Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Bristol City – Huddersfield Town (Dplay)

Lørdag:

14.00: Nottingham Forest – Derby County (Eurosport 1)

18.30: Leeds United – Brighton & Hove Albion (Eurosport 1)

 

Rundens oddskupong:
– Oddsen er hentet fra Nordicbet
Queens Park Rangers – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.44
Birmingham City – Newcastle United (Borteseier) 1.73

Totalodds: 2.49

 


 

FREDAG:

Bristol City – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene mangler Milan Djuric med skade, mens gjestene ikke har noen nye skader eller suspensjoner.

Fyrtårnet på stopperplass hos Bristol City, nemlig Aden Flint, viste seg å kanskje score sesongens viktigste mål for rødtrøyene da de møtte bunnrival Wigan Athletic forrige runde. Flint dukket opp på riktig sted med bare få minutter igjen å spille, og sikret The Robins tre poeng. Den scoringen tok City opp på trygg plass, selv om de ble dyttet ned på nedrykksplass tidligere denne uken. Nå har de 38 poeng, og ligger like under streken med ett poeng opp til trygg plass. Før kampen mot Wigan hadde de syv kamper på rad uten seier. Hjemme på Ashton Gate har de 7-4-7  denne sesongen, men bare én av de ni siste på eget gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Wigan – Bristol City 0-1 (Flint)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wright)
Bristol City – Burton Albion 0-0
Aston Villa – Bristol City 2-0
Newcastle – Bristol City 2-2 (Wilbraham, Cotterill)

Etter et tungt tap hjemme mot Newcastle United på John Smith´s Stadium, har Huddersfield Town reist seg igjen. Først vant de 1-0 hjemme mot Aston Villa etter mål av Tommy Smith, før de tok en ny 1-0 seier borte mot Brentford forrige helg. Det å holde nullen mot Brentford er ingen lek, og det sier litt om hvor sterke disse Huddersfield-spillerne er defensivt. Huddersfield fortsetter å vinne fotballkamper med knappest mulig margin, og det er ingen tilfeldighet. De maler sine motstandere sønder og sammen, før de til slutt vipper kampen til sin fordel. Nå ligger The Terriers på en tredjeplass med seks poeng opp til direkte opprykk, samt én kamp mindre spilt enn lagene foran på tabellen. På bortebane har Huddersfield 9-3-6 denne sesongen, og bare ett tap på de ni siste på fremmed gress.

Huddersfields siste kamper:
Brentford – Huddersfield 0-1 (van la Parra)
Huddersfield – Villa 1-0 (Smith)
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Mooy)
Man City – Huddersfield 5-1 (Bunn)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Hefele)

Vurdering: Bristol City med viktig seier sist, men dog mot et svakt lag. Her møter det et formsterkt Huddersfield Town-lag som gjør det bra i toppen av tabellen. Gjestene får det ikke enkelt, men jeg tror de har nok kvalitet til å vinne her. Jeg går for en knepen borteseier. Kanskje 1-0 eller 2-1.

Tips: B (2.38 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Fernando Forestieri er sannsynligvis ute med skade, mens Vincent Sasso er suspendert. Liam Kelly og Jordon Mutch er usikre hos gjestene, mens Tiago Ilori er ute.

Carlos out? Nei, så gale er det ikke. Likevel har jeg faktisk hørt noen nevnt det etter uglenes 0-2 tap mot Aston Villa forrige serierunde. Carlos Carvalhal har fått uglene opp på play-off hvor de bør havne ved sesongslutt, men den siste tidens resultater har gjort supporterne usikre. Ser man bort fra den imponerende 5-1 seieren over Norwich City, har det blitt mange skuffende poengtap i det siste. Uavgjort hjemme mot Burton Albion, tap hjemme mot Brentford, tap borte mot Leeds United og Aston Villa. Med tanke på Fulham som kommer jagende bak på tabellen, er ikke dette tidspunktet å gå på en skikkelig formsvikt på. Wednesday innehar nå den viktige sjetteplassen med ett poeng ned til Fulham. De har bare vunnet én av sine fem siste kamper, og på hjemmebane har de sterke 12-2-4.

Wednesdays siste kamper:
Villa – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Burton 1-1 (Wallace)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Rhodes x2, Forestieri, Fox, Wallace)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Forestieri)

Det er ikke bare hjemmelaget på Hillsborough som trøbler litt med formen for øyeblikket. Reading har bare vunnet én av sine fem siste kamper, og i fire av kampene har de ikke scoret et eneste mål. I tre av disse kampene har de dog møtt de tre beste lagene i Championship, men 0-3 tapet borte mot Preston North End i forrige serierunde må ha gjort skikkelig vondt. Foran fredagens kamp innehar Reading femteplassen med 64 poeng. De har to poeng ned til Sheffield Wednesday, og vil dermed bli passert på tabellen med tap her. Ned til den bitre syvendeplassen skiller det tre poeng, og på bortebane har The Royals 7-2-9 denne sesongen. Samtlige tre siste på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Preston – Reading 3-0
Reading – Newcastle 0-0
Reading – Wolves 2-1 (Kermorgant, McShane)
Brighton – Reading 3-0
Huddersfield – Reading 1-0

Vurdering: Det er ikke lett å vite hva man får servert fra noen av disse lagene for øyeblikket. Ingen av de er i særlig bra form, og det er mye som står på spill. Jeg tror vertene har best mulighet til å karre seg til tre poeng, men Reading vil gi tøff motstand. Jeg markerer for hjemmeseier, men oddsen på vertene er alt for lav til å være interessant.

Tips: H (1.73 @ Nordicbet)


 

LØRDAG:


Nottingham Forest – Derby County

Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Jamie Ward er suspendert, mens Eric Lichaj er skadet hos vertene. Hos gjestene er Cyrus Christie usikker.

East Midlands-derbyet mellom Nottingham Forest og Derby County er alltid et av de oppgjørene jeg gleder meg mest til hver sesong. Akkurat dette møtet mellom Forest og Derby kunne muligens ha vært litt skuffende med tanke på at ingen av lagene har levd opp til forventningene denne sesongen, men i løpet av den siste uken har det skjedde en del ting som har gjort denne kampen ekstra spesiell. Begge klubbene har fått ny manager siden sist helg, og vertene skal nå bli ledet av dyktige Mark Warburton. Han husker nok mange fra tiden i Brentford hvor han tok The Bees til play-off, mens han de siste sesongene har ledet Rangers i Skottland. Nå skal han forsøke å løfte et Forest-lag som for øyeblikket ligger på en 20. plass med 40 poeng. Det er bare to poeng ned til nedrykk, og derfor trenger skogvokterne et skikkelig løft. Forest har bare én seier på de syv siste kampene, og på hjemmebane har de 9-3-6. To av de tre siste på eget gress har dog endt med tap.

Forests siste kamper:
Burton – Forest 1-0
Forest – Brentford 2-3 (Brereton, Clough)
Forest – Brighton 3-0 (Clough x2, Osborn)
Wigan – Forest 0-0
Forest – Sheff Wed 1-2 (Osborn)

Derby County leverte nærmere sesongverste da de ble rundspilt av Brighton & Hove Albion i forrige serierunde. Derby tapte kampen 0-3, og noen dager senere ble det klart at Steve McClaren fikk sparken for andre gang på under to år. Kort tid etterpå ble Gary Rowett hentet inn som ny manager, og den ettertraktede manageren skal forsøke å få skikk på et underpresterende Derby-lag. Rowett er en fantastisk manager, mens Derby har en fantastisk tropp. Likevel er det noen ting jeg ikke helt forstår med denne ansettelsen. Mine tanker om den saken kan du lese her. The Rams er i ferd med å rote bort håpet om play-off, men heldigvis for hvittrøyene er det flere lag foran på tabellen som har snublet i det siste. Derby har bare én seier på de ni siste kampene, mens de på bortebane har fire strake tap. Dersom det blir et nytt tap på lørdag, blir de nødt til å gi ifra seg Brian Clough-trofeet som de har hatt siden november 2015.

Derbys siste kamper:
Brighton – Derby 3-0
Derby – Preston 1-1 (Vydra)
Derby – Barnsley 2-1 (Ince, Nugent)
Blackburn – Derby 1-0
Aston Villa – Derby 1-0

Vurdering: Denne er umulig å spå. Ikke bare er det et hatsk lokalderby som alltid lever sitt eget liv, men to nye managere gjør det enda mer uforutsigbart. Jeg velger å gå for seier til Derby, rett og slett fordi jeg tror Gary Rowett vil få spillerne til å forstå hans ideer raskt. Samtidig tror jeg Derby vil få et lite boost av at Steve McClaren nå er borte fra klubben.

Tips: B (2.35 @ Nordicbet)


 

Blackburn Rovers – Preston North End
Kampstart: 14.00
Skader og Suspensjoner: Vertene må sannsynligvis klare seg uten Corry Evans, mens gjestene mangler John Welsh og Callum Woods.

Det er ikke bare i East Midlands det skal spilles et lokaloppgjør tidlig på lørdagen. I Lancashire møtes Blackburn Rovers og Preston North End til lokaloppgjør på Ewood Park. Tony Mowbray har nå ledet Blackburn Rovers i seks kamper, og fremdeles har ikke Mowbray opplevd tap som Rovers-sjef. Den siste uken har de imponert med å unngå tap borte mot både Norwich City og Fulham, mens de på hjemmebane har slått både Derby County og Wigan Athletic for noen uker siden. Rovers ser ut som et mye mer solid lag nå, enn hva de gjorde under Owen Coyle. De er fortsatt dypt plantet i bunnstriden, men både spillere og fans ser ut til å ha mer tro på at de faktisk kan holde seg nå, enn hva de gjorde før. På de ni siste kampene har det bare blitt ett tap, og de har ett poeng ned til feil side av streken. På hjemmebane har de 7-6-6 denne sesongen, og på de fire siste hjemmekampene har de tatt ti av tolv mulige poeng.

Blackburns siste kamper:
Fulham – Blackburn 2-2 (Joao, Conway)
Norwich – Blackburn 2-2 (Joao x2)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Williams)
Blackburn – Wigan 1-0 (Emnes)
Blackburn – Derby 1-0 (Conway)

Presotn North End fortsetter å imponere i klynga som følger like bak play-off. Forrige helg vant de 3-0 hjemme mot et opprykksjagende Reading-lag, og i den kampen signerte den hurtige Tom Barkhuizen seg for to nye scoringer. Han har nå puttet fire mål på de tre siste kampene. Den nye Damien Duff var også på farten mot Reading, og nå har Preston bare ett tap på de åtte siste kampene. The Lilywhites er bare seks poeng bak play-off, og på bortebane har de 5-7-6 denne sesongen. På deres seks siste bortekamper har de ikke vunnet en eneste kamp, men fire av disse har endt uavgjort.

Prestons siste kamper:
Preston – Reading 3-0 (Barkhuizen x2, Horgan)
Derby – Preston 1-1 (Barkhuizen)
Fulham – Preston 3-1 (Barkhuizen)
Preston – QPR 2-1 (McGeady, Hugill)
Wigan – Preston 0-0

Vurdering: Blackburn Rovers ser ut som et mye bedre lag under Tony Mowbray, og vil nok levere en stødig kamp her. Preston North End er som alltids stabilt solide, og vil gi vertene tøff motstand. Jeg ser for meg en hard og tøff slitekamp, som kan vippe begge veier. Det mest sannsynlige utfallet her er uavgjort.

Tips: U (3.10 @ Nordicbet)


 

Birmingham City – Newcastle United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen nye fravær hos vertene, som kan ha Clayton Donaldson tilbake etter tre måneder. Ciaran Clark er usikker hos gjestene, mens DeAndre Yedlin er ute med skade.

Gianfranco Zola er en mann i hardt vær. Han sliter kraftig med å få dette Birmingham City-laget til å spille den fotballen som han ønsker de skal spille, selv om han ikke helt har spillertypene til å klare det. Resultatet er at de knapt vinner fotballkamper, og mange spekulerer i om Zola faktisk er nær ved å miste jobben dersom ikke ting bedrer seg snart. Forrige helg var de på vei mot et nytt nederlag borte mot Cardiff City, men Lukas Jutkiewicz kranglet inn et utligningsmål like før slutt. Nå ligger blåtrøyene på en 17. plass med 44 poeng. Med seks poeng ned til nedrykk føler kanskje noen Birmingham-supportere seg litt trygge, men samtidig er deres målforskjell såpass elendig at man vet aldri. Birmingham har bare fire poeng på sine syv siste kamper, og på hjemmebane har de 7-4-8 denne sesongen. Samtlige tre siste på eget gress har endt med tap.

Birminghams siste kamper:
Cardiff – Birmingham 1-1 (Jutkiewicz)
Birmingham – Wigan 0-1
Birmingham – Leeds 1-3 (Gardner)
Wolves – Birmingham 1-2 (Davis, Kieftenbeld)
Birmingham – QPR 1-4 (Nsue)

Det var nok mange som rev i stykker oddskupongen i sinne etter at Newcastle United tapte 1-3 hjemme mot Fulham forrige helg. Alt så ut til å stemme for Newcastle da de slo både Brighton & Hove Albion og Huddersfield Town i løpet av få dager, men nå står de med to kamper på rad uten seier. Mot Fulham var det en 16 åring som scoret to av målene mot Newcastle, og på grunn av det tapet Huddersfield Town fått kuttet luken som Newcastle hadde opparbeidet seg. Fortsatt sliter jeg med å se hvordan Newcastle skal rote bort opprykket, men avstanden er ikke større enn at det er fullt mulig. På bortebane har Newcastle 13-3-3 denne sesongen, og det gjør de til ligaens beste bortelag.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Fulham 1-3 (Murphy)
Reading – Newcastle 0-0
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Gayle, Murphy, Ritchie)
Brighton – Newcastle 1-2 (Diame, Perez)
Newcastle – Bristol City 2-2 (Clark, Shelvey)

Vurdering: Birmingham i svak form, og jeg er ikke imponert av det de har vist over lengre tid. Her møter de et Newcastle-lag som må slå tilbake etter tapet sist helg. Jeg har stor tro på at gjestene tar tre poeng på St Andrews.

Tips: B (1.71 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Brentford
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Hvem kan slå The Brewers? Det er spørsmålet mange stiller seg rundt Pirelli Stadium. Gultrøyene lakk som en sil i flere kamper i høst, men nå viser de forsvarsspill fra en helt annen hylle. Motstanderne sliter med å spille seg gjennom Burtons defensive lagdel, og på de fem siste kampene har det bare blitt to baklengsmål. Burton har seks kamper på rad uten tap, og først nå har jeg begynt å få troen på at gultrøyene faktisk kan holde seg oppe. Forrige runde tok de tre meget viktige poeng mot Nottingham Forest, og klatret dermed forbi Forest og opp på en 19. plass. De har nå tre poeng ned til nedrykk, mens de på hjemmebane har 8-3-7 denne sesongen. På de fire siste på eget gress har de tatt ti av mulige tolv poeng.

Burtons siste kamper:
Burton – Forest 1-0 (Woodrow)
Sheff Wed – Burton 1-1 (Irvine)
Bristol City – Burton 0-0
Burton – Blackburn 1-1 (Sordell)
Derby – Burton 0-0

Brentford fortsetter å variere veldig i prestasjonene. De har gått fra å vinne borte mot Sheffield Wednesday og Nottingham Forest, til å tape hjemme mot Wolverhampton Wanderers. Det tapet kom på tirsdag i en utsatt kamp på Griffin Park, og denne mangelen på fremgang over tid for Brentford, må være litt bekymringsfullt for supporterne. De dukker ofte opp med noen kamper hvor spiller fantastisk fotball, men alt for ofte kommer det elendige prestasjoner. Nå ligger Brentford på en 14. plass med 47 poeng, og det kommer til å ende med en plass midt på tabellen for The Bees. På bortebane har de 6-3-10, men på de tre siste på fremmed gress har de 2-1-0.

Brentfords siste kamper:
Brentford – Wolves 1-2 (Colin)
Brentford – Huddersfield 0-1
Forest – Brentford 2-3 (Vibe x2, Jota)
Ipswich – Brentford 1-1 (Yennaris)
Brentford – Rotherham 4-2 (Jota x3, Yennaris)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere noen kamper hvor Brentford er involvert. Burton Albion har imponert stort i det siste, og er ikke enkle å spille mot. Her møter det et Brentford-lag som er veldig av og på. Mye tilsier at det kan komme en del mål her, til tross for Burtons solide forsvarsspill i det siste. Jeg hadde aldri turt å sette penger mot Brentford slik de varierer i prestasjonene, men dersom jeg måtte valgt et utfall her, ville det blitt hjemmeseier. Vertene har også mye mer å spille for enn gjestene.

Tips: H (2.60 @ Nordicbet)

 


 

Cardiff City – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene får kanskje tilbake Bruno Manga til denne kampen, mens gjestene må klare seg uten Emyr Huws som ikke kan spille mot sin egen arbeidsgiver.

Neil Warnocks Cardiff City så ut til å være på vei mot en ny imponerende seier mot et formsvakt Birmingham City-lag forrige helg, men et sent baklengsmål ødela festen. Waliserne måtte nøye seg med ett poeng, men det betyr samtidig at de bare har ett tap på de syv siste kampene. Cardiff fremstår fortsatt som et meget solid lag, og det blir spennende å se hva de kan vise etter sommeren. Nå handler alt om å spille ferdig sesongen og teste ut litt ting før sesongslutt. Cardiff ligger på en 13. plass med 48 poeng, og har 8-4-7 på eget gress. Bare én av de syv siste hjemmekampene har endt med tap.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Birmingham 1-1 (Ralls)
Blackburn – Cardiff 1-1 (Zohore)
QPR – Cardiff 2-1 (Bamba)
Cardiff – Fulham 2-2 (Zohore x2)
Cardiff – Rotherham 5-0 (Harris, Hoilett, Noone, Zohore x2)

Ipswich Town er ligaens store uavgjort-lag. Ikke bare har de flest uavgjorte kamper i Championship denne sesongen, men den siste tidens resultater har vært helt ville. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 borte mot Barnsley, og det betyr at blåtrøyene nå har seks uavgjorte kamper på rad. Av disse seks kampene har fem av dem endt 1-1. Totalt er de nå oppe i åtte på rad uten tap, og manager Mick McCarthy er en fornøyd mann for tiden. Han mener at det faktum at han har klart å beholde jobben denne sesongen, betyr at han har gjort en god jobb. Det er vanskelig å være uenig, selv om man kan forstå de som ønsker et managerbytte. Ipswich ligger nå på en 16. plass med 45 poeng, og kan passere Cardiff med seier her. På bortebane har Ipswich 4-6-8 denne sesongen, og 0-4-1 på sine fem siste på fremmed gress.

Ipswichs siste kamper:
Barnsley – Ipswich 1-1 (Lawrence)
Ipswich – Wolves 0-0
Ipswich – Brentford 1-1 (Huws)
Norwich – Ipswich 1-1 (Knudsen)
Ipswich – Leeds 1-1 (Sears)

Vurdering: Cardiff taper sjeldent, og det samme kan sies om Ipswich Town. Selv uten å se på Ipswichs siste kamper ville jeg sagt at dette ser ut som en typisk uavgjortkamp. At Ipswich i tillegg har seks uavgjorte på rad, gjør meg sikker i min sak. Dette blir Ipswichs syvende strake poengdeling.

Tips: U (3.25 @ Nordicbet)


 

Fulham – Wolverhampton Wanderers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Lucas Piazon er skadet og Scott Parker er sannsynligvis ute hos vertene, mens Richard Stearman ikke kan spille for gjestene ettersom han møter sin egen arbeidsgiver.

Etter en utrolig 3-1 seier borte mot Newcastle United, hvor 16 år gamle Ryan Sessegnon ble den store helten med sine to mål, ble det et brutalt møte med hverdagen for Fulham på tirsdag. The Cottagers skulle bare innkassere tre poeng hjemme mot bunnlaget Blackburn Rovers, men slik gikk det ikke. Etter en imponerende første omgang hvor de ledet 1-0, falt de i sammen ett er hvilen. Gjestene tok over kommandoen, og til slutt var det ikke noe å si på at kampen endte 2-2. At utligningsmålet til Rovers kom fire minutter på overtid må derimot ha gjort vondt. Fulham gikk dermed glipp av muligheten til å klatre opp på play-off, og har nå ett poeng opp til den viktige sjetteplassen. Hjemme på Craven Cottage har de 8-7-4, og de er ubeseiret på sine seks siste på eget gress.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Blackburn (Cyriak, Aluko)
Newcastle – Fulham 1-3 (Cairney, Sessegnon x2)
Fulham – Leeds 1-1 (Cairney)
Fulham – Preston 3-1 (Kebano, Martin, Aluko)
Cardiff – Fulham 2-2 (Johansen, Kebano)

Ulveflokken til Paul Lambert har våknet. Etter seks strake ligakamper uten seier, og bare ett fattig poeng, har det endelig løsnet. Forrige helg tok de en viktig seier mot Rotherham United, dog uten å imponere. På tirsdag innkasserte de tre nye poeng borte mot Brentford på Griffin Park, og i det oppgjøret synes jeg de hevet spillet sitt flere hakk. Med 42 poeng har de nå karret seg opp til en 18. plass. Fortsatt er det bare fire poeng ned til nedrykk, men ulvene har samtidig en kamp til gode på de andre bunnlagene. Jeg følger meg trygg på at Wolves holder seg, men de trenger fortsatt et par seire til. På bortebane har de 6-6-7 denne sesongen.

Wolves siste kamper:
Brentford – Wolves 1-2 (Costa, Doherty)
Wolves – Rotherham 1-0 (Weimann)
Ipswich – Wolves 0-0
Reading – Wolves 2-1 (Marshall)
Wolves – Birmingham 1-2 (Dicko)

Vurdering: Fulham er imponerende, men de sliter litt bakover på banen. Her møter de et Wolves-lag som har lagt en god uke bak seg. Vertene er favoritter og får tipset her, men Wolves gode resultater den siste uken gjør at det ikke vil overraske om gjestene får med seg noe fra Craven Cottage.

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)


 

Norwich City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Mitchell Dijks er suspendert hos vertene, mens Aidy White er ute hos gjestene.

Alex Neil ble fjernet fra managerstolen i Norfolk bare dagen før Norwich Citys møte med Blackburn Rovers i Championship. Sparkingen kom så sent at de ikke rakk å fjerne Alex Neils faste spalte fra kampprogrammet. Alan Irvine overtok ansvaret på midlertidig basis, men han klarte ikke få mer enn ett poeng med seg fra kampen mot Blackburn Rovers. På stillingen 1-0 i første omgang fikk Norwich Mitchell Dijks utvist, og det ødela det meste av kampen. Norwich har nå 54 poeng og ligger på en niendeplass. Det er åtte poeng opp til play-off, og det skal litt til for at gultrøyene kommer seg opp dit. Hjemme på Carrow Road har de 11-4-3 denne sesongen, og ingen av de syv siste på eget gress har endt med tap.

Norwichs siste kamper:
Norwich – Blackburn 2-2 (Jerome x2)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wildschut)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Jerome)
Norwich – Ipswich 1-1 (Jacob Murphy)
Burton – Norwich 2-1 (Jerome)

The Tykes sliter fortsatt med å få ting til å svinge i Championship etter alle januarsalgene. Den vonde trenden vil ikke gi seg, og etter 1-1 hjemme mot Ipswich Town i forrige runde, er Barnsley nå oppe i fem kamper på rad uten seier, og bare én seier på de ni siste i ligaen. De er nå nede på en 11. plass på tabellen med 51 poeng, og dersom de skal ha et ørlite håp om å klare play-off, bør de ikke tape denne kampen her. På bortebane har rødtrøyene 8-2-8 denne sesongen, men begge de to siste bortekampene har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Ipswich 1-1 (Watkins)
QPR – Barnsley 2-1 (Bradshaw)
Derby – Barnsley 2-1 (James)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Watkins)
Barnsley – Brighton 0-2

Vurdering: Barnsley er dyktige på bortebane, men i det siste har det stoppet opp for rødtrøyene. Her møter de et Norwich-lag som var uheldige og fikk et tidlig rødt kort sist. De trenger en seier for å holde liv i play-off drømmen, og den seieren tror jeg gultrøyene får. Jeg går for hjemmeseier.

Tips: H (1.64 @ Nordicbet)


 

Queens Park Rangers – Rotherham United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Ian Holloway snakket til fansen tidligere denne uken, og var da full av lovord om dagens QPR-tropp. Jeg må si at jeg ikke er like imponert av den nåværende stallen, men må likevel si meg imponert av det Ian Holloway har fått ut av laget sitt i det siste. Jeg hadde virkelig ikke troen på at Holloway var riktig mann til å lede QPR i vår, men der ser han ut til å ha motbevist meg. QPR har bare tapt én av de seks siste kampene, og holdt et sterkt Leeds United-lag til 0-0 på Elland Road sist helg. London-klubben er nå på en 15. plass med 47 poeng, og det er ikke tvil om at QPR kommer til å holde seg. På hjemmebane har de 7-4-8 denne sesongen, og tre strake seire.

QPRs siste kamper:
Leeds – QPR 0-0
QPR – Barnsley 2-1 (Sylla, Selvmål)
QPR – Cardiff 2-1 (N´Gbakoto, Selvmål)
Preston – QPR 2-1 (LuaLua)
QPR – Wigan 2-1 (Smith, Washington)

Rotherham United rykker ned. Det er bare spørsmål om tid før nedrykket blir bekreftet. The Millers ligger nå på jumboplass med 17 poeng, og har nå 22 poeng opp til trygg plass. Det betyr at de står i fare for å få nedrykket bekreftet allerede på lørdag, til tross for at det gjenstår hele åtte kamper etter helgens runde. The Millers tapte 0-1 borte mot Wolverhampton Wanderers forrige kamp, men jeg synes de klarte seg bra i den kampen. Nå har de elleve på rad uten seier, mens de på bortebane bare har samlet inn ett(!!) poeng denne sesongen.

Rotherhams siste kamper:
Wolves – Rotherham 1-0
Rotherham – Brighton 0-2
Rotherham – Aston Villa 0-2
Brentford – Rotherham 4-2 (Adeyemi, Belaid)
Cardiff – Rotherham 5-0

Vurdering: Bortsett fra at Rotherham klarte seg bra i forrige kamp, som de for øvrig tapte, er det vanskelig å finne argumenter for noe annet enn hjemmeseier her. QPR får tipset.

Tips: H (1.44 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Aston Villa
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Will Grigg og Donervon Daniels mangler hos vertene. Gjestene må klare seg uten Andre Green, Rushian Hepburn-Murphy og Nathan Baker.

Etter 0-1 tap hjemme mot Bristol City, var det til slutt nok for den unge styreformannen David Sharpe. Warren Joyce som ble ansatt tidligere i sesongen, ble nødt til å forlate klubben. Inn som ny sjef har Graham Barrow kommet, og den tidligere assistent manageren skal nå lede klubben ut sesongen. Nå gjenstår det å se om den avgjørelsen vil gi klubben det løftet som de trenger for å unngå nedrykk. Etter tapet forrige helg har Wigan bare scoret ett mål på de fire siste kampene, og de befinner seg nå nest nederst på tabellen med sine 34 poeng. Det er nå fem poeng opp til trygg plass, og det skal ikke mange flere tap til før den luken er for stor til å tette. Hjemme på DW Stadium har Wigan 3-6-9, og ingen seire på de fem siste på eget gress.

Wigans siste kamper:
Wigan – Bristol City 0-1
Birmingham – Wigan 0-1 (Burn)
Blackburn – Wigan 1-0
Wigan – Forest 0-0
QPR – Wigan 2-1 (Bogle)

Aston Villa-fansen har kjøpt samtlige billetter i borteseksjonen på DW Stadium på lørdag, og kommer til å lage et herlig leven fra den ene kortsiden. Spørsmålet er om de kan være den tolvte spiller som løfter laget sitt til seier mot et Wigan Athletic-lag som definitivt trenger poengene mer enn Villa på lørdag. Villa imponerte med en sterk 2-0 seier hjemme mot Sheffield Wednesday forrige helg, og nå har Jonathan Kodjia scoret fire mål på de fire siste kampene. Villa ligger nå på en 12. plass med 48 poeng, og har vunnet fire av sine fem siste kamper i ligaen. På bortebane har de 3-5-11, og seks av de syv siste på fremmed gress har endt med tap.

Villas siste kamper:
Aston Villa – Sheff Wed 2-0 (Kodjia x2)
Huddersfield – Aston Villa 1-0
Rotherham – Aston Villa 0-2 (Kodjia, Selvmål)
Aston Villa – Bristol City 2-0 (Kodjia, Hourihane)
Aston Villa – Derby 1-0 (Chester)

Vurdering: Et svakt hjemmelag mot et svakt bortelag. Vertene har byttet manager siden sist, mens gjestene har vist god form i det siste. Det er mange usikkerhetsmomenter foran dette møtet, og derfor vanskelig å vite hva man skal vektlegge mest. Det er skummelt å tippe mot et Wigan-lag med ny manager og som trenger poengene sårt, men jeg synes likevel det er mest ting som taler for borteseier her. Derfor får gjestene tipset.

Tips: B (2.40 @ Nordicbet)


 

Leeds United – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 18.30
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Luke Ayling og Kalvin Phillips som begge er suspenderte. Gjestene mangler Shane Duffy, Sebastian Pocognoli og Gaetan Bong.

To uavgjorte på rad er ikke bra nok for Leeds United i den situasjonen de er i akkurat nå, selv om ett poeng borte mot Fulham på Craven Cottage må sies å være mer enn bra nok. Forrige helg ble det dog uavgjort 0-0 hjemme mot Queens Park Rangers, og det er ikke den typen resultat man sikrer seg play-off med. Leeds innehar nå en fjerdeplass med 66 poeng, og ned til Fulham på den bitre syvendeplassen skiller det fem poeng. Det er to lag mellom Leeds og Fulham på tabellen, og derfor ser det likevel fortsatt lyst ut med tanke på å klare play-off for The Peacocks. Leeds har nå seks kamper på rad uten tap, mens de på hjemmebane har fantastiske 12-3-4. Hele åtte av de ti siste hjemmekampene har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – QPR 0-0
Fulham – Leeds 1-1 (Selvmål)
Birmingham – Leeds 1-3 (Wood x2, Pedraza)
Leeds – Sheff Wed 1-0 (Wood)
Ipswich – Leeds 1-1 (Dallas)

Brighton & Hove Albion fikk mange til å sette kaffen i halsen da de tapte hele 0-3 borte mot Nottingham Forest for tre runder siden. Da hadde de tapt to strake kamper, og plutselig kunne de se ut som om det var Brighton som kom til å rote bort opprykksplassen til et jagende Huddersfield Town-lag som nå ligger på tredjeplass. Heldigvis for The Seagulls-fansen har Brighton slått hardt tilbake. Først vant de 2-0 borte mot Rotherham United, før de valset over Derby County forrige helg. Nå ligger Brighton på en andreplass med like mange poeng som serieleder Newcastle United. Ned til Huddersfield skiller det seks poeng, men det må legges til at The Seagulls har én kamp mer spilt enn Huddersfield. På bortebane har Brighton 9-5-4 denne sesongen, og bare to av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Brightons siste kamper:
Brighton – Derby 3-0 (Knockaert, Baldock, Murray)
Rotherham – Brighton 0-2 (Knockaert, March)
Forest – Brighton 3-0
Brighton – Newcastle 1-2 (Murray)
Brighton – Reading 3-0 (Murphy, Baldock, Knockaert)

Vurdering: Helt åpent. Leeds har vært fantastiske på hjemmebane i det siste, og i ligaen har de ikke tapt på en stund. Her møter de et sterkt Brighton-lag, men dette Seagulls-laget har trøblet litt på fremmed gress i det siste. Brighton fortsatt uten viktige Shane Duffy bak, og det kan fort bli utslagsgivende. Siden oddsen er klart høyere på Leeds enn på Brighton, synes jeg hjemmeseier er det beste spillet her. Selv om uavgjortfaren er stor.

Tips: H (3.00 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply