Skrevet av: Eirik Aase

 

TV-kamper: 

Fredag:

20.45: Norwich City – Brighton & Hove Albion (Eurosport Player)

Lørdag:

16.00: Huddersfield Town – Fulham (Eurosport 1)

Rundens oddskupong:
- Oddsen er hentet fra Nordicbet
Brentford – Queens Park Rangers (Hjemmeseier) 2.00
Bristol City – Barnsley (Hjemmeseier) 1.65
Totalodds: 3.30

 


 

FREDAG:

Norwich City – Brighton & Hove Albion
Kampstart: 20.45
Skader og Suspensjoner:  Alex Tettey er usikker, mens Timm Klose er skadet hos vertene. Gjestene mangler Shane Duffy og Sam Baldock.

Norwich City varierer fortsatt som en jojo i prestasjonene, og på mandag fikk vi et nytt eksempel på det. Etter å ha tapt 1-3 hjemme mot et Fulham-lag som lenge spilte med én mann mindre på banen, slo The Canaries tilbake og vant 3-1 borte mot et meget solid Preston North End-lag. Går man lenger tilbake kunne man se Norwich ble knust av Huddersfield Town, bare for å vinne 7-1 over Reading i neste kamp. Egentlig har det uansett lite å si, ettersom Norwich er ferdigspilt for sesongen og ledes mest sannsynlig ikke av den samme mannen som skal lede klubben neste sesong. Hjemme på Carrow Road har Norwich 13-4-4, men det ble som nevnt tap i forrige hjemmekamp.

Norwichs siste kamper:
Preston – Norwich 1-3 (Dorrans, Murphy, Maddison)
Norwich – Fulham 1-3 (Jerome)
Norwich – Reading 7-1 (Pritchard x2, Hoolahan x2, Oliveira, Martin, Jerome)
Huddersfield – Norwich 3-0
Aston Villa – Norwich 2-0

Det kunne blitt boller, brus og burritos på fredag, men feiringen er allerede unnagjort. Brighton & Hove Albion vant 2-1 over Wigan Athletic på mandag, og sikret seg dermed opprykk til Premier League senere på kvelden da Huddersfield Town avga poeng i sin kamp. Feiringen etter at opprykket var sikret var av det fantastiske slaget. Til og med allsang av “Sweet Caroline” fikk man tid til. Sky hadde nok et håp om at opprykket skulle sikres i denne kampen når de satte opp dette oppgjøret som TV-kamp, men det er likevel litt spenning å hente her. Brighton blir nemlig seriemester i Championship dersom de vinner denne kampen. The Seagulls har nå fem strake seire, og på bortebane har de 11-5-5. Det gjør de til ligaens nest beste bortelag.

Brightons siste kamper:
Brighton – Wigan 2-1 (Murray, March)
Wolves – Brighton 0-2 (Knockaert x2)
QPR – Brighton 1-2 (Murray, Pocognoli)
Brighton – Birmingham 3-1 (Murray, Hemed, Huenemeier)
Brighton – Blackburn 1-0 (Murray)

Vurdering: Jeg tror nok Chris Hughton ønsker å sikre ligatittelen på nettopp Carrow Road, men her tror jeg faktisk vertene vinner. Brighton har feiret opprykk og jeg nekter å tro at de kommer til å levere hundre prosent her. Norwich har et enormt maksnivå, og dessverre også et fælt bunnivå. Dersom de leverer en brukbar kamp her, tror jeg de tar tre poeng. Derfor markerer jeg for hjemmeseier.

Tips: H (2.28 @ Nordicbet)


LØRDAG

Huddersfield Town – Fulham
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kasey Palmer er skadet hos vertene. Gjestene har ingen nye skader, men må klare seg uten suspenderte Chris Martin.

Collin Quaner er endelig i gang for Huddersfield Town, men selv med hans scoring på mandag klarte ikke The Terriers vinne borte mot Derby County. Jacob Butterfield scoret mot gamleklubben like før slutt og sikret uavgjort for Derby, og det sikret opprykk for Brighton & Hove Albion. Baklengsmålet var surt for Huddersfield ettersom de bare ville vært fem poeng bak Newcastle United med én kamp mindre spilt dersom de hadde vunnet. Nå ligger de på fjerdeplass med syv poeng opp til direkte opprykk, samt én kamp mindre spilt. Det blir nok play-off på The Terriers, og nå gjelder det å komme i form til det braker løs. Hjemme på John Smith´s Stadium har de solide 15-2-4 denne sesongen.

Huddersfields siste kamper:
Derby – Huddersfield 1-1 (Quaner)
Huddersfield – Preston 3-2 (Kachunga, Payne, Quaner)
Forest – Huddersfield 2-0
Huddersfield – Norwich 3-0 (Kachunga, Wells, Mooy)
Huddersfield – Burton 0-1

Nå svinger det endelig av Fulham igjen. De har sett meget sterke ut neste hele sesongen, men tidvis håpløst forsvarsspill og varierende prestasjoner har ført til et par svake poengtap. The Cottagers vant 3-1 hjemme mot Aston Villa på mandag, og det var hvittrøyenes tredje strake hjemmeseier i ligaen. Den flotte formen har ført Fulham opp på en sjetteplass med 73 poeng. Med seier i denne kampen kan de faktisk krype helt opp i ryggen på Huddersfield, men det viktigste for Fulham nå er å holde Leeds United bak seg på tabellen. På bortebane har Fulham 10-6-5, og bare én av de seks siste på fremmed gress har endt med tap.

Fulhams siste kamper:
Fulham – Aston Villa 3-1 (Sessegnon, Aluko, Kebano)
Norwich – Fulham 1-3 (Johansen, Cairney, Ayite)
Fulham – Ipswich 3-1 (Johansen, Malone, Ayite)
Derby – Fulham 4-2 (Ayite x2)
Rotherham – Fulham 0-1 (Aluko)

Vurdering: Forrige møte mellom disse to lagene endte med 5-0 seier til Fulham. De har begge en spillestil hvor de liker å holde ballen i laget og angripe høyt med backene sine. På mange måter ligner deres spillestiler mye på hverandre. Dette her blir helt bingo, og i mangel på bedre alternativer markerer jeg for uavgjort.

Tips: U (3.35 @ Nordicbet)


 


Brentford – Queens Park Rangers

Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Ingen av lagene har noen nye skader å melde om.

Brentford fortsetter å levere en bra vårsesong med Dean Smith ved sidelinjen. At hovedtreneren fikk ny kontrakt denne sesongen har jeg sansen for, ettersom han har fått The Bees til å spille en fotball som er helt etter mitt hjerte. På mandag ble det uavgjort 1-1 borte mot Barnsley, noe som gjør at Brentford bare har tapt én av sine seks siste kamper. De ligger plassert midt på tabellen, og har 10-5-6 på eget gress. De tre siste hjemmekampene har alle endt med seier.

Brentfords siste kamper:
Barnsley – Brentford 1-1 (Jozefzoon)
Brentford – Derby 4-0 (Vibe x2, Jota x2)
Cardiff – Brentford 2-1 (Canos)
Brentford – Leeds 2-0 (Sawyers, Vibe)
Brentford – Bristol City 2-0 (Canos, Vibe)

Queens Park Rangers kommer til dette byderbyet helt tappet for selvtillit. De har tapt samtlige av sine fem siste kamper, men heldigvis for London-klubben har de allerede skrapt sammen 50 poeng. Det gjør at de ikke trenger  gå rundt med makspuls i disse dager, men samtidig kan det fort bli nervepirrende i sesongavslutningen dersom denne elendige formen fortsetter. På mandag ble det 1-2 tap hjemme mot Sheffield Wednesday, og på bortebane har de bare tatt ett poeng på sine fem siste kamper.

QPRs siste kamper:
QPR – Sheff Wed 1-2 (Sylla)
Bristol City – QPR 2-1 (Sylla)
QPR – Brighton 1-2 (Smith)
Villa – QPR 1-0
Derby – QPR 1-0

Vurdering: Brentford spiller flott fotball og spiller med stor selvtillit for tiden. Her møter de et QPR-lag som virkelig sliter på banen for øyeblikket. I mine øyne peker det aller meste for hjemmeseier her.

Tips: H (2.00 @ Nordicbet)


 

Bristol City – Barnsley
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Bristol City gikk ut i hundre og leverte en flott start på den viktige bunnkampen mot Blackburn Rovers på mandag. Tammy Abraham sendte The Robins i ledelsen, og resten av første omgang burde rødtrøyene scoret minst ett mål til. Det gjorde de ikke, og da endte det ikke overraskende med baklengsmål senere i kampen. Oppgjøret endte uavgjort 1-1, og det var nok likevel et resultat Bristol City var best fornøyd med. Nå har de 48 poeng, og dermed fire poeng ned til nedrykk. Med seier på lørdag vil de faktisk kunne være trygge fra nedrykk dersom resultatene går riktig vei i andre kamper. Hjemme på Ashton Gate har City 10-4-7 denne sesongen, og ingen av de fem siste på eget gress har endt med tap.

Bristol Citys siste kamper:
Blackburn – Bristol City 1-1 (Abraham)
Bristol City – QPR 2-1 (Pack, Paterson)
Preston – Bristol City 5-0
Brentford – Bristol City 2-0
Bristol City – Huddersfield 4-0 (Tomlin, Abraham, Flint, Cotterill)

The Tykes har ikke vist bra form i det siste, men vant likevel borte mot Blackburn Rovers for tre runder siden. Etter det har de rotet bort en 2-0 ledelse mot Wigan Athletic, før det ble uavgjort hjemme mot Brentford på mandag. Det er ikke så mye som stemmer for Barnsley i disse dager, og nå har de bare én seier på de ti siste kampene. De ligger midt på tabellen og er på mange måter ferdigspilt for i år. På bortebane har de 9-2-10, og fire av de fem siste på fremmed gress har endt med tap.

Barnsleys siste kamper:
Barnsley – Brentford 1-1 (Watkins)
Wigan – Barnsley 3-2 (Armstrong, Kent)
Blackburn – Barnsley 0-2 (Roberts, Watkins)
Barnsley – Cardiff 0-0
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (MacDonald)

Vurdering: Bristol City trenger sannsynligvis bare én seier for å være sikker fra nedrykk, og den tror jeg kommer her. Barnsley virker ikke helt motiverte for tiden, mens vertene har sett bedre ut de siste ukene. Det kan nok fort bli jevnt, men jeg tror vertene tar tre poeng.

Tips: H (1.65 @ Nordicbet)


 

Burton Albion – Leeds United
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

Burton Albion vant 2-0 på imponerende vis borte mot Birmingham City på mandag, og senere på kvelden fikk man se Birmingham-sjef Gianfranco Zola gi seg i jobben. Seieren var ekstremt viktig for The Brewers med tanke på å unngå nedrykk, og nå er gultrøyene oppe i 48 poeng. De har fire poeng ned til nedrykk, og jeg tror de bare trenger én seier på de tre siste rundene for å unngå nedrykk. Det tror jeg de klarer, og det vil i så fall være en enorm prestasjon av den lille sjarmerende klubben. Burton har nå bare tre tap på de ti siste kampene, og på hjemmebane har de 8-4-9. På de tre siste hjemmekampene har de dog bare tatt ett poeng.

Burtons siste kamper:
Birmingham – Burton 0-2 (Dyer, Akins)
Burton – Ipswich 1-2 (Akins)
Burton – Aston Villa 1-1 (Dyer)
Newcastle – Burton 1-0
Huddersfield – Burton 0-1 (Irvine)

Nå er Leeds United nødt til å fungere igjen. Etter 0-1 tapet hjemme mot Wolverhampton Wanderers på mandag, har de nå havnet utenfor play-off. De ligger nå på en syvendeplass med 73 poeng, men heldigvis for The Peacocks er det bare målforskjell som skiller de fra den viktige sjetteplassen som Fulham innehar. Leeds har nå bare vunnet to av sine åtte siste kamper, og da er det kanskje ikke så rart at de har falt litt på tabellen. Nå er Garry Monk & Co nødt til å ta et skikkelig tak for å unngå at en fantastisk sesong skal gå rett i søppelkassen. På bortebane har de 8-4-9 denne sesongen, men bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier.

Leeds siste kamper:
Leeds – Wolves 0-1
Newcastle – Leeds 1-1 (Wood)
Leeds – Preston 3-0 (Roofe, Pablo, Doukara)
Brentford – Leeds 2-0
Reading – Leeds 1-0

Vurdering: Fryktelig vrien kamp å vurdere. Begge lagene kommer til å gi alt for tre poeng her, og derfor tror jeg dette kan bli en artig kamp. Hvem som trekker det lengste strået er jeg dog meget usikker på. Jeg tror gjestene kommer til å være litt mer defensivt orienterte og kyniske, noe som gjør at jeg vipper til gjestenes fordel her. Jeg går for borteseier, men anbefaler ingen å sette penger på dette oppgjøret.

Tips: B (2.45 @ Nordicbet)


 

Nottingham Forest – Reading
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Med seier borte mot Cardiff City forrige runde, ville Nottingham Forest tatt et langt steg unna alt som har med nedrykk å gjøre. Slik skulle det likevel ikke gå, ettersom skogvokterne tapte kampen 0-1 mot waliserne. Med null poeng i bagasjen må Forest-fansen fortsatt gå nervøse rundt i Nottingham by i disse dager. Ned til nedrykk skiller det bare ett poeng, og bare én seier på de åtte siste kampene lukter ned nedrykk av. Hjemme på City Ground har de 10-4-7 denne sesongen, men i forrige hjemmekamp tapte de mot bunnrival Blackburn Rovers.

Forests siste kamper:
Cardiff – Forest 1-0
Forest – Blackburn 0-1
Forest – Huddersfield 2-0 (Lichaj, Ward)
Wolves – Forest 1-0
Preston – Forest 1-1 (Assombalonga)

Reading tapte 1-7 borte mot Norwich City for noen uker siden, men det ser ut som om de kom seg raskt til hektene igjen etter det nederlaget. The Royals tok først en sterk 3-1 seier borte mot Aston Villa forrige lørdag, før de på 2. påskedag klemte til med en 2-1 seier hjemme mot Rotherham United. Disse to seirene har ført Reading opp på tredjeplass på tabellen med 79 poeng, og det skiller nå seks poeng opp til direkte opprykk. Det kommer nok til å bli play-off for Jaap Stam & Co denne våren, men med seier her samtidig som Newcastle roter bort poeng, kan det fort bli spennende. På bortebane har Reading 9-2-10 denne sesongen.

Readings siste kamper:
Reading – Rotherham 2-1 (Grabban, Swift)
Aston Villa – Reading 1-3 (Mendes x2, Grabban)
Norwich – Reading 7-1 (Kermorgant)
Reading – Blackburn 3-1 (Kermorgant x2, McCleary)
Reading – Leeds United 1-0 (Kermorgant)

Vurdering: Ikke enkelt å vurdere denne kampen. Forest svinger en del i prestasjonene, men er i hvert fall et solid lag under Mark Warburton. Her møter de et Reading-lag som er jevnt over gode, men som gikk på en kjempeskrell mot Norwich nylig. Dette blir egentlig litt bingo, men ettersom gjestene har fått klart høyere odds enn Forest, velger jeg å markere for borteseier her.

Tips: B (2.90 @ Nordicbet)

 


 

Rotherham United – Ipswich Town
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler Darnell Fisher og Lewis Price. Gjestene har ingen nye skader, men kan komme til å gjøre endringer nå som de er trygge fra nedrykk.

The Millers har rykket ned for lenge siden, men de har ikke lagt seg ned for å dø av den grunn. I nesten alle kamper er de enten fullt på høyde med, eller bedre enn sin motstander. Dessverre mangler de det lille ekstra, og det har ført til at de ofte står tomhendt igjen. På mandag hadde de en av sine tøffeste bortekamper for sesongen, men likevel tapte de bare 1-2 mot Reading. faktisk ledet de lenge 1-0 i det oppgjøret, og det sier litt om hva som bor i laget. På bortebane er de helt håpløse, men på eget gress har de 4-5-12. Ingen av de åtte siste hjemmekampene til Rotherham har endt med seier.

Rotherhams siste kamper:
Reading – Rotherham 2-1 (Adeyemi)
Rotherham – Birmingham 1-1 (Ward)
Wigan – Rotherham 3-2 (Ward, Forde)
Rotherham – Sheff Wed 0-2
Rotherham – Fulham 0-1

Ipswich Town imponerte stort da de slo opprykksfavoritt Newcastle United 3-1 hjemme på Portman Road på mandag. Nå har de to seire på rad i ligaen, og tre av de fire siste kampene har endt med seier. Dette har ført de opp på en 15. plass med 55 poeng, og de er dermed trygge fra nedrykk. Mick McCarthy har all grunn til å være fornøyd med det, ettersom han har fått mye tyn denne sesongen. Jeg har vært en av de som har påpekt at Ipswich og McCarthy burde gått hver sine veier, og det er for så vidt noe jeg fortsatt mener. Nå gjelder det å avslutte sesongen med stil, og da må de levere en ny bra bortekamp slik de gjorde mot Burton. Bare én av deres seks siste på fremmed gress har endt med seier, og det var forrige bortekamp mot Burton.

Ipswichs siste kamper:
Ipswich – Newcastle 3-1 (Sears, McGoldrick, Huws)
Burton – Ipswich 1-2 (Selvmål, Sears)
Fulham – Ipswich 3-1 (Berra)
Ipswich – Wigan 3-0 (Sears x2, McGoldrick)
Ipswich – Birmingham 1-1 (Ward)

Vurdering: Håpløse Rotherham har vært ferdige for lenge siden, men likevel leverer de forholdsvis gode prestasjoner. Her møter de et Ipswich-lag som nå er sikret fra nedrykk. Dette tror jeg blir jevnt, og jeg har en god følelse for at begge lagene vil blå stående igjen med ett poeng hver her.

Tips: U (3.45 @ Nordicbet)


 

Sheffield Wednesday – Derby County
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer…

Jeg har ikke vært særlig imponert av Sheffield Wednesday utover våren, men de siste ukene har de i hvert fall klart å karre til seg flere viktige poeng. På mandag ble Queens Park Rangers slått 2-1 på Loftus Road, og det var deres fjerde seier på rad i Championship. Denne flotte formen har ført uglene opp på en femteplass med 75 poeng, og samtidig dyttet Yorkshire-rival Leeds United ut av play-off. Det er såpass jevnt i kampen om play-off at uglene ikke har råd til noen feilskjær. Hjemme på Hillsborough har de 14-2-5 denne sesongen, og på de to siste hjemmekampene har de slått Cardiff City og Newcastle United.

Wednesdays siste kamper:
QPR – Sheff Wed 1-2 (Pudil, Reach)
Sheff Wed – Cardiff 1-0 (Forestieri)
Sheff Wed – Newcastle 2-1 (Lees, Fletcher)
Rotherham – Sheff Wed 0-2 (Fletcher x2)
Barnsley – Sheff Wed 1-1 (Winnall)

Derby County maktet ikke slå tilbake med et smell etter deres ydmykende 0-4 tap mot Brentford på langfredag. The Rams lå lenge under hjemme mot Huddersfield Town på 2. påskedag, men ble reddet mot slutten av kampen da Jacob Butterfield utlignet mot gamleklubben. Kampen endte 1-1, og dermed er det ikke lenger noen tvil om at hvittrøyene skal spille Championship-fotball neste sesong. Det er ti poeng opp til play-off, og det gjenstår tre kamper. Nå blir det interessant å se hvordan de blir påvirket av å ikke ha noe å spille for. På bortebane har de 7-4-10, og bare én av de syv siste på fremmed gress har endt med seier.

Derbys siste kamper:
Derby – Huddersfield 1-1 (Butterfield)
Brentford – Derby 4-0
Birmingham – Derby 1-2 (Ince, Selvmål)
Derby – Fulham 4-2 (Nugent x3, Russell)
Derby – QPR 1-0 (Vydra)

Vurdering: Sheffield Wednesday med fire strake seire og mye å spille for. Derby har ikke lenger mulighet til å nå play-off, samtidig som de har skuffet litt i de to siste kampene. Her går jeg for hjemmeseier, selv om jeg tror uglene skal måtte kjempe hardt for poengene.

Tips: H (1.77 @ Nordicbet)


 

Wigan Athletic – Cardiff City
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Vertene mangler målvakt Jacob Haugaard, mens gjestene må klare seg uten Declan John.

På lørdag kan Wigan Athletic rykke ned til League One. Før helgens runde er luken opp til trygg plass på fem poeng, men dersom den luken blir større enn seks poeng etter lørdagens kamper, vil The Latics nok en gang spille League One-fotball. Nick Powell har gjort alt han kan for å redde Wigan de siste kampene, men selv med fem scoringer på tre kamper, har det ikke reddet Wigan fra det som ser ut til å bli et sikkert nedrykk. På mandag tapte The Latics 1-2 borte mot Brighton & Hove Albion, og nå bør de vinne samtlige tre siste kamper for å ha håp om å overleve. Hjemme på DW Stadium har de 5-6-10, men begge de to siste på eget gress har endt med seier.

Wigans siste kamper:
Brighton – Wigan 2-1 (Powell)
Wigan – Barnsley 3-2 (Powell x3)
Wigan – Rotherham 3-2 (Obertan, Gilbey, Powell)
Ipswich – Wigan 3-0
Newcastle – Wigan 2-1 (Jacobs)

Cardiff City møtte et annet bunnlag i Championship forrige serierunde, og i det oppgjøret gikk det bra. Waliserne vant 1-0 over Nottingham Forest, og klatret dermed opp på 13. plass med 58 poeng. Tidligere i sesongen hadde jeg nesten trodd at Cardiff kom til å havne under Wigan på tabellen, men på lørdag kan det faktisk være Cardiff som sender Wigan ned en divisjon. The Bluebirds 5-6-10 på bortebane denne sesongen, men ingen av deres fem siste på fremmed gress har endt med seier.

Cardiffs siste kamper:
Cardiff – Forest 1-0 (Gunnarsson)
Sheff Wed – Cardiff 1-0
Cardiff – Brentford 2-1 (Morrison, Whittingham)
Barnsley – Cardiff 0-0
Wolves – Cardiff 3-1 (Zohore)

Vurdering: Wigan med et par sterke seire i det siste, men her møter de et solid Cardiff-lag. Gjestene har slitt på bortebane de siste rundene, men her tror jeg de får med seg poeng. Jeg står i mellom uavgjort og borteseier, men de dårlige bortekampene til Cardiff i det siste gjør at jeg faller ned på et kryss i midten her.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


 

Wolverhampton Wanderers – Blackburn Rovers
Kampstart: 16.00
Skader og Suspensjoner: Kommer..

For et en del år siden møttes Wolverhampton Wanderers og Blackburn Rovers på Molineux til en nervepirrende sesongfinale i Premier League. Den gangen endte alt med jubel og glede ettersom både ulvene og gjestene fra Lancashire unngikk nedrykk på sesongens siste dag. Denne helgen er situasjonen ganske annerledes. Wolverhampton Wanderers ligger nå på en 16. plass med 54 poeng, og nedrykk er ikke lenger mulig for ulvene. For gjestene er tabellsituasjonen fortsatt alvorlig. På mandag vant Wolves 1-0 borte mot Leeds United, og fikk dermed slått tilbake etter to strake tap. Paul Lambert ledet Rovers i fjor vår, men får her muligheten til å være med på å sende Lancashire-klubben ned en divisjon. Ulvene har 7-3-10 på eget gress denne sesongen, men tre av de fire siste på hjemmebane har endt med seier.

Wolves siste kamper:
Leeds – Wolves 0-1 (Dicko)
Wolves – Brighton 0-2
Bristol City – Wolves 3-1 (Bodvarsson)
Wolves – Forest 1-0 (Dicko)
Wolves – Cardiff 3-1 (Batth x2, Costa)

Blackburn Rovers maktet ikke å vinne hjemme mot bunnrival Bristol City forrige runde, og dermed ser det fortsatt mørkt ut for Tony Mowbray & Co i bunnen av tabellen. Rovers ble presset hardt av The Robins i starten av kampen, men kom mer til sin rett fremover på banen i andre omgang. Først utlignet Sam Gallagher med en fin heading, før han etterpå ble snytt for et soleklart straffespark. Kampen endte 1-1, og det gjør at Rovers nå ligger på nedrykksplass med ett poeng opp til Nottingham Forest som ligger over streken. Rovers har igjen Aston Villa og Brentford i de to siste kampene, og har derfor gleden av å bare møte lag som ikke har noe å spille for. På bortebane tok Rovers sin første seier siden november da de vant over Nottingham Forest på langfredag. Skal de overleve i Championship er de nødt til å ta en ny borteseier før sesongslutt.

Blackburns siste kamper:
Blackburn – Bristol City 1-1 (Gallagher)
Forest – Blackburn 0-1 (Hoban)
Blackburn – Barnsley 0-2
Reading – Blackburn 3-1 (Bennett)
Brighton – Blackburn 1-0

Vurdering: Ulvene til Paul Lambert er trygge fra nedrykk, og det blir interessant å se hvordan de responderer på det. Her møter de et Blackburn Rovers-lag som er på desperat poengjakt. Jeg sliter med å finne en vinner her, og det gjør at jeg ender opp med uavgjort.

Tips: U (3.40 @ Nordicbet)


Forhåndsstoff om Aston Villa – Birmingham City og Newcastle United – Preston North End kommer henholdsvis lørdag og søndag.

 

About The Author

Leave a Reply