Skrevet av: Eirik Aase

 

Mandagens TV-meny:
13.15: Sheffield United – Bradford City (League One) (Eurosport 1)
15.45: Fulham – Aston Villa (Eurosport Player)
16.00: Ipswich Town – Newcastle United (Eurosport 1)
18.00: Derby County – Huddersfield Town (Eurosport Player)

Mandagens oddskupong:
Reading – Rotherham United (Hjemmeseier) 1.39
Brighton & Hove Albion – Wigan Athletic (Hjemmeseier) 1.49
Totalodds: 2.07


 

Fulham – Aston Villa
Kampstart:
15.45
Skader og suspensjoner: Vertene mangler Chris Martin som er suspendert. Gjestene ser ut til å måtte klare seg uten Neil Taylor som er skadet. 

Kampen om play-off tetter seg til, og Fulhams to strake seire gjør at lagene som for øyeblikket innehar play-off plassene bør skjelve i buksene. Fulham vant 3-1 borte mot Norwich City på langfredag, og ligger nå på en syvendeplass med sine 70 poeng. De har bare to poeng opp til den viktige sjetteplassen, og tre poeng opp til Leeds United på femteplass. Hjemme på Craven Cottage har Fulham 9-7-5 denne sesongen, og bare én av de fire siste på eget gress har endt med seier. Gjestene fra Birmingham er ferdigspilt for sesongen. De tapte 1-3 hjemme mot Reading på lørdag, og ligger nå på en 12. plass med 58 poeng.  Fokuset er nå rettet mot neste sesong, men det skal sies at de har levert mye bra i det siste. På bortebane har Villa 4-6-11, men bare én av de fire siste på bortebane har endt med tap.

Vurdering: Vertene trenger poengene mest og har hjemmefordelen her. Villa har ikke vært gode på bortebane i år, og tapet på lørdag var skuffende. Fulham er ingen klar favoritt her, men jeg har likevel troen på at de vinner over et solid Villa-lag på mandag. 

Tips: H (1.78 @ Nordicbet)


 

 

Ipswich Town – Newcastle United
Kampstart:
16.00
Skader og suspensjoner: Jonas Knudsen og Steven Taylor mangler hos vertene. Gjestene ser ut til å måtte klare seg uten toppscorer Dwight Gayle igjen. 

Ipswich Town har for det meste spilt uavgjort de siste månedene, men i de siste kampene har det variert litt mer. De har slått Wigan Athletic og Burton Albion, mens de har tapt mot Fulham i løpet av deres tre siste kamper. Seieren mot Burton Albion kom på langfredag, og må sies å være meget sterk. Med 52 poeng kan Ipswich Town føle seg trygge fra alt som har med nedrykk å gjøre, og hjemme på Portman Road har de 7-10-4 denne sesongen. Fem av de seks siste på Portman Road har endt uavgjort. Gjestene fra Newcastle har bare tatt ett poeng på de to siste kampene, men ser likevel ut til å ha full kontroll på deres vei mot Premier League. De har nå 85 poeng, og dermed en luke på åtte poeng ned til Huddersfield Town på tredjeplass. Sistnevnte har en kamp mindre spilt, men likevel trenger ikke Newcastle bekymre seg. Det spørs om ikke én seier på de fire siste rundene er mer enn nok til å sikre seg opprykk. På bortebane har Newcastle 13-4-4, og er dermed ligaens beste bortelag. På lørdag hadde de full kontroll mot Leeds United, men rotet bort seieren på overtid.

Vurdering: Ipswich Town har sett brukbare ut i det siste, og har vist seg å være meget vanskelige å slå. Newcastle United ser ikke ut til å få ting helt til å stemme for øyeblikket. Ettersom dette fort kan bli jevnt, samtidig som Ipswich nesten bare spiller uavgjort på hjemmebane i det siste, synes jeg det er mest verdi i å sette penger på uavgjort her.

Tips: U (3.50 @ Nordicbet)


 

 

Barnsley – Brentford
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Vertene er uten Adam Hammill, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Barnsley har sett ferdigspilte ut en lang stund nå, men etter en imponerende 2-0 seier over Blackburn Rovers for en uke siden virket det som om de skulle komme med en sluttspurt. Det inntrykket ble forsterket av at de ledet 2-0 mot Wigan Athletic sist torsdag, men den ledelsen skulle de rote bort på håpløst vis. Nick Powell ble byttet inn for Wigan og snudde kampen med tre scoringer. Barnsley tapte kampen og ligger nå på en 13. plass med 56 poeng. Hjemme på Oakwell har de ikke vunnet på noen av sine syv siste kamper. London-klubben Brentford har i motsetning til Barnsley hatt en formpil som har peket oppover utover våren. De har tidvis spilt helt fremragende fotball, og har klatret opp på en 11. plass med 59 poeng. Fire av de fem siste har endt med seier, og på langfredag knuste de Derby County hjemme på Griffin Park. På bortebane har de bare tapt én av sine fem siste.

Vurdering: To lag som har beveget seg i forskjellige retninger etter nyttår. Gjestene har sett meget friske ut i det siste, mens vertene har skuffet en del. Barnsley sliter på eget gress for tiden, mens Brentford-spillerne er fantastiske fremover på banen. Her kan det bli mange mål, og jeg tror gjestene scorer flest. Borteseier. 

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)


 


Birmingham City – Burton Albion
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten både Lukas Jutkiewicz og Clayton Donaldson. Gjestene er usikre på om Kyle McFadzean blir klar.  

For et rot Birmingham City har blandet seg inn i. De kunne vært med i kampen om play-off, men sparket Gary Rowett i desember og står nå i fare for å rykke ned. Bare to seire har det blitt siden Rowett forlot klubben, og hele tiden spekuleres det i Gianfranco Zolas fremtid som Birmingham-sjef. Etter uavgjort mot fortapte Rotherham United på langfredag skal enkelte Birmingham-spillere ha kranglet med hverandre på vei av banen. Nå har blåtrøyene bare fire poeng ned til nedrykk, og på hjemmebane har de bare vunnet én av sine ti siste. På mandag møter de en annen rival i bunnen av tabellen. Burton Albion har bare to poeng ned til nedrykk, og dermed sier det seg selv hvor viktig denne kampen er for begge lag. Burton tapte hjemme mot Ipswich Town på langfredag, og har nå bare tatt ett poeng på de tre siste kampene. På bortebane har de 3-8-10, og bare én seier på de seks siste.

Vurdering: For en kamp dette blir! Birmingham City har sett klart svakere ut enn Burton Albion denne våren, og jeg tror de skal slite med å slå gultrøyene. Dersom det viser seg at de mangler både Lukas Jutkiewicz og Clayton Donaldson, tror jeg det blir enda tøffere. Dette er en åpen kamp som er vanskelig å spå, men det er et par ting som gjør det enkelt for meg å markere for borteseier. Oddsen på Burton er for høy i mine øyne, samtidig som det virker som om det er en mye bedre stemning og tro innad i Burton-laget enn hos Birmingham. At vertene samtidig har skuffet over lengre tid gjør meg ikke i tvil om at borteseier til god odds er det beste tipset her. 

Tips: B (3.35 @ Nordicbet)


 


Blackburn Rovers – Bristol City
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Charlie Mulgrew og Darragh Lenihan mangler hos vertene, mens Jason Steele er usikker. Gary O´Neil og Milan Djuric er ute hos gjestene.  

Rundens mest interessante oppgjør sammen med Birmingham City mot Burton Albion. Gjestene kan ta et gigantisk steg nærmere ny Championship-kontrakt med seier her, mens de derimot kan havne faretruende nære nedrykk med tap. Blackburn Rovers ligger nå på nedrykksplass med 43 poeng, og har fire poeng opp til Bristol City på tabellen. Det så veldig mørkt ut for Lancashire-klubben før forrige runde, men en heldig seier over Nottingham Forest har gitt Rovers fornyet håp i kampen om å unngå nedrykk. Det var Rovers første borteseier siden november, og totalt hadde de spilt syv kamper på rad uten å vinne i ligaen før fredagens seier. På hjemmebane har de bare tapt én av de seks siste, hvor det ene tapet kom i forrige hjemmekamp mot Barnsley. Gjestene fra Bristol City har nå to strake seire i ligaen, og på bortebane har de 3-4-12. Bare én av de ti siste på fremmed gress har endt med seier.

Vurdering: Rundens mest interessante kamp, men også den desidert vanskeligste å vurdere. Jeg finner gode grunner til å markere for hjemme- og borteseier, samt uavgjort. Likevel er det ingen av utfallene som skiller seg spesielt ut. Jeg blir nødt til å sette et kjedelig kryss i midten, samt anbefale alle om å holde seg unna dette oppgjøret. 

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

 

Brighton & Hove Albion – Wigan Athletic
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Vertene har ingen nye skader å melde om, men mangler som kjent fortsatt Shane Duffy. Gjestene må klare seg uten spissene Will Grigg og Omar Bogle.  

Etter to fantastiske sesonger skal det endelig ende med opprykk for Brighton & Hove Albion. På mandag kan nemlig opprykket til Premier League bli bekreftet for The Seagulls. Etter en imponerende 2-0 seier over Wolverhampton Wanderers på langfredag, ser det nå meget lyst ut for Chris Hughton & Co. Brighton har nå 89 poeng og dermed tolv poeng mer enn Huddersfield Town på tredjeplass. Huddersfield har én kamp mindre spilt, noe som betyr at de maksimal kan oppnå 92 poeng. Ettersom Brightons målforskjell er uendelig mye bedre enn Huddersfields, kan man trygt si at Brighton vil være klare for Premier League med seier på mandag. Brighton som er ligaens beste hjemmelag med 16-3-2, skal møte et Wigan Athletic-lag som ser ut til å være på vei til League One. Wigan snudde 0-2 til 3-2 i andre omgang mot Barnsley forrige runde, takket være en fantastisk hat-trick av innbytter Nick Powell. The Latics har nå 40 poeng, og har dermed fem poeng opp til trygg plass. Ettersom lagene foran på tabellen spiller mot hverandre, spørs det om ikke Wigan må ha en seier her for å henge med. På bortebane har de 5-4-12 denne sesongen.

Vurdering: Brighton har nå kommet frem til tidspunktet hvor de bare skal sette inn nådestøtet. Det er vanskelig å se hvordan de skal unngå å ta tre viktige poeng hjemme mot et Wigan Athletic-lag som ser ut til å måtte ta turen ned til League One. Dette ender med hjemmeseier. 

Tips: H (1.49 @ Nordicbet)


 

 

Cardiff City – Nottingham Forest
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Rickie Lambert og Sol Bamba er usikre hos vertene, mens gjestene ikke har noen nye skader å melde om. 

Cardiff City har hatt en fin sesong etter at Neil Warnock kom til klubben, og det har resultert i at de ikke trenger å uroe seg for nedrykk i det som for mange er den mest nervepirrende delen av sesongen. Etter 0-1 tapet borte mot Sheffield Wednesday ligger waliserne på en 14. plass med 55 poeng. På hjemmebane har de 10-4-7, og bare én av de ni siste på eget gress har endt med seier. Gjestene fra East Midlands gikk på en skikkelig smell på langfredag da de tapte 0-1 mot bunnlaget Blackburn Rovers. Istedenfor å ha åtte poeng ned til nedrykk, har de dermed to poeng ned til Rovers som nå innehar den siste nedrykksplassen. Det bites derfor negler på City Ground, og Mark Warburton har en tøff oppgave foran seg. På bortebane har Forest 2-5-14 denne sesongen, og er derfor ligaens nest svakeste bortelag. Man må tilbake til november for å finne forrige gang Forest vant på fremmed gress.

Vurdering: Cardiff har vært gode over lengre tid, og spesielt på hjemmebane klarer de seg bra. Her møter de et Forest-lag som nå har et stort press på seg. Motivasjonen bør tale til gjestenes fordel, men jeg tror de skal få det tøft her. Jeg går for hjemmeseier til The Bluebirds.

Tips: H (2.24 @ Nordicbet)


 

 

Leeds United – Wolverhampton Wanderers
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Ingen nye skader hos vertene, som ser ut til å få Ronaldo Vieira tilbake. Gjestene må teste Helder Costa nærmere kampstart, mens Joe Mason og Carl Ikeme fortsatt mangler. 

Leeds United så ut til å være på vei mot et fortjent tap borte mot opprykksfavoritten Newcastle United på langfredag. Newcastle brukte fryktelig lang tid på faste situasjoner mot slutten av kampen, men ble straffet for det. Leeds slo nemlig tilbake flere minutter på overtid og tok med seg et meget sterkt poeng hjem til Yorkshire. Ikke overraskende var det Chris Wood som var på riktig plass og satte inn det viktige 1-1 målet. Leeds har nå bare tre poeng ned til Fulham som ligger på den fæle syvendeplassen, og derfor har de ikke råd til feilskjær her i sesonginnspurten. Hjemme på Elland Road har de fantastiske 14-3-4 denne sesongen, og på de fem siste på eget gress har de tatt 13 av 15 mulige poeng. På mandag møter de et Wolverhampton Wanderers-lag som med sine 51 poeng ser ut til å være ferdigspilt for sesongen. De bør ha en stor nok avstand til å holde seg unna nedrykk, men Paul Lambert vil være opptatt av å avslutte med stil. Han plukket opp prisen for månedens manager etter mars måned, men etter det har det blitt to tap. På mandag tapte de 0-2 hjemme mot Brighton & Hove Albion, og de ser ut til å være svært avhengig av Helder Costa fremover på banen. På bortebane har ulvene 7-6-8 denne sesongen.

Vurdering: Dersom Helder Costa blir klar for ulvene, tror jeg de kan finne på mye rart på Elland Road denne mandagen. Uten Helder Costa tror jeg Leeds United vil kunne stå imot det ulvene har å komme med, samtidig som de etter hvert vil finne veien til nettmaskene selv. Jeg går for hjemmeseier i dette oppgjøret, men ville ventet til lagoppstillingene før jeg hadde satt penger på denne kampen. 

Tips: H (2.10 @ Nordicbet)


 

 

Preston North End – Norwich City
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Kaptein Tom Clarke er ute hos vertene, mens Alex Baptiste er suspendert. Hos gjestene er Timm Klose usikker.

Begge disse lagene tapte sine kamper på langfredag, og fikk dermed fjernet det siste lille håpet de hadde om å klare en play-off plass. Nå må man se videre mot neste sesong, hvor spesielt Norwich City bør ha store ambisjoner om å slå tilbake med et smell. Preston North End har i mine øyne overprestert hele sesongen, og æren for det skal Simon Grayson ha. The Lilywhites ligger nå på en 9. plass med 61 poeng etter to strake tap. På hjemmebane har de 11-5-5, og ingen av de ni siste på eget gress har endt med tap. Norwich City har tapt tre av de fire siste kampene, mens den ene av de fire kampene endte med en utrolig 7-1 seier over Reading. Det er vanskelig å bli klok på Norwich City for øyeblikket. De ligger på en 10. plass med ett poeng mindre enn Preston North End, og på bortebane har de 4-5-12, og ingen seier på de seks siste kampene.

Vurdering: Det aller mest peker på hjemmeseier her. Preston har vært meget bra på hjemmebane den siste tiden, mens Norwich sliter på bortebane. Gjestene fra Norfolk har vært et sørgelig skue de siste kampene, med unntak av seieren mot Reading. Vertene uten kaptein Tom Clarke, men det er også det eneste som taler mot hjemmeseier. Derfor tror jeg vertene vinner her. 

Tips: H (2.50 @ Nordicbet)


 

 

Queens Park Rangers – Sheffield Wednesday
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Kazenga LuaLua og Jordan Cousins mangler hos vertene. Gjestene melder ikke om noen nye skader. 

Ian Holloway var rasende etter at QPR tapte 1-2 mot Bristol City på Ashton Gate i forrige seriekamp. Han omtalte QPRs prestasjon som patetisk, og har varslet flere endringer til denne kampen. QPR har nå tapt fire strake kamper, og de skal være glade for at de har 50 poeng. Det ville nemlig ikke sett veldig bra ut for London-klubben om de hadde hatt et par færre poeng. Hjemme på Loftus Road hadde de vunnet fire kamper på rad, før det ble tap mot Brighton & Hove Albion i forrige kamp på eget gress. Gjestene fra Yorkshire tok tre viktige poeng hjemme mot Cardiff City på fredag, etter at Fernando Forestieri scoret kampens eneste mål. Uglene har nå bare to poeng ned til den vonde syvendeplassen, og trenger derfor alle poeng de kan få. På bortebane har de 7-7-7 denne sesongen, og bare én av de fire siste på fremmed gress har endt med seier.

Vurdering: QPR med fire strake tap, men på hjemmebane har de klart seg bra i det siste. Motivasjonen bør være størst hos gjestene i dette oppgjøret, men jeg har ikke vært imponert av det uglene har vist i det siste. Derfor tror jeg dette oppgjøret kan vippe alle veier, selv om magefølelsen sier borteseier. Mitt beste tips er å styre unna spill på denne kampen.

Tips: B (2.30 @ Nordicbet)


 

 

Reading – Rotherham United
Kampstart:
 16.00
Skader og suspensjoner: Paul McShane, Joey van den Bergh og Deniss Rakels mangler hos vertene. Lee Frecklington, Kirk Broadfoot og Lee Camp mangler hos gjestene. 

Etter et forferdelig 1-7 tap borte mot Norwich City for én uke siden, var det knyttet stor spenning til hvordan Reading ville slå tilbake da de møtte Aston Villa på selveste påskeaften. Heldigvis for Reading-fansen ble det en positiv opplevelse mot et Villa-lag som kommer til å ende midt på tabellen. Reading vant 3-1, og Joseph Mendes fikk endelig presentert seg på skikkelig vis. Han scoret to mål, og dermed ligger Reading på en fjerdeplass med seks poeng ned til den fæle syvendeplassen. Reading har fantastiske 14-5-2 på eget gress denne sesongen, og med seier i denne kampen vil de ta et langt steg nærmere en sikret play-off plass. Gjestene fra Yorkshire har bare tatt ett(!!!) poeng på fremmed gress denne sesongen. De er dermed ligaens klart svakeste bortelag, og har rykket ned til League One for lenge siden. På fredag satte de en stopper for en lang rekke med tap, og de har strengt tatt klart seg greit rent prestasjonsmessig de siste ukene.

Vurdering: Reading er fantastiske på hjemmebane, mens Rotherham bare har klart ett poeng på fremmed gress denne sesongen. Vertene har alt å spille for, mens gjestene både har rykket ned, men også mangler noen viktige spillere. Rundens klareste hjemmeseier finner man på Madejski Stadium. 

Tips: H (1.39 @ Nordicbet)


 

 

Derby County – Huddersfield Town
Kampstart:
 18.00
Skader og suspensjoner: Vertene må muligens klare seg uten Dave Nugent på topp, mens gjestene ser ut til å mangle danske Phillip Billing. 

Etter en flott start på karrieren som Derby County-sjef, fikk Gary Rowett seg en skikkelig nedtur på langfredag. The Rams hadde tatt ti av tolv mulige poeng på Rowetts fire første kamper, men mot Brentford på Griffin Park fikk de det tøft. Derby tapte 0-4 mot The Bees, og må dermed slå tilbake på mandag for å rette opp inntrykket. Derby ligger på en åttendeplass med 62 poeng, og har ti poeng opp til play-off. Det er en luke de ikke kommer til å tette. På hjemmebane har de ikke tapt noen av sine fem siste kamper. Huddersfield Town vant 3-2 hjemme mot Preston North End på fredag, og det var faktisk den 21 gangen denne sesongen at de vinner med ett måls margin. The Terriers har nå 77 poeng, og dermed åtte poeng opp til direkte opprykk med én kamp mindre spilt. Det er en luke som ikke er umulig å tette, men som nok blir alt for vanskelig å gjøre noe med. På bortebane har de 9-3-8, men begge de to siste bortekampene har endt med tap.

Vurdering: Derby County med et fryktelig stortap på fredag, men ellers har de klart seg bra med Gary Rowett som sjef. Her møter de et Huddersfield Town-lag som ikke har fått ting helt til å stemme i det siste. Dette blir nok et jevnt oppgjør som kan vippe begge veier. Jeg har troen på at Derby vil slå tilbake etter stortapet på fredag, og jeg tror Rowett vet nøyaktig hvordan de kan straffe Huddersfield med tanke på hvordan gjestenes spillestil. Derfor prøver jeg en hjemmeseier på Pride Park.

Tips: H (2.55 @ Nordicbet)

About The Author

Leave a Reply