Skrevet av: Eirik Aase

 

Huddersfield Town – Norwich City
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Huddersfield Town har imponert stort hele sesongen, men de siste to rundene har det vært ute på sykkeltur. Like før landslagspausen kollapset de fullstendig borte mot bunnlaget Bristol City, i en kamp som endte hele 4-0 til rødtrøyene. Huddersfields nedtur fortsatte på lørdag da et annet bunnlag ble for sterke hjemme på John Smith´s Stadium. Burton Albion scoret kampens eneste mål hele fem minutter på overtid, og ødela mye av The Terriers håp om å rykke direkte opp til Premier League. Nå har de én kamp mindre spilt, men hele ti poeng opp til Newcastle United på andreplass. På hjemmebane har de 13-2-4 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Huddersfield – Burton 0-1
Bristol City – Huddersfield 4-0
Brentford – Huddersfield 0-1 (van la Parra)
Huddersfield – Villa 1-0 (Smith)
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Mooy)

Sparkingen av Alex Neil har foreløpig ikke sett ut til å ha noen stor effekt for Norwich City. Etter tre kamper med vikarierende sjef Alan Irvine ved sidelinjen, har de skrapt sammen fire poeng. De har spilt uavgjort mot Blackburn Rovers, vunnet mot Barnsley og tapt mot Aston Villa. Sistnevnte tap kom på lørdag, og nå gjelder det å slå tilbake på første forsøk. The Canaries ligger på en tiendeplass med 57 poeng, og nå skiller det ni poeng opp til play-off. Bare seier er egentlig godt nok her. På bortebane har de 4-5-11, og de har ikke vunnet noen av sine fem siste på fremmed gress.

Norwichs siste kamper:
Aston Villa – Norwich 2-0
Norwich – Barnsley 2-0 (Jacob Murphy, Selvmål)
Norwich – Blackburn 2-2 (Jerome x2)
Bristol City – Norwich 1-1 (Wildschut)
Sheff Wed – Norwich 5-1 (Jerome)

Vurdering: Huddersfield med to vonde smeller på rad. Her møter de et Norwich City-lag som må vinne for å ha håp om å klare play-off. Det håpet tror jeg Huddersfield knuser her, ettersom jeg tror de slår hardt tilbake etter de to siste tapene. Dette blir hjemmeseier, men gjerne av den knepne sorten.

Tips: H (2.06 @ Nordicbet)


 

Newcastle United – Burton Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Veldig overbevisende var det ikke, men Newcastle United fikk jobben gjort da Wigan Athletic kom på besøk på lørdag. Newcastle vant 2-1 over bunnlaget, og fikk dermed endelig smake på en seier igjen, etter at de tre foregående oppgjørene alle hadde endt enten uavgjort eller med tap. Rafa Benitez & Co ligger nå på andreplass på tabellen med 81 poeng, men vil klatre opp på tabelltopp igjen dersom de vinner denne kampen. Hjemme på St James´ Park har de 12-2-5 denne sesongen, men det er ikke mange ukene siden Fulham vant på denne stadion.

Newcastle siste kamper:
Newcastle – Wigan 2-1 (Gayle, Ritchie)
Birmingham – Newcastle 0-0
Newcastle – Fulham 1-3 (Murphy)
Reading – Newcastle 0-0
Huddersfield – Newcastle 1-3 (Gayle, Murphy, Ritchie)

The Brewers overgår seg selv. På lørdag tok de tre ufattelig viktige poeng da Jackson Irvine puttet fem minutter på overtid mot Huddersfield Town. Seier mot The Terriers på John Smith´s Stadium er det ikke mange som klarer denne sesongen, og det sier litt om hvor sterke Burton er akkurat nå. Seieren var også viktig for å slå tilbake etter 3-5 tapet mot Brentford i den forrige serierunden. Burton ligger nå på en 19. plass med 44 poeng. De har fire poeng ned til nedrykk, og med seier her vil de kunne ta et gigantisk steg nærmere ny kontrakt. På bortebane har de 3-8-9 denne sesongen, og de er ubeseiret på sine fire siste på fremmed gress.

Burtons siste kamper:
Huddersfield – Burton 0-1 (Irvine)
Burton – Brentford 3-5 (Sordell x2, Woodrow)
Burton – Forest 1-0 (Woodrow)
Sheff Wed – Burton 1-1 (Irvine)
Bristol City – Burton 0-0

Vurdering: Newcastle cruiser mot Premier League, men overbeviser ikke for tiden. Her møter de et Burton-lag som kommer til å gi opprykksfavoritten tøff kamp. Vertene er store favoritter og får også tipset her, men oddsen er alt for lav til å spilles. Faktisk blir jeg ikke overrasket om Burton får med seg minst ett poeng fra denne kampen.

Tips: H (1.40 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply