playmakeren var involvert i det aller meste fremover på banen, og kanskje er det grunnen til de manglende scoringene. Barnsley tapte 0-2 på lørdag mot Brighton & Hove Albion, og har nå bare én seier på de fem siste kampene. Denne formen har fått avstanden til play-off til å vokse voldsomt, og nå er det ni poeng opp til sjetteplassen. Hjemme på Oakwell har Barnsley litt skuffende 6-5-6 denne sesongen, og ingen av de tre siste på eget gress har endt med seier.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Brighton 0-2
Villa – Barnsley 1-3 (Bradshaw x2, Armstrong)
Reading – Barnsley 0-0
Barnsley – Preston 0-0
Barnsley – Wolves 1-3 (Hammill)

Nok en gang sikret Huddersfield Town seg en knepen seier da de på tirsdag fikk besøk av Reading hjemme på John Smith´s Stadium. En sen scoring fra danske Phillip Billing viste seg å være nok til å vinne den viktige toppkampen. Med tre poeng mot The Royals er Huddersfield nå bare fire poeng bak direkte opprykksplass, og jeg blir ikke overrasket om de kaprer en av de to øverste plassene. The Terriers har nå seks strake seire i ligaen, og optimismen både hos spillerne og supporterne hos Huddersfield er til å ta og føle på. På bortebane har de 8-2-6 denne sesongen, og på de seks siste bortekampene har de 5-1-0.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Reading 1-0 (Billing)
Huddersfield – Man City 0-0
Rotherham – Huddersfield 2-3 (Smith, Lolley, Kachunga)
QPR – Huddersfield 1-2 (Wells, Brown)
Huddersfield – Leeds 2-1 (Hefele, Brown)

Vurdering: Barnsley har skuffet litt i det siste, men viste mot Aston Villa nylig at de fortsatt kan være farlige. Her møter de ligaens store formlag i Huddersfield Town, og jeg tror gjestene kjemper seg til en ny sterk seier i dette Yorkshire-derbyet.

Tips: B (2.06 @ Nordicbet)


 

Brentford – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Dødballer er undervurdert. Ofte er det en tanke jeg sitter med, og i tirsdagens kamp mellom Sheffield Wednesday og Brentford tenkte jeg den tanken flere ganger. Brentford var farlige på sine dødballer, og endte opp med å score begge sine mål i 2-1 seieren etter faste situasjoner. Midtstopperne Harlee Dean og John Egan fant begge nettmaskene, og The Bees tok tre sterke poeng borte mot et opprykksjagende Sheffield Wednesday-lag. Seieren var ekstra deilig for Brentford ettersom de bare hadde tatt ett poeng på de tre siste kampene. Nå har Brentford scoret to mål eller flere i samtlige av deres fem siste kamper, og de ligger nå på en 14. plass med 40 poeng. På hjemmebane har de 6-5-4, og bare én av de seks siste på hjemmebane har endt med tap.

Brentfords siste kamper:
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Dean, Egan)
Reading – Brentford 3-2 (Jota, Vibe)
Preston – Brentford 4-2 (Field, Colin)
Brentford – Brighton 3-3 (Jota, Kerschbaumer, Dean)
Brentford – Aston Villa 3-0 (Vibe x2, Yennaris)

Nå er det kjørt. Det har jeg sagt lenge, men nå mener jeg det på flere måter. Først og fremst er luken til trygg plass nå fryktelig stor, noe som  betyr at det må et mirakel til for at de skal holde seg. Samtidig virker de nå mer resignert enn tidligere i prestasjonene, sammenlignet med hvor de var for noen uker siden. Forrige helg ble de valset over av Cardiff City, i et oppgjør de tapte hele 0-5. Nå har The Millers bare tatt ett poeng på de syv siste kampene, mens de har sluppet inn åtte mål på de to siste. Luken opp til trygg plass er nå på 15 poeng, og på bortebane har The Millers elendige 0-1-16. Bare ett poeng har de tatt på 17 bortekamper denne sesongen!

Rotherhams siste kamper:
Cardiff – Rotherham 5-0
Rotherham – Huddersfield 2-3 (Ajayi, Adeyemi)
Rotherham – Blackburn 1-1 (Taylor)
Bristol City – Rotherham 1-0
Forest – Rotherham 2-0

Vurdering: Vanskelig å finne noe annet utfall enn hjemmeseier i denne kampen. Rotherham ser helt fortapt ut og er håpløse på bortebane. Her bør Brentford ta tre poeng.

Tips: H (1.47 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Det svinger av Neil Warnock og hans Cardiff City for tiden. Warnock som tidligere i uken fortalte at han håpte supportere av lag som ikke liker han, vil bue på han istedenfor ett minutts applaus den dagen han går bort. Humoren er med andre ord på plass, og det er resultatene også. Forrige helg vant de hele 5-0 hjemme mot Rotherham United, og dermed fikk man bygge videre på de sterke borteseirene mot Leeds United og Derby County. Waliserne har ikke sett sterkere ut denne sesongen enn hva de er akkurat nå, og nedrykk er ikke lenge noe man frykter i Wales. The Bluebirds ligger nå på en 12. plass med 45 poeng, og på hjemmebane har de 8-2-7 denne sesongen. Bare to av de ni siste på eget gress har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Rotherham 5-0 (Harris, Hoilett, Noone, Zohore x2)
Derby – Cardiff 3-4 (Harris x2, Noone, Ralls)
Leeds – Cardiff 0-2 (Zohore, Morrison)
Cardiff – Norwich 0-1
Cardiff – Preston 2-0 (Whittingham, Zohore)

Fulham gikk på en smell hjemme mot Tottenham Hotspur forrige helg, men reiste seg på onsdag da de tok turen til Ashton Gate for å møte Bristol City. Hvittrøyene vant 2-0 over The Robins, og har dermed tre strake seire i ligaen. Denne fine formen har ført The Cottagers opp på en syvendeplass med 52 poeng. Det skiller seks poeng opp til play-off, men samtidig har Fulham én kamp mindre spilt enn de nærmeste lagene over på tabellen. London-klubben er med andre ord med for fullt i kampen om play-off, og jeg blir ikke overrasket om de kaprer en av plassene. På bortebane har de 7-5-4 denne sesongen, men de har ikke vunnet to bortekamper på rad i løpet av deres ti siste på fremmed gress.

Fulhams siste kamper:
Bristol City – Fulham
Fulham – Tottenham 0-3
Fulham – Forest 3-2 (Cairney, Piazon, Selvmål)
Fulham – Wigan 3-2 (Ayite, Odoi, Kebano)
Birmingham – Fulham 1-0

Vurdering: Vrien kamp å vurdere. Fulham er sterke og i fin form, og leverte en imponerende prestasjon på denne stadion i FA Cupen i januar. Dette tror jeg blir en annerledes kamp, og jeg ser på vertene som et sterke lag akkurat nå, enn hva de var for en måneds tid siden. Åpen kamp, men prestasjonene til Cardiff de siste ukene gir meg troen på at vertene trekker det lengste strået. Jeg vil dog ikke anbefale å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: H (2.60 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Bristol City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Cruise control? Aktivert. Det føles slik når man ser Newcastle United i aksjon i disse dager. På mandag kontrollerte de seg inn til en sterk 2-0 seier over et formsvakt Aston Villa-lag. Etter tre poeng mot Villa har Newcastle nå syv kamper på rad i ligaen uten tap. Fem av disse syv kampene har endt med seier, og nå ligger Rafa Benitez & Co på tabelltopp med sine 69 poeng. Jeg føler meg trygg på at Newcastle rykker opp i vår, men med Huddersfield Town jagende like bak, kan ikke lenger Newcastle og Brighton & Hove Albion roe ned tempoet. Hjemme på St James´Park har Newcastle 11-1-4 denne sesongen, og de fem siste kampene på eget gress har gitt 4-1-0.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Villa 2-0 (Selvmål, Gouffran)
Norwich – Newcastle 2-2 (Perez, Lascelles)
Wolves – Newcastle 0-1 (Mitrovic)
Newcastle – Derby 1-0 (Ritchie)
Newcastle – QPR 2-2 (Ritchie, Shelvey)

Savnet av Tammy Abraham var merkbart på onsdag da Bristol City fikk besøk av Fulham hjemme på Ashton Gate. The Robins slet mot The Cottagers, og klarte til slutt ikke stå imot det store presset fra hvittrøyene. Bristol City tapte 0-2, og har nå tre kamper på rad uten seier. Totalt har de nå bare vunnet én av sine tretten siste ligakamper, og denne håpløse formen har dyttet Bristol City rett ned i bunnstriden. Foran helgens kamp har de bare to poeng ned til feil side av streken, og man kan trygt si at fansen frykter nedrykk. På bortebane har Bristol City 2-3-11 denne sesongen, og har nå elleve kamper på rad på fremmed gress uten seier.

Bristol Citys siste kamper:
Bristol City – Fulham
Leeds – Bristol City 2-1 (Djuric)
Derby – Bristol City 3-3 (Abraham x2, Taylor)
Bristol City – Rotherham 1-0 (Djuric)
Bristol City – Sheff Wed 2-2 (Abraham, Tomlin)

Vurdering: Newcastle ser meget sterke ut og hadde full kontroll mot Aston Villa på mandag. Her møter de et formsvakt Bristol City-lag som ikke husker hvordan det føles å vinne på bortebane. Umulig å komme unna hjemmeseier her.

Tips: H (1.48 @ Nordicbet)


 

Preston North End – Queens Park Rangers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Sesongen er ikke over for Preston North End, men jeg sitter med følelsen av at de aldri kommer til å klare tette luken opp til lagene som nå innehar play-off plassene. The Lilywhites spilte uavgjort 0-0 borte mot Wigan Athletic i forrige serierunde, og selv om det på mange måter er et bra resultat, er det slike kamper hvittrøyene må vinne dersom de skal klatre opp til play-off. Nå ligger de på en 10. plass med 49 poeng, mens de på hjemmebane har 8-4-5 denne sesongen. På de fem siste hjemmekampene har de ikke tapt en eneste kamp, mens tre av kampene har endt med seier.

Prestons siste kamper:
Wigan – Preston 0-0
Preston – Birmingham 2-1 (Hugill, Robinson)
Preston – Brentford 4-2 (McGeady x2, Horgan, Robinson)
Barnsley – Preston 0-0
Cardiff – Preston 2-0

Queens Park Rangers har fått opp farten igjen etter en svak periode med fem kamper på rad uten seier. Denne dårlige formen førte QPR rett ned i bunnstriden, men to strake seire har lagt nedrykkssnakk på is. London-klubben vant hele 4-1 borte mot Birmingham City forrige helg, og fortsatte å imponere med en sterk 2-1 seier hjemme mot Wigan Athletic på tirsdag. De er nå oppe på en 15. plass med 40 poeng, og jeg tror ikke QPR-fansen trenger frykte nedrykk med det første. På bortebane har QPR 6-3-7 denne sesongen, og bare én av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

QPRs siste kamper:
QPR – Wigan 2-1 (Smith, Washington)
Birmingham – QPR 1-4 (Smith, Washington, Sylla, N`Gbakoto)
QPR – Huddersfield 1-2 (Freeman)
Blackburn – QPR 1-0
Newcastle – QPR 2-2 (Washington, Selvmål)

Vurdering: Dette blir jevnt! To solide lag som begge kjennetegnes av solid spill og fokus på innsats. Noen høydare tror jeg ikke dette blir, og jeg ser på uavgjort som det mest sannsynlige utfallet.

Tips: U (3.30 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Nottingham Forest
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Etter et sent seiersmål av Jake Buxton borte mot Wolverhampton Wanderers for halvannen uke siden, var det stor selvtillit å spore rundt DW Stadium. To seriekamper senere har den selvtilliten fått seg en liten knekk. Forrige helg spilte The Latics mot Preston North End på hjemmebane, men maktet ikke score. Kampen endte 0-0, og det er et resultat Wigan ikke kan være fornøyd med. På tirsdag gikk turen videre til London hvor de skulle spille mot Queens Park Rangers, men det ble ingen opptur. QPR vant 2-1 over Warren Joyce og hans Wigan-lag, og dermed ligger The Latics fortsatt på nedrykksplass. Wigan innehar 22. plassen med sine 30 poeng, og har to poeng opp til trygg plass. På hjemmebane har de 3-5-8, noe som gjør de til ligaens svakeste hjemmelag.

Wigans siste kamper:
QPR – Wigan 2-1 (Bogle)
Wigan – Preston 0-0
Wolves – Wigan 0-1 (Buxton)
Fulham – Wigan 3-2 (Selvmål, Jacobs)
Wigan – Norwich 2-2 (Bogle x2)

For noen uker siden var Forest-fansen i godt humør etter at de både hadde vunnet et par kamper på rad, samtidig som den unge juvelen Ben Brereton endelig hadde fått muligheten til å presentere seg på førstelaget. Dessverre for skogvokterne har de tre siste kampene i ligaen endt med tap, og på disse kampene har de totalt sluppet inn ti mål. Norwich City, Fulham og Sheffield Wednesday har blitt for sterke, men det skal sies at motstanden med andre ord har vært tøff. Tøft blir det på lørdag også, selv om Wigan ikke er på samme nivå som de tre nevnte lagene. Nå ligger Forest på en 18. plass med 36 poeng, og ned til nedrykk skiller det seks poeng. På bortebane har Forest 2-3-12 denne sesongen, og på de syv siste på fremmed gress har de håpløse 0-1-6.

Forests siste kamper:
Forest – Sheff Wed 1-2 (Osborn)
Fulham – Forest 3-2 (Kasami, Brereton)
Norwich – Forest 5-1 (McCormack)
Forest – Aston Villa 2-1 (Brereton, Assombalonga)
Forest – Rotherham 2-0 (Assombalonga x2)

Vurdering: Wigan med to skuffende kamper på rad, mens Nottingham Forest har tre strake tap. Ikke enkelt å si hvordan dette skal gå, men jeg har fått et bedre inntrykk av vertene de siste ukene enn av gjestene. Forests fæle borteform er en annen faktor som gjør at jeg markerer for hjemmeseier her.

Tips: H (2.13 @ Nordicbet)


 

 

Brighton & Hove Albion – Reading
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Lørdagens kveldskamp er en herlig godbit fra sørkysten. Brighton & Hove Albion har nettopp hatt en liten formdupp med bare én seier på fire kamper, men slo tilbake med en sterk seier borte mot Barnsley forrige helg. Sam Baldock scoret begge målene, og den seieren var utvilsomt meget viktig. Rett og slett fordi Huddersfield Town på tredjeplass er i fantastisk form for øyeblikket. Foran helgens runde skiller det bare fire poeng mellom Brighton på andreplass og Huddersfield på tredjeplass, og da sier det seg selv at Brighton ikke har råd til flere perioder med svak form. Opp til tabelltopp skiller det bare ett poeng, mens Brighton har utmerkede 12-3-1 på eget gress denne sesongen. Brentford er det eneste laget som har vunnet på Falmer Stadium denne sesongen, og The Seagulls har nå spilt tretten kamper på rad på hjemmebane uten å tape.

Brightons siste kamper:
Barnsley – Brighton 0-2 (Baldock x2)
Brighton – Ipswich 1-1 (Hemed)
Brighton – Burton 4-1 (Hemed x2, Baldock, Murray)
Brentford – Brighton 3-3 (Hemed, Duffy, March)
Huddersfield – Brighton 3-1 (Hemed)

Reading tok turen til Yorkshire for å møte Huddersfield Town i det som var en interessant toppkamp. Reading sto bra imot det sterke formlaget Huddersfield, men måtte til slutt gi tapt da danske Phillip Billing satte inn kampens eneste mål. The Royals hadde seks kamper på rad i ligaen uten tap før møtet med The Terriers, og skal nå forsøke å få til en ny rekke med kamper på rad uten tap. Det vil være viktig å slå tilbake så fort som mulig med tanke på hvor jevnt det er i kampen om play-off, men lørdagens motstander var nok det verste Reading kunne møtt akkurat nå med tanke på å slå tilbake på første forsøk. Reading ligger nå på en fjerdeplass med 60 poeng, og dersom de skal ha et lite håp om å klare direkte opprykk til våren, tror jeg nesten de er nødt til å vinne dette oppgjøret. På bortebane har Reading 7-2-7, men bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Readings siste kamper:
Huddersfield – Reading 1-0
Reading – Brentford 3-2 (Swift, Beerens, McCleary)
Reading – Barnsley 0-0
Ipswich – Reading 2-2 (Obita, Mutch)
Birmingham – Reading 0-1 (Swift)

Vurdering: Brighton med litt varierende resultater i det siste, men på hjemmebane er de fantastiske. Her møter de et sterkt Reading-lag som ikke er enkle å slå. Jeg tror gjestene kan gi Brighton tøff kamp her, men seieren tror jeg vertene tar til slutt. Oddsen er dog alt for lav til å være interessant.

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Ipswich Town
Kampstart: 13.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Det er ikke mye i engelsk fotball som kan måle seg med “Old Farm”-derbyet mellom Norwich City og Ipswich Town. På lørdag er det duket for et nytt møte mellom de to storhetene fra East Anglia. Norfolk-klubben Norwich City kommer til denne kampen med et skuffende tap borte mot Burton Albion i bagasjen, og trenger en seier i søndagens derby både for å få tilbake optimismen, men også for å henge med i kampen om play-off. Foran helgens serierunde har Norwich syv poeng opp til play-off, og den luken bør ikke bli større med tanke på hvor gode lagene foran på tabellen er. Etter en lengre periode med svak form trodde de fleste – inkludert meg selv – at manager Alex Neil skulle bli sparket, men foran helgens kamp har de bare ett tap på de syv siste kampene. På hjemmebane har de 11-2-3, og på de åtte siste kampene på eget gress har de imponerende 6-1-1.

Norwichs siste kamper:
Burton – Norwich 2-1 (Jerome)
Norwich – Newcastle 2-2 (Jacob Murphy, Jerome)
Norwich – Forest 5-1 (Pritchard x2, Howson, Hoolahan, Josh Murphy)
Wigan – Norwich 2-2 (Dijks, Oliveira)
Cardiff – Norwich 0-1 (Jerome)

Det er ikke bare Norwich City-sjef Alex Neil som har vært nære ved å miste jobben denne sesongen, for det har absolutt Ipswich-manager Mick McCarthy også. For noen måneder siden trodde jeg at vårens “Old Farm”-derby skulle gå uten både Neil og McCarthy, men ringreven McCarthy har også klart å klore seg fast til managerstolen. Foran helgens derby har de fire strake kamper uten tap, og mange Ipswich-supportere har en slags optimistisk følelse foran søndagens kamp, til tross for at de ikke har hatt mye å juble for denne sesongen. Forrige kamp endte det uavgjort 1-1 hjemme mot Leeds United, men i deres forrige bortekamp tok de et sterkt bortepoeng mot Brighton & Hove Albion. På bortebane har Ipswich 4-4-8 denne sesongen, men ingen av de tre siste på fremmed gress har endt med tap. Nå ligger Ipswich på en 13. plass med 41 poeng, og denne sesongen ser ut til å ebbe ut med en plassering midt på tabellen.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Leeds 1-1 (Sears)
Brighton – Ipswich 1-1 (Chambers)
Villa – Ipswich 0-1 (Huws)
Ipswich – Reading 2-2 (Lawrence x2)
Ipswich – Derby 0-3

Vurdering: Disse kampene lever sitt eget liv. Det finnes gode grunner for å spå hjemmeseier her, men Ipswichs vilje og prestasjoner de siste kampene gjør meg usikker. Jeg holder vertene som favoritter, men oddsen er for lav til at jeg vil vurdere spill på hjemmeseier. Uavgjort til 3.75 er mye mer interessant.

Tips: U (3.75 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply