Skrevet av: Eirik Aase

 

Bristol City – Huddersfield Town
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Vertene mangler Milan Djuric med skade, mens gjestene ikke har noen nye skader eller suspensjoner.

Fyrtårnet på stopperplass hos Bristol City, nemlig Aden Flint, viste seg å kanskje score sesongens viktigste mål for rødtrøyene da de møtte bunnrival Wigan Athletic forrige runde. Flint dukket opp på riktig sted med bare få minutter igjen å spille, og sikret The Robins tre poeng. Den scoringen tok City opp på trygg plass, selv om de ble dyttet ned på nedrykksplass tidligere denne uken. Nå har de 38 poeng, og ligger like under streken med ett poeng opp til trygg plass. Før kampen mot Wigan hadde de syv kamper på rad uten seier. Hjemme på Ashton Gate har de 7-4-7  denne sesongen, men bare én av de ni siste på eget gress har endt med seier.

Bristol Citys siste kamper:
Wigan – Bristol City 0-1 (Flint)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wright)
Bristol City – Burton Albion 0-0
Aston Villa – Bristol City 2-0
Newcastle – Bristol City 2-2 (Wilbraham, Cotterill)

Etter et tungt tap hjemme mot Newcastle United på John Smith´s Stadium, har Huddersfield Town reist seg igjen. Først vant de 1-0 hjemme mot Aston Villa etter mål av Tommy Smith, før de tok en ny 1-0 seier borte mot Brentford forrige helg. Det å holde nullen mot Brentford er ingen lek, og det sier litt om hvor sterke disse Huddersfield-spillerne er defensivt. Huddersfield fortsetter å vinne fotballkamper med knappest mulig margin, og det er ingen tilfeldighet. De maler sine motstandere sønder og sammen, før de til slutt vipper kampen til sin fordel. Nå ligger The Terriers på en tredjeplass med seks poeng opp til direkte opprykk, samt én kamp mindre spilt enn lagene foran på tabellen. På bortebane har Huddersfield 9-3-6 denne sesongen, og bare ett tap på de ni siste på fremmed gress.

Huddersfields siste kamper:
Brentford – Huddersfield 0-1 (van la Parra)
Huddersfield – Villa 1-0 (Smith)
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Mooy)
Man City – Huddersfield 5-1 (Bunn)
Barnsley – Huddersfield 1-1 (Hefele)

Vurdering: Bristol City med viktig seier sist, men dog mot et svakt lag. Her møter det et formsterkt Huddersfield Town-lag som gjør det bra i toppen av tabellen. Gjestene får det ikke enkelt, men jeg tror de har nok kvalitet til å vinne her. Jeg går for en knepen borteseier. Kanskje 1-0 eller 2-1.

Tips: B (2.38 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Reading
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Fernando Forestieri er sannsynligvis ute med skade, mens Vincent Sasso er suspendert. Liam Kelly og Jordon Mutch er usikre hos gjestene, mens Tiago Ilori er ute.

Carlos out? Nei, så gale er det ikke. Likevel har jeg faktisk hørt noen nevnt det etter uglenes 0-2 tap mot Aston Villa forrige serierunde. Carlos Carvalhal har fått uglene opp på play-off hvor de bør havne ved sesongslutt, men den siste tidens resultater har gjort supporterne usikre. Ser man bort fra den imponerende 5-1 seieren over Norwich City, har det blitt mange skuffende poengtap i det siste. Uavgjort hjemme mot Burton Albion, tap hjemme mot Brentford, tap borte mot Leeds United og Aston Villa. Med tanke på Fulham som kommer jagende bak på tabellen, er ikke dette tidspunktet å gå på en skikkelig formsvikt på. Wednesday innehar nå den viktige sjetteplassen med ett poeng ned til Fulham. De har bare vunnet én av sine fem siste kamper, og på hjemmebane har de sterke 12-2-4.

Wednesdays siste kamper:
Villa – Sheff Wed 2-0
Sheff Wed – Burton 1-1 (Wallace)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Rhodes x2, Forestieri, Fox, Wallace)
Leeds – Sheff Wed 1-0
Sheff Wed – Brentford 1-2 (Forestieri)

Det er ikke bare hjemmelaget på Hillsborough som trøbler litt med formen for øyeblikket. Reading har bare vunnet én av sine fem siste kamper, og i fire av kampene har de ikke scoret et eneste mål. I tre av disse kampene har de dog møtt de tre beste lagene i Championship, men 0-3 tapet borte mot Preston North End i forrige serierunde må ha gjort skikkelig vondt. Foran fredagens kamp innehar Reading femteplassen med 64 poeng. De har to poeng ned til Sheffield Wednesday, og vil dermed bli passert på tabellen med tap her. Ned til den bitre syvendeplassen skiller det tre poeng, og på bortebane har The Royals 7-2-9 denne sesongen. Samtlige tre siste på fremmed gress har endt med tap.

Readings siste kamper:
Preston – Reading 3-0
Reading – Newcastle 0-0
Reading – Wolves 2-1 (Kermorgant, McShane)
Brighton – Reading 3-0
Huddersfield – Reading 1-0

Vurdering: Det er ikke lett å vite hva man får servert fra noen av disse lagene for øyeblikket. Ingen av de er i særlig bra form, og det er mye som står på spill. Jeg tror vertene har best mulighet til å karre seg til tre poeng, men Reading vil gi tøff motstand. Jeg markerer for hjemmeseier, men oddsen på vertene er alt for lav til å være interessant.

Tips: H (1.73 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply